• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memeliler kervanına katılmak için süreçler

Bayram aileme bir yalan bulmak açısından zor olacak,yani herhangi bir hafta olsa hiçbir şey söylememe gerek kalmaz,ama bayramı ailemden uzakta geçirdiğimde bunun için bir sebep bulmam gerekir.Ailemden kimseye bu düşüncemden bahsetmedim henüz.Ablama söylerim belki diyordum ama söylesem bile bayramda ablam gelemez.Bu konular aklımda soru işareti...

bunlar seni korkutmasın. kalem yanımda olmasaydı da her şeyi göze almıştım ben biliyor musun... her şeyden önce güçlü ol! yalnız da değilsin. sana yardımcı da olacaklarmış işte, ne güzel. başka çareler de bulunur elbet. neden olmasın :112:

bunlar seni korkutmasın. kalem yanımda olmasaydı da her şeyi göze almıştım ben biliyor musun... her şeyden önce güçlü ol! yalnız da değilsin. sana yardımcı da olacaklarmış işte, ne güzel. başka çareler de bulunur elbet. neden olmasın :112:

Ben de herşeyi göze aldım,ama kendimi yalnız hisseder miyim diye korkmuyor değilim.Bir de hiçbir şey söylememek yalan söylemekten iyidir diye de bayram konusunda düşünüyorum.

Ben de herşeyi göze aldım,ama kendimi yalnız hisseder miyim diye korkmuyor değilim.Bir de hiçbir şey söylememek yalan söylemekten iyidir diye de bayram konusunda düşünüyorum.

canım, gizlemek de yalandır ona bakarsan. ama bütünüyle seni ilgilendiren, kimseye bir zararı olmayacak ve seni çok mutlu edecek bir şey yapacaksın. neden hala yalan boyutuna takılıyorsun ki!

Doğru söylüyorsun,ben bayramda tatile gidiyor olayım en iyisi :)

ben de tatile gitmiştim :60: :60: KALEMimle birlikte. :9: üstelik eve dönüp biraz da aklım başıma gelince, yalanları abarttığımın farkına da varmıştım. :17: beceriksizlik işte n'aparsın :17::17:
canım, bu yalanlar pembe bile değil. gökkuşağının tüm renklerini barındırıyor. o derece! :119::119::119::119::119::119:

canımmmmm hoşgeldin, öyle güzel anlatmışsın ki bir çırpıda okudum vallahi hepsini, anammm tarih bu kadar yakın mı olacak, ben yanında kalacaktım ama kendimi düşündüm ben hehe :) her şeyi o kadar güzel anlatmış ki naci bey ben soracak bir şey bulamadım daha süpeerrrrrr çok sevindim senin adına bitanemm..
Gelişmeleri heyecanla takip ediyorumm
Heyecanlı bir gübü daha geride bıraktık.
Bütün ayrıntıları anlatmak istiyorum.
Randevu saatimden 15 dakika gibi erken gittiğim için beklerken ter dökmeye başladım heyecandan.Dergileri karıştırırken Naci Bey geldi :) Ve nihayet o an gelmişti günlerdir beklediğim.Ne diyecekti,ne önerecekti...Önce odasına geçtik,anlat bakalım dedi.Göğüs büyütme ameliyatı olmak istiyorum,bu konuda sizin düşüncelerinizi merak ediyorum dedim.Çok severim dedi :) Ben de çok severim dedim.Öncelikle siz mutlu olursunuz,sizi mutlu eden şey bizi de mutlu eder dedi.O zaman önce muayeneye geçelim sonra konuşuruz dedi.Muayene odasına geçtik yardımcı bayanla.Beni heyecandan iyice ter bastı arkadaşlar ya,umarım ayıp olmamıştır :( Zaten heyecanımı anladı,ama o kadar rahattı ki ve bana da rahat hissettirdi ki benim heyecanım da geçti.Kendimi evimde gibi,kızkardeşiymişim gibi hissettirdi ve kendisini çok sevdim gerçekten.
Muayene odasında beni ilk gördüğünde işte görmek istediğimiz göğüsler dedi.Neden görmek istediğimiz diye açıklamaya başladı.Öncelikle meme dokun var protezi rahatlıkla saklayabileceğiz;göğüs kafesi genişliği ideal,kafes arasındaki açıklık ideal çok bitişik olsa göğüs ortaya toplanır,çizgi şeklinde hoş olmayan dekolte oluşabilir,çok açık olsa dekolte oluşturma sıkıntı olabilir,bu gibi sıkıntılar olmayacak,sarkma yok onu toparlamak için memede kesik bırakmak zorunda kalmayacağız dedi.Ben de rahat bir nefes aldım.Geçebiliriz dedi.
Odasına geçtik tekrar.Genelde fasya altı yöntemi için uygun olabilecek hastalarda bu yöntemi tercih ettiklerinden bahsetti daha ağrısız olması açısından.Benim de bu yönteme uygun olabilecek gibi göründüğümü,ama ameliyat sırasında derinin kalınlığına tekrar bakıp,1.5 cm.yi geçmesi durumunda bu yöntemi tercih edeceğini söyledi.Kesi yerlerinden bahsetti,doğum yapmamış biri olarak bana meme altını uygun gördüğünü,meme altından izlerin biraz daha geç iyileştiğini ancak büyük ölçüde geçtiğini söyledi.Büyüklük konusunda 250-350 cc arasında yani dolgun b veya c kup uygun gördüğünü,buna resimlere bakınca birlikte karar vereceğimizi söyledi.Hiç anlaşılmasın,sadece güzel hafif bir dolgunluk olsun diyorsan 250 olur,350'ye kadar çıkabiliriz ama 350 yukarısı senin yaşına vücut yapına uygun olmaz dedi.Şekil olarak yuvarlak da damla da olabileceğini,göğüs yapımın ikisi için de uygun olduğunu,ikisi arasında pek fark olmayacağını söyledi.Bunların hepsine 3 boyutlu resimlerle çalışınca karar vereceğiz dedi.Bu 3 boyutlu çalışmayı ameliyattan 1-2 gün önce yapıp nihai karar şeklinde düşünüyormuşuz.Çünkü ilk muayenede bu çalışmayı yapınca hastanın kafası karışıyor ameliyat zamanına kadar başka şeyler duyuyor,düşüncesi değişiyor olmuyor,ben ameliyata kafası karışmış hastayla değil,net kararlarla girmek istiyorum dedi.Bunların hepsi teccrübeyle alınmış kararlardır diye ekledi.

