Memlekete gidince eşin ailesine hediyeler

Bizim tanidiklar almanyadan deodorant krem falan getiriyorlar hep
Orada ucuz oldugunu soyluyorlar
Ayrica cikolata seker abur cuburu cok fazla aliyorlar sanki bedava dagitilmis gibi
Kozmetik pahali olsa almazlar sanirim
Birde elektronik isteyenede parayla getiriyorlar diye biliyorum
Tabi yurtdisinda yasayan herkesin maddi durumu ayni degil

Çikolata kahve gayet güzel ve yeterli bence. Bazı insanlar nedense yurt dışından gelince fazla beklentiye giriyorlar. Ordaki parfümün keremin aynıları burdada var. Teşekkür bile etmeyene boşverin yapmayın bişey. Anlayan olsa neyse arada hoş olur hediyeleşmrk ama haketmiyorlar sanki.

Bizim tanidiklar almanyadan deodorant krem falan getiriyorlar hep
Orada ucuz oldugunu soyluyorlar
Ayrica cikolata seker abur cuburu cok fazla aliyorlar sanki bedava dagitilmis gibi
Kozmetik pahali olsa almazlar sanirim
Birde elektronik isteyenede parayla getiriyorlar diye biliyorum
Tabi yurtdisinda yasayan herkesin maddi durumu ayni degil

evet gercekten uygun.
krem dediginiz 1-2€ arası
deodorantlar indirimde 1€ bile degil.
ama tşk etmiyor soguk bakiyor aliyor geciyor.
kendi akrabalarımı gormeye gidince aliyorum tsk edip bide altta kalmamak icin biseyler aliyorlar basortusu terlik pismaniye vs.belki benden cok masrafa giriyorlar o kadar mahcup oluyorumki cunku onlarin gercekten durumlari iyi degil kendim sahit oluyorum.

görümcenin hali vakti cok yerinde, o benden cok cok daha iyi seyler alabilir ama ne götürsem tsk edip kiz ne gerek vardi zahmet etmissiniz filan diyince ne bilim bana kibar geliyor.

evet gercekten uygun.
kendi akrabalarımı gormeye gidince aliyorum tsk edip bide altta kalmamak icin biseyler aliyorlar basortusu terlik pismaniye vs.belki benden cok masrafa giriyorlar o kadar mahcup oluyorumki cunku onlarin gercekten durumlari iyi degil kendim sahit oluyorum.

görümcenin hali vakti cok yerinde, o benden cok cok daha iyi seyler alabilir ama ne götürsem tsk edip kiz ne gerek vardi zahmet etmissiniz filan diyince ne bilim bana kibar geliyor.

Bence son birkez alin eltinize krem deodorant
Cikolatanizi da goturun paketi eline verin
Baktin bi tesekkur etmedi yine
Bisey degil deyin sesli bi sekilde
Hediye verilince tesekkur edilir bi tessekkur beklerdim falan deyin
Mahcup olu hatasini anlarsa ne ala
Olmazsa daha da bisey almayin
Arsiz arsiz siparis vermeye kalkarsa yine, alamam cnm kusura bakma , bi yuzunu gulduremedik, hediyelesme adabini bilmiyosun de gec git

Hiçbirşey görmemiş insanlarla aynı ortamda bulunmak zor.
Eltiniz krem zart zurt istiyoda siz gidince size hediye alıyo mu ?
Hediye karşılıklıdır siz ona getiriyosanız onunda size alıp vermesi gerekir.
Çikolata getirdiğinize göre almanyadasınız diye düşündüm. Kozmetik ucuz ama giyim pahalı kıyasla enbasiti çanta bi bluz alabilir size .
Yada bi akşam yemeğe götürebilir .
Madem 1€ alin elinede vermeyin burakin masaya ustune adini yazin .

Cikolatada getirmeyin kvde de kaliyosaniz bulundugu sehirden mutfak alisverisi yaparsiniz

Gorumceniz iyiymis ina gonlunuzden ne kopuyosa alin .

Beğenmiyor olabilirler.
Deodorant,krem vs. gerçekten kişiye özel ürünler.
Kendileri parfüm adı verdiklerine göre,hani madem para harcıyorsun bari sevdiklerimizi al demek istiyor olabilirler.
Evet hediye olayı her zaman risklidir.
Ben olsam sadece çikolata getirirdim.
Ama onlardan da bir şey almazdım.

Hep aynı hikaye..
Arabaylamı geliyosunuz, uçaklamı?

Kaldıki artık uçakla gelenler için çok büyük yük sorunu çıkıyor, 1 kilo fazlan olsa 30 euro yük parası ödetiyorlar..

Hiçbirşey alma bence, ben okuyunca bile bunalıyorum artık, neyapsan yaranamazsın çünkü..

evet gercekten uygun.

