Memlekete gidince eşin ailesine hediyeler

merhaba hanımlar
eminim benden deneyimli arkadaşlar ablalar vardır.
Yurtdisinda yasiyoruz.eşim 3 senedir burada işci ve kiradayiz.

Biz memlekete izine gidince eli boş gitmeme adına cikolata, çay kahve aliriz.

Şükür ülkemizde yok degil ama ne bilim bizde bu incelik sayilir tüm gurbetciler bilir. sakin aldigini milletin gozune sokuyor veya iyiki bisey aliyor ne kadar lafini ediyor demeyin.
size oyle davranilsa sizde cidden uzulursunuz.

Ailemizde nezaketen türkiyenin lokumlarindan cikolatalarindan vs koyar valize koyun diye, bunlar bir nevi hediyeleşme ki bende severim benim icin lafi bile olmaz. ben boyle alistim

ama esimin ailesi cok tuhaf.
ilk gittigimiz sene abisi oturdu resmen dalga gecer gibi bunu niye aldiniz ki bundan burdada var bunla mi kandiriyorunuz ala ala bunu mu aldiniz dedi(ama dünya alem onun onu alip evine sokmadigini bilir) ne goturecektim peki?

halbuki ben sessiz sakin tabaga koyup cayin yanina sofraya biraktim. ne bilim bizde cay kuru kuru icilmezki.
aciklamasini yaptim " abi biz ihtiyacdir diye degil kucuk bir hediye getirdik agzimiz tatlansin"

sonra eltimin garip istekleri basladi. carsinin icinde oturuyorlar benden krem parfum istiyor(hep gotüruyordum ama tsk etmeyince 1 defa goturmedim agziyla istemeye basladi) . istedigi seyleri ben ama asagidaki dükkanda gördüm
kendi evlerinde oturuyorlar esi dükkan isletiyor maddi olarak toz kondurmazlar.
cocuklarina oyuncak goturdum bir suru laf ettiler buyuk yigene(görumceden olan)bunu aldiysan kucugunede al(arada ciddi yas farki var) esimde cok kirildi ama gider gitmez onumuze gelir coluk cocuk heves eder misafir gelmis acaba ne getirmisler diye.

kisacasi beraber paylasilanlarin disinda evlerine gidincede eli dolu gidiyoruz

sonra ki gidisimizde dedim madem öyle ben begendiremiyorum sadece 1 tane buyuk paket hediyelik cikolata goturdum bayramdi hatta.

esime demiştim önceden yigenlerin eline ver bayram sonuçta. abisi esimi azarladi sesini yukseltti napion verme ellerine diye.
esimde al sen verirsin dedi bende kalktim eltime guler yuzle buyur canim kucuk bisey ins begenirsin dedim. bakti pakete hicbisey demedi iceri goturdu.
herkes tavirlari fark etti. ne bir tşk ne bir bisey. insanlarin nezaket kurali cokmu degisti acaba?
naptiysak olmadi anlayacaginiz.
benim aldigimla ne ben fakir ne onlar zengin olur ama isterdimki onlarda kardeslerini dusunsunler ufak bir tşk etmeleri herseye bedel, al kardesim buda bizden belki orda ozlersin demeleri
sadece ve sadece esim icjn bu inceligi bekliyordum ama oda yok.

górumcem oyle degil. oda eşide hakikaten görmuş insanlar. tsk etmesini biliyorlar görümce biz misafiriz diye bizi cikarir gezdirir eltim bide buna bık bık yapar kv söylenir bende gelmek istiyorum diye.e kaynim birakmiyor agzimizla beraber cikma teklifi etttik hayir dedi. kendi ceplerine el atmiyorlar görümcem bizi cikariyor senede bir defa bizle vakit gecirmek istiyor napim ben?

esim simdi kalkmis abisi icin sunu bunu alim diyor iyice tepem atti dalga gececek yine.sizce napmak lazim hamileyim zaten bunaldimiyice
Siz en iyisini yapmışsınz tek paket çikolata götürün yeter terbiyesizlik yaptıkları.
Ama mesela benimde eşimin akrabaları var yurtdışında gelirken çikolata bisküvi falan getiriyorlar ben şaşırmıştım neden çikolata bisküvi falan getiriyorlar ki boşuna yük demiştim çünkü aynıları burda var . Ivır zıvıra verdikleri parayı örnek veriyorum TL cinsinden 20 30 TL tutuyorsa ona göre ufak şirin bi sus eşyası olur ne bilim kıyafet olr en azından hediye olarak geçer , tabiki hicbir şey almak zorunda değiller ama neden diye sordugumda bilmiyorum demişti. Şimdi siz öyle anlatınca anladım sebebini