Ameliyat için birkaç seçenek olduğundan bahsetti,ama hem fiyat hem uygunluk olarak en cazip geleni Ataşehir Estethica oldu.Ben karşıda oturduğumu,ameliyattan sonra karşıya geçmemin sakıncasının olup olmayacağını sordum,o da hastanenin aracını ayarlayabileceğimizi evime kadar bırakabileceklerini söyledi.Refakatçiyle ilgili tipik sorumu kendisine de sordum,annenin desteğinin çok önemli olabileceğini ama demoralize edebilecek bir anneyse hiç gerek olmadığını (ki benim annem öyledir :),sadece psikolojik destek olması açısından bir arkadaşın oolmasının iyi olabileceğini ama şart da olmadığını söyledi.Zaten hemşirelerin her zaman ulaşabileceğim şekilde olacaklarını söyledi.Burdan aileme söylemeyi şu anda düşünmediğim konusuna değindik.Ben de annemin ne gerek var şeklinde yaklaşacağını söyledim,o zaman söyleme moral herşeyden önemlisi dedi.Sadece ameliyattan sonra hastalarımda gördüğüm duygusallıkları oluyor,bunu paylaşabileceğin bir arkadaşın olursa iyi olur dedi.
Ameliyattan sonra 1-2 günde normal hayatıma dönebileceğimi söyledi.Normal hayat nedir,işine gidebilirsin,yemek yiyebilirsin,oturup kalkabilir yürüyüş yapabilir araba kullanabilirsin,banyo yapabilirsin,yük taşımamak koşuluyla vücudunun zorlanmadığını hissettiğin her hareketi yapabilirsin dedi. 1-2 hafta sonra yüzebilir,hafif sporlar yapabilirsin deyince ben dans ettiğim için dans etmeye ne zaman başlayabileceğimi sordum,bunun için de 2 hafta gibi bir süre yeterli dedi.Ama duyarlılığına göre bakarsın,göğsüne çarpılması korkusu taşıyorsan biraz daha beklersin dedi.
Ben bugün tamam evet ameliyat olmak istiyorum dersem en yakın ne zaman ameliyat olabilirim dedim,takvimine baktı,20-21 ağustos dedi.Sonra anladık ki bayrammış:)Ama kendisi için sorun olmayacağını söyledi,aslında benim açımdan da işten daha az izin almak gerekeceğinden daha iyi olabilir.Bu konuyu düşüneceğim.O hafta olmazsa da 28inde de olabileceğini söyledi.Bu kadar yakın zamanda olabilecek olması beni inanılmaz heyecanlandırıyor.
Çok mutluyum arkadaşlar.Naci beyi gerçekten çok sevdim,bana aileden biriymişim gibi davrandı.Hatta erkekler hakkında bile konuştuk :) Bana eşin ne düşünüyor bu konuda dedi,ben de eşim yok bekarım deyince oh harika dedi :) Çünkü eşler bu konuda değişik davranışlar sergileyebiliyor,eşinin göğüs estetiği olmasını istemiyor ama kendisi başka bir ameliyatı olup çıkıp gidebiliyor dedi(yaşanmış bir örnekmiş:),ben de erkeklerin eşlerinin vücutlarını hatta hayatlarını sahiplendiğini söyleyince evet sen evlenmezsin dedi :) Ben de insan belli bir rahatlığa erdikten sonra evlenmek istemeyebiliyor dedim,farkındayım türkiye standartlarına göre biraz feminist kalıyorum dedim :) Yani sanki arkadaşımla muhabbet ediyormuşum gibiydi bir yandan da.Yüzümde öyle bir tebessüm var ki size anlatamam.Sokakta saf saf sırıtarak gezdim bütün gün ,çok mutluyum :)
Bugün mutluluğumun bir sebebi daha var.Dudak dolgusu da yaptırdım,tahmin ettiğimden daha doğal ve güzel oldu arkadaşlar,ihtiyacı olanlara tavsiye ederim.

