Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri

Evet kırmızı ilaç 4 kür sonrasında 12 haftalık akıllı ilaç sonrasında radyoterapi ve koruyucu tedavi…siz anladığım kadarıyla en başta olmuşsunuz ameliyatı. Kitlenin türüne göre değişiyor
biyopsi yapılmışsa hormon pozitif mi hormon negatif mi önemli ona göre her ay kullanabileceği ilaç olabiliyor..ya da ilaca gerek kalmıyor..doktorunuz sorduğunuz tüm soruları yanıtlamalı o nasıl şey öyle ısrarcı olun

Yani bize daha bir şey söylemediler biyopsi çoktan yapıldı ama hormon pozitif ya da negatif denmedi yani dediğim gibi bizde çok yeni olduğu için pek bir şey bilmiyoruz salı günü patoloji sonucuna göre tedavi başlayacak o zaman söylerler heralde cevap verdiginiz icin cok teşekkür ederim Allah şifa versin hepimize

Rabbim imtihanımızı kolay eylesin Ama moralinizi bozmayın artık öyle bi zamandayız ki herşey değişti memesinde sağlık açısından birşey olmayıp estetik yaptırıyor insanlar sizde öyle düşünün.Daha güzelini yaptırırsınız sağlık olsun sağlıklı olsun .cinsiyet değiştiriyorlar hangisi orjinal belli değil herşey iyi olacak herşey daha güzel olacak havalar güzel kuşlar ötüyor ilkbahar geldi yazda gelecek rabbim yarınımızı bu günden daha sağlıklı daha güzel daha mükemmel ve hayırlı eylesin hayırlı olan kalbimize güzel kalbimize güzel gelende hakkımızda hayırlı olsun.

Geçmiş olsun inşaallah . Meşhur kırmızıyla başladık bakalım bi aksilik olmassa haziran 28 bitecek tabi kam değerlerim falan düşmesse

Tabi türü önemli bazen kemoterapi kullanmayabiliyolar hormon pozitif ise
Ama standart sıralama
Önce amelşyatsa sonra kemo +radyoterapi+hormon ilacıyla 5 yıl devam diye biliyorum ama tabi annenizin farklıda olabilir .

Ama standart sıralama
Önce amelşyatsa sonra kemo +radyoterapi+hormon ilacıyla 5 yıl devam diye biliyorum ama tabi annenizin farklıda olabilir .
Bir yıl önce de tüp mide ameliyatı olmuştu 35 kiloya yakın verdi hala çok bir şey yiyip içemiyor o yüzden endişeleniyoruz kemoterapiye dayanabilir mi diye inşallah gerek kalmaz gerekiyorsa da rabbim güç kuvvet verir inşallah

çok geçmiş olsun , annem de bu hastalığı geçirdi bundan sonraki yaşamınızda özellikle kendinize çok dikkat etmenizi kendinizi üzmemenizi her yıl mutlaka her yerinize baktırmanızı tavsiye ederim. bir de maddi durumunuz iyiyse kanseri atlatanlara kübaya gidip aşı da olun diyorlar.aklınız da olsun . bir de her zaman vitaminlerinize baktırın takviye alın , şekerden alkol ve sigaradan uzak kalın

Arkadaşlar kemoterapinin hormon pozitif ya da negatifle ilgisi yok, kitlenin büyüklüğü ve evresi ile ilgili..Eğer çok erken yakalanmışsa kemoya gerek kalmayabiliyor fakat metastaz yapmışsa büyük ihtimalle kemo alınıyor.
kemo konusunda gözünüz korkmasın, kan değerleri düşmesin diye bir aşı var ben her kemo sonrası 4 kez oldum...Devlet karşılıyor bu aşıyı. Nacizhane tavsiyem vitamin takviyesi almamanız onun yerine doğal beslenmeye çalışmanız. Arı sütü, polen, propolis tavsiye ederim.

