• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur hanımlar ve memur olmak isteyenler?

Kesinlikle haklisiniz durum tam olarak bu.. tecrube kazanmak istiyorum ama is bulamiyorum cikmaz bi labirentin icinde dönüp duruyo gibiyim. Özel sektorde is bulmak biraz da tanidikla oluyo sanirim

Beklentiyi yüksek tutup, saygı göreceğim, el üstünde tutulacağım diye girerseniz hiçbir yerde mutlu olamazsınız yalnız. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir yerden başlayıp işe girip çalışabilirsiniz. Herkes devlet memuru olacak diye birşey yok, özelde çalışıp kurumsal yerlerde kendisini geliştiren çok iyi paralar kazanan ve saygı gören bir sürü insan var.
Ama maddi olarak ihtiyaç duymuyorsanız elaleme kulağınızı kapatıp 1 sene daha çalışın, sınava girin. Sonrasına bakarsınız. Hayırlısı olsun sizin için.

Başka branşlar olsa size çok güzel taktik verirdim ama gida mühendisliği iş sahası hakkında bilgim yok. Ama şunu söyleyeyim hangi branş ve üniversite olursa olsun ilk yıllar mühendisler hep işci gibi çalıştırılır. Aradan sıyrılıp kendinizi parlatmak sizin elinizde.
Olsun yine de cok tesekkür ederim yardimci oldugunuz için 😊
Beklentiyi yüksek tutup, saygı göreceğim, el üstünde tutulacağım diye girerseniz hiçbir yerde mutlu olamazsınız yalnız. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir yerden başlayıp işe girip çalışabilirsiniz. Herkes devlet memuru olacak diye birşey yok, özelde çalışıp kurumsal yerlerde kendisini geliştiren çok iyi paralar kazanan ve saygı gören bir sürü insan var.
Ama maddi olarak ihtiyaç duymuyorsanız elaleme kulağınızı kapatıp 1 sene daha çalışın, sınava girin. Sonrasına bakarsınız. Hayırlısı olsun sizin için.
Peki şunu merak ediyorum mesela ilk isimde calisirken müdür bisey istiyosa yapiyodum ikinci kez gorevim olmayan biseyi yaptirmaya calisinca ama bu benim degil personelin görevi diyodum yanlis mi yapiyodum herseyi yapmali susmali miydim? İlk yillar gercekten isci gibi calisip isi ögrenip öyle mi belli bi saygi asamasina gelicez? Gercekten merak ettgm icin soruyorum. Cunku hocalarimiz hep bunu yapmaya caliscaklar ama yapmayin agirliginizi koyun yoksa hep ezilirsiniz derlerdi de

Olsun yine de cok tesekkür ederim yardimci oldugunuz için 😊

Peki şunu merak ediyorum mesela ilk isimde calisirken müdür bisey istiyosa yapiyodum ikinci kez gorevim olmayan biseyi yaptirmaya calisinca ama bu benim degil personelin görevi diyodum yanlis mi yapiyodum herseyi yapmali susmali miydim? İlk yillar gercekten isci gibi calisip isi ögrenip öyle mi belli bi saygi asamasina gelicez? Gercekten merak ettgm icin soruyorum. Cunku hocalarimiz hep bunu yapmaya caliscaklar ama yapmayin agirliginizi koyun yoksa hep ezilirsiniz derlerdi de

Evet her işi üstünüze alırsanız bunu sonradan silmek zor oluyor gerçekten. Ama bilemiyorum bu konuda ben iyi bir örnek değilim, bulunduğum yerde yapılması gereken bir iş varsa bu benim görevim değil diyemiyorum hiçbir zaman, o iş bizim ekibin işiyse, ben o işi yapmayı biliyorsam ve vaktim de varsa yapıyorum. Ama direkt üstüme yüklendiğini hissedersem o işin, başka işlerim var onları yapıyorum derim, "kendi yapmam gereken işler var, onları yapıyorum" derim. Mesela o işi yapmak x in göreviyse, ben şu an kendi işimi yapıyorum söylediğiniz şeyi de x yapsın derim. Bu benim değil onun görevi filan demem, karşıdaki ısrarliysa ancak onu söylerim.

Bir de saygı görmekten kastınız nedir?
Ben mesela çalıştığım kurumda en alt seviyelerden birindeyim, üstümde 2 amir daha var, öyle söyleyeyim. Ama saygı görüyorum. Hiç görmediğimi hissetmedim. Sizin saygı görmekten kastınız nedir onu anlarsak yardımcı oluruz belki.

