Meme büyütme ameliyatı öncesi yapılması gerekenler..sigara,alkol kullanımı !!!

  1. Meme Büyütme operasyonları, genel anestezi altında, plastik cerrahi doktorları tarafından ameliyathane koşullarında gerçekleştirilen estetik ameliyatlardır.
  2. Operasyon sırasında süt emzirme kanallarına dokunulmadığı için, doğum yaptığınızda süt emzirmede problem yaşamazsınız.
  3. İmplantın göğüslerinize nereden yerleştirilirse yerleştirilsin, yerleştirildiği kısımda bir kesi olacaktır. Bu kesi sonrası skar izi adlandırılan iz olacaktır. İziniz bir yılın sonunda belli belirsiz bir iz olacaktır.
  4. Ailenizde kanser tedavisi görmüş kişiler varsa bu bilgiyi doktorunuzla paylaşmayı unutmayınız.
  5. Kullandığınız ilaçlar varsa, daha önce herhangi bir ameliyat olduysanız bu bilgi cerrahınız için önemlidir.
  6. Doktorunuz koltukaltından yerleştirme tekniğine karar verdiyse koltukaltınızı tüylerden arındırmış olmalısınız.
  7. Ameliyat öncesi mamografi ve ultrason gibi tetkiklerinizi son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz.
    a. Bu tetkiklerin sonuçlarına göre plastik cerrahi doktorunuz, bir genel cerrahi doktorunakonsültasyon muayenesi olmanızı isteyebilir.
    b. Tetkik sonuçlarınızda ameliyat tarihini değiştirmeniz gereken tıbbı gerekçeler olabilir.
    c. Tavsiyemiz göğüs ameliyatına karar verdiyseniz, muayene olacağınız doktorlardan önce tetkiklerinizi yaptırmanız. Muayenenizde cerrahınızdan bu sonuçları değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece ameliyat tarihinizi belirlemeden önce tetkik sonuçlarından dolayı olabilecek yönlendirmeler için erken davranılmış olursunuz
  8. Ameliyatınızdan önce ameliyatın yapılacağı hastanede anestezi doktorunun kontrolü ve kan tahlilleriniz gerçekleştirilecektir. Bu süreci son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz. Bazen anestezi doktorlarının sizlerden isteyeceği ek tahliller olabiliyor.
    a. Anestezi kontrolünden sonra bir soğuk algınlığı durumunuz olursa bunu mutlaka cerrahınız ve anestezi doktorunuz ile paylaşınız. Sizin için önemsiz gelen doktorlarınız için önemli olabilir.
  9. Ameliyat şartları gereği, ameliyatınız öncesinde belli bir süre aç kalmanız gerekecektir. Anestezi ve kan tahlilleri kontrolünüzde size bu süre, ameliyat saatinize göre söylenecektir. Bazen ameliyat öncesinde yemek yiyip doktorlara söylenmeyen durumlar yaşanabilmektedir. Doktorlarınızdan saklamamanızı tavsiye ederiz. Güzelleşmek için yapılan bir ameliyat sizi mutsuz etmemesi açından da önemlidir. Unutulmalıdır ki, estetik ameliyat da olsa genel anestezi ameliyatlarının kuralları değişmemektedir.
  10. Ameliyat süresi 1-1.5 saattir.
  11. Yakın bir tarihte bir tatil planınız varsa bunu doktorunuzla paylaşınız. Ameliyattan sonra ne kadar süre sonra kollarınızı zorlamamanız gerektiğini size söyleyecektir. Ameliyattan sonra 3-4 gün kadar kollarınızı zorlamamanız gerekecektir.
  12. İstirahat döneminiz 3-4 gündür. Operasyon sonrasında 4.cü gün işe giden kişiler bulunmaktadır. Ama 1 hafta iş yerinden izin alıp istirahat etmek isteyen kişilerde olmaktadır. Tıbbı açıdan 4 günden sonra işe başlamanızda sakınca yoktur.
  13. Yeni doğum yaptıysanız, emzirme döneminiz tamamlandıktan sonra 9 ay sonra ameliyat olmanız uygundur.
