- 13 Eylül 2017
- 485
- 483
-
- Konu Sahibi pembe kurdaleli
Yani bize daha bir şey söylemediler biyopsi çoktan yapıldı ama hormon pozitif ya da negatif denmedi yani dediğim gibi bizde çok yeni olduğu için pek bir şey bilmiyoruz salı günü patoloji sonucuna göre tedavi başlayacak o zaman söylerler heralde cevap verdiginiz icin cok teşekkür ederim Allah şifa versin hepimizeEvet kırmızı ilaç 4 kür sonrasında 12 haftalık akıllı ilaç sonrasında radyoterapi ve koruyucu tedavi…siz anladığım kadarıyla en başta olmuşsunuz ameliyatı. Kitlenin türüne göre değişiyor
biyopsi yapılmışsa hormon pozitif mi hormon negatif mi önemli ona göre her ay kullanabileceği ilaç olabiliyor..ya da ilaca gerek kalmıyor..doktorunuz sorduğunuz tüm soruları yanıtlamalı o nasıl şey öyle ısrarcı olun
Rabbim imtihanımızı kolay eylesin Ama moralinizi bozmayın artık öyle bi zamandayız ki herşey değişti memesinde sağlık açısından birşey olmayıp estetik yaptırıyor insanlar sizde öyle düşünün.Daha güzelini yaptırırsınızşimdi anladım, geçmiş olsun size de. benim evet tek göğüs maalesef tamamen alındı. ağlamaktan helak oldum ama çaresiz onay verdim o zaman. hala daha kabullenemiyorum. ama artık yapacak bir şey yok. zamanı geri alabilsem en az 2 cerraha daha danışırdım. bunu düşünecek aklım yoktu başımda o günlerde şoktaydık hepimiz. evre 2b. meme küçük kitle büyüktü 30 mm yanılmıyorsam ve içe çekilme vardı, memede doku kaybı vardı yani kitlenin olduğu yerde. operasyon esnasında yapılan patolojiye göre meme başında da sıçrama varmış. koltuk altı 2 lenfte de varmış tamamı temizlendi. pet de temiz çıktı çok şükür. koruyucu tedavi alıyorum şimdi toplam 6 aylık.
amin hepimize şifa versin rabbim.
Allah korusun inşallah çok zor günler.. geçmiş olsun size de. kırmızı ilaç mahvetti beni ama 4 kürdü zaten bitti çok şükür. şimdi sıradaki ilaca geçildi 3 ay da o sürecek. sonra radyoterapi... peruk aldım ben onunla idare ediyorum ama memenin tamamen alınmasını nasıl kabullenebilirim bilmiyorum.
Geçmiş olsun inşaallah . Meşhur kırmızıyla başladık bakalım bi aksilik olmassa haziran 28 bitecek tabi kam değerlerim falan düşmessebenim de koltuk altından 5 lenf alınmıştı çok şükür lenf ödem yaşamadım 1 sene oldu...Tüm göğüsü almadılar önce tedavi ile (kemo akıllı ilaç) küçülttüler sonra ameliyat oldum. Koltuk altında ameliyat kesi yerlerinde hala sertlikler var ama ameliyat sonrası vücut deforme oluyor ve kendini yenilemesi zaman alıyor dedi dr.
Sormak istediğiniz bir şey olursa burdayım...kemolardan da korkmayın şimdi saçlarım küte yaklaştı, saç mevzusuna da takılmayın eğer dökülürse. peruk takın bandana takın vs...sağlam psikoloji çok önemli
Tabi türü önemli bazen kemoterapi kullanmayabiliyolar hormon pozitif iseMerhabalar rabbim hepinize şifa versin çok geçmiş olsun benimde annem dün ameliyat oldu bugün hastaneden çıktı kitlesi 15 mm memenin tamamını almadılar sadece kitleyi aldılar ameliyatta koltuk altını boyayarak bakıcaz dediler sonrada temiz orda birşey yok dedi doktor peri de temiz çıktı ama ne evresinden bahsettiler nede türünden bizde bir şey bilmiyoruzki soralım açama bu aşamada ne sormak lazim bundan sonraki asama ne tedavi neye gore şekillenecek bilenler yönlendirirse cok mutlu olurum doktorlarin agzindan laf alinmiyor
Bir yıl önce de tüp mide ameliyatı olmuştu 35 kiloya yakın verdi hala çok bir şey yiyip içemiyor o yüzden endişeleniyoruz kemoterapiye dayanabilir mi diye inşallah gerek kalmaz gerekiyorsa da rabbim güç kuvvet verir inşallahTabi türü önemli bazen kemoterapi kullanmayabiliyolar hormon pozitif ise
Ama standart sıralama
Önce amelşyatsa sonra kemo +radyoterapi+hormon ilacıyla 5 yıl devam diye biliyorum ama tabi annenizin farklıda olabilir .
Allah bıgünlerimizi aratmasın, geçecek inşallah. İnsan çok yalnız hissediyor kendini.merhaba, benim de tedavim devam ediyor, yazdıklarınız hislerimi anlatıyor, 2 küçük çocuğum var çok zorlanıyorum.
