Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri

Herkese hayırlı günler Bende 1 ay önce meme ca teşhisi aldım ilk evre koltuk altı falan temiz çıktı.Benim sormak istediğim ameliyat olup koltuk altından 3 tane lenf alındı bu şekilde koltuk altında şişlik oluşan varmı yada bu normalmi yani ameliyattan sonra lenflerin alındığı yer şişermi beze gibi

Benimde meme ca teşhisi kondu 1 ay oluyor.10 gün önce ameliyat oldum koltuk altı 3 lenf alındı sormak istediğim lenf alınan koltuk altımda şişlik var biraz beze gibi ameliyat izinin aaltı bu normalmi acaba .sizede çok geçmiş olsun

Merhaba ilk belirtileriniz nelerdi acaba?

Merhaba ilk belirtileriniz nelerdi?

Benim sağ göğsümde 5 gün şiddetli ağrı oldu sonra geçti kan aldı sağlık Ocağı doktor enfeksiyon yok sen genel cerrahiye git dedi korktum o yüzden aşırı şiddetli bir ağrıydı

benim de aynı sizinki gibi oldu, sonuçlarımız da aynı.

Merhaba. Çok geçmiş olsun, bende aynı durumdayım. İhmal etmeyin, ödem oluşabiliyormuş ameliyattan sonra. Doktorunuzla konuşun. Aralık ayında bana da meme kanseri teşhisi konuldu. Pandemide kitle farkedip doktora gittim. 6 ayda bir takip ediliyordu. Çok sayıda ufak kist vardı. Üçüncü kez gittiğimde 4 aylık hamileydim. Doktor “bir tanesi biraz büyümüş, üç ay sonra gel” dedi. Doğuma yakın olunca sonra giderim diye düşünerek gitmedim. Doğumdan sonra sol memeyi çocuk emmedi. Üç ay sonra zaten hiç emmedi. Hormon reseptörlü meme kanseriymiş, gebelikte östrojen hormonu yüzünden hızlı büyümüş. Evreleme yapmadı doktor ama lokal ileri evre. Üç aydır kemoterapi alıyorum. Sağlık durumum çok iyi yaşım 37. O yüzden şimdiye kadar moralimi yüksek tuttum. Bebeğimde küçük, tüm mücadelem onun için. Ama artık zorlanıyorum. Çevremdeki insanlar üzülmesin diye kimseyle konuşamıyorum. Duş almayı istemeyecek hale geldim. Aynaya bakamıyorum. Peruk aldım ama takamıyorum. Belki benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa birbirimize destek oluruz diye geldim üye oldum. Allah şifa versin hepimize.

Çok geçmiş olsun rabbim kalıcı köklü şifa versin .doktora gittim seroma dedi sıvı birikmesi çok şükür kötü bişey değil geçer yada rahatsız olursanız şırıngayla çekeriz dedi
Yarın kemoterapiye başlayacağım çok korkuyorum

Birde kemoterapi süreciniz nasıl geçti yan etkilerinden bayağı ürküyorum açıkcası

merhaba, benim de tedavim devam ediyor, yazdıklarınız hislerimi anlatıyor, 2 küçük çocuğum var çok zorlanıyorum.

Şimdi nasılsınız atlattınızmı yoksa sizinde yeni teşhismi.
siz kitlenin detaylarından bahsetmiştiniz önceki yorumda ama şimdi sıvı birikmesi demişsiniz çok şaşırdım. tümör değil mi yani? tümör değilse neden kemoterapi alacaksınız?