Evet her işi üstünüze alırsanız bunu sonradan silmek zor oluyor gerçekten. Ama bilemiyorum bu konuda ben iyi bir örnek değilim, bulunduğum yerde yapılması gereken bir iş varsa bu benim görevim değil diyemiyorum hiçbir zaman, o iş bizim ekibin işiyse, ben o işi yapmayı biliyorsam ve vaktim de varsa yapıyorum. Ama direkt üstüme yüklendiğini hissedersem o işin, başka işlerim var onları yapıyorum derim, "kendi yapmam gereken işler var, onları yapıyorum" derim. Mesela o işi yapmak x in göreviyse, ben şu an kendi işimi yapıyorum söylediğiniz şeyi de x yapsın derim. Bu benim değil onun görevi filan demem, karşıdaki ısrarliysa ancak onu söylerim.
Bi kere personel ablalardan biri beni göstererek bu da bizim yeni eleman demisti. Onlarin elemaniymisim dusunun iki yardim ettim.insanlik ettim elemani oldum muhendis asla olamadim. O laftan sonra nasil zoruma gittyse hep tavrimi koymustum. Gocunmam yardim ederim ama boyle asagilaninca nasil derin izler bıraktıysa özel sektor bende hala kendime gelemedim😁 neyse cook tesekkur ederim yol.gosterdiginiz icin🙏

90 üzeri almak bile kurtarmayabilir..91 le atanamayanlar oluyor az açılınca...
Yıllarca hem kamu hem de ozelde calışmış sayısız iş gorusmesine girmiş biri olarak konusucam

Kpss 90 üstü almak üçin süper bir matematik yapman lazım...mat temelin cok iyi olması lazım şakır şakır kısa yollardan cozebiliyor olman lazım bu da hemen olacak bişi değil...mat temelim sağlam değilse kpss ye hiç bulaşma derim..çünkü boşa zaman...hadi aldın diyelim bu sefer de torpil olayına takılacaksın cogu yerde..

Ayrıca kpss calısıp olmazsa sonra ozele yonelirsen sana iş gorusmesinde neden calısmadıgını ne yaptıgını soracaklar, sürekli devam eden kariyer cok onemli...sen kpss ye calıstım dersen direkt elenirsin cunku uzun suredir çalışmamış uzak kalmış birini mi alırlar yoksa x şirketinde bilmemne konusunda calısan birini mi?

Kpss ye calış ama biyerde işe de gir...muhendise ylisans yaptı diye el üstünde el üstünde tutan hiçbiryer yok dünyada...ordaki iş neyi gerektiriyorsa onu yapabilecek birini alırlar ve işini iyi yapana bakarlar...ylisanmış ydışı erasmus vs bunlar tr de hiçbi değeri yok...herkes sadece kendi işini gorur mu gormez mi buna bakıyor...

Bir de saygı görmekten kastınız nedir?
Ben mesela çalıştığım kurumda en alt seviyelerden birindeyim, üstümde 2 amir daha var, öyle söyleyeyim. Ama saygı görüyorum. Hiç görmediğimi hissetmedim. Sizin saygı görmekten kastınız nedir onu anlarsak yardımcı oluruz belki.
Şöyle mesela benim bransimda bi yemekhane ya da laboratuvarda muhendis şu konumda olur yol gösterici hijyenden sorumlu uyarici denetleyici. Numune alma gibi gorevlerim var ama benim personele lütfen eldiven kullanin diye uyarida buluncagima personel bana seslenip mila şu patatesi dogra biz yemek yiyip geliyoruz diyosa sizce saygi göruyomuyum görevim olmamasini gectim yine yaparim ama yani o yemekhanedeki müdürden sonra yetkili kisi ben olmam lazim normalde ayak islerini yaptircaklari kisi oldum. Bu da patrondan kaynakli iste arkadaslarim da var mesela goruyorum sinirlari belli

evet güzel 6 sene okumuşsunuz mühendis olmuşsunuz ama girdiğiniz hiç bir özel şirket 6 yıl okudunuz diye sizi çiçeklerle karşılayıp baştacı etmez. okuduğunuz öğrendiğiniz şeylerin pratiğe dökülmesi zaman ve emek alıyor. özel sektörde kendini ispat etmek zaman ve emek isteyen birşey, iyi güzel herkes okudu mühendislik ama mühendis olup düz memurluk yapanlarla dolu devlet daireleri. devlette ya sabit bir gelire razı olup düz memurluk ya da gerçekten sıkı çalışıp mühendislik kadrosu seçeneğiniz. adamın yoksa gibi laflara bakmayın siz 90 puan alınca zaten bir adama ihtiyacınız olmayacak.