ben de tatile gitmiştim :60: :60: KALEMimle birlikte. :9: üstelik eve dönüp biraz da aklım başıma gelince, yalanları abarttığımın farkına da varmıştım. :17: beceriksizlik işte n'aparsın :17::17:
canım, bu yalanlar pembe bile değil. gökkuşağının tüm renklerini barındırıyor. o derece! :119::119::119::119::119::119:

Hahahahha :) Şu tatil yalanı da olmasa naparmışız bilmem :))) Bayram tatiliyle birleştirip tatil yapmak daha mantıklı bir yalan, sonraki hafta da işyerindekilere yalan söylemem gerekecek,o zaman daha tuhaf bir yalan olacak,bayramda yer bulamadık bu hafta gideceğiz mi diyeceğim :) O yüzden en mantıklısı bayram gibi görünüyor,annem bayramda yanında olamamama çok bozulacak ama ah annecim bilsen kızın ne kadar mutlu olacak :)

yaprakcım çok tatlısınnnn, seni seviyorum ;)

insan o ara söylediği yalanların farkına varamıyor sonra kime ne söylemiştim onu bile hatırlamıyorum ben :))

canımmmmm hoşgeldin, öyle güzel anlatmışsın ki bir çırpıda okudum vallahi hepsini, anammm tarih bu kadar yakın mı olacak, ben yanında kalacaktım ama kendimi düşündüm ben hehe :) her şeyi o kadar güzel anlatmış ki naci bey ben soracak bir şey bulamadım daha süpeerrrrrr çok sevindim senin adına bitanemm..
Gelişmeleri heyecanla takip ediyorumm

Canım hoşbulduuuuum :)) Valla canım ben de düşündüm seni,bademim gelecekti ziyaretime ama bayramda o da gelemez dedim :( Ama bir yandan da içimde hep hadi hadi hadi diye dürten bir şeyler var.Bir an önce kavuşmak istiyorum göğüslerime :)
Ben de heyecandan bayılacağım artık sanırım,ama öyle güzel bir heyecan ki içimden sürekli "sırıtma kızım sırıtma bi rahat dur" diyorum :)))

Hahahahha :) Şu tatil yalanı da olmasa naparmışız bilmem :))) Bayram tatiliyle birleştirip tatil yapmak daha mantıklı bir yalan, sonraki hafta da işyerindekilere yalan söylemem gerekecek,o zaman daha tuhaf bir yalan olacak,bayramda yer bulamadık bu hafta gideceğiz mi diyeceğim :) O yüzden en mantıklısı bayram gibi görünüyor,annem bayramda yanında olamamama çok bozulacak ama ah annecim bilsen kızın ne kadar mutlu olacak :)

