Explant, Meme implantı (silikon) çıkarma düşüncesi

Benimkinden farklı bir durum, haliyle mutlaka farklı sonuçlar olacaktır. Çok teşekkürler yine de. 6 ay sürüyormuş tam anlamıyla düzelmesi. O sebeple sabır gerekiyor. Ben de çok şükür sağlık açısından bir sorun yok ancak yine de fazlalık gibi hissetmeye başladım. Tek sorun yumuşaklık olursa hiç dert değil :) Hafif aşağı doğru yapıda hani kıvrımları belirgin memeler var ya öyle görüntüler de garip gelmiyor bana o sebeple mutsuz olmam diye umut ediyorum ben de.
Selaam naptınız iyileşme süreciyle ilgili yazılarınızı bekliyorum ben hala ağrı çekiyorum 🥲🎀

Selaam naptınız iyileşme süreciyle ilgili yazılarınızı bekliyorum ben hala ağrı çekiyorum 🥲🎀
Merhabalar, ben bu hafta görüşmeye gidiyorum doktorumla. Ancak randevu alabildim. Görüşme sonrasında tarih belirlenecek, henüz işlem tarihi belli değil. En erken zamanda en güzel sonuçla şifalar diliyorum sizd

Merhabalar,
Ben 2 hafta once 8 yillik kas alti 390cc protezlerimi cikarttirdim.
Acikcasi herkese faydali olmasi acisindan 1 ay kadar beklemeyi dusunuyordum ama gordum ki cok fazla cikartmak isteyen ama kafasinda sonrasi ile ilgili hakli olarak sorular var.
Cikartmak cok kolayyyyy
Ilk 10 gun bakmak dahil istemedim ama simdi yavas yavas eski formuna donuyor( dr. Kas altinda fazla gocukluk olmuyor demisti) benimde sizler gibi korkum aman sarkar mi aman cokukluk olur mu endisesi cok fazlaydi
Yag dokum cok azdi baya az.
Sarkma olmayacagindan o kadar emindim ki haklida ciktim cok sukur sarkma yok
Sadece ilk gunlerde gormek dahil istemeyecek bi sekil almisti odemler vs sonucta hacim kaybi oldu bi anda
Neyse suan ki goruntusu eski formunu aliyor olmasi🥰
Doktorum masaj vs onerdi hizli toparlanmasi icin
Bugun bantlarim alindi kesik izlerim ani olarak kalacak ama kendimi cok iyi hissediyorum.
Mutlaka yararli olmasi acisindan guncelleme yapacagim.
Sevgiler🌸

Merhaba arkadaşlar, yıllar önce burada silikon taktırdığım yıllardaki tecrübelerimi paylaşmıştım. Şimdi de maalesef çok az rastladığımız bir konu hakkında sürecimi paylaşacağım. Herkes genelde büyütme, dikleştirme, küçültme ameliyatı hakkında yazıyor. Umarım sürecim silikonlarını çıkarmak isteyenlere yardımcı olur. Ben 2007-2008 yıllarında üniversitedeyken taktırmıştım silikonlarımı. 225 cc kas altıydı. O zamanlar çok zayıftım. Meme dokum vardı ancak küçük hissediyordum. Bir cesaret yaptırdım. Çok da memnun kaldım. Yıllardır da çok şükür sorunsuz kullanıyorum. O kadar doğal, o kadar rahat ki sanki hiç yoklar gibi ancak zaman içinde aldığım kilolardan sebep memeler iyice büyüdü ve gözüme çok büyük gelir oldu. Her ne kadar doğal ve sorunsuz olsa da kendi dokusunu özledim. Yaş almakla beraber, memelerin de büyük olması daha bir olgun gösteriyor gibi hissediyorum ve bu sebeple silikonlarımı çıkarttırmaya karar verdim. Bununla ilgili çok fazla araştırma yaptım. Google’da explant before after yazarak yabancı sitelerden sonrasında nelerle karşılaşabileceğimi gördüm az çok. Kas altı implantların 20 yıl sonra çıkarıldığında bile meme yapısında çok fazla deformasyon oluşturmadığını gözlemledim. Dikleştirme yapılanlar ise genelde çok büyük memeler olup uzun süre kullananlar ve kas üstü implantlar. Ama tabii ki kişiden kişiye sonuçlar değişiyordur. Benim meme dokum zaten vardı ama kocaman da değildi öncesinde. Şimdi de silikona ve zamana bağlı olarak haliyle çok az da olsa yapısal değişiklikler oldu ama hala dik ve diri duruyor. Tek sorunum boyutlarının gözüme artık çok büyük geliyor olması. Bundan sebep silikonlarımı takan doktoruma çıkartmak için gideceğim bu kez. Deformasyon olur yazıyor Türk doktorlarının sitesinde ama yabancı sitelerdeki öncesi sonrası fotoğraflar beni cesaretlendirdi. Tüm sürecimi adım adım paylaşmak üzere konuyu açıyorum ki sıcağı sıcağına benim gibi düşüncesi olanlara fayda sağlayabileyim. Umarım özüme dönme kararım beklediğimden daha güzel sonuca ulaşır, bedensel ve ruhsal olarak kendimi iyi hissederim. Önümüzdeki hafta doktorumdan randevu aldım, Allah izin verirse görüşüp hemen sürece gireceğim. Sonrasını burada sizlerle paylaşacağım, sevgiler!
Merhabalar,
Acikcasi herkese faydali olmasi acisindan 1 ay kadar beklemeyi dusunuyordum ama gordum ki cok fazla cikartmak isteyen ama kafasinda sonrasi ile ilgili hakli olarak sorular var.
Cikartmak cok kolayyyyy
Ilk 10 gun bakmak dahil istemedim ama simdi yavas yavas eski formuna donuyor( dr. Kas altinda fazla gocukluk olmuyor demisti) benimde sizler gibi korkum aman sarkar mi aman cokukluk olur mu endisesi cok fazlaydi
Sadece ilk gunlerde gormek dahil istemeyecek bi sekil almisti odemler vs sonucta hacim kaybi oldu bi anda
Bugun bantlarim alindi kesik izlerim ani olarak kalacak ama kendimi cok iyi hissediyorum.
Sevgiler🌸