90 üzeri almak bile kurtarmayabilir..91 le atanamayanlar oluyor az açılınca...
Yıllarca hem kamu hem de ozelde calışmış sayısız iş gorusmesine girmiş biri olarak konusucam

Kpss 90 üstü almak üçin süper bir matematik yapman lazım...mat temelin cok iyi olması lazım şakır şakır kısa yollardan cozebiliyor olman lazım bu da hemen olacak bişi değil...mat temelim sağlam değilse kpss ye hiç bulaşma derim..çünkü boşa zaman...hadi aldın diyelim bu sefer de torpil olayına takılacaksın cogu yerde..

Ayrıca kpss calısıp olmazsa sonra ozele yonelirsen sana iş gorusmesinde neden calısmadıgını ne yaptıgını soracaklar, sürekli devam eden kariyer cok onemli...sen kpss ye calıstım dersen direkt elenirsin cunku uzun suredir çalışmamış uzak kalmış birini mi alırlar yoksa x şirketinde bilmemne konusunda calısan birini mi?

Kpss ye calış ama biyerde işe de gir...muhendise ylisans yaptı diye el üstünde el üstünde tutan hiçbiryer yok dünyada...ordaki iş neyi gerektiriyorsa onu yapabilecek birini alırlar ve işini iyi yapana bakarlar...ylisanmış ydışı erasmus vs bunlar tr de hiçbi değeri yok...herkes sadece kendi işini gorur mu gormez mi buna bakıyor...
Evet haklisiniz basvuru yapiyorum ama bulunduğum il de cok ilan olmuyo zaten. Olanlar da dedigim gibi ya tanidik ya da benden daha donanimli kisiler aliniyo. Ozel sektörde is bulabilmek icin tavsiyeniz varmi peki😊

Şöyle mesela benim bransimda bi yemekhane ya da laboratuvarda muhendis şu konumda olur yol gösterici hijyenden sorumlu uyarici denetleyici. Numune alma gibi gorevlerim var ama benim personele lütfen eldiven kullanin diye uyarida buluncagima personel bana seslenip mila şu patatesi dogra biz yemek yiyip geliyoruz diyosa sizce saygi göruyomuyum görevim olmamasini gectim yine yaparim ama yani o yemekhanedeki müdürden sonra yetkili kisi ben olmam lazim normalde ayak islerini yaptircaklari kisi oldum. Bu da patrondan kaynakli iste arkadaslarim da var mesela goruyorum sinirlari belli

Ay gülesim geldi ya, siz kurumsal bir yere girip calismamissiniz o yüzden bahsettiginiz sorunları yaşamışsınız. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız, bölümünüzden farklı bir şirkete bile girseniz kurumsal olursa öyle şeyler olmaz. Tabii bir de dışarıdan kurumsal görünüp içeriden aile şirketi olan yerler var. Ya kısacası aslında dört dörtlük bir iş yok. Siz çalışın sınavınıza ama kendinizi de şartlandirmayin benim size tavsiyem. Olursa olur zaten olmazsa da öncelik sıranızı değerlendirip kafanıza göre bir iş bulmaya çalışırsınız

Evet haklisiniz basvuru yapiyorum ama bulunduğum il de cok ilan olmuyo zaten. Olanlar da dedigim gibi ya tanidik ya da benden daha donanimli kisiler aliniyo. Ozel sektörde is bulabilmek icin tavsiyeniz varmi peki😊

Var..linkedin de iş fırsatlarına açığım diye ayar var onu aç...cv ni de ekle..bakarsın internetten...

kariyer.net te tüm bilgilerini abartarak doldur...arayanlar olacaktır...

Eşin iyi kazanıyorsa ama girme bu zulumlere derim :)

Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim :KK43:
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdi :KK43: cok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.

branşın nedir? Olmayacak hiç nir şey yoktur. Bende mühendisim 6 yıldır kamudayım.

Anneme öyle bi jest gibi dusunun yani bana yillarca emek verdi simdi de milletin senin de kiz okudu ama issiz laflarini dinliyo üzülüyodur bana bisey demese de. Ne bilim bu benim hayalim gibi bisey anneme kendi maasimla hediye almak gezdirmek.

