• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak Edilen Kitaplar ve Cevapları

Yüzyıllık Yalnızlık Gabriel Garcia Marquez elimden gelse tamamını sanal aleme aktarıp bu alemi onurlandırabilsem

Ben bu kitabı niyeyse hiç sevemedim. Bitirene kadar süründü elimde. Aşk ve Öbür Cinler ve Kırmızı Pazartesi daha güzeldi. :31:

Çok iyi oldu bu.
Ben de bir şey sormak istiyorum.
Otomatik Portakal 'ı okuyup ne anlatmak istediğini anlayan var mı?

Çok iyi oldu bu.
Ben de bir şey sormak istiyorum.
Otomatik Portakal 'ı okuyup ne anlatmak istediğini anlayan var mı?

Ben okudum çok da sevdiğim bir kitaptır. Okudun da anlamadın mı yoksa okusam mı diye mi düşünüyorsun? :1:

Son düzenleme:
Ben okudum çok da sevdiğim bir kitaptır. Okudun da anlamadın mı yoksa okusam mı diye mi düşünüyorsun? :1:

Ya lisedeyken bi arkadaşım vermişti bayağı okudum ama sonunu getirmedim.
Çünkü bayağı saçma geliyordu , bir gencin yaptğı kötü şeyler anlatılıyordu kendi ağzından
yani nasıl desem bi anlam çıkaramadım.
Filmi de vardı galiba ama izleyemeceğim kadar kötüydü , kapattım :1:
sen nasıl buldun biraz anlatır mısn :))

Ya lisedeyken bi arkadaşım vermişti bayağı okudum ama sonunu getirmedim.
Çünkü bayağı saçma geliyordu , bir gencin yaptğı kötü şeyler anlatılıyordu kendi ağzından
yani nasıl desem bi anlam çıkaramadım.
Filmi de vardı galiba ama izleyemeceğim kadar kötüydü , kapattım :1:
sen nasıl buldun biraz anlatır mısn :))

Distopik kitaplar genelde favorimdir. O yüzden yeri ayrıdır bende. Alex in topluma kazandırılma sürecini anlatan son kısımlar özellikle etkilemişti beni. Çete olayı Sineklerin Tanrısı'nı da anımsatmıştı bana. Şiddetin normalleştiği karanlık bir geleceği anlatıyor bana göre, tabi gelecek dediğimiz şimdiki zamanlara tekabül ediyor kitap 60larda yazılmış. Zamanına göre epey iddialı bir kitap aslında. Gittikçe kitaptaki şeyler normalleşiyor gibi değil mi? :6:

Son düzenleme:
Distopik kitaplar genelde favorimdir. O yüzden yeri ayrıdır bende. Alex in topluma kazandırılma sürecini anlatan son kısımlar özellikle etkilemişti beni. Çete olayı Sineklerin Tanrısı'nı da anımsatmıştı bana. Şiddetin normalleştiği karanlık bir geleceği anlatıyor bana göre, tabi gelecek dediğimiz şimdiki zamanlara tekabül ediyor kitap 60larda yazılmış. Zamanına göre epey iddialı bir kitap aslında. Gittikçe kitaptaki şeyler normalleşiyor gibi değil mi? :6:

O zaman ben çok şey kaçırmışım :31:
Ben sadece Alex'in iyiyice cozuttuğu kısımlardaydım
:27:
Sen anlattıkça kafamda canlandı , benim de tek ilgimi çeken yanı şununla özetleyebilirim :
''Şiddetin normalleştiği karanlık bir geleceği anlatıyor bana göre, tabi gelecek dediğimiz şimdiki zamanlara tekabül ediyor kitap 60larda yazılmış...''
Nedense beni hep kendine çekmişti bu kitap , bir gün elime geçsin yine okıcam
Genel yorumunla bana çok şeyi hatırlattın kitapla ilgili , çok teşekkürler , bir de bakış açımı biraz daha farklı yönlere çektin , zmanında bazı noktaları anlamamışım

Katherine
Anya Seton
Tarihi bir kitap diyebiliriz
Bunu okuyan var mı ?
Bu da yarım bıraktığım kitaplardan biri, zamanın kültürünü anlamak için güzeldi ama hep kral ile olan aşkı üzerinde dönup duruyordu konu ben de bıktım bıraktım , bitirip yorum yapacak olan var mı :31:
Gerçi kaliteli bir kitap olduğunu da sanmıyorum, bu nedenle çok duyulmamış olabilir

Son düzenleme:
Bir de arkadaşlar, okuma deyince akla en başta roman gelir sonra deneme vs. diye gider.
Ben merak ediyorum farklı olarak ne tür kitaplar var , bunların dışında

O zaman ben çok şey kaçırmışım :31:
Ben sadece Alex'in iyiyice cozuttuğu kısımlardaydım
:27:
Sen anlattıkça kafamda canlandı , benim de tek ilgimi çeken yanı şununla özetleyebilirim :
''Şiddetin normalleştiği karanlık bir geleceği anlatıyor bana göre, tabi gelecek dediğimiz şimdiki zamanlara tekabül ediyor kitap 60larda yazılmış...''
Nedense beni hep kendine çekmişti bu kitap , bir gün elime geçsin yine okıcam
Genel yorumunla bana çok şeyi hatırlattın kitapla ilgili , çok teşekkürler , bir de bakış açımı biraz daha farklı yönlere çektin , zmanında bazı noktaları anlamamışım

Rica ederim, keyifli okumalar :) Sen okuyup bitirdikten sonra bir kez daha tartışırız. :31:

Büyülü gerçekçilik : İlk okuduğunda afallatıyor insanı gerçekten. Ama fazlasını kaldıramadım ben, Yüzyıllık Yalnızlık çok geldi. :27:

Marquez kitabin on sozunde , kitabimda gerçek olmayan hic bir şey yazmadım, demiş . gercegi sezen bir büyük anne, toprak yiyen bir kiz kardeş ve kalabalık bir aile.Icinde yaşarken bize normal gelen şeyleri olağanüstü bi sekilde anlatisi beni çok etkiledi.
Hatta geçenlerde uyku sorunu çeken bir köyün haberini izlemiştim. Köy halkı suerkli günlerce uyuyormus. Aklıma direk kitap geldi :))))

Hasan Ali Toptaş - Gölgesizler i okuyan var mı peki? Ben de onu çok merak ediyorum.

Back