kızlar merhaba.. öncelikle tedaviye başlayan arkadaşların Allah yar ve yardımcısı olsun. doktor kim olursa olsun, nasip Allah'tan. geri kalan herşey sebep. Rabbim hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin.
ancak tedavi sırasında stressiz ve huzurlu olmak önemli. o açıdan hangi doktoru istiyorsanız lütfen onda ısrar edin. ben tedaviye şubat ayında başladığımda bana sistemlerini anlattılar ve farklı doktorlara görünebileceğimi söylediler. başta uyumsuz olmak istemediğimden ses çıkarmadım. sırayla funda hanım, aynur hanım ve betül hanıma gittim. ancak ne zamanki funda hanımın ölçtüğü yumurtaya ertesi gün betül hanım hayır bu daha küçük dedi, ben o zaman güvenimi kaybettim. her doktorun ölçümü de takibi de başka oluyor. madem yumurtamı biri ölçüyor, ertesi gün de diğeri ölçsün. ayrıca betül hanım çok suratsız ve demotive ediciydi. kendisine akıntım olduğumu söyledim, normal dedi geçiştirdi. evet, normal. ama insan bir rengini, kokusunu sormaz mı? bel ağrılarım artmıştı, onu sorduğumda daha da artacak, yaşayacaksın bunları diye beni terslemişti. insanın bu dönemde morale ihtiyacı olmaz mı? benim zaten yumurta gelişimim çok zordu. hepi topu da 2 embriyom olmuştu. kendisine iğneler sırasında daha çok yumurtam olur mu diye sorunca, sen en zor hasta grubusun diye benim moralimi iyice alt üst etti. benim o gün tüm sinirlerim attı. aradım hemşireyi, ben asla bir daha betül hanıma muayene olmam. tek gideceğim doktor aynur hanımdır dedim. funda hanım da pek bir suratsız ve merhaba demeye bile aciz biri olduğundan kendimi yanında rahat hissetmiyordum. orada doktorluk başka birşey. oradaki insanların moral da vermesi gerekir, oranın gerekliliği budur bence. aynur hanım bana huzur veriyordu ve gebeliğimin 3. ayına kadar hep kendisine gittim, memnundum. benim son muayene sırasında tek yumurtam görünüyordu ki o da boş çıkabilirdi ama kendisi bana bu kötü değil, böyle gebe kalan çok hastalarımız oldu diye moral vermişti. yanında adını hatırlamadığım bir doktor suratını olumsuz bir şekilde sallarken. nitekim, 5 yumurtam toplandı, 3'ü kaliteli çıktı, 2'si 5. güne gitti ve onlardan 1 tanesi oğlum bana tutundu Rabbime şükürler olsun. diyeceğim o ki, başta kabul etseniz bile sizi mutsuz eden bir durum varsa sakın susmayın ve istediğiniz doktordan başkasına asla gitmeyeceğinizi çok net belirtirseniz emin olun çok da güzel randevuları ayarlıyorlar.
inşallah hepinizin güzel haberlerini alırız. yine de herkese memorialı tavsiye ediyorum, insana güven veriyor.