Siz en iyisini yapmışsınz tek paket çikolata götürün yeter terbiyesizlik yaptıkları.
Ama mesela benimde eşimin akrabaları var yurtdışında gelirken çikolata bisküvi falan getiriyorlar ben şaşırmıştım neden çikolata bisküvi falan getiriyorlar ki boşuna yük demiştim çünkü aynıları burda var . Ivır zıvıra verdikleri parayı örnek veriyorum TL cinsinden 20 30 TL tutuyorsa ona göre ufak şirin bi sus eşyası olur ne bilim kıyafet olr en azından hediye olarak geçer , tabiki hicbir şey almak zorunda değiller ama neden diye sordugumda bilmiyorum demişti. Şimdi siz öyle anlatınca anladım sebebini

evet bu bi nevi adet haline geldi:) işin dogrusu özünde iyi insanlar olabilirler ama onlarsiz kari koca kv veya kari koca gorumce cikip yemeknyiyince niye haber vermediniz oluyor halbuki esim benim yanimda teklif etti abisi bgerek yok dedi

evet bu bi nevi adet haline geldi:) işin dogrusu özünde iyi insanlar olabilirler ama onlarsiz kari koca kv veya kari koca gorumce cikip yemeknyiyince niye haber vermediniz oluyor halbuki esim benim yanimda teklif etti abisi bgerek yok dedi
Üzülmeyin zaten arada bir gördüğünüz insanlar aranızda mesafe olsun yeter çok büyük beklentilere girmesinler . Birde iyi olup üzüleceğime kötü bilsinler mutlu olayım düşüncesini belirledm kendime bu aralar sizede tavsiye ederim :) siz üstünüze düşeni yapmışsiniz eşinizde destekçiniz farkında:) o yüzden sıkmayın canınızı. Sadece mesafe candır :)

aahha çünkü eskiden yoktu o çikolatalar tr de.. almanyadan gelen çeşit çeşit çikolata getirirdi..öyle kalmış demek ki insanların üstüne:)

Almayın çok ciddiyim hiçbirşey almayın
Ben Ankara eşimin ailesi Batman yerleşimli
Ben ne zaman gitsem elim kolum dopdolu giderdim en azının 5 çocuğu var düşünün
Ayrıca kv bana geldi diyelim o geri dönerken de yollardım
Onlar da güya bize yollardı ama kendileri en güzel şekilde giyindikleri halde bize gönderdikleri dehşet olurdu etiketiyle dururdu en sonunda geri yolardım mecbur burda ziyan olacak diye
( bir kaynım çocuklarına özellikle bir ünlü mağazadan aldığım kıyafetlere laf edip ben bunları giydirmem dediğinde ben de kendimi tutamayıp ben geldiğimde gördüm onların ne giydiğini sen merak etme demiştim yalnız o gülerek söyledi ben de gülerek söyledim kavga olmadı yani)
Sonra ne oldu biliyor musunuz üstüme yapıştı
Dahası bir teşekkür ederim diyen olmadı
Bıçak gibi kestim
Ne giderken ne kv ile bir iğne bile göndermiyorum
Kv çok iyidir onu çok severim
"Anne ben kalkamıyorum bu işin altından alamayacağım artık kimseye birşey bir telefon açıp teşekkür ederim diyen olmuyor "dedim o da sen bilirsin Dedi ve bu iş kesildi şimdi kafam rahat tavsiye ederim

Yurt dışından gelenler cikolata kahve getirirler bizde onlara lokum koyariz yolcu ederken.Ne getirecekler baska yurt disinda hediyeye calisacak halleri yok ya.Maksat ufak tatlilik :) siz hicbisey almayin bebce onlara