hakkaten. yaşasın tatil dedikleri bu işte! yoksa insanı asıl mutlu eden şey çalışmaktır. çoğu insan bunun farkında değildir, hepsi bu!
bak bu mantıklı geldi. bayramda yer bulamamak. hımmm,:17: zekice :16: işyerindekiler de anlayışla karşılayacaktır. hem onlar için de iyi olacak. mutluluktan iş verimin de artar :126: :9:

hakkaten. yaşasın tatil dedikleri bu işte! yoksa insanı asıl mutlu eden şey çalışmaktır. çoğu insan bunun farkında değildir, hepsi bu!
bak bu mantıklı geldi. bayramda yer bulamamak. hımmm,:17: zekice :16: işyerindekiler de anlayışla karşılayacaktır. hem onlar için de iyi olacak. mutluluktan iş verimin de artar :126: :9:

Bayram haftası olmazsa diğer haftaya kalırsa bayramda yer bulamadık derim demek istemiştim :)) Şimdi A planında bayramda ameliyat olmak ve evdekilere ve iştekilere ve herkese tatile gidiyorum demek var,B planında ise bayramdan sonraki hafta ameliyat olup evdekilere bir şey demeyip iştekilere ve herkese tatile gidiyorum demek var.Allahım bu kadar planlı yalan söylememiştim hiç,matematik problemi gibi oldu.A yolundan giderse saatte 60 yalan kapasitesiyle gidecek,B yolundan giderse hızı nedir :)))) Peki yol sonunda verim %100 nasıl olmuştur :)))

Canım benim çok sağol,uzun uzun anlattım aklımda kalan herşeyi.Daha atladıklarım da var tabii,uzun uzun konuştuk çünkü.Burası benim bir nevi günlüğüm gibi olduğu için aklımda kalan herşeyi hemen yazıya dökmek istiyorum ki ileride okuyup okuyup bu günleri yyaşayayım tekrardan :)
Dediğin gibi Naci bey beni anladı,ben onu anladım,kızkardeşiyle konuşur gibi hassas ve espiriliydi,nerdeyse bu konuları bırakıp evlilik erkekler ilişkiler üzerine konuşmaya başlayacağız diye düşündüm bir ara :) Ailesinden örnekler vermesi çok hoşuma gitti,bu da insana ailesinden biriyle konuşuyor hissi veriyor sanırım.Sonuç olarak bundan sonra doktor kardeşiyiz gibi görünüyor.Bayramı ayarlayabilirsem tam istediğim şey olacak.Ama biraz daha zor bayram diğer zamanlardan.Bakalım nasıl olacak,zaman herşeyi ayarlayacak bizim için.

.Burda benimle heyecanımı paylaşmanız o kadar iyi geliyor ki bana.

offff vallahi heyecanlandım.... işte yazdıklarından bir daha işte benim doktorum budur diyorum := Hastasıyla arasına keskin duvarlar çizmeyen ve hastasını en iyi şekilde anlamaya çalışan,istediğn zaman dertleşebildiğin.

İnsan biran önce kavuşmak istiyor hiç beklemek istemiyor seni çok iyi anlıyorum canım, vallahi yaa çok istiyorum hala gelmeyi, hani özelden mesajlaşırken demiştin ya sen belki ameliyat olurum öyle tanışırız diye dediğin gerçek çıkacak bu gidişle bayramda olursan ameliyatını ;) senin adına o kadar çok sevindim ki canım anlatamam sana. Böyle mutlu olan arkadaşlarımı görmek beni de aynı şeyleri yaşayan biri olarak çok mutlu ediyor. Ben eylülün 3. haftası itibariyle istanbul dayım. Ameliyatını o araya alırsan rekafatçiinim kimseye söz verme :P
,
Canım hoşbulduuuuum :)) Valla canım ben de düşündüm seni,bademim gelecekti ziyaretime ama bayramda o da gelemez dedim :( Ama bir yandan da içimde hep hadi hadi hadi diye dürten bir şeyler var.Bir an önce kavuşmak istiyorum göğüslerime :)
Ben de heyecandan bayılacağım artık sanırım,ama öyle güzel bir heyecan ki içimden sürekli "sırıtma kızım sırıtma bi rahat dur" diyorum :)))

bayram da ol kurtul gitsin... yalnız insan daha güçlüdür bence,daha çabuk toparlar kendisini,naz yapacak kimsesi de yoktur.İlk gün yanında birisi olsun,diğer günler sorun olmaz bence

