Menfaatçi aileniz varsa her şeyin farkındasınız ama aileniz

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.235
109
43
Yani bazen diyorum ki keşke hiç bişey anlamasam. Bazen her şeyin farkında olmak da iyi bir şey değil. Rahatsız olduğum konu şu. Bizimkiler çok menfaatçiler hep en çok kendilerini düşünürler. Şimdi ben boşanıyorum ya eşimle bi arabamız vardı sadece onu paylaşıcaz. Ben de abimle konuşuyodum öylesine ben dedim ki o paraya dokunmayacağım hani dursun sonuçta kadınım olur ya ilerde başıma bişey gelir belki 2 . Evliliğim de yolunda gitmez falan o para garantim olsun başımın çaresine bakabileyim. Abimde faize yatıralım diyo senin ana paran kalır faizini ben alırım diyo. Ben de çok rahatsız oldum bundan nasıl tenezzül eder yani hayır getirir mi öyle o para.
Eşim eşyalarımı vermediği için uzaklaştırma çıkardım ben sonra evden eşyalarımı topladım toplarken hem kendi valizime hem de onunkine doldurdum sonra geri götürcektim onun valizini abim de iyiymiş bu valiz ben kullanırım dedi götürtmedi. Yani ben olsam asla tenezzül etmem . Boşandığımızda eşim eve girdiğinde farkedecek valizin olmadığını bide hırsız durumuna düşecez. Ya ailem niye böyle yaa onu geçtim ben ne yapmalıyım özellikle para konusunda

Evini düzenini ayrı kuracaksın, mesafeni koyacaksın, paranı pulunu bilmeyecekler bir de hayır demeyi öğrenmen lazım

Vermeyin tabii ki . Hesabı kendi adınıza açın ya da Altın alın kasaya koyun.
Yatırım, birikim ve yaşam planlamanızı da ailenizle paylaşmayın.
( Bu arada 2. evlilik için adayınız var mı? Sanki bunu düşünmek için çok erken)

Altın vermem diyordu eşiniz. Alabildiniz mi ?
Ona göre tenezzül edip etmemeye yorum yapalım.
Bu arada yeni hayatiniz şimdiden hayırlı olsun
2. Evlilik için acele etmeyin, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Bir işe girin, spora yazılın, gezilere katılın kafa dinleyin.
Daha 25 yaşındasınız, evlenmiş bile sayılmazsınız

Faizi niye abin alacakmıs baksın işine ya. Geri ver valizi abin maydonoz olmasın hırsızlık durumuna düseceksen anlasmalı mı bosanıyorsun?. Yaşam planlarınızı veya maddi konusunda olsun sakın abine ve ailene paylaşma sende adı saklın olsun o senin güvencen. Meslegin varsa kendi evinde yasa derim

Ne münasebet ya, boşanma durumundaki kadının en ihtiyacı olan şey paradır..Abinize tek kuruşunuzu bile yedirmeyin açık açık ben mağdurum benim ihtiyacım var kimse benden sakız bile istemesin diyin

oyyy otlakçı bu ne be hiç sevmem lütfen kendi evine çık mümkünse bunlar senı parçalar

Paranız pulunuz malınızla ilgili kimseyle abiniz anne baba dahil konuşmamanız gerekiyormuş.İnanın yarın o abi ana parayıda ister sizden ve vermediğiniz için kötü kardeş olursunuz.Ve şunu bilin verdiğiniz hiç bir şey geri gelmez.Yaşınız küçük sizi kandıracaklardır.

Parayı ona yedirecegınıze kendınıze ev tutun hayat kurun kendınızı kurtarmış olursunuz .
o abi çalışsanız ona da göz diker vermezseniz de kötü olursunuz sonunda eliniz boş kalacağına kendı duzenınız olsun

hayır diyemiyor musunuz?
hayır paramı altın hesabına yatıracağım o nereden çıktı diyin
ve abiniz evde yokken götürüp koyun bavulu hızlı bir şekilde
haram olur abi ben sevmem öyle şeyi falan diyin

abiniz evli mi? oda mı olacak yaşayacağınız evde

Alıyosun o parayı alınca gidiyosun direk kasaya atıyosun bankaya kimse de kuruşuna ellemiyor çok basit. Kendisi düşünmeliydi bunları.

Aaa mezarci resmen abiye bak. Sakin bir kurus bile vermeyin yuz buldukca daha fazlasini ister.

Bende sizin gibi düşünüyorum kesinlikle o para benim güvencem ne kadar olursa olsun abim her şeyden faydalanmak istiyo hiç gururu yok yeni evlendiğimde bile borsada para kaybetmişti hemen benim altınlarımı istemişti veremem deyince benden habersiz eşime kredi çekmesini istemiş bende duyunca çok üzülmüştüm tabiikide ona da izin vermedim. Bekarken kullanmaya çalışıyolardı hep ben de hayır diyemiyodum çok ağlıyodum sırf bunlardan kaçmak için hemen evlenmek istemiştim o daha büyük bir hata oldu. Şimdi eğer para için abim benimle kötü olacaksa kendisi bilir sonuçta o parada hakkı yok. Ben o parayı dolar yapıp kasa açtıracam oraya koycam ve dokunmayacam çünkü bu hayatta yalnızsın her şeyi düşünmem gerek olurda çaresiz kalırsam tek başıma bişeyler yapabileyim. Bu arada hala boşanamadım altınlarımı da vermediler sadece ortak arabamız olduğu için onun üzerinden konuşuyorum. Her şeyin farkındayım çok da üzülüyorum ailem çünkü ve ne yapdam doğru olur içim nasıl rahat edecekse öyle yapmalıyım.
Ayrı eve de çıkamam ailem eski kafalı asla izin vermezler
2.evliliği de tabiiki düşünmüyorum. Şu anda çalışıyorum diş kliniğinde asistan olarak. Şu an sadece olaysız boşanmak istiyorum biranönce. Yaş 25 ileride düşünebilirim ama dediğim gibi hayat bu o evliliğinde garantisi yok belki çok ileriyi düşünüyo olabilirim bu evliliğim ders niteliğinde oldu hep geleceğimi düşünüyorum

Valizi geri götürün.
"Ben kendime yakışanı yapmak durumundayım, bir valiz için kendimi eş kişisi ile aynı duruma sokamam." deyin.
Abinize ve ailenize planlarınızdan ve gelirlerinizden bahsetmeyin.
Kendiniz olma cesaretini gösterin.
Bir şeyi reddetmek sizde suçluluk hissettirirken, kabul etmek kırgınlık uyandıracaksa suçluluğu tercih edin.
Ben o parayı dolar yapıp kasa açtıracam oraya koycam ve dokunmayacam

Paranın çoğunu altın olarak muhafaza edin. Dolar ve altın birbirine endeksli olabilir ancak dolarında enflasyonu var.
Son on yılda altın dolara oranla %26 daha fazla artarken, geçen sene son iki yılda %32 gibi daha fazla arttı.
Altına yatırmadığınız para da altına kıyasla erir bir yandan.

Parayı aldığın gibi gram hesabı açtır bankada altın hesabı oraya yatır altın yapıp da elinde parayla altınla eve gitme para yattığı hibi doğru bankaya.
Pardon niye faizi o alıyormuş da ana parası snaa kalıyor TL de para pul oluyor kimse kusura bakmasın.
Bu kadar para pul konuşma madem sende madem böyle avantacı bi abin var neyin olduğunu bilmesin yarın maaşına da çöker biraz sınır çiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…