Güya abisi sert biri ve biraz agir konusuyor. eşide cok korkuyormuş kocasindan. vallah o korkmuş haliyse nasi agzi laf yapiyor anlamiyorum.
benden bir ricasi olsa neysede eltim eşimden direk istiyo. ben kaynima boyle rahat davranacagimi sanmiyorum bide guya kocamdan korkan bir kadin olarak beceremezdim emri vakileri.

bide mesela kari koca bi yere kv ile gidiyoruz, veya gorumcem diyor abi sizi suraya gotureyim, yara gorumcenin esi bizi bir yere davet ediyor ya. hemen itici soguk sekilde sormalar filan sanki hepimiz cocuguzda onun en sevdigi arkadaslari elinden almisiz. oyle yapinca iyice uyuz oluyorum. senede bir defa gidiyoruz cok rahatsiz edecek sekilde gözü üstumuzde pek merakli bide orda yaşasak acaba nolacak. bunlar bir araya gelince tepem atiyor.

Konuyu ben açmış olabilir miyim dedim bir an, neyse bende görümce yok. Ama sizi o kadar iyi anladım ki...

onu bende düşündüm aslında.
Her birine 20€ versek 4 yiğende 80€ yapıyor.
neticede orada da geziyoruz kvye yük olmasin diye arada alisveris yapiyoruz beraber yemege cikiyoruz. bize anca yeter düşuncesi ile para fikrinden vazgecmistim sonradan
İnanin bazı insanları anlamak cok zor...Halbuki ne güzel düşünüyorsunuz,incelik yapip getiriyorsunuz, uygun bir sekilde karsiligi verilmeli:KK12:...Yakın arkadaslarımdan biri yurtdısında yasıyor...Yıllardan beri cocuklarıma mutlaka oyuncak, gıysı fazlasıyla getirir.Engellemeye calısıyorum gerek telefonda,gerek geldıgı zaman,zaten ucak bıletlerıne onca masraf yapıyorsun,burada harcıyorsun,Allah askına getirme,hadi bir parca oyuncak neyse,baska hic bir sey alma,seni her yıl goruyorum,bu bana en buyuk armagan dıyorum:KK200:..
Yegenlerime alacagım tabi dıyor,engelleyemedım.Halbukı genıs bır aılesı var,kardesler,yegenler..
Bende şöyle bir yol izliyorum şimdi,cocuklarına,eşine pijama takımları,kendısıne bende gorup begendıgı gıysılerden alıyorum,yada kızları var,onlara ceyızlık esyalar alıp hazırlıyorum bırkac parca...
Lahmacunu ozluyorlar,yemege gıdıyoruz,onları gormek, bizim icin başlı başına mutluluk,hep bir şeyler beklemek çok yakışıksız...

Konuyu ben açmış olabilir miyim dedim bir an, neyse bende görümce yok. Ama sizi o kadar iyi anladım ki...
Yurt dışındamı yaşıyorsun goha,eger oyleyse bana tıyo verebilirmisin,yurt dısında yasayan biri ne alınsa memnun olur, nelerı ozler:KK25:

Yurt dışındamı yaşıyorsun goha,eger oyleyse bana tıyo verebilirmisin,yurt dısında yasayan biri ne alınsa memnun olur, nelerı ozler:KK25:

Ben hediye mevzusu için değil de diğer örnekleri için öyle yazdım canım.

Yurtdışında yaşıyorum ama yeni geldim daha. Şuan yemeklerini en çok özlüyorum, zamanla buranın yemeklerine de alışırım inş. Hediye hiç bilemedim ama yaaa, bana eti finger gönderin :dua:

Hicc kafaniza takmayin. Hicbirsey almak zorunda degilsiniz bile. Cok terbiyesizlermis. Kendi ayiplari. Yaranmayada calismayin zaten yaranamazsiniz oylelerine.

Ben hediye mevzusu için değil de diğer örnekleri için öyle yazdım canım.

Yurtdışında yaşıyorum ama yeni geldim daha. Şuan yemeklerini en çok özlüyorum, zamanla buranın yemeklerine de alışırım inş. Hediye hiç bilemedim ama yaaa, bana eti finger gönderin :dua:
Ayy deme oylee:KK42:Çokmu ıstedı canıın, uzulme alısacaksın yemeklerıne de, yaşamaya da:KK19:bıraz sabır:KK68:

Back
X