Menfaat dunyasi

1. küsen küssün,çok mu lazımlar.

Merhabalar,

8-9 yildir esimle kirdik sardik biraz birikim yaptik. Cocugu bile erteledik 5.yilimizda oldu Allah esirgesin. Esimin dayisinin kumar borcu bitmedi senelerdir. Simdi bizim birikimimize goz dikti hepsi. Vermem orasi ayri da, teyzesi ananesi hepsi bi ikna yolunda kv ile kp imi ikna etmeye calisiyorlar bizim dayisina para vermemiz icin. Al ben yemedim sen ye mi diyecegim. Dar gunlerimizde kimse ugramaz oldu bize Allaha sukur hepsi gecti gitti. Simdi onlar dara dustu vermedik diye kotu olduk. Yengesi konusmuyor bizimle. Bayramlarda kuzen, yegenlerinden birtek kapilarini calan bizdik. Hep arayan soran bizdik. Kotu mu olduk simdi. Mecburyum sanki. Anlayamiyorum insanlari. Gercekten menfaat dunyasi.

sizin birikiminiz olduğunu akraba neden biliyor? insanın parası aynı yatak odası gibidir mahremdir bahsedilmez. bahsedilirse böyle olur.

Binbir emekle biriktirdiğiniz parayı kumar borcuna mı verecekmişsiniz? Borcu yaparken size mi güvenmişler. Vermeyin aman aman

"Oldu tabi hemen verelim, hatta elimizde ne varsa satıp dayıyı şöyle mükellef bi Las Vegas tatiline de gönderelim olur mu?" demek lazım böylelerine.
Arkadaşlara katılıyorum, hastalık olur, düzgün bi aile babası olur da işi ters döner sıkışır vb. arka çıkılır bir noktada, ama bu belli yani, parayı ha tuvalete atıp üstüne sifon çekmişsiniz, ha kumarbaz adamın borcuna "Al kardeş" diye vermişsiniz.

Küsen küssün. Yazık günah ya dişten tırnaktan artanı bu tipe istemek bile ağır yüzsüzlük.
Birikim vb. konularınızı da kimse ile paylaşmayın bundan sonra.

Böyle insanlarla siz de konuşmayın daha iyi.
Ayrıca neden kv kpnizi ikna etmeye çalışıyorlar anlamadım para sizin değil mi onlar ikna olunca siz de mi ikna olmuş oluyorsunuz.

Tabiikide asla iste onlara gore bu utanc verici birsey oldugu icin elaleme rezil olmadan kapama derdindeler en kisa yolda bizden hazir para istemek

Birikiminizi insanlarla paylaşmak zorunda mısınız varsın bilmesinler. Göz diken çok olur. Senden bu parayı istemeye yüz buldularsa işiniz zor. Eşini gizliden ikna etmeye çabalayabilirler. Eşin de sana gelip verelim derse şaşırma.

Dayisi aradi istedi esimden veremem tabi yaturim yapicam kendime gore planlarim var dedi. Bende sasirdim acikcasi.

"Oldu tabi hemen verelim, hatta elimizde ne varsa satıp dayıyı şöyle mükellef bi Las Vegas tatiline de gönderelim olur mu?" demek lazım böylelerine.
Arkadaşlara katılıyorum, hastalık olur, düzgün bi aile babası olur da işi ters döner sıkışır vb. arka çıkılır bir noktada, ama bu belli yani, parayı ha tuvalete atıp üstüne sifon çekmişsiniz, ha kumarbaz adamın borcuna "Al kardeş" diye vermişsiniz.

Küsen küssün. Yazık günah ya dişten tırnaktan artanı bu tipe istemek bile ağır yüzsüzlük.
Birikim vb. konularınızı da kimse ile paylaşmayın bundan sonra.

Intihar edicem diye tutturmus adam. Bende dedimki iyyi vallahi ye ic kumar oyna ben essek gibi calisayim zora gelince intihar edicem. Yengeside demiski diger akrabalardan da istemisler veren olmamis oldurse kendini rahatmi edecekler demis. Olse suclu biz olacagiz .

Kendiniz demissiniz iste, "menfaat dunyasi..."
Artik insan iliskilerinin cogu bu temele atiliyor.

Benim anlamadigim sey bu kadar didisinin didisi olan insanlar neden biliyor sizin birikiminizi? Kendi anne babaniza bile soylemeniz gereksiz. Siz esinizle ailesiniz artik, oda ikinizin birikimi.

Ev alip satmistik oyle bi kar ettik tabi herkes duydu haliyle cok severler dedikoduyu. 8 yillik emegim sonucta kendi evlarlari evlerinde oturuyorlar.

her yerde var bu insanlardan. sülaleden okuyan bir tek babam çıktığı için ve maddi durumu yerinde olduğu için her şekilde üstüne binmeye çalışıyorlar. alkollü araç kullanıp kaza yapan ve arabası perte çıkan,yeni araba almak için babamdan para isteyen kuzen mi dersiniz,iş kuracak ama parası yok babamdan para isteyen mi dersiniz,çocuğunu özel okulda okutmak istiyor ama parası yok babamdan isteyen mi dersiniz... Her türlüsü var.

babam bunlara çok para yedirdi size anlatamam. ama artık "benim de çocuklarım var,ben de oğluma ev aldım kızıma araba alıyorum" diye bir şeyler uyduruyor ve vermiyor.