Özel sektöre basvuruyorum ama 1 yillik tecrube mi yetmiyo bilmiyorum pek dönüş olmuyo. Özele de şu yüzden önyargiliyim calistigim dönem resmen böyle sanki hicbi vasfim yokmus gibi lütfedip beni oraya ise almislar gibi davrandilar bi mühendis saygisi görmedim öyle olunca insan bi soruyo kendine ben niye okudumki 6 yil madem öyle olcakti hic okumayip girseydim ise kucukken diye. Devlet israri da bu yüzden.

Cok tesekkür ederim güzel düşünceleriniz icin🙏🏻

Ah be cocugum is ortamini ne saniyorsun ki? Universiteden mezun olunca mudur mu olacagini dusunuyordun ya da devlete girersen seni kirmizi hali ile mi karsilayacaklar?

İs dunyasinda sektorun ne olursa olsun ilk mezunlar çömezdir , kimse sana muhendis hanim demez , tecrube kazanacaksin , calisacaksin , o saygiyi kendin hak edeceksin
Piyasa durgun , issizlik had safhada , normaldir hemen is bulamaman ama umidini kaybetme , kpss olmazsa ozelde denersin sansini

Yanliz basarili olmak icin bu kadar narin olmamak gerekiyor , biraz disli , hirsli , atak olmak gerekiyor bunlari da aklinin bir kosesinde tut , abla tavsiyesi olarak dusun

kuzenim bilgisayar mühendisi. 4. sınıfta çok sıkı bir çalışmayla 90 üstü aldı.su an kamuda çalışıyor çok guzel bir işi var sürekli yurt dışı görevlere gidiyor.

siz gerçekten isteyin azmedin. Allah takdir ettikten sonra hiç bisey engel olamaz.bizzat tecrübeyle sabit.

abim tek seferde kpss den 96 alip atanan bir muhendis, ama oncesinde burnu cok surttugu icin uyku uyumadan gece gunduz calisti da aldi puani. bu arada merak ediyorsan soyleyeyim torpilimiz filan yok:)
Cok sagolun mutlu oldum abiniz adina :) bransi neydi peki ?
branşın nedir? Olmayacak hiç nir şey yoktur. Bende mühendisim 6 yıldır kamudayım.
Ben gıda mühendisiyim sizin bransiniz ne? Kpss icin bi tavsiye ne bileyim bana böyle yapabilirsin diyebileceginiz bisey varmi yeterince video izledim gerci kazananlardan da 😂🙈

ben kamuda sozlesmeli muhendis olarak calistim, simdi yurtdisindayim.
Kamuda calisirken de canimiz cikiyordu acikcasi.
Esim ozelde calisiyordu,
cogu zaman ondan daha dolu oluyordu programim.

O yuzden ozele onyargili olmayin derim,
ama yeni mezunken de biraz beklentileri dusurmek lazim.

Benim esim ilk mezun oldugunda asgari ucret aliyordu inanmazsiniz,
su an 10 yillik deneyimli, cok iyi maasi ve sartlari var.

Merhaba sizin ya da eşinizin branşı nedir? :) Çok merak ettim de.

kuzenim bilgisayar mühendisi. 4. sınıfta çok sıkı bir çalışmayla 90 üstü aldı.su an kamuda çalışıyor çok guzel bir işi var sürekli yurt dışı görevlere gidiyor.

siz gerçekten isteyin azmedin. Allah takdir ettikten sonra hiç bisey engel olamaz.bizzat tecrübeyle sabit.
Malesef kadro sorunumuz var bizim iste 90 ustu alsam bile garanti yok anca ülkede olaganüstü bi durum olcak öyle..ama dogru söylüyosunuz nasipte varsa hicbisey engel olamaz. Sagolun🌸

Ay gülesim geldi ya, siz kurumsal bir yere girip calismamissiniz o yüzden bahsettiginiz sorunları yaşamışsınız. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız, bölümünüzden farklı bir şirkete bile girseniz kurumsal olursa öyle şeyler olmaz. Tabii bir de dışarıdan kurumsal görünüp içeriden aile şirketi olan yerler var. Ya kısacası aslında dört dörtlük bir iş yok. Siz çalışın sınavınıza ama kendinizi de şartlandirmayin benim size tavsiyem. Olursa olur zaten olmazsa da öncelik sıranızı değerlendirip kafanıza göre bir iş bulmaya çalışırsınız
Bu arada isminiz yer ismimi? Bana tosya ilcesini hatirlatti da😊 eşim tosyali acaba hemseri miyiz dedim.bi an😬

Back