  14. Göğüslerinizi büyütmek istediğiniz ölçüyü sutyen ölçülerine göre belirlemeyiniz. Plastik cerrahınızın bahsettiği ölçü sutyen ölçüsü ile aynı değildir. Ayrıntılı muayenenizde bilgilendirileceksiniz.
  15. Operasyondan sonra 6.cı ve 12.aylar arasında hissizlik normaldir. Hislerinizin normal haline dönmesi için bu sürenin doldurulması gerekmektedir.
  16. Doğru bir planlama yapılarak(size uygun yerleştirme yöntemi, doğru protez şekli, vücudunuza uygun ölçü) gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında memelerde görüntü normaldir. Normal şartlarda size uygun takılan silikonların fark edilmesi zordur.
  17. Protezleri istediğiniz zaman çıkarılabilir. Çıkarıldığında meme eski haline döner.
  18. Ameliyathaneden odanıza geldiğinizde memelerinizde sporcu sutyeni olacaktır. ne kadar süre kullanacağınızı taburcu edilirken veya kontrollerinizde söylenecektir.
  19. Protezin-silikonun yerleştirildiği kesi yerlerinde flaster bantlar olacaktır.
  20. Ameliyathaneden, hastane odanıza geldiğinizde refakatçinizin olması iyi olacaktır.
  21. Ameliyatınızdan birkaç saat sonra anestezi ve plastik cerrahı doktorunuzun onayı ile taburcu edilebilirsiniz. Evde 2 gün yanınızda duracak bir refakatçi bulundurmanız iyi olur. Bu ameliyat dolaşmanızı engellemez. Hareketlerinizi engellemez. Ama ev işlerinde kollarınızı zorlamamak, kollarınızı zorlamamanız açısından bir refakatçi iyi olacaktır.
  22. Hasta odanızda, ameliyatınızla ilgili doktorunuzun anlattığı ve internette okuduğunuz bilgilerin yazılı olarak anlatıldığı Hasta Onam Formu okuyacaksınız. Bu formu imzalamanız gerekmektedir.
  23. İlk gün bir takım ağrılarınız olabilir. Ağrılarınızın olmaması için ağrı kesici verilecektir. Ağrı kesicilerinizi, belirtilen saat aralığında içmeniz önemlidir. İlaç içmeyi unutmamanız gerekmektedir.
  24. Hasta odanıza geldiğinizde direnleriniz olabilir. İçeride kan birikimini önlemek amacıyla diren takılacaktır. Kontrollerinizde cerrahınız çıkaracaktır.
  25. 2-3 hafta göğüs bölgenizde hassaslık olabilir. Darbelere karşı kendinizi korumanız gerekmektedir.
  26. Ameliyat sonrasında yatış pozisyonunuz konusunda doktorunuz sizi bilgilendirecektir.
  27. Evinizde mutfak dolaplarına uzanmak için kendinizi zorlamamanız gerekmektedir. Boyunuzun yetmediği yerlere tabure ile çıkınız. Zorlamayınız.
  28. İlk 1 hafta ütü yapıp kendinizi zorlamayınız.
  29. Ameliyattan belli bir süre sonra memelerinizde implant etrafında kapsül oluşumu olabilir. Bu risk birçok hastada görülmemiştir. Kapsül oluşumu ne hastanın ne de doktorun hatası olmamaktadır. Kapsül oluşumu dışarıdan fark edilebilir. Neden oluştuğu ile ilgili kesin bir tanı yoktur. İstenmeyen bir durumdur. Yeni jel silikonlar ve deneyimli plastik cerrahlar sayesinde kapsül problemi yaşanmamaktadır.
  30. Ameliyattan sonrasında morluklar, şişlikler ve hissizlik olabilir. Bunlar normaldir.
  31. Kesiyerlerine atılan dikişte kullanılan iplikler eriyebilme özelliğine sahiptir.
  32. Operasyondan 3-4 gün sonra banyo yapabilirsiniz.
  33. Ağır spor aktivitelerini 6-8 hafta sonra yapabilirsiniz. İlk iki haftadan sonra uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.
  34. İlk iki hafta göğüsler normalden fazla büyük olacaktır.
  35. Kontrollerinizi aksatmayınız. Doktorunuzun belirlediği tarihlerde kontrollerini yaptırmalısınız.
 
