- 15 Ocak 2014
- 5.914
- 5.117
-
- Konu Sahibi pembe kurdaleli
Merhaba bugün biyopsi oldum kitle vardı sonucu bekliyorum dua edin lütfen fakat kafa karışıklığı yaşıyorum çünkü mr mamografi çekilmedi iki kez usg sonucu buna karar verildiBende bir anda çıktı kitle çok şiddetli bir ağrı ile ertesi gün dr gittim ultrason, momografi biyopsi sonucum ilk evre idi ama hatırlamıyorum öyle bir tahlili yaptilarmi yapmadilarmi arkasindanda amaliyat oldum tedaviye başladım inşallah sonuçlarınız temiz gelir
Bende bugün başladım bu serüvene. Bı kaç gün önce farkettim, küçük bir kitle sonra biraz daha bakınca büyük bı tane daha. Hemen sabah ilk iş genel cerrahi de aldım soluğu. Özele gidin ultrason için dedi. Devlet ileri tarihe sıra veriyor dedi. Ultrason doktoru evet, biyopsi yapılması lazım, diye onay verince, hemen doktora geri döndük. Sanki 1 haftayı bir günde yaşadım.. baktı araştırma hastanesine yönlendirdi. Koltuk altında da kitle görüldü. Nasıl farketmedim deli olacağım.
Allah kalıcı şifalar versin. Bende dua beklerim. Benim sonucum çıktı ama doktor açıklama yapmadı bende o stresle sormadım.Merhaba çok geçmiş olsun sonucunuz çıktımı
Bana da biyopsi yapıldı sonucu bekliyorum dua edin lütfen fakat kafa karışıklığı yaşıyorum çünkü mr ve mamografi olmadan direk biyopsi yapılması zararli mi
Biyopsi sonucunuz mu çıktı ? Emar çekinmiş miydiniz ? Rabbim şifa versinAllah kalıcı şifalar versin. Bende dua beklerim. Benim sonucum çıktı ama doktor açıklama yapmadı bende o stresle sormadım.
Araştırma hastanesi olduğu için konsey karar veriyor tedaviye. Bende konsey sonucunu bekliyorum artık. Çok okuyup psikolojinizi bozmayın. Derin bı nefes alıp akışta kalın.
Geçmiş olsun yan etkileri oluyor bu ilaçlarınMerhabalar 6 7 ay önce göğsümde beliren bir kitleyle doktora gittim ve malesef 2. Evre meme kanseri olduğumu öğrendim. 3 4 doktor gezdik ultrason mr memografi ve son olarak kesinlik için biyopsi yaptirdim ve kesinleşti. Ped cekimi yapıldı tüm vücut tarandı ve kemikte de 3 mm olduğu görüldü bunun için 3 atış işin planlandı. Hastalığı öğrenmemle 1 ay olmadan onkologum ilaç tedavimi planladi ve 4 ağır 15 günde bir olmak üzere 12 haftalik olarak kemotrapi planladi ve basladik. Haftaliklarda 9. Dan sonra kesti çünkü ellerim ayaklarım çok kötü olmuştu. Sonra tekrar tarama ped cekimi yapildi ve tedaviye tam yanit oldugunu vucutta kalmadigini soylediler. 6 hafta sonra ameliyat oldum memenin tamami alındı o psikolojiyi yaşamamak için ekspender yani deri genişletildi kondu çünkü işin da alicaktim radyo terapi. Radyo terapi 28 iş günü planlandı. Bu arada başlamadan gene taramalar yapildi . Akıllı hapa ve menopoza sokucaklarini soylediler. İlk ignemi oldum 3 gündür de valamor ve female haplarini kullanıyorum. Şimdi asıl sorum bu hapları kullanan var mı yan etki oldu mu radyo terapi alıp yan etki gören var mı yardımcı olursanız sevinirim aynı şekilde çok detaya girmedim ama merak ettiğiniz sormak istediğiniz birsey varsa sorabilirsiniz şimdiden çok teskler
Selam şuan ki sağlık durumunuzu merak ettim. Geçen hafta bende meme ca teşhisi aldım. Sanırım haftaya neoadjuvan başlanacak 4 kür 21 gun arayla. Sonrasinda haftada 1 12 kür alacağımı söyledi dr.Merhaba. Çok geçmiş olsun, bende aynı durumdayım. İhmal etmeyin, ödem oluşabiliyormuş ameliyattan sonra. Doktorunuzla konuşun. Aralık ayında bana da meme kanseri teşhisi konuldu. Pandemide kitle farkedip doktora gittim. 6 ayda bir takip ediliyordu. Çok sayıda ufak kist vardı. Üçüncü kez gittiğimde 4 aylık hamileydim. Doktor “bir tanesi biraz büyümüş, üç ay sonra gel” dedi. Doğuma yakın olunca sonra giderim diye düşünerek gitmedim. Doğumdan sonra sol memeyi çocuk emmedi. Üç ay sonra zaten hiç emmedi. Hormon reseptörlü meme kanseriymiş, gebelikte östrojen hormonu yüzünden hızlı büyümüş. Evreleme yapmadı doktor ama lokal ileri evre. Üç aydır kemoterapi alıyorum. Sağlık durumum çok iyi yaşım 37. O yüzden şimdiye kadar moralimi yüksek tuttum. Bebeğimde küçük, tüm mücadelem onun için. Ama artık zorlanıyorum. Çevremdeki insanlar üzülmesin diye kimseyle konuşamıyorum. Duş almayı istemeyecek hale geldim. Aynaya bakamıyorum. Peruk aldım ama takamıyorum. Belki benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa birbirimize destek oluruz diye geldim üye oldum. Allah şifa versin hepimize.