siz kitlenin detaylarından bahsetmiştiniz önceki yorumda ama şimdi sıvı birikmesi demişsiniz çok şaşırdım. tümör değil mi yani? tümör değilse neden kemoterapi alacaksınız?
Benim memede kitle vardı 22mm biyopsi yapıldı kanser olduğum anlaşıldı hormon pozitif her2 pozitif
Pet çekildi başka biyerimde çıkmadı hemen ameliyata aldı doktor koltuk altlarıma bakıldı mavi boya yygulamasıyla temiz çıktı yani ameliyatta patoloji yapıldı .Ameliyattan sonra koltuk altımda ameliyat yerimde şişlik oluştu tekrar korktum tabi gittim doktora ultrason çekildi orda amelşyat sonrası oluşabilen bişeymiş seroma dedi yani sıvı toplanmış .şu an koltuk altımdaki şişliğin kitleyla alakası yok yani.
Dün benimde kemoterapim başladı adjuvan
Herşey imtihan rabbim imtihanımızı kolay eylesin sizinde benimde tüm hastalara acil şifa versin

aralık ayında biyopsi yapılıp teşhis kondu, 2 aydır kemoterapi alıyorum, tedavim eylüle kadar sürecek. hakkımızda hayırlısı olsun, benim de sınavım buymuş demek...

aralık ayında biyopsi yapılıp teşhis kondu, 2 aydır kemoterapi alıyorum, tedavim eylüle kadar sürecek. hakkımızda hayırlısı olsun, benim de sınavım buymuş demek...
Sizin göğsünüz tamamenmi alındı evreniz kaçtı acaba benim sadece lokal ameliyat oldu doktor tek odaklı dedi göğsünün tamamını alsakta sadece lokal ameliyat yapsakta tekrarlama riski aynı dedi. Hiç tekrarlamayadabilir gerek yok almaya memeni dedi.inşaallahta tekrarlamaz.

benim de koltuk altından 5 lenf alınmıştı çok şükür lenf ödem yaşamadım 1 sene oldu...Tüm göğüsü almadılar önce tedavi ile (kemo akıllı ilaç) küçülttüler sonra ameliyat oldum. Koltuk altında ameliyat kesi yerlerinde hala sertlikler var ama ameliyat sonrası vücut deforme oluyor ve kendini yenilemesi zaman alıyor dedi dr.
Sormak istediğiniz bir şey olursa burdayım...kemolardan da korkmayın şimdi saçlarım küte yaklaştı, saç mevzusuna da takılmayın eğer dökülürse. peruk takın bandana takın vs...sağlam psikoloji çok önemli

şimdi anladım, geçmiş olsun size de. benim evet tek göğüs maalesef tamamen alındı. ağlamaktan helak oldum ama çaresiz onay verdim o zaman. hala daha kabullenemiyorum. ama artık yapacak bir şey yok. zamanı geri alabilsem en az 2 cerraha daha danışırdım. bunu düşünecek aklım yoktu başımda o günlerde şoktaydık hepimiz. evre 2b. meme küçük kitle büyüktü 30 mm yanılmıyorsam ve içe çekilme vardı, memede doku kaybı vardı yani kitlenin olduğu yerde. operasyon esnasında yapılan patolojiye göre meme başında da sıçrama varmış. koltuk altı 2 lenfte de varmış tamamı temizlendi. pet de temiz çıktı çok şükür. koruyucu tedavi alıyorum şimdi toplam 6 aylık.
amin hepimize şifa versin rabbim.

Allah korusun inşallah çok zor günler.. geçmiş olsun size de. kırmızı ilaç mahvetti beni ama 4 kürdü zaten bitti çok şükür. şimdi sıradaki ilaca geçildi 3 ay da o sürecek. sonra radyoterapi... peruk aldım ben onunla idare ediyorum ama memenin tamamen alınmasını nasıl kabullenebilirim bilmiyorum.

Merhabalar rabbim hepinize şifa versin çok geçmiş olsun benimde annem dün ameliyat oldu bugün hastaneden çıktı kitlesi 15 mm memenin tamamını almadılar sadece kitleyi aldılar ameliyatta koltuk altını boyayarak bakıcaz dediler sonrada temiz orda birşey yok dedi doktor peri de temiz çıktı ama ne evresinden bahsettiler nede türünden bizde bir şey bilmiyoruzki soralım açama bu aşamada ne sormak lazim bundan sonraki asama ne tedavi neye gore şekillenecek bilenler yönlendirirse cok mutlu olurum doktorlarin agzindan laf alinmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…