Çikolata yeter, çok bile. Siz gidince çayın yanına bir şey çıkarmıyorlarsa ona bile gerek yok. İnsan özlemişsinizdir diye en azından simit kaşar filan ikram eder. Böreği keki geçtim yani yapamıyorsa diye simit diyorum.

Siz yurt dışında yaşadığınız için sizi çok zengin durumu iyi görüyorlar.E bide açgöz tipler olunca emin olun ne yaparsanız yapın ne götürürseniz götürün beğenmeyecekler.Eee ne de olsa siz euro lar içinde yüzüyorsunuz ya!O yüzden bunu görümcenize uygun bir dille anlatın yani hediye beğenmemek çok ayıp biz onları düşünerek bir şeyler getiriyoruz baktık memnun olmuyorlar bundan sonra hiç bir şey getirmeyeceğiz kırılıyoruz de.Bir şekilde kulaklarına gitsin.

Ben de kızıyorum bu duruma. Arsız olunca insanlar daha çok memnun etmeye çalışıyor. Sesi çıkmayan nasılsa yetiniyor diye o kadar önemsenmiyor. Yanlış bu.

Emrivaki = en nefret ettiğim.

Cidden almazdım hiçbişey. Sanki ona Türkiye'de olmayan bişeyi bulup almak getirmek zorundasın! Almayın bence de. Ben de Batum'a gezmeye gittiğimizde dönüşte abime sigara getirmiştim. Zaten günü birlik gezdik döndük yıllanmadık orda , yengem paketi aldı bunu mu getirdin getire getire dedi. Şans ya abim de 3 ay kadar sonra gitti , dönüşte o da bana sigara getirmiş. Yengem de yanımdayken verdi abime teşekkür ettim yengeme de "abim de getire getire bunu getirmiş demek" dedim. Sen de eltiye gereken cevabı yeri geldiğinde ver. Terbiyesizler

Yurtdışında kaldığınız için ne de olsa şimdi kat kat kazanıyorlar mantığı var onlarda o yüzden çıtayı yükseltmişler. Çocuk mu kandırıyorsunuz lafindan belli işte..

Biraz önce kv ile konuştum.
bavullarla eşim ilgilenecegi için fazla yerimiz olmayacagini ama kendileri icin birseyler dusundugumu, bi istekleri varsa söyleyebileceklerini anlattim.

gidince dediginiz gibi yapicam.
kv ve görumceye hallden anladiklari icin icimden gelenleri alacam. onlara gelincede davet edilirsek cikolata.
lafinida ederlerse" vallah sizi memnun edemiyoruz ne getirsek elestiriliyor tsk de edilmeyince istenmedigini dusunduk bavuldada zaten yer yoktu" derim.
gerci öyle laflari hic beceremem ya :/

Ayıp ya.. Eşimin iki abiside yurtduşında ve özellikle küçük olanı ne getireceğini şaşırır. Halbuki evde kimse birşey beklemez de istemez de. Sağolsunlar yine de düşünüp birçok şey alırlar. Misafirliğe gittiklerinde de boş gitmeyelim diye çikolata götürürler. Hepsi bu. Gelmeleri, düşünmeleri yeterli daha ne ister ki insan. Getirecekleri şeylerle değer biçilmez. Ben olsam bende hiç birşey götürmezdim. Götürdüğünüz halde böyleyse bence de hiç götürmeyin ne gerek var..

Esin biraz saf herhalde yalnis anlamada okadar laf yemeye ragmen daha abisini düsünüyor gercekten pes. Ben olsam cay cikolata götürürdüm öylede yaptim zaten. Hatda bu sene gidersem hic birsey götürmemeye düsünüyorum

Güya abisi sert biri ve biraz agir konusuyor. eşide cok korkuyormuş kocasindan. vallah o korkmuş haliyse nasi agzi laf yapiyor anlamiyorum.
benden bir ricasi olsa neysede eltim eşimden direk istiyo. ben kaynima boyle rahat davranacagimi sanmiyorum bide guya kocamdan korkan bir kadin olarak beceremezdim emri vakileri.

bide mesela kari koca bi yere kv ile gidiyoruz, veya gorumcem diyor abi sizi suraya gotureyim, yara gorumcenin esi bizi bir yere davet ediyor ya. hemen itici soguk sekilde sormalar filan sanki hepimiz cocuguzda onun en sevdigi arkadaslari elinden almisiz. oyle yapinca iyice uyuz oluyorum. senede bir defa gidiyoruz cok rahatsiz edecek sekilde gözü üstumuzde pek merakli bide orda yaşasak acaba nolacak. bunlar bir araya gelince tepem atiyor.

merhaba hanımlar
eminim benden deneyimli arkadaşlar ablalar vardır.
Yurtdisinda yasiyoruz.eşim 3 senedir burada işci ve kiradayiz.

