Merhaba arkadaşlar tek tek alıntı yapamadım çok mesaj birikmiş.
Ben kas zarı altı yöntemiyle oldum, yani subfasial denen yöntem. Tabi kişiden kişiye değişir mi bana uygun yöntem bu olduğundan mı bilemem ama benim ne silikonun ele gelmesi ne dekoltenin boş kalması gibi bir problemim olmadı çok şükür. Sadece ilk birkaç ay silikon hissediliyordu, yani sertti. Buna rağmen silikonun varlığını unutmuştum. Ama artık ne ben ne başkası hissediyor
Bir arkadaş 4 ay geçti karar veremedim demiş, bence zamana takılma, sen emin oluncaya kendini hazır hissedinceye doktoruna güveninceye kadar bırak zaman geçsin, ne olacak ki? Önemli olan aklın netleşsin, panik telaş yapma, en doğrusuna karar vereceksin. Yeter ki hazır ol. Sen hazır olmazsan hiç bir sonuç seni mutlu edemez.
Her yöntemin kendine özgü handikapları var, eğer olumsuzluklara takılıp kendini mutsuz edeceksen hiç yaptırma, bir kere hangi doktor hangi yöntemi kullanırsa kullansın gerçek meme yapmıyor bunu kabul etmek lazım. Gerçek memeyle değil hiç memeyle kıyaslamak daha doğru, yani bu halinden daha iyi olacağını düşünüyorsan tamam, ama gerçek meme olacağını düşünüyorsan değil. Gerçek memeden güzel görünüyor mu, evet zaman zaman. Gerçek memeden ayırt ediliyor mu, hayır çoğu zaman. Ama zahmeti var mı, evet özellikle ilk zamanlar. Olumsuzluklar olabilir mi, ona da evet, göze alıyor musun, değer mi? Buna sadece sen cevap verebilirsin. Ben cevabımı verdim, mutluyum, eski halini unuttum bile, sanki hep böyleydi. Zaman zaman yoruldum, ilgilenemedim, masajı ihmal ettim. Özellikle ağrılı olan ilk günlerimde kendimi biraz suçlu hissettim, bedenime acı verdiğim için. Şimdi tekrar ameliyata girecek olsam kendime şunu derdim 'ilk bir kaç gün ağrın olacak, birileri içine girmiş göğüs kafesini yırtmaya çalışıyor gibi hissedeceksin, pek uyuyamayacaksın, gece sırtın ağrıyacak, bir kaç ay tuhaf bir şey gibi duracak, masajı aksatmamalısın, ihmal etmemelisin ne kadar yorgun da olsan, ama sonra hayatından bir eksiklik çıkmış gitmiş olacak, giydiğin yakışacak, imrenerek baktığın o görüntü artık sende de olacak, kendini daha bir kadın hissedeceksin, tüm bunların yanında zahmetine biraz katlanacaksın.