- 30 Nisan 2023
- 1.918
- 1.985
- 53
- 31
- Konu Sahibi Zeytin_zey
Hanımlar merhaba, ben 1 yıllık evli biriyim 29 yaşındayım. Hani bilmiyorum allah nasip eder sağlıklı olursak çocuğum olsun istiyorum, hemen değilse de en azından aklıma bu fikir düştü diyebilirim. Burdan birçok kişi çoğu zaman çocuk planlayınca olmaz dedi, zaten ben de plan yapmadım. Sadece isteğim arttı, sizlere sormak istedim bir kadın olarak hislerimi söylemek istedim. Çocuk olmadan öncesi ve sonrasında farklar oluyordur illa ki, sadece aklıma bu fikir ve istek düşünce hem inanılmaz bir heyecan hem de bir korku duyuyorum. Çünkü bi yanım her şeyi yaptın mı, yeterince gezdin mi diyor, ya da sağlıklı mısın yeterince hazır mısın bazı şeylere, istediğin kiloya geldin mi diyor, yani geç kalmışlıktan ziyade çocuk olmadan kendine evliliğine zaman ayırdın mı diyorum. Hani bence saçmaladıgım noktalarda var sanki. Yani hamile biri de gezebilir sonuçta yeter ki istesin plan kurar ya da çocuğu olan biri de tatillere çıkar ama büyürken hep anne olan kadınlar 2 3 sene kendilerini toparlayamıyor gibi kalmış aklımda. Ama bi yandan her gün bebiş fotolarına videolarına bakıyorum, çarşıya çıkınca kıyafetlere bakıyorum içim gidiyor. Bebek görünce çocuk görünce eriyorum hayalini kuruyorum. Bu hazır olmamakla mı ilgili bilmiyorum, ne biliyim siz olsanız ne düşünürdünüz böyle hissettiniz mi hiç, çok şey değişiyor mu anne olduktan sonra, yani keşke daha önce olsam dediniz mi ya da daha geç dogurabilirdim dediniz mi