Arkadaslar ben bundan 4 ay önce Estetik cerrah Ercan Demıray a meme estetiği ameliyatı oldum. İnanın sonuc muhteşem! Bu kadarını ben bile beklemiyordum. Gogslerım doğumdan sonra 105 numaraya çıktı ve cok sarktı aynı zamanda sırtıma da acayip nir ağırlık vermeye başlamıştı. Zor oldu ve uzun araştırmalar sonucu bir arkadaşımın tavsıyesı uzerıne (kendısı Ercan demıray a göbek germe ameliyatı oldu ve sonuc inanılmaz o sarkık karın gıttı dümdüz bir karına sahıp.) meme estetıgı ıcın Ercan Bey in kapısını çaldım. Kendısı cok ılgılendı ve benı amelıyatlarının arasına sıkıştırdı. İlk günlerde fazla olmamakla bırlıkte ağrım oldu. Dıkıs ızlerım ılk basta belırgındı yenı yenı ıyıce silinmeye başladı ağrılarım ağrı kesıcıyle dinecek sekıldeydı. Su an goguslerım 80 bedene düştü! Ve dik göğüslere sahıbım asla yapay bır görüntüsü yok tamamen orijinal yanı kızlar hahahahahahah:) size tavsıyem böyle bır ameliyat olacaksanız kesınlıkle Ercan Beyle görüşün kendısı basta cok sert görünse de aslında cok cana yakın ve çoook yakışıklı hahahahahaha :))) sorunuz olursa her zaman cevaplarım kızlar foto da atabılırım ısteyene :KK3:

Ck gcmş olsun sninle ayni kadri paylasyruz.bnde amelytmi olali 15 gun oldu we okadar mtluymki anlatamam .hrşydn once o daynlmz sirt agrlarndan krtldum:)) we gruntu shane yuz bdenden seksne dustu bnmde:) resmlrni grmek istrm mumkunse bde bn ndn resm yuklyemyrm blyosan anltrsan swnrm cnm
 
tavsiyeler için emeginize saglık

arzum çok faydalı olmuş, eline sağlık:KK34:
Rica ederim...Forumda sık sık sorulan soruları bir konu başlığı altında toparlamaya çalıştım..Umarım faydalı olabiliyorumdur :KK34:

Ekenmesini istediğiniz şeyler olursa,eksik gördüğünüz şeyleri lütfen sizlerde konuya ekleyin..:KK19:
Beğeniler içinde alttaki yıldıza tık lütfen :KK34:
 
Ameliyattan önce sorulan bir soruda hastaneye nelerin götürülmesi gerektigidir..Bunuda bu başlık altında toparlayalım bence :KK34:

