Selam Kizlar,
meme ameliyati olmak isteyenlere, merak edenlere kendi tecrübelerimi yaziyorum:
2 bucuk yil önce (mart 2009) meme ameliyati oldum. Kendi gögsüm 80 A idi. 275 cc, high profil mentor marka implant, kas alti, meme ucu ameliyati ile takildi. Boyum 1.63 kilom 55. 3 bucuk milyara yaptirdim, ve doktorumdan inanilmaz memnundum.
Ameliyat sonra uyandigimda, inanilmaz agrilarim vardi, gögüs derim feci gergin ve agriyordu, ayrica iki gögsümün arasinda deri sanki yerinden sökülüyormus gibi aci veriyordu.
Agri kesici igne yapiyordu hemsire ama agrilarimi pek fazla kesmiyordu. 2-3 gün cok aci cektim. Hatta ilk uyandigimda agrilari ilk hissettigimde bin pisman oldum yaptirdigima :). ( 2 cocuk annesi ve cocuklarimi önceden emzirmis olmama ragmen!!)
Aradan 1 hafta gectikten sonra, gayet rahatlamistim, agrim hic yok denecek kadar azdi. Sadece yatarken saga sola dönmekte zorlaniyordum. 4-5 hafta kadar sonra artik normal günlük hayatimi sürdürdüm, tabiki yinede agir kaldirmama, agir isler yapmama sartiyla... 2 aya yakin yüz üstü yatamadim... Ilk 4-5 ay cok serttiler ama zamanla yumusadilar, hatta hep sert kalacaklar diye cok endiseleniyordum.
Simdi, 2 bucuk yil sonra tamamen dogallastilar. Implanta ellediginizde hissediyorsunuz, ama öyle yürürken, kosarken vs vs hissetmiyorsunuz.
Simdi 80 C sütyen giyiyorum, hatta cogu sütyenlerimde gögüs uclarim C-Cup sütyenlerimden disari cikiyor, düzeltiyorum tabi :). Gayet büyükler.
Her 150 gram yag dokusu veya silikon, 1 cup yapiyor.
Cup A = 150 gram gögüs
Cup B = 300 gram gögüs vs vs...
Beni tek rahatsiz eden sey, meme ucumdaki 4 santim kadar iz! Kim ne derse desin, yok bilmem gözükmüyor bilmem silindi falan filan, bunlara inanmiyorum. Minicik bir sivilce izi bile kalabiliyorsa.... Yinede o izimi görmemeye calisiyorum.
Yeni ameliyat olan kizlara tavsiyelerim:
* YAN YATTIGINIZDA KESINLIKLE YUMUSAK BIR YASTIGI KUCAKLAYIP YATIN, COK YARDIMCI OLUYOR, DESTEK VERIYOR GÖGÜSLERE VE RAHATLATIYOR!!
* Ameliyat öncesi, eski sütyenlerinizden 1-2 tanesini saklayin. Ilerde silikonlu gögüslerinize gözleriniz alisacak ve kücükmü ne, dahami büyük yaptirsaydim psikolojisine kapilacaksiniz. O eski sütyeninize baktiginizda, o psikolojiden geri cikacaksiniz :)).
Umarim meme ameliyatini merak edenlere biraz yardimci olabilmisimdir...