geçmiş olsun şuanki durumunuz nasılMerhaba. Çok geçmiş olsun, bende aynı durumdayım. İhmal etmeyin, ödem oluşabiliyormuş ameliyattan sonra. Doktorunuzla konuşun. Aralık ayında bana da meme kanseri teşhisi konuldu. Pandemide kitle farkedip doktora gittim. 6 ayda bir takip ediliyordu. Çok sayıda ufak kist vardı. Üçüncü kez gittiğimde 4 aylık hamileydim. Doktor “bir tanesi biraz büyümüş, üç ay sonra gel” dedi. Doğuma yakın olunca sonra giderim diye düşünerek gitmedim. Doğumdan sonra sol memeyi çocuk emmedi. Üç ay sonra zaten hiç emmedi. Hormon reseptörlü meme kanseriymiş, gebelikte östrojen hormonu yüzünden hızlı büyümüş. Evreleme yapmadı doktor ama lokal ileri evre. Üç aydır kemoterapi alıyorum. Sağlık durumum çok iyi yaşım 37. O yüzden şimdiye kadar moralimi yüksek tuttum. Bebeğimde küçük, tüm mücadelem onun için. Ama artık zorlanıyorum. Çevremdeki insanlar üzülmesin diye kimseyle konuşamıyorum. Duş almayı istemeyecek hale geldim. Aynaya bakamıyorum. Peruk aldım ama takamıyorum. Belki benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa birbirimize destek oluruz diye geldim üye oldum. Allah şifa versin hepimize.
Çok geçmiş olsun nasıl farkettinizSelam şuan ki sağlık durumunuzu merak ettim. Geçen hafta bende meme ca teşhisi aldım. Sanırım haftaya neoadjuvan başlanacak 4 kür 21 gun arayla. Sonrasinda haftada 1 12 kür alacağımı söyledi dr.
Peki bu ilaç ve radyoterapi aşamasında tümör büyüyor muymuşAllah korusun inşallah çok zor günler.. geçmiş olsun size de. kırmızı ilaç mahvetti beni ama 4 kürdü zaten bitti çok şükür. şimdi sıradaki ilaca geçildi 3 ay da o sürecek. sonra radyoterapi... peruk aldım ben onunla idare ediyorum ama memenin tamamen alınmasını nasıl kabullenebilirim bilmiyorum.
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, özel hastanelerde ortalama meme kanseri tedavisi ücreti ne kadar oluyor. SGKsi olan için devlet tedavi masraflarını öder mi. Bununla ilgili sağlıklı bilgiye ulaşamadım maalesefben de aynı süreçleri yaşadım başta hiç bitmeyecek gibi geliyor ama bitiyor inanın...radyoterapi sürecinde her gün gitmek biraz zor oluyor sadece..bi de benm 14 hafta da koruma tedavim sürdü 3 haftada bir Kadcyla adlı ilacı da aldım porttan. Neyseki o kemo gibi değil saç dökmüyor. Şuan tedavim bitti kontrollere başladım.
arkadaşlar benimki Hormon negatif, HR2+ di o nedenle arı sütü propolis gibi şeyler kullandım fakat hormon pozitifler kullanabiliyor mu bilmiyorum elbette doktorunuza danışın. Ben Maslak Acıbadem'de Cihan Uras ve Taner Korkmaz ile süreci geçirdim. Allah hepimizin yardımcısı olsun gitsin bir daha gelmesin...
Sgk ile anlaşması olan hastanelerde ucret odemiyorsunuz. Ben sgkliyim, ucret odemedim.Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, özel hastanelerde ortalama meme kanseri tedavisi ücreti ne kadar oluyor. SGKsi olan için devlet tedavi masraflarını öder mi. Bununla ilgili sağlıklı bilgiye ulaşamadım maalesef
Cevap için çok teşekkür ederim.Sgk ile anlaşması olan hastanelerde ucret odemiyorsunuz. Ben sgkliyim, ucret odemedim.