Merhaba, ben de şubat başında meme ca teşhisi aldım. Yapılan biyopsi sonucunda 20 mm kitlenin kanser hücresi içerdiği, hormon pozitif oldugu ve Ki67 değerinin ise 15 oldugu belirlendi. Ameliyat oldum ancak kemoterapi konusunda karar verilemedigi icin ameliyatta alınan parcayi oncotype tesi icin yurt dışına gönderdik. Sonuç yine arada gelince Kemoterapiye başladım. 3 Kur aldım son bir kurum kaldı. Kemoterapi süreci evet zor bir süreç. Keşke hiç almamıza gerek olmasa.

Sizlere tek söyleyebileceğim kemoterapi alıyorsanız lütfen abi sütü, propolis vs. Takviyeler almayın.

Birde kemoterapi süreciniz nasıl geçti yan etkilerinden bayağı ürküyorum açıkcası
Kemoterapi de bence yaş önemli, bende çok fazla yan etki olmadı çok şükür.ilk 4 kür adrio ve bir başka ilaç aldım. Ağır olan ilaçtı.
Biraz bulantım oldu . Saçlarım ara ara döküldü. Tırnaklarım katlarına ayrılıyor ve küçüldü. Bebek olduğu için dibinden kesiyorum. Çok biçimsiz duruyor. Hafif yorgunluk ve uyku hali oluyordu ilk günler. Şimdi taxol alıyorum. Bu ilaç biraz daha hafif. Bacaklarım ağrıyor sadece ve tırnaklarım aynı. Kabızlık var bir de. Saçlarım çıkmaya başladı Onun dışında çok etkilemedi. Siz de korkmayın hiç. Kişiden kişiye değişiyor bu etkiler. Benim bulantım psikolojikti. Herkes mide bulantısı ve kusma yapar dedi. Hastanenin kapısından girince midem bulanmaya başlıyordu. Şimdi de uykum geliyor psikolojik:)) ilaç bağlanmadan uyumaya başlıyorum:) rahat olun.

Geçmiş olsun hiç korkmayın. Neden kemoterapi verdiğini bende anlamadım ama. Koruyucu tedavi olarak mı ?

Geçmiş olsun. Sizinle aynı süreçleri yaşayacağız. Benim de bir buçuk ay kaldı kemoterapi bitmesine. Sonra meme alınacak. Işın tedavisi ve akıllı ilaç. Ameliyat sonrası zor oldu mu? Benim koltuk altında vardı. Şuan temiz ama yine de açılacak. Biraz korkuyorum o yüzden

ben de aynı süreçleri yaşadım başta hiç bitmeyecek gibi geliyor ama bitiyor inanın...radyoterapi sürecinde her gün gitmek biraz zor oluyor sadece..bi de benm 14 hafta da koruma tedavim sürdü 3 haftada bir Kadcyla adlı ilacı da aldım porttan. Neyseki o kemo gibi değil saç dökmüyor. Şuan tedavim bitti kontrollere başladım.
arkadaşlar benimki Hormon negatif, HR2+ di o nedenle arı sütü propolis gibi şeyler kullandım fakat hormon pozitifler kullanabiliyor mu bilmiyorum elbette doktorunuza danışın. Ben Maslak Acıbadem'de Cihan Uras ve Taner Korkmaz ile süreci geçirdim. Allah hepimizin yardımcısı olsun gitsin bir daha gelmesin...

Ne güzel yazmışsınız :) sağolun, okumak bile iyi geldi. Çok amin

Ama standart sıralama
Evet benim hormon pozitif mesela ama HER negatif, ve kemo süreci bitince hormon hapı başlıycak 5 yıl. Daha da uzayabilirmiş hatta.

Yasaklara dikkat ederek doğal ve sağlıklı beslenmeye çalışması lazım. Geçmiş olsun şimdiden.

İnanır mısınız Küba konusunu yeni duydum geçenlerde, araştıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…