Bayram haftası olmazsa diğer haftaya kalırsa bayramda yer bulamadık derim demek istemiştim :)) Şimdi A planında bayramda ameliyat olmak ve evdekilere ve iştekilere ve herkese tatile gidiyorum demek var,B planında ise bayramdan sonraki hafta ameliyat olup evdekilere bir şey demeyip iştekilere ve herkese tatile gidiyorum demek var.Allahım bu kadar planlı yalan söylememiştim hiç,matematik problemi gibi oldu.A yolundan giderse saatte 60 yalan kapasitesiyle gidecek,B yolundan giderse hızı nedir :)))) Peki yol sonunda verim %100 nasıl olmuştur :)))

sende b planı varmış. ben bunu hiç düşünmedim :26: üstelik ameliyat günü çıktım evden. bir gün önce başka bir hastanede ameliyat olacağımı öğrendiğim için. ya evden çıkamasaydım diye öyle korktum ki! o gece de rüyamda, kahvaltı yapmışım, naci bey soruyor: "aç mısın?" "yedim.." diyorum. "seni ameliyat edemem" diyor. "kusarım, içimde bir şey bırakmam" diyorum. "yok, olmaz!!!" diyor. "seni ameliyat etmem..." diyor... film kopuyor. uyanıyorum kabustan. işte bunun adı yalnızlık!

yalnız hissedip hissetmeyeceğinin en iyi cevabını yaprak verir sana.. Ben yaprak kadar güçlü değilim, o gün yaprağa da söyledim,yanımda annemin olmasını filan isterdim. Eğer güçlü bir insansan üstesinden gelebilirsin,zaten ameliyat öncesi stresli oluyor sonrası tüm sorumluluk hemşirelerin üzerinde her an yanında oluyorlar... ben o gece biraz uyumuştum,kendimle de dalga geçmiştim,nasıl refakatçıyım diye,canım yaprağım seslene seslene zor uyandırmıştı beni. benim gibi bir refakatçi tavsiye etmem

İnsan biran önce kavuşmak istiyor hiç beklemek istemiyor seni çok iyi anlıyorum canım, vallahi yaa çok istiyorum hala gelmeyi, hani özelden mesajlaşırken demiştin ya sen belki ameliyat olurum öyle tanışırız diye dediğin gerçek çıkacak bu gidişle bayramda olursan ameliyatını ;) senin adına o kadar çok sevindim ki canım anlatamam sana. Böyle mutlu olan arkadaşlarımı görmek beni de aynı şeyleri yaşayan biri olarak çok mutlu ediyor. Ben eylülün 3. haftası itibariyle istanbul dayım. Ameliyatını o araya alırsan rekafatçiinim kimseye söz verme :P
,

Aynen öyle oldu canım,ben kendimi biliyorum işte,deliyim ben azcık,hemen olsun bitsin istiyorum bir şey aklıma girince.
Ziyaretçim olmaaaa,refakatçim ooool :))) Bu şarkıyı sana gönderiyorum bademcim :) Sağol tatlım,eğer o zamana kadar sabredebilirsem, tamam söz seve seve,bayıla bayıla :) Sabredemezsem de refakatçim olmuş kadar oldun,söylemen bile yeterli benim için.Allah kalbine göre versin.

bayram da ol kurtul gitsin... yalnız insan daha güçlüdür bence,daha çabuk toparlar kendisini,naz yapacak kimsesi de yoktur.İlk gün yanında birisi olsun,diğer günler sorun olmaz bence

Ben öyle çok şeyi yalnız başıma hallettim ki şu hayatta bunu da halledersem kendime saygım tavan yapacak artık.İlk gün yanımda sadece hemşireler olacak sanırım.Kimseye söyleyemiyorum arkadaşlarımdan.Ablama söylesem bile gelemez bayramda,haftaiçi de çalıştığı için gelemez zaten.Bakalım düşüneceğim bu konuyu.

canımmm benim sen biran önce istediğin göğüslere kavuş bu mutluluğu yaşa da gerisi mühim değil, sağol bitanem.

Aynen öyle oldu canım,ben kendimi biliyorum işte,deliyim ben azcık,hemen olsun bitsin istiyorum bir şey aklıma girince.
Ziyaretçim olmaaaa,refakatçim ooool :))) Bu şarkıyı sana gönderiyorum bademcim :) Sağol tatlım,eğer o zamana kadar sabredebilirsem, tamam söz seve seve,bayıla bayıla :) Sabredemezsem de refakatçim olmuş kadar oldun,söylemen bile yeterli benim için.Allah kalbine göre versin.

Back