Burada yazıldığı gibi insan akrabasına hayır diyemiyor biliyorum. millet konuşup duruyor. ama demek zorundasınız. çocuğumuz için yatırım yapıyoruz vs diyebilirsiniz.

Esim seneler sonra kafasina dank etti artik benim ailem onemli diyor. Zor gunlerimde kimse yoktu diyor. Cok sukur 8 yil oldu ama dank etti kafasina

Aa kuserse kussun derdine bak seninde sizene elalemin haram borcundan cok istiyorlarsa kredi cekip kv ananesi falan odesin
Hastaya olsa ,ne biliyim isi guce ters donup cok daradusup evsiz assiz kalsa insanlar cocugu olan olsa her daim kollanmasi taraftariyim ama kumar borcu olan oynamasin bagimliysa tedavi olsun
Onuda gectim ben bu insanlarin para bilme olayini anlamiyorum sizin birikiminizden baskalari nasil haberdar oluyor ayni evde yasadigim anam babam abi kardes bilmem yani kimin kenarda parasimi var borcumu var ne yapiyorsunuzki dayi gibi cokta hane ici olmayan biri sizde para oldugunu bilip istiyor
Sizin icin demiyorum ama insanlarin cogu paralarini boburlenme unsuru olarak kullaniyor bizde bu ay iki bilezik yaptik cocugun okul parasi simdiden kenarda arabayi bir ust model alacam ya sonra biri isteyince kotu oluyorlar battim bittim 3 kurus yok her sey kredi deyin herkes gibi gecin bizim tanidik bir ev aldi hepimiz biliyoruzki vardi parasi miras geldi aldi kadin 3senedir kredi boynumuzu cok buktu diye agliyor 300 luk evi 550 ye aldim ana gelen anca pesinatina yetti diyerek zirliyor galiba biraz oyle olmak lazim devir o devir

Yok bizimki oyle birsey drgil ev alip sattik bi muddette oturduk icinde duyuldu haliyle bide dedikoduyu cok severler. Kumar isin icindd olunca birbirlerine akil veriyorlar. Ama biz gecen yil cok sikismistik maddi olarak kapimiza ugrayan olmadi. Bu dayisiyla yengeside tatillerdeydi.

Ay bir de kumar borcu öldürseler vermem. Geri dönmeyeceği belli olan bir para. Boş ver kim ne derse desin.

Yok kizi dune kadar en iyi arkadasimdi. Simdi diyorki vermeme gibi birsey olmaz mutlaka geri oder dedi. Esimde dediki sen cek babana ver madem geri odeyecekse ;)

Küssünler zaten boşverin. Hastalık falan olsa neyse dicem kumar borcu yani. Oynamasaymış. Oynadıysada sorumluluğunu kendi alsın koca adam ayıp yahu! O parayı ya bitmiş gösterin ya da gerçekten bitirin. Eşiniz verme taraftarı değil inşallah?

Yok asla degil soyle veremem kendime gore planlarim var diye. Cok sukur :)

Ne cesaret ya! Sen disinden tirnagindan arttir birikim yap sonra taa esinin dayisinin kumar borcu icin bu paraya goz dikilsin. Insafsizlik. Adam in ne oldugu belli zaten de anneanne ve teyzeye ne oluyor? Utanmiyorlar mi kumar borcunu isterken? Ben olsam nasil cesaret ediyorsunuz diye ortaligi ayaga kaldirirdim heralde. Esin ikna olmaz degil mi??

Yok olmadi olmaz gibi gorunuyor. Cunku senelerce kimseden 5 krs gormedi yalniz kaldi hep. Ailemin degerini biliyorum diyor. Onlar elaleme karsi biran once rezillik olmasin diye borclari kapama telasindalar

Merhabalar,

8-9 yildir esimle kirdik sardik biraz birikim yaptik. Cocugu bile erteledik 5.yilimizda oldu Allah esirgesin. Esimin dayisinin kumar borcu bitmedi senelerdir. Simdi bizim birikimimize goz dikti hepsi. Vermem orasi ayri da, teyzesi ananesi hepsi bi ikna yolunda kv ile kp imi ikna etmeye calisiyorlar bizim dayisina para vermemiz icin. Al ben yemedim sen ye mi diyecegim. Dar gunlerimizde kimse ugramaz oldu bize Allaha sukur hepsi gecti gitti. Simdi onlar dara dustu vermedik diye kotu olduk. Yengesi konusmuyor bizimle. Bayramlarda kuzen, yegenlerinden birtek kapilarini calan bizdik. Hep arayan soran bizdik. Kotu mu olduk simdi. Mecburyum sanki. Anlayamiyorum insanlari. Gercekten menfaat dunyasi.
sakın ama sakın. hastalık olur ölüm olur neyse de kumar borcu bu tasası size mi kalmış

Back