Eger özel bir hastanede ameliyat olacaksanız zaten konfor bakımından daha rahat olacaksınız..Banyonuz,banyoda sıvı sabununuz,tuvalet kagıdınız,havlunuz olacaktır.Yanınıza almanıza gerek yok..Ameliyat çncesi ameliyathane önlügü ile beraber size bir çift terlikte verilecektir.Ama ben onun kullanışının rahat olmadıgını düşündügümden dolayı yanıma bir çift terlik alıyorum yinede :KK34: Ameliyattan sonra kollarınızı zorlamamanız önemli.Bu yüzden önden dügmeli,çıtöıtlı,fermuarlı bir üst yada pijama takımı almanız önerilir.Alta rahat bir eşofman alınabilir.Ameliyattan sonra gögüslerinizde ameliyat sonrası sütyen olacaktır.Belki buna ek olarak birde bandaj olabilir..Hemen üzerinize rahatça takabileceginiz elastik atletde çok işinize yarayabilir.Ama en pratigi omuzlarınıza alabileceginiz,örtebileceginiz bir şal olacaktır :KK34: Hiçbirşey giyinmeseniz bile omuzlarınıza doladıgınız geniş bir şal hem sizi sıcak tutacak hemde ilk yürümek için ayaga kaldırıldıgınızda pratik olarak omuzlarınızı örtebileceksiniz..
Toparlayalım şimdi..Pijama takımı yada eşofman takımı,terlik,elastik atlet,şal,çorap,bardak,su içerken işinize yarayacak olac pipet :KK34:,ıslak mendil,peçete,yedek ped (ne olur ne olmaz) yedek iç çamaşırı,deodorantınız,parfümünüz,tarak,kozmetik eşyalarınız (isterseniz,benim gibi çok süslüyseniz ) :KK34: Gece atıştırmalık ıvır zıvır :125: (benim gibi televizyon izlerken,uzanırken bogazınız boş duramıyorsa) küçük bir ayna alabilirsiniz yanınıza...Başka aklıma gelen birşey yok..farklı fikirler olursa,yazmadıgım yada yazabilir..

Ameliyat sonrası sporcu sütyeninizi bir iki hafta sonra almanız ve kullanmanız gerekir.Doktorunuzun size önerecegi bir marka,model yoksa bu zamana kadar kullanılan ve tavsiye edilen birlaç ürünü size önerebilirim..Başka ürünler varsa yine ekleme yapabilirsiniz arkadaşlar...

Ay yıldız süprcu sütyeni...Eki Görüntüle 597660 Sporcu sütyeni ergenomik kullanımlı telsiz sutyen, Merly Microfible, teninizi serin ve kuru tutar. Yoga, yürüyüş, fitness, aerobik, estetik sonrası için en ideal sütyen. % 80 PL %20 Lycra..Ben kullandım,tavsiye ederim :KK34:

Magıc Form sporcu sütyeni.. Eki Görüntüle 597667 Eki Görüntüle 597668 Eki Görüntüle 597670 Üç modeli var.Biri önden kopçalı,digeri arkadan kopçalı,bir digeri ise kopçasız..benim şahsi fikrim önden kopçalı olan sütyenlerden tercih etmeniz..Kollarınızı çok zorlamamanız gerektigi için ve arkadaki kopçalrla ugraşmak zor olacagı için önden kopçalı sütyenlerle çok daha rahat edeceksiniz :KK34: Yukarıdan geçirilen sütyenler daha zor olur tabi..Siz bilirsiniz :KK34:

M&S da sporcu sütyenleri bulunmaktadır..Foto bulamadım,gisip bakmanızda fayda var :KK34:

NBB Sporcu sütyeni..Eki Görüntüle 597672 Eki Görüntüle 597671 Fiyat olarakta uygun sporcu sütyeni...Kopçasız,üstten geçirmeli :KK34:

Emay sporcu sütyeni.. Eki Görüntüle 597674 Bu da dikişsiz,üstten geçirilen bir sporcu sütyeni..Alt kısmının genişligi dikkatimi çekti.Meme büyütme ile beraber dikleştirme ameliyatı olanlar,bazı sütyenlerin altı kısmı rahatsız ediyor diyenlerin kullanabilecegi bir sütyen :KK34:

Bu konu bilgi dahilinde yapılan yorumlara açık olsun bence..Ekleme yapmak isteyen arkadaşlar lütfen yazsınlar..Yeni ameliyat olacak arkadaşlarımıza çok yararlı,sürekli sorulan soruların bu konu altında toplanması çok yararlı olacaktır bence...