Merhabalar,
Cikartmak cok kolayyyyy
Sevgiler🌸
Merhaba, süper bir haber bu 😍 Ben de yarın 11’de görüşmeye gidiyorum doktorumla, gün alacağım. Dilerim ben ve düşünen herkes için sonuç sizinki gibi olur. Çok teşekkürler içime su serptiniz 🤗

Merhabalar arkadaşlar. Bugün doktorumla görüştüm. Gerçekten iyi bir doktorun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. O kadar babacandı o kadar iyi bilgilendirdi ki beni içim çok rahat çıktım yanından. Yanına gitmeden aradığımda soyadımı söyleyince direk aa şu şehirden gelen hastamızsınız dedi ve bir kez daha hayran oldum kendisine. 16 sene önceki hastasını anında hatırlaması gerçekten hastalarına olan ilgi alakasını gösterdi. Doğru bir tercih yaptığımı anladım bu sebeple.

Doktorum normal şartlarda explant yapılmasının gerek olmadığını düşünüyor çünkü dediğim gibi bunca yıla rağmen en ufak bir deformasyon yok memelerimde çok şükür. Bu sebeple neden çıkartmak istediğimi sordu. Hem 16 sene olması, hem eşimin tercihinin bu yönde olması, hem de bebeğim olursa daha fazla büyüyeceği için deforme olmadan kendi haline gelmesini istiyorum dedim. Muayene etti ve ultrason istedi. Eğer şüpheli bir şey görünürse mr isteriz dedi. Benimki koltuk altı kesisi olduğu için kapsül koltuk altından çıkarılamaz, eğer alınması gerekiyorsa mecburen meme altı kesisi ile çıkarmamız gerekir bu sebeple ultrason çektirip ne durumda olduğuna bakalım, sıvı birikimi vs yoksa koltuk altından çıkarırız sorun yaşamazsın dedi. Koltuk altından çıkarmak 45-60 dk sürermiş ama meme altı kesisi olursa 2.5 saati falan bulurmuş. Kapsül alınmazsa akşamına çıkabilirmişim istersem kolay bir işlemmiş. Sadece kollarımı kaldırırken hafif ağrı olurmuş. İnşallah meme altı kesisine gerek duyulmaz ultrason sonucuna göre bakalım. Deformasyon işini de sordum kendisine, senin meme dokun olduğu için ve kas altı koyulduğundan meme başında içe çökme vs yaşanmaz, çok fazla sarkman da olmaz dedi. Tabii dirilik anlamında şimdiki gibi olmayacak ama korktuğun gibi bir sarkma yaşamazsın dedi. Umarım güzel bir sonuç alırım.

Bunu şu an düşünen başka kişilerin de olduğunu söyledim, ben taktıktan sonra herhangi bir sorun yoksa çıkarılması taraftarı değilim dedi, eğer koltuk altı koyulduysa kendi doktorlarının çıkarması daha iyi olur ve gerekli özenin gösterilmesi lazım dedi. Burada da kendisine saygım bir kez daha arttı. Paragöz bir doktor olup herkes bana gelsin modunda olmadığı için. Sonuç olarak, ultrason sonrası Allah’ın izniyle tarih belirlenecek.

