:)) Bir olay paylaşmak istiyorum..İlk ameliyat oldugumda benden sonra Hasan beye ameliyat olan bir bayanla tanışmıştım,forumdandı kendisi..Ameliyat öncesi görüşmede Hasan bey hastaya dikleştirme gerektigini,istenirse dikleştirmeyle beraber protezde koyulacagını söylemiş.Ama hasta ısrarla dikleştirme ameliyatı istememişti.Çünkü dikleştirme ameliyatında gögüste iz oluyor.Neyse tabi sonuçta hasta zaman sonra üzüntüyle,memnuniyetsizlikle tekrar doktorun yanına gitmiş.Hasan bey bunun olacagını size daha önce söyledim,siz ısrarla benim söyledigim tavsiyelere uymamakta ısrar ettiniz ve size uygun olmayan bir seçim yaptınız,demiş tabi...Neyse ikinci bir ameliyat..Ama yine hastanın yalvarıp yakarmalarıyla yine dikleştirme olmadan yapılan bir ameliyat oldu arkadaş..Yine sorun tabi..
Şİmdi söyleyin arkadaşlar..Burada doktorunmu hatası var,doktormu kötü..Yoksa doktorun tavsiyesini dinlemeyipte kendi dogrular dogrultusunda işlem yaptıran ve sürekli mutsuz olan,psikolojisi bozuk olan hastamı??
Biz hep diyoruzya hep lütfen birkaç doktorla görüşün diye..Size uyan doktorla anlaşın,ameliyat olun.Tercihinizi,seçiminizi buradaki yorumlara göre yapmayın.Ben mutluyumdur evet ama sizinde mutlu olacagınızın garantisini ne ben verebilirim nede doktor verebilir.Ameliyat bu,ne olacagı hiç belli olmaz.Belki doktor yöntem,protez seçiminde hata yapabilir belki siz yok o yöntem çok agrılı,yok protez küçük diyipte yanlış seçim yapabilirsiniz..Yani risk her zaman var..Ne kimse kötü,mutsuz olan bir hastanın sebebi olmak istemez nede bir doktor mutsuz,üzgün,kızgın olan bir hastayla karşılaşmak istemez öyle degilmi...
Lütfen...doktor seçiminizi kendi özgür kararlarınızla yapın.Ne forumdan nede gerçek hayatta hiçkimseyi sorumlu tutmayın alacagınız sonuçlardan...Unutmayın,her doktorun mutlu hastasıda vardır,mutsuz hastasıda..Her yazılan çizilenede inanmayın,burası sanal bir ortam..Hiç ameliyat olmayan biri sırf doktoru kötülemek içinde buraya gelip birşeyler yazabilir..Doktor asistanıda gelip doktor hakkında çok güzel şeylerde yazabilir.Siz doktor ile görüştügünüzde sizin için dogru kararı vereceksiniz zaten..
Sevgiler...