Sevgiler...
begmm sana yonledirdi beni:)paylasimlarin icin cok tesekur ederm kendi adima.bende bu ay sonu gibi olmak istyorum ama doktor karar veremedm.eger soylemek istemsen bana ozel msj atarmsn kime oldun ve nekadara mal oldu bu ameliyat
 
ben de yakında karın germe, meme küçültme, dikleştirme ameliyatı olacağım. bu başlık altında arzumm77 nin yazdıkları tek kelimeyle muhteşem. kendisine teşekkür ediyorum.ancak bizim ameliyatlar öncesi hazırlıklarımız konusunda ayrıca belirtilmesi gerekenler var mıdır? bu konularda başlıklar varsa bile ben bulamadım, sitede henüz çok yeni olduğum için belki de...her türlü bilgi paylaşımına ihtiyacım var hanımlar, yardımlarınızı bekliyorum.:KK3:
 
ben de yakında karın germe, meme küçültme, dikleştirme ameliyatı olacağım. bu başlık altında arzumm77 nin yazdıkları tek kelimeyle muhteşem. kendisine teşekkür ediyorum.ancak bizim ameliyatlar öncesi hazırlıklarımız konusunda ayrıca belirtilmesi gerekenler var mıdır? bu konularda başlıklar varsa bile ben bulamadım, sitede henüz çok yeni olduğum için belki de...her türlü bilgi paylaşımına ihtiyacım var hanımlar, yardımlarınızı bekliyorum.:KK3:
Canım,hazırlıklar derken neyi kastettin anlayamadım?:44:
 
Canım,hazırlıklar derken neyi kastettin anlayamadım?:44:

afedersin tabii çok geniş anlamlı bir soru olmuş benimki... ameliyat öncesi yapılması ve yapılmaması gerekenleri çok güzel anlatmışsın, onlarla ilgili kafamda tek bir soru işareti bile kalmadı. Fakat benimki daha farklı ve detaylı bir ameliyat olacağı için hastaneye ayrıca götürmem gereken şeyler var mı? ya da ne bileyim esktra yapmam veya yapmamam gereken şeyler var mı emin olmak istiyorum...( çok mu evhamlımyım neyim?) :26:
 
afedersin tabii çok geniş anlamlı bir soru olmuş benimki... ameliyat öncesi yapılması ve yapılmaması gerekenleri çok güzel anlatmışsın, onlarla ilgili kafamda tek bir soru işareti bile kalmadı. Fakat benimki daha farklı ve detaylı bir ameliyat olacağı için hastaneye ayrıca götürmem gereken şeyler var mı? ya da ne bileyim esktra yapmam veya yapmamam gereken şeyler var mı emin olmak istiyorum...( çok mu evhamlımyım neyim?) :26:
Hastaneye giderken yanımıza alacagımız şeyleride ilk sayfada yazmaya çalıştım canım..Bir göz at ilk sayfaya :KK34:
 
Herşey sizin için :KK16: Öpüyorum bende,beğenileriniz için alttaki yıldıza bir tık yaparsanız sevinirim :KK34:


cnm yaa begene tıklıorum ama olmuor Bu arzum77 Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Kullanıcıların Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir. bu yazi ckıor
 
cnm yaa begene tıklıorum ama olmuor Bu arzum77 Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Kullanıcıların Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir. bu yazi ckıor
Evet,bazen bendede o çıkıyor.Başka arkadaşların yorumlarını beğeniyorum yada beğenmiyorum,ondan sonra oluyor ama :)) Neden böyle bir şart koyulmuşsa anlamadım bende :))
 
Kızlar..Forumda çok sık sorulan bir soruda ameliyat öncesi yapılmaması gereken şeylerdir..Bunu birçok defa birçok konuya yazdım ve yardımcı olmaya çalıştım.Ama yazdıgım bu bilgiler o an onlıne olan arkadaşlara yardımcı oldu.Konu arkalara kaldıkça yeni üyeler tekrar aynı soruları sormaya başladı.Bu yüzden konu açıp buldugum,bildigim bilgileri paylaşmak istedim :KK34: Bu sayede her daim yeni ameliyat olacak arkadaşlar bilgi sahibi olup daha dikkatli davranırlar :KK34:

Ameliyatınızın anestezi şekli ne olursa olsun ( lokal anestezi ya da genel anestezi ) ameliyat öncesi güvenliğiniz için ALTI saatlik kesin açlık süresi gerekmektedir. Bu altı saat içinde su dahi içmemeniz önemlidir. Eğer ameliyatınız sabah planlanmışsa gece 24.00’ten sonra, öğleden sonra planlanmışsa sabah 06.00’dan sonra herhangi bir şey yiyip içmeyiniz.