Kemoterapi de bence yaş önemli, bende çok fazla yan etki olmadı çok şükür.ilk 4 kür adrio ve bir başka ilaç aldım. Ağır olan ilaçtı.Birde kemoterapi süreciniz nasıl geçti yan etkilerinden bayağı ürküyorum açıkcası
Çok geçmiş olsun size demerhaba, benim de tedavim devam ediyor, yazdıklarınız hislerimi anlatıyor, 2 küçük çocuğum var çok zorlanıyorum.
Geçmiş olsun hiç korkmayın. Neden kemoterapi verdiğini bende anlamadım ama. Koruyucu tedavi olarak mı ?Çok geçmiş olsun rabbim kalıcı köklü şifa versin .doktora gittim seroma dedi sıvı birikmesi çok şükür kötü bişey değil geçer yada rahatsız olursanız şırıngayla çekeriz dedi
Yarın kemoterapiye başlayacağım çok korkuyorum
Geçmiş olsun. Sizinle aynı süreçleri yaşayacağız. Benim de bir buçuk ay kaldı kemoterapi bitmesine. Sonra meme alınacak. Işın tedavisi ve akıllı ilaç. Ameliyat sonrası zor oldu mu? Benim koltuk altında vardı. Şuan temiz ama yine de açılacak. Biraz korkuyorum o yüzdenMerhabalar 6 7 ay önce göğsümde beliren bir kitleyle doktora gittim ve malesef 2. Evre meme kanseri olduğumu öğrendim. 3 4 doktor gezdik ultrason mr memografi ve son olarak kesinlik için biyopsi yaptirdim ve kesinleşti. Ped cekimi yapıldı tüm vücut tarandı ve kemikte de 3 mm olduğu görüldü bunun için 3 atış işin planlandı. Hastalığı öğrenmemle 1 ay olmadan onkologum ilaç tedavimi planladi ve 4 ağır 15 günde bir olmak üzere 12 haftalik olarak kemotrapi planladi ve basladik. Haftaliklarda 9. Dan sonra kesti çünkü ellerim ayaklarım çok kötü olmuştu. Sonra tekrar tarama ped cekimi yapildi ve tedaviye tam yanit oldugunu vucutta kalmadigini soylediler. 6 hafta sonra ameliyat oldum memenin tamami alındı o psikolojiyi yaşamamak için ekspender yani deri genişletildi kondu çünkü işin da alicaktim radyo terapi. Radyo terapi 28 iş günü planlandı. Bu arada başlamadan gene taramalar yapildi . Akıllı hapa ve menopoza sokucaklarini soylediler. İlk ignemi oldum 3 gündür de valamor ve female haplarini kullanıyorum. Şimdi asıl sorum bu hapları kullanan var mı yan etki oldu mu radyo terapi alıp yan etki gören var mı yardımcı olursanız sevinirim aynı şekilde çok detaya girmedim ama merak ettiğiniz sormak istediğiniz birsey varsa sorabilirsiniz şimdiden çok teskler
Ne güzel yazmışsınız :) sağolun, okumak bile iyi geldi. Çok aminRabbim imtihanımızı kolay eylesin Ama moralinizi bozmayın artık öyle bi zamandayız ki herşey değişti memesinde sağlık açısından birşey olmayıp estetik yaptırıyor insanlar sizde öyle düşünün.Daha güzelini yaptırırsınızsağlık olsun sağlıklı olsun .cinsiyet değiştiriyorlar hangisi orjinal belli değil herşey iyi olacak herşey daha güzel olacak havalar güzel kuşlar ötüyor ilkbahar geldi yazda gelecek rabbim yarınımızı bu günden daha sağlıklı daha güzel daha mükemmel ve hayırlı eylesin hayırlı olan kalbimize güzel kalbimize güzel gelende hakkımızda hayırlı olsun.
O oluyor maalesef ama bir iğne veriyor kan değerleri düşünce yapıyorsunuz kendinize.Geçmiş olsun inşaallah . Meşhur kırmızıyla başladık bakalım bi aksilik olmassa haziran 28 bitecek tabi kam değerlerim falan düşmesse
Evet benim hormon pozitif mesela ama HER negatif, ve kemo süreci bitince hormon hapı başlıycak 5 yıl. Daha da uzayabilirmiş hatta.Tabi türü önemli bazen kemoterapi kullanmayabiliyolar hormon pozitif ise
Ama standart sıralama
Önce amelşyatsa sonra kemo +radyoterapi+hormon ilacıyla 5 yıl devam diye biliyorum ama tabi annenizin farklıda olabilir .
Yasaklara dikkat ederek doğal ve sağlıklı beslenmeye çalışması lazım. Geçmiş olsun şimdiden.Bir yıl önce de tüp mide ameliyatı olmuştu 35 kiloya yakın verdi hala çok bir şey yiyip içemiyor o yüzden endişeleniyoruz kemoterapiye dayanabilir mi diye inşallah gerek kalmaz gerekiyorsa da rabbim güç kuvvet verir inşallah
İnanır mısınız Küba konusunu yeni duydum geçenlerde, araştıracağım.çok geçmiş olsun , annem de bu hastalığı geçirdi bundan sonraki yaşamınızda özellikle kendinize çok dikkat etmenizi kendinizi üzmemenizi her yıl mutlaka her yerinize baktırmanızı tavsiye ederim. bir de maddi durumunuz iyiyse kanseri atlatanlara kübaya gidip aşı da olun diyorlar.aklınız da olsun . bir de her zaman vitaminlerinize baktırın takviye alın , şekerden alkol ve sigaradan uzak kalın