Canım benim
Bu ara kendime çok vakit ayıramıyorum. Bakalım ablam için de hayırlısı olsun inşallah canım. Defile yapacak vakit bulamıyorum canım ya. Fırsat bulunca yine yaparız
Canım seni çok iyi anlıyorum, sonuçta aynı yollardan geçiyoruz hepimiz. Ben araştırmaya başladığımda hiçbir şey bilmiyordum, tek bildiğim doğal olsun istediğimdi. Aldığım bütün kararlar bu gözle verilmiş kararlar oldu. Tuğrul beyin dedikleri başta çok mantıklı geldi, ama sonra araştırınca, ona ameliyat olmuş insanlarla konuşunca düşüncelerim değişti. Evet Tuğrul beyin yöntemi kolaylık, pratiklik açısından çok cezbedici, ama insan sonuçtan daha çok memnun olmak için biraz daha zahmetli olanı göze alıyor. Benim kalbim, mantığım böyle söyledi. İçimdeki ses ve mantığım yuvarlak protezin dalgalanma yapabileceğini, kas üstü yöntemle protezin daha çok ele geleceğini, bir süre sonra protezi yukarıda tutan hiçbir şey olmadığından zamanla yerçekiminne yenik düşeceği için sarkacağını kötü görüneceğini söyledi. Tuğrul beyden vazgeçme nedenim budur, ama söyledikleri için düşünmeye sevkettiği için kendisine borçluyum.
Sarkma görüntüsü yok canım, damlada dekolte olmaz diye bir şey yok. Damlada da gayet güzel, doğal dekolte görüntüsü oluyor. Zaten gerçek meme de çok büyük değilse damla şeklinde duruyor. Aşırı büyük memelerde bitişik bir görüntü oluyor, o da yer kalmadığından napsın meme de mecbuuur, ortaya sıkışacak napacak :)
Kas zarı altı yönteminde ele gelme kas altına göre nasıldır bilemiyorum açıkcası, kıyaslama olanağım olmadı çünkü, ben kendimdekini bilebilirim :) Şu anda elbette protezi hissediyorum, henüz 4 ay oldu, hangi yöntemle hangi protezle yapılırsa yapılsın şu an hissederdim zaten bence. Çünkü meme kıvamı anca 1 yıldan sonra oluyor deniyor. Ama yumuşama başlamadı mı, başladı elbette ilk günden itibaren gün gün değişiyor. Bazen benim gerginliğimden midir nedir bira daha sert, bazen benim salmışlığımdan mıdır nedir biraz daha yumuşak sürekli değişiyor. Ben de bekliyorum meme kıvamına gelmesini. Fiziksel özelliklerimiz çok benziyor, göğüs kafesin darsa fazla büyük bir protez kullanılmaz, yani Barış bey kullanmaz kol altından taşmaması için.
Son olarak izlere gelince, izlerim giderek silikleşiyor, tamamen sıfır iz olmasa da zaman geçince o iler öyle belirsizleşiyor ki hani sütyeni çıkarınca belli belirsiz çizgi kalır ya öyle bir şey oluyor, bence iz için meme ucu kesisi tercih etmenin gereği yok, çünkü düşük bir olasılık olsa bile süt kanallarıyle daha çok uğraşılacağı için süt kanallarına zarar gelme olasılığı olabilir. Bu olasılığı göze almaya gerek yok bence. Ama tabi herkesin kendi tercihi, ben bunu hiç dert etmedim, çünkü biliyorum ki işinin ehli bir doktorun izleri zamanla çok belirsizleşecek. Üstelik meme ucu kesisinde de iz kalma olasılığı var, iz kalacaksa memenin en görünen yerinde değil, sütyen çizgisinde olmasını tercih eder insan. Ben de evli değilim bekarım, izler geçse bile dokunulduğunda hissedilecek mi bilmiyorum açıkcası ileride, hissedilmezse ben de söylemem, belki de söylerim bilmiyorum ama ömrüm boyunca ultrason, film sonuçlarını eşimden nasıl saklarım bilemiyorum :) Bu konuda sana bademcim daha fazla fikir verebilir. O şu anda evlenmek üzere ve söylemeyecek, asla hissedilmediğini söylüyor, görüntü olarak ben de şahidim evet hiç anlaşılmıyor. Ben de üzerinden 1 sene geçince o kadar hissedilmezse ne karar veririm bilemiyorum. Bakarız o zaman bir gelsin de
Umarım yardımcı olabilmişimdir aklındaki sorulara.
Canım ben böyle düşünmüyorum, yukarıda yeterince açıkladım ama yine söyleyeyim, meme ucu kesisinde iz kalma olasılığı sıfır değil.
Selam canım, evet çok mutlu bana, darısı başınıza :) Barış bey bana 250 önermişti, 280'e de bakacağını söylemişti, ben ameliyattan önce hemşiresine doğal olsun büyük olmasın dediğim için 280 gözlerine büyük geldiği için 250 kullanmış. Naci bey önerme yapmamıştı, 3-boyutlu çalışma yapmıştı, ordan ben 320'yi seçmiştim, ama pek bir şey anladığımdan değil açıkcası, bana hepsi aynı gelmişti. Naci bey de 250 ile 370 arası kaç istersen olur demişti. Ameliyat masasına yattığımda 320'ye karar vermiştik, ameliyatta da 350'yi deneyecekti. Düşünüyorum da iyi ki o boyutlar olmamış. Hem çok büyük olurmuş, hem her yerden taşarmış, hem herkes anlarmış, hem ben kendimi mutsuz hissedermişim, hem beni olduğumdan çok kilolu gösterirmiş, üst kıyafet bedenim değişirmiş.