Aspirinin etken maddesini (salisalik asit) barındıran ilaçlar ve E vitamini içeren ilaçlar kanama riskinizi arttırabileceği için ameliyatınızdan 10 gün önce bu tür ilaçları kullanmayı kesmelisiniz. Eğer kullanım söz konusuysa mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz.

Sigara içmek kandaki oksijen düzeyini azalttığı için yara iyileşmesini geciktirmektedir. Eğer sigara kullanıyorsanız ameliyattan iki hafta önce sigara kullanımı bırakmanız iyileşme süreciniz açısından çok önlemli bir faktördür..Sigara, genel anestezi konforunu ve yara iyileşmesini olumsuz etkileyebilir.Anestezi doktoru hastanın sigara tiryakisi olmasından hoşlanmaz. Sigara içen hastalar anestezi sırasında ve özellikle anestezi sonrasında uyanma döneminde birtakım sorunlar yaşar ve anestezistlerine de yaşatırlar, ancak bu yaşananları kendileri pek hatırlamadığı için ameliyattan sonraki yaşantılarında da sigara içmeye devam ederler .

Eğer sigara içiyorsanız bir an önce bundan vazgeçmeniz en doğrusudur, çünkü sigaranın yıllardır yapmış olduğu tahribatın iyileşmesi bıraktıktan sonra uzun zaman alır.
Ameliyattan birkaç gün önce sigarayı bırakmış olmanın ne size, ne de anestezistinize herhangi bir faydası yoktur. Kendinize ve anestezi doktorunuza yapacağınız en büyük kötülük ise ameliyattan birkaç saat önce sigara içip ameliyathaneye gelmektir.Hastaların sigarayı bırakmadıkları takdirde birçok sağlık sorunuyla karşılaşabilir. Sigara içen hastalar ameliyathanede genel anestezi aldıklarında normal sigara içmeyenlere oranla daha fazla anestezi ilacı ve gazlarına ihtiyaç gösterirler. Yine ameliyat sırasında kan basınçlarını kontrol altında tutmak diğerlerine göre daha güç olmaktadır. Ayrıca sigara içenler ameliyat bittiğinde uyandırılırken daha fazla bronşiyal sekresyona sahip olduklarından zorluk gelişmekte ve uyanma süresi göreceli de olsa uzamaktadır.Artan sekresyonlar dışarı çıkarılamazsa akciğerde küçük tıkaçlara neden olmakta ve bu da akciğerde fonksiyon dışı alanlara yol açmaktadır. Bu sekresyonu çıkartmak ve tıkaçları açmak için refleks olarak öksürme ihtiyacı ortaya çıkar. Her öksürük ağrıyı arttıracağı için kişi bu refleksi baskılayabilir ve bu da tıkaçların yerinde kalmasını sağlar. Bu durumda akciğer iltihabı olayları gelişir. Eğer öksürmeye devam ederse ameliyat sonrası morlukları ve şişlikleri artar. Ayrıca cerrahi kapama sırasında konan dikişler gevşer veya açılabilir. Hatta cerrahi alanlarda kanamalara yol açabilir.
Ameliyattan bir hafta öncesine kadar alkol kullanmamaya özen gösteriniz.

Ameliyatınız öncesinde herhangi bir zamanda geçirdiğiniz önemli bir hastalık, alerji ya da kronik rahatsızlıklarınızı ( hipertansiyon, şeker hastalığı, geçirilmiş ameliyat vb. ) ve sürekli kullandığınız ilaçları ( antidepresan, hormon ilaçları, doğum kontrol ilaçları, gingobloba, ginseng vb. ) mutlaka doktorunuza bildiriniz. Gerekirse bunlara yönelik olarak ek tahliller istenebilir.
Operasyonun adet sonrası dönemde gerçekleştirilmesi vücutta oluşabilecek ödemi azaltmak açısından tercih edilir.
Ameliyat öncesinde doktorunuzun sizden istemiş olduğu tetkikleri mutlaka yanınızda getirmelisiniz. ( Tomografi, ultrason, mamografi vb. )
Ameliyattan bir gece önce banyonuzu yapıp, iyi bir uyku uyumaya dikkat ediniz.

