- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
Siz en iyisini yapmışsınz tek paket çikolata götürün yeter terbiyesizlik yaptıkları.merhaba hanımlar
eminim benden deneyimli arkadaşlar ablalar vardır.
Yurtdisinda yasiyoruz.eşim 3 senedir burada işci ve kiradayiz.
Biz memlekete izine gidince eli boş gitmeme adına cikolata, çay kahve aliriz.
Şükür ülkemizde yok degil ama ne bilim bizde bu incelik sayilir tüm gurbetciler bilir. sakin aldigini milletin gozune sokuyor veya iyiki bisey aliyor ne kadar lafini ediyor demeyin.
size oyle davranilsa sizde cidden uzulursunuz.
Ailemizde nezaketen türkiyenin lokumlarindan cikolatalarindan vs koyar valize koyun diye, bunlar bir nevi hediyeleşme ki bende severim benim icin lafi bile olmaz. ben boyle alistim
ama esimin ailesi cok tuhaf.
ilk gittigimiz sene abisi oturdu resmen dalga gecer gibi bunu niye aldiniz ki bundan burdada var bunla mi kandiriyorunuz ala ala bunu mu aldiniz dedi(ama dünya alem onun onu alip evine sokmadigini bilir) ne goturecektim peki?
halbuki ben sessiz sakin tabaga koyup cayin yanina sofraya biraktim. ne bilim bizde cay kuru kuru icilmezki.
aciklamasini yaptim " abi biz ihtiyacdir diye degil kucuk bir hediye getirdik agzimiz tatlansin"
sonra eltimin garip istekleri basladi. carsinin icinde oturuyorlar benden krem parfum istiyor(hep gotüruyordum ama tsk etmeyince 1 defa goturmedim agziyla istemeye basladi) . istedigi seyleri ben ama asagidaki dükkanda gördüm
kendi evlerinde oturuyorlar esi dükkan isletiyor maddi olarak toz kondurmazlar.
cocuklarina oyuncak goturdum bir suru laf ettiler buyuk yigene(görumceden olan)bunu aldiysan kucugunede al(arada ciddi yas farki var) esimde cok kirildi ama gider gitmez onumuze gelir coluk cocuk heves eder misafir gelmis acaba ne getirmisler diye.
kisacasi beraber paylasilanlarin disinda evlerine gidincede eli dolu gidiyoruz
sonra ki gidisimizde dedim madem öyle ben begendiremiyorum sadece 1 tane buyuk paket hediyelik cikolata goturdum bayramdi hatta.
esime demiştim önceden yigenlerin eline ver bayram sonuçta. abisi esimi azarladi sesini yukseltti napion verme ellerine diye.
esimde al sen verirsin dedi bende kalktim eltime guler yuzle buyur canim kucuk bisey ins begenirsin dedim. bakti pakete hicbisey demedi iceri goturdu.
herkes tavirlari fark etti. ne bir tşk ne bir bisey. insanlarin nezaket kurali cokmu degisti acaba?
naptiysak olmadi anlayacaginiz.
benim aldigimla ne ben fakir ne onlar zengin olur ama isterdimki onlarda kardeslerini dusunsunler ufak bir tşk etmeleri herseye bedel, al kardesim buda bizden belki orda ozlersin demeleri
sadece ve sadece esim icjn bu inceligi bekliyordum ama oda yok.
górumcem oyle degil. oda eşide hakikaten görmuş insanlar. tsk etmesini biliyorlar görümce biz misafiriz diye bizi cikarir gezdirir eltim bide buna bık bık yapar kv söylenir bende gelmek istiyorum diye.e kaynim birakmiyor agzimizla beraber cikma teklifi etttik hayir dedi. kendi ceplerine el atmiyorlar görümcem bizi cikariyor senede bir defa bizle vakit gecirmek istiyor napim ben?
esim simdi kalkmis abisi icin sunu bunu alim diyor iyice tepem atti dalga gececek yine.sizce napmak lazim hamileyim zaten bunaldimiyice
Ama mesela benimde eşimin akrabaları var yurtdışında gelirken çikolata bisküvi falan getiriyorlar ben şaşırmıştım neden çikolata bisküvi falan getiriyorlar ki boşuna yük demiştim çünkü aynıları burda var . Ivır zıvıra verdikleri parayı örnek veriyorum TL cinsinden 20 30 TL tutuyorsa ona göre ufak şirin bi sus eşyası olur ne bilim kıyafet olr en azından hediye olarak geçer , tabiki hicbir şey almak zorunda değiller ama neden diye sordugumda bilmiyorum demişti. Şimdi siz öyle anlatınca anladım sebebini