Ben 6 ay kullandım kas altı 355 cc yuvarlak protezdi. Gerginlik sol kolda güçsüzlük memede yanma ağrı şikayetiyle çıkarttırdım ve 1 ay oldu çıkarttıralım. Ağrılarım devam ediyor azalıp yoğunlaşıyor zamana bıraktım.. Benim erkek gibiydi dokum çok olmadığı için hafif meme ucu altında çukurlar oldu masaj önerdi doktorum. Hiç kafaya takmıyorum görüntüyü zamanla düzelir önemli olan sağlığım ben çok zorlandım şimdi çıkarttım kurtuldum iyileşmek için zamanla sabır etmeye çalışıyorum benim gibi sorunları olan varsa bana ulaşsın lütfen
Acaba silikon markasıyla mı alakalı doktorla mı canım çok merak ettim ağrı mı azalmadı nasıl zorladı seni

Merhabalar arkadaşlar. Bugün doktorumla görüştüm. Gerçekten iyi bir doktorun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. O kadar babacandı o kadar iyi bilgilendirdi ki beni içim çok rahat çıktım yanından. Yanına gitmeden aradığımda soyadımı söyleyince direk aa şu şehirden gelen hastamızsınız dedi ve bir kez daha hayran oldum kendisine. 16 sene önceki hastasını anında hatırlaması gerçekten hastalarına olan ilgi alakasını gösterdi. Doğru bir tercih yaptığımı anladım bu sebeple.

Doktorum normal şartlarda explant yapılmasının gerek olmadığını düşünüyor çünkü dediğim gibi bunca yıla rağmen en ufak bir deformasyon yok memelerimde çok şükür. Bu sebeple neden çıkartmak istediğimi sordu. Hem 16 sene olması, hem eşimin tercihinin bu yönde olması, hem de bebeğim olursa daha fazla büyüyeceği için deforme olmadan kendi haline gelmesini istiyorum dedim. Muayene etti ve ultrason istedi. Eğer şüpheli bir şey görünürse mr isteriz dedi. Benimki koltuk altı kesisi olduğu için kapsül koltuk altından çıkarılamaz, eğer alınması gerekiyorsa mecburen meme altı kesisi ile çıkarmamız gerekir bu sebeple ultrason çektirip ne durumda olduğuna bakalım, sıvı birikimi vs yoksa koltuk altından çıkarırız sorun yaşamazsın dedi. Koltuk altından çıkarmak 45-60 dk sürermiş ama meme altı kesisi olursa 2.5 saati falan bulurmuş. Kapsül alınmazsa akşamına çıkabilirmişim istersem kolay bir işlemmiş. Sadece kollarımı kaldırırken hafif ağrı olurmuş. İnşallah meme altı kesisine gerek duyulmaz ultrason sonucuna göre bakalım. Deformasyon işini de sordum kendisine, senin meme dokun olduğu için ve kas altı koyulduğundan meme başında içe çökme vs yaşanmaz, çok fazla sarkman da olmaz dedi. Tabii dirilik anlamında şimdiki gibi olmayacak ama korktuğun gibi bir sarkma yaşamazsın dedi. Umarım güzel bir sonuç alırım.

Bunu şu an düşünen başka kişilerin de olduğunu söyledim, ben taktıktan sonra herhangi bir sorun yoksa çıkarılması taraftarı değilim dedi, eğer koltuk altı koyulduysa kendi doktorlarının çıkarması daha iyi olur ve gerekli özenin gösterilmesi lazım dedi. Burada da kendisine saygım bir kez daha arttı. Paragöz bir doktor olup herkes bana gelsin modunda olmadığı için. Sonuç olarak, ultrason sonrası Allah’ın izniyle tarih belirlenecek.

Sizin adiniza cok sevindim🌸

Acaba silikon markasıyla mı alakalı doktorla mı canım çok merak ettim ağrı mı azalmadı nasıl zorladı seni
Benim motiva markaydı. Doktorla görüştüm çıkartırken içine baktık bi problem yok sen kas ağrısı ve kist ağrısı yaşıyorsun dedi geçecek dedi başka bi doktora gittim genel cerrah o da geçecek dedi kas ağrısı bu dedi

Merhabalar tekrardan hanımlar, dün ultrason çektirdim çok şükür ki implantta herhangi bir sızıntı ya da kapsülde sıvı birikimi görülmedi. Doktoruma gönderdim sonucu. Kapsülü çıkarmaya gerek yok gibi görünüyor. Kesi yeri olan koltuk altından çıkarılabilecek bu durumda. Önümüzdeki haftalarda doktorum için de benim için de uygun olan bir güne randevu oluşturacağız bugün nasipse.

Benimkine benzer bir durum gördüğüme sevindim. Kafamda soru işaretleri vardı. İnşallah en güzel şekilde geçer ameliyatlarımız 🥰🙏🪻

X