estağfurullah mahçup oluyorum :) bildiğim kadarıyla yol göstermek isterim tabi ki,teşekkür ederim
ay hanımlar site mi çöktü bir süre önce anlamadım ki,uğraştım uğraştım giremedim,kusura bakmayın ondan geciktim biraz :)
şöyle ki
@Boleyn Kizi nın dedikleri tamamiyle doğru aslında. normal bir adet siklusunun 4+2 gün civarında ve 28+/- günde bir olmasını bekleriz. kan kaybıyla ilgili 80 ml 'yi baz alırız ama miktar ölçümü çok subjektif ve yanılma payı yüksek bir kriter olduğu için,kişinin yaşam kalitesini düşüren,sosyal yaşantısında onu zora sokacak kadar kanama diye tabir edebiliriz :)
eğer kanında pıhtılaşma sorunu varsa, obezite,pcos, rahim myomları, polipler, endometriozis,SİGARA,STRES,HİPOTİRODİ,enfeksiyon,bakırlı RİA kullanımı vb varsa fazla miktarda kanama çok sık meydana geliyor.
bir kadında (üreme çağındaki) demir eksikliği anemisinin en sık nedeni adet kanamasıdır. siklus başına düşen kanama 60 ml'yi geçtiğinde kansızlık görülmeye başlar. sizin durumunuzda
@Camille_claudel kansızlık yaşamanız çok doğal ve beklenen bir durum. siz de zaten yatağıma kıyafetime sızıyordu demişsiniz,yani sizin hayatınızı zora sokacak miktarda bir kanamadan bahsediyoruz.
yaş ilerledikçe özellikle 40 lı yaşlardan itibaren kanama miktarı fizyolojik olarak azalır zaten,oral kontraseptif kullandıysanız,eğer bir polipiniz vardıysa ve spontan düzeldiyse vb durumlarda kanamanızın normal sınırlara düşmesini bekleriz zaten.
ancak menorajinin yaklaşık yarısında maalesef altta yatan somut bir neden bulunamıyor,bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
sebebi olan yarısının da çoğunun sebebi yukarıda saydıklarım.
yeterince açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama,varsa sormak istediğiniz bir şey buyrun,elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım :))