- 21 Ocak 2021
- 4.398
- 6.382
- Konu Sahibi menekseeee
Evet maalesef öyleGerçekten çok dikkat etmek gerekiyor sallanacak bir konu değil
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet maalesef öyleGerçekten çok dikkat etmek gerekiyor sallanacak bir konu değil
Kemik erimesi orta seviyede şu an. Doktor 45 yaşındaki birinin kemik yapısına sahipsin demiş. 32 yaşında kendisi. Beslenmesine ve spora çok dikkat etmesine rağmen durum bu maalesef.Çok üzüldüm yaşadığı soruna, umarım östrojen takviyesi ise yarıyordur.
15 yaş ilk regl, 40 yaşımda da menepoz başlangıç, 44 kesin menepoz tanısı. annem de erken girmiş menepoza.Amh testi ile sizinki kaç ortalama doktor söyler. Türkiye ortalaması 50 civarı. Benim 60'a kadar yumurtam var. Ergenliğe 16 yaşımda girmiştim belkide ondandır.
Gözlemlerime göre geç giren geç çıkıyor. Tabi bunun bilimsel bir dayanağı yok sadece kendi gözlemim.
Kadın doğuma gidip amh, fsh tahlilleri yaptırmanız lazım. Fsh 9 un üstünde olmamalı. Fakat asıl önemli olan amh. Amh 2.6 Dan yüksek olmalı.Gerçekten çok kötü aslında böyle şeylere baktırmak lazım nasıl oluyor muayenesi falan bilginiz varmı
hadi yaa şaşırdımm. bana 4e kadar olması gerekiyor senin 5 dedi. yumurtaların hepsi büyüyemiyor o yüzden filan dedi.Aslında yüksek değil 2,6 ile 6,8 arasıydı sanırım hep değer aralığı. Yüksek görmek istiyorsa doktorunuz bana bakabilir 14
hadi yaa şaşırdımm. bana 4e kadar olması gerekiyor senin 5 dedi. yumurtaların hepsi büyüyemiyor o yüzden filan dedi.
bende oluruna bıraktım şimdilik olmazsa tüp bebek yaptıracağım
estağfurullah mahçup oluyorum :) bildiğim kadarıyla yol göstermek isterim tabi ki,teşekkür ederimIyi de cok yoğun olması bir sağlık sorunu zaten.
Mesela pıhtılaşma sorunu olan kişilerde yoğun olur. Su gibi akar gider. Hâlbuki kanın su gibi akıp gitmesi beklenen bir durum değil. Ablamda da bazı kan hastalıkları mevcut. Onun da çok yoğun geçiyor.
8_10 gün sürmesi de hakeza istenen bir durum değil. 5_6 idealdir.
Ben bu konularda dikkat ederim. Herhangi bir hastalığım yok ama doktora gidip kontrol yaptırırım.
Bence siz de bir gidin. Kafanız rahat olur.
Forumumuzun doktoru Otrera yı da davet edelim. Yanlışımız varsa düzeltsin ❤
ay hanımlar site mi çöktü bir süre önce anlamadım ki,uğraştım uğraştım giremedim,kusura bakmayın ondan geciktim biraz :)Valla sastim kaldim. Normalde 6 gün ve yatagima, kiyafetime sizacak kadar yogun olurdu. Simdi 5. Gün temizleniyorum. Ben eski düzenimi normal sandigimdan simdiki duruma sasiriyorum ama dediginiz gibi belki de normali bu.
Endokrinoloji, kadin dogum, ev doktoru hepsine kan verdim. Ev doktorum ne güzel iste, az olmasi daha iyi bile dedi. Otrera uzaktan teshis koyamazsiniz belki ama fikrinizi duymak isterim.
Çok teşekkür ederim. "Bildiğiniz kadarı" bizi güneş ışığı kadar aydınlatıyor. Her ne kadar bir-çok terimi anlayamasam da bilgilerimi teyit ettim.estağfurullah mahçup oluyorum :) bildiğim kadarıyla yol göstermek isterim tabi ki,teşekkür ederim
ay hanımlar site mi çöktü bir süre önce anlamadım ki,uğraştım uğraştım giremedim,kusura bakmayın ondan geciktim biraz :)
şöyle ki Boleyn Kizi nın dedikleri tamamiyle doğru aslında. normal bir adet siklusunun 4+2 gün civarında ve 28+/- günde bir olmasını bekleriz. kan kaybıyla ilgili 80 ml 'yi baz alırız ama miktar ölçümü çok subjektif ve yanılma payı yüksek bir kriter olduğu için,kişinin yaşam kalitesini düşüren,sosyal yaşantısında onu zora sokacak kadar kanama diye tabir edebiliriz :)
eğer kanında pıhtılaşma sorunu varsa, obezite,pcos, rahim myomları, polipler, endometriozis,SİGARA,STRES,HİPOTİRODİ,enfeksiyon,bakırlı RİA kullanımı vb varsa fazla miktarda kanama çok sık meydana geliyor.
bir kadında (üreme çağındaki) demir eksikliği anemisinin en sık nedeni adet kanamasıdır. siklus başına düşen kanama 60 ml'yi geçtiğinde kansızlık görülmeye başlar. sizin durumunuzda C Camille_claudel kansızlık yaşamanız çok doğal ve beklenen bir durum. siz de zaten yatağıma kıyafetime sızıyordu demişsiniz,yani sizin hayatınızı zora sokacak miktarda bir kanamadan bahsediyoruz.
yaş ilerledikçe özellikle 40 lı yaşlardan itibaren kanama miktarı fizyolojik olarak azalır zaten,oral kontraseptif kullandıysanız,eğer bir polipiniz vardıysa ve spontan düzeldiyse vb durumlarda kanamanızın normal sınırlara düşmesini bekleriz zaten.
ancak menorajinin yaklaşık yarısında maalesef altta yatan somut bir neden bulunamıyor,bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
sebebi olan yarısının da çoğunun sebebi yukarıda saydıklarım.
yeterince açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama,varsa sormak istediğiniz bir şey buyrun,elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım :))
çok samimiyim,yemin ediyorum mahçup oluyorum,çok teşekkkür ederim ne demek benim mesleğim bu bildiğimi söylerim sizin mesleğiniz farklıdır siz de bana başka şeyler öğretirsiniz :)) mesela el işlerinize hayranımÇok teşekkür ederim. "Bildiğiniz kadarı" bizi güneş ışığı kadar aydınlatıyor. Her ne kadar bir-çok terimi anlayamasam da bilgilerimi teyit ettim.
.Özellikle demir anemisinin, fazla kan miktarının bir nedeni değil sonucu olduğunu öğrendik ❤
Burda demir anemisi hastası olan ablamı etiketleyerek , bilginizden onun da istifade etmesini istiyorum❤
E evinincicegi
Evet sorum varestağfurullah mahçup oluyorum :) bildiğim kadarıyla yol göstermek isterim tabi ki,teşekkür ederim
ay hanımlar site mi çöktü bir süre önce anlamadım ki,uğraştım uğraştım giremedim,kusura bakmayın ondan geciktim biraz :)
şöyle ki Boleyn Kizi nın dedikleri tamamiyle doğru aslında. normal bir adet siklusunun 4+2 gün civarında ve 28+/- günde bir olmasını bekleriz. kan kaybıyla ilgili 80 ml 'yi baz alırız ama miktar ölçümü çok subjektif ve yanılma payı yüksek bir kriter olduğu için,kişinin yaşam kalitesini düşüren,sosyal yaşantısında onu zora sokacak kadar kanama diye tabir edebiliriz :)
eğer kanında pıhtılaşma sorunu varsa, obezite,pcos, rahim myomları, polipler, endometriozis,SİGARA,STRES,HİPOTİRODİ,enfeksiyon,bakırlı RİA kullanımı vb varsa fazla miktarda kanama çok sık meydana geliyor.
bir kadında (üreme çağındaki) demir eksikliği anemisinin en sık nedeni adet kanamasıdır. siklus başına düşen kanama 60 ml'yi geçtiğinde kansızlık görülmeye başlar. sizin durumunuzda C Camille_claudel kansızlık yaşamanız çok doğal ve beklenen bir durum. siz de zaten yatağıma kıyafetime sızıyordu demişsiniz,yani sizin hayatınızı zora sokacak miktarda bir kanamadan bahsediyoruz.
yaş ilerledikçe özellikle 40 lı yaşlardan itibaren kanama miktarı fizyolojik olarak azalır zaten,oral kontraseptif kullandıysanız,eğer bir polipiniz vardıysa ve spontan düzeldiyse vb durumlarda kanamanızın normal sınırlara düşmesini bekleriz zaten.
ancak menorajinin yaklaşık yarısında maalesef altta yatan somut bir neden bulunamıyor,bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
yeterince açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama,varsa sormak istediğiniz bir şey buyrun,elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım :))
Benim de amh değerim 5.03 çıktı. Doktor gayet iyi dedi. Zaten en fazla 6 olması gerekir dedi. Polikistik over yok dedi. Özellikle sordum. 9 aydır gebe kalamıyorum. Ovulasyon testi ile net olarak yumurtlama ve çatlamayı görüyorum. Acaba benim amh yüksek diye mi hamile kalamıyorum? bir yıl deneyin sonra gelin dedi doktor.Tüp bebekle hamileyim. Fazla yumurtanın faydaları olduğu kadar zararlarını da yaşayarak.
estağfurullah mahçup oluyorum :) bildiğim kadarıyla yol göstermek isterim tabi ki,teşekkür ederim
çok çocuk olunca benim gözlemim gecikiyorValla benim de hiç bilgim yok?
Çok çocuk olunca menopoz gecikiyor mu?
Hani gebelik ve sonrası yumurtlama olmuyor ya o bakımdan mı acaba?
Ya da evi bekar arası fark nedir?
Sizi de Allah sağlıkla kavuştursun inşallahAllah bağışlasın, analı babalı büyütmek nasip etsin, hayırlı uğurlu olsun
Peki menopoza girmek zor bir şey mi, neler yaşadınız? Bana da 3 yıl önce her an menopoz riskin var dediler. Amh 1.bişeydi. Tam hatırlamıyorum. Gecikmemek için Tüp bebeğe gittik. Çok şükür 2. Bebeğimi aldım kucağıma. Hala düzenli adet oluyorum. Sanki hiç menopoza girecek gibi değilim.Amh testi önemli. Benim sonucum 0,45 gelmisti 38 yasimda. 39 da tüp bebek yaptim. 43 te menopoza girdim. Iki doktora gittim 43 normal bir yas menopoz icin dediler. Üzüldüm tabi ama yapacak bisey yok.
Çok teşekkür ederim. "Bildiğiniz kadarı" bizi güneş ışığı kadar aydınlatıyor. Her ne kadar bir-çok terimi anlayamasam da bilgilerimi teyit ettim.
.Özellikle demir anemisinin, fazla kan miktarının bir nedeni değil sonucu olduğunu öğrendik ❤
Burda demir anemisi hastası olan ablamı etiketleyerek , bilginizden onun da istifade etmesini istiyorum❤
E evinincicegi
Ben cok duzenli adet oluyordum hic gecikmezdi saat gibi. Bir gün pat diye kesildi. Ama normalde öyle pat diye kesilmezmis. Doktorum gene regl olayim diye ilac verdi ama artik bir dönemi kapadin dedi cok üzüldüm ne yalan söyleyeyim. Regl olunca vücudumu canli hissediyorum.Peki menopoza girmek zor bir şey mi, neler yaşadınız? Bana da 3 yıl önce her an menopoz riskin var dediler. Amh 1.bişeydi. Tam hatırlamıyorum. Gecikmemek için Tüp bebeğe gittik. Çok şükür 2. Bebeğimi aldım kucağıma. Hala düzenli adet oluyorum. Sanki hiç menopoza girecek gibi değilim.