Biz memlekete izine gidince eli boş gitmeme adına cikolata, çay kahve aliriz.

Şükür ülkemizde yok degil ama ne bilim bizde bu incelik sayilir tüm gurbetciler bilir. sakin aldigini milletin gozune sokuyor veya iyiki bisey aliyor ne kadar lafini ediyor demeyin.
size oyle davranilsa sizde cidden uzulursunuz.

Ailemizde nezaketen türkiyenin lokumlarindan cikolatalarindan vs koyar valize koyun diye, bunlar bir nevi hediyeleşme ki bende severim benim icin lafi bile olmaz. ben boyle alistim

ama esimin ailesi cok tuhaf.
ilk gittigimiz sene abisi oturdu resmen dalga gecer gibi bunu niye aldiniz ki bundan burdada var bunla mi kandiriyorunuz ala ala bunu mu aldiniz dedi(ama dünya alem onun onu alip evine sokmadigini bilir) ne goturecektim peki?

halbuki ben sessiz sakin tabaga koyup cayin yanina sofraya biraktim. ne bilim bizde cay kuru kuru icilmezki.
aciklamasini yaptim " abi biz ihtiyacdir diye degil kucuk bir hediye getirdik agzimiz tatlansin"

sonra eltimin garip istekleri basladi. carsinin icinde oturuyorlar benden krem parfum istiyor(hep gotüruyordum ama tsk etmeyince 1 defa goturmedim agziyla istemeye basladi) . istedigi seyleri ben ama asagidaki dükkanda gördüm
kendi evlerinde oturuyorlar esi dükkan isletiyor maddi olarak toz kondurmazlar.
cocuklarina oyuncak goturdum bir suru laf ettiler buyuk yigene(görumceden olan)bunu aldiysan kucugunede al(arada ciddi yas farki var) esimde cok kirildi ama gider gitmez onumuze gelir coluk cocuk heves eder misafir gelmis acaba ne getirmisler diye.

kisacasi beraber paylasilanlarin disinda evlerine gidincede eli dolu gidiyoruz

sonra ki gidisimizde dedim madem öyle ben begendiremiyorum sadece 1 tane buyuk paket hediyelik cikolata goturdum bayramdi hatta.

esime demiştim önceden yigenlerin eline ver bayram sonuçta. abisi esimi azarladi sesini yukseltti napion verme ellerine diye.
esimde al sen verirsin dedi bende kalktim eltime guler yuzle buyur canim kucuk bisey ins begenirsin dedim. bakti pakete hicbisey demedi iceri goturdu.
herkes tavirlari fark etti. ne bir tşk ne bir bisey. insanlarin nezaket kurali cokmu degisti acaba?
naptiysak olmadi anlayacaginiz.
benim aldigimla ne ben fakir ne onlar zengin olur ama isterdimki onlarda kardeslerini dusunsunler ufak bir tşk etmeleri herseye bedel, al kardesim buda bizden belki orda ozlersin demeleri
sadece ve sadece esim icjn bu inceligi bekliyordum ama oda yok.

górumcem oyle degil. oda eşide hakikaten görmuş insanlar. tsk etmesini biliyorlar görümce biz misafiriz diye bizi cikarir gezdirir eltim bide buna bık bık yapar kv söylenir bende gelmek istiyorum diye.e kaynim birakmiyor agzimizla beraber cikma teklifi etttik hayir dedi. kendi ceplerine el atmiyorlar görümcem bizi cikariyor senede bir defa bizle vakit gecirmek istiyor napim ben?

esim simdi kalkmis abisi icin sunu bunu alim diyor iyice tepem atti dalga gececek yine.sizce napmak lazim hamileyim zaten bunaldimiyice

Demek ki sizin inceliğinizi haketmiyorlarmış. Yerinizde olsam çocuklara biraz çikolata getiririm ama kimseye parfüm vs almam. Hele kıymet bilmeyenlere hiçbir şey yapmam. Okudukça hevesim kaçtı :/

Cikolata harici hic bi sey getirmeyin eltiye.tesekkur bile etmeyen biri icin cok bile! benim gorumcem de almanyada her gelisinde iki koca valizle gelir.icinden aklina ne gelirse cikar.envai cesit cikolata el kremleri deodorantlar cocuklara kiyafetler ve hatta et ve sucuk sosis getiriyor :)orda ucuz diye et getirmesi cok komik geliyo bana:)kac kere dedim abla burda hepsi var bi sey getirme hem masraf ediyosun hem de yuk ediyosun kendine diye.alismis illa bi seyler getirecek.bu yaz da amc tencere seti almis onu getiriyor.parasini oderiz tabiki o kadar pahali bi seyi hediye kabul etmeyiz.ama biz de asla altta kalmayiz burda altlarina araba veririz gezmeler piknikler yemekler falan gidene kadar gezdiriz.

Back
X