Ameliyat sabahı size bildirilen saatte hastanede olmaya özen gösteriniz.

Hastaneye gelirken rahat kıyafetler giyiniz, makyaj yapmayınız, oje ve takı kullanmayınız. Değerli eşyalarınızı evinizde bırakınız.

Solaryum, ağır kar veya güneş yanığı ameliyat öncesi önerilmez.

Ameliyat öncesi soğuk algınlığı-boğaz ağrısı hissederseniz lütfen doktorunuzu bilgilendirin.

Benden bu kadar,aklıma gelen başka birşey olursa tabiki yine yazarım,atladıgım birşey varsa sizde ekleme yapabilirsiniz arkadaşlar :KK19:
Herkese başarılı,hayal ettikleri bir ameliyat ve sonrası diliyorum arkadaşlar... Herşey gönlünüzce olsun...Sevgiler.. :KK54:

cok güzel bılgıler vermıssınız
 
Kızlar..Forumda çok sık sorulan bir soruda ameliyat öncesi yapılmaması gereken şeylerdir..Bunu birçok defa birçok konuya yazdım ve yardımcı olmaya çalıştım.Ama yazdıgım bu bilgiler o an onlıne olan arkadaşlara yardımcı oldu.Konu arkalara kaldıkça yeni üyeler tekrar aynı soruları sormaya başladı.Bu yüzden konu açıp buldugum,bildigim bilgileri paylaşmak istedim :KK34: Bu sayede her daim yeni ameliyat olacak arkadaşlar bilgi sahibi olup daha dikkatli davranırlar :KK34:

Ameliyatınızın anestezi şekli ne olursa olsun ( lokal anestezi ya da genel anestezi ) ameliyat öncesi güvenliğiniz için ALTI saatlik kesin açlık süresi gerekmektedir. Bu altı saat içinde su dahi içmemeniz önemlidir. Eğer ameliyatınız sabah planlanmışsa gece 24.00’ten sonra, öğleden sonra planlanmışsa sabah 06.00’dan sonra herhangi bir şey yiyip içmeyiniz.

Aspirinin etken maddesini (salisalik asit) barındıran ilaçlar ve E vitamini içeren ilaçlar kanama riskinizi arttırabileceği için ameliyatınızdan 10 gün önce bu tür ilaçları kullanmayı kesmelisiniz. Eğer kullanım söz konusuysa mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz.

Sigara içmek kandaki oksijen düzeyini azalttığı için yara iyileşmesini geciktirmektedir. Eğer sigara kullanıyorsanız ameliyattan iki hafta önce sigara kullanımı bırakmanız iyileşme süreciniz açısından çok önlemli bir faktördür..Sigara, genel anestezi konforunu ve yara iyileşmesini olumsuz etkileyebilir.Anestezi doktoru hastanın sigara tiryakisi olmasından hoşlanmaz. Sigara içen hastalar anestezi sırasında ve özellikle anestezi sonrasında uyanma döneminde birtakım sorunlar yaşar ve anestezistlerine de yaşatırlar, ancak bu yaşananları kendileri pek hatırlamadığı için ameliyattan sonraki yaşantılarında da sigara içmeye devam ederler .

