eski konularınızı hatırlıyorum, o zaman da sanırım yazmıştım size aile desteğiniz olması çok güzel ve o ilişkiden kurtulmak için kesin adımlar atmışsınız, bu bile ne kadar güçlü olduğunuzu gösterir. kendinizi yıllarca "kurban" rolünde o evlilikte tutmayı da seçebilirdiniz. bu nedenle su süreçte ne kadar zorlansanız da ben sizin ayağa kalkacağınıza ve hepsini geride bırakacağınıza tamamen inanıyorum. bir de dikkatimi çeken şey yazılarınızda, bunda da öyle kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz, bu konuda bu kadar başarılı bir insan da ikili ilişkilerinde problem yaşıyorsa eminim suç karşı tarafındır. yani sadece evlilik değil, hayatınızda da toksik şeyler varsa, uzaklaşın çıkarın. yani cümle kuramaz ya da duygusuz hale gelmeniz şu an sadece geçici bir süreç, ilaçlar karakterinizi olduğunuz insanı değiştirmez fakat şu süreçte kimyanızın sizi negatif etkilemesini engeller, daha dingin olursunuz. şu an içinde bulunduğunuz dönemi yatırım dönemi olarak düşünün, uzun bir savaştan çıktınız, etrafınıza baktığınızda her şey darmadağın yıkık olabilir fakat şunu düşünün artık kaybedeceğiniz bir şey de yok. yani daha fazla kaybedemezsiniz. bu nedenle artık kendiniz için atacağınız her adım size yeni bir şey katacak, var olan enkaza bakıp üzülmeyin. anahtar kelime sabır. iyi şeyler bir günde bir anda olmaz, adım adım olur. siz de kendinizi yeniden var edin, olmak istediğiniz her şeyi düşünün ve kendinize şunu hatırlatın, siz oturup kendinize acımayı seçmediniz, onun yerine korksanız da ürkseniz de adım atıyorsunuz. hepimiz hayatta farklı şeylerle yüzleşiyoruz, hayatlarımız aynı değil. ama düşüyoruz ve bazılarımız kalkıyor, bazıları oturup bekliyor. bu açıdan sizi çok iyi anlıyorum, her iki duyguyu da yaşamış biri olarak. güçlü durun ama bunu yaparken o artık hissetmediğinizi sandığınız duygularınızı bastırmayın, ve bu dönemde eğer imkanınız varsa terapi alın, yani sadece ilaç desteği yetersiz kalır. eğer bir psikoloğa gidemiyorsanız da "iyi hissetmek" adı altında bilişsel davranışı terapi kitapları var, seri halinde, onu mutlaka öneririm. sizi bu evliliğe iten nedenleri bulmak ve ileride aynı patterni izlememek adına size çok faydası olacaktır.
kendinize çok dikkat edin.