Eğer sigara içiyorsanız bir an önce bundan vazgeçmeniz en doğrusudur, çünkü sigaranın yıllardır yapmış olduğu tahribatın iyileşmesi bıraktıktan sonra uzun zaman alır.
Ameliyattan birkaç gün önce sigarayı bırakmış olmanın ne size, ne de anestezistinize herhangi bir faydası yoktur. Kendinize ve anestezi doktorunuza yapacağınız en büyük kötülük ise ameliyattan birkaç saat önce sigara içip ameliyathaneye gelmektir.Hastaların sigarayı bırakmadıkları takdirde birçok sağlık sorunuyla karşılaşabilir. Sigara içen hastalar ameliyathanede genel anestezi aldıklarında normal sigara içmeyenlere oranla daha fazla anestezi ilacı ve gazlarına ihtiyaç gösterirler. Yine ameliyat sırasında kan basınçlarını kontrol altında tutmak diğerlerine göre daha güç olmaktadır. Ayrıca sigara içenler ameliyat bittiğinde uyandırılırken daha fazla bronşiyal sekresyona sahip olduklarından zorluk gelişmekte ve uyanma süresi göreceli de olsa uzamaktadır.Artan sekresyonlar dışarı çıkarılamazsa akciğerde küçük tıkaçlara neden olmakta ve bu da akciğerde fonksiyon dışı alanlara yol açmaktadır. Bu sekresyonu çıkartmak ve tıkaçları açmak için refleks olarak öksürme ihtiyacı ortaya çıkar. Her öksürük ağrıyı arttıracağı için kişi bu refleksi baskılayabilir ve bu da tıkaçların yerinde kalmasını sağlar. Bu durumda akciğer iltihabı olayları gelişir. Eğer öksürmeye devam ederse ameliyat sonrası morlukları ve şişlikleri artar. Ayrıca cerrahi kapama sırasında konan dikişler gevşer veya açılabilir. Hatta cerrahi alanlarda kanamalara yol açabilir.
Ameliyattan bir hafta öncesine kadar alkol kullanmamaya özen gösteriniz.

Ameliyatınız öncesinde herhangi bir zamanda geçirdiğiniz önemli bir hastalık, alerji ya da kronik rahatsızlıklarınızı ( hipertansiyon, şeker hastalığı, geçirilmiş ameliyat vb. ) ve sürekli kullandığınız ilaçları ( antidepresan, hormon ilaçları, doğum kontrol ilaçları, gingobloba, ginseng vb. ) mutlaka doktorunuza bildiriniz. Gerekirse bunlara yönelik olarak ek tahliller istenebilir.
Operasyonun adet sonrası dönemde gerçekleştirilmesi vücutta oluşabilecek ödemi azaltmak açısından tercih edilir.
Ameliyat öncesinde doktorunuzun sizden istemiş olduğu tetkikleri mutlaka yanınızda getirmelisiniz. ( Tomografi, ultrason, mamografi vb. )
Ameliyattan bir gece önce banyonuzu yapıp, iyi bir uyku uyumaya dikkat ediniz.

Ameliyat sabahı size bildirilen saatte hastanede olmaya özen gösteriniz.

Hastaneye gelirken rahat kıyafetler giyiniz, makyaj yapmayınız, oje ve takı kullanmayınız. Değerli eşyalarınızı evinizde bırakınız.

Solaryum, ağır kar veya güneş yanığı ameliyat öncesi önerilmez.

Ameliyat öncesi soğuk algınlığı-boğaz ağrısı hissederseniz lütfen doktorunuzu bilgilendirin.

Benden bu kadar,aklıma gelen başka birşey olursa tabiki yine yazarım,atladıgım birşey varsa sizde ekleme yapabilirsiniz arkadaşlar :KK19:
Herkese başarılı,hayal ettikleri bir ameliyat ve sonrası diliyorum arkadaşlar... Herşey gönlünüzce olsun...Sevgiler.. :KK54:
slm bende dusunuyorum aslinda ama emin deeilmm
 
cok güzel bılgıler vermıssınız
Ne mutlu bana o zaman :KK16:
slm bende dusunuyorum aslinda ama emin deeilmm
Daha doğru zaman gelmemiş demekki ..Yada doğru olan doktoru bulamamışsınız..Yada daha hiçbir doktor ile görüşmemişsiniz,hiçbir fikriniz yok ve ondan emin değilsiniz :) Herşeyin doru olan bir zamanı oluyor,Allahında izni olunca tüm kapılar açılıyor tabi..Hayırlısı :KK34:
 
X