Meme büyütme ameliyatı öncesi-sonrası yaşadıklarım

merhaba dishekimim, bende nette arastırma yaparken siteyi gördüm ve üye oldum ve yazdıklarınzı okudum.. bende geğüs estetiği olmak istiyorum ama açıkçası birçok soru var kafamda.. banada yardımcı olmanızı isterim.. yaşım 26 bu protezlerin ömrü ne kadar oluyor.. doğal duruyor mu.. estetik olduğu belli oluyormu yani ( gerçekten hiç bir fikrim yok sorularım saçma gelebilir )vucuda uyum sağladıktan sonra yumuşakmı oluyor hep sertmi yoksa ve en önemlisi hamile kalınca ve doğumda doğum sonrasında sıkntılar oluyor mu.. çok teşekkür ederim

Arkadaşlar benide izlermisiniz bende 4 gün önce amelyat oldum 300 325 istedim dıktorum 375 takmış iyikideee 300 ile ilerde küçük deyip pişmam olu
@Bybt @eflatuns @Kdnlr_klbu Tikkabilla Tikkabilla @leoni @soocute @ftmt2626 @ozltlz @canoo09 @sacrificee @katersis @arzum77 @NancyDr @aslize @deniz92000 ve daha nicesi arkadaşlarım taptaze 3 fotoğraf geldi hem de fenaaa :) Sizler için :) Yorumlarınızı merakla bekliyorum canlarım
ideii
@Bybt @eflatuns @Kdnlr_klbu Tikkabilla Tikkabilla @leoni @soocute @ftmt2626 @ozltlz @canoo09 @sacrificee @katersis @arzum77 @NancyDr @aslize @deniz92000 ve daha nicesi arkadaşlarım taptaze 3 fotoğraf geldi hem de fenaaa :) Sizler için :) Yorumlarınızı merakla bekliyorum canlarım
arkadaşlar 4 gün önce amelyat oldum 300istemiştim ufak olur sonra pişman olursun dedi 375 taktı doktorum çok mennunum doktorum mükemmel çünkü çoğu doktor küçük takarak işlerini kolaylaştırıyor
Benidee izlermisinizz

Merhabalar!
Kizlar, ben 23 Mart'ta Ankara, AKAY Hastanesi Op.Dr. Orhan ERBAS'a gögüs büyütme ameliyati oldum.
Öncelikle sunu söyleyim ki doktorumdanm hastaneden vé hastane personelinden cok cok memnun kaldim!
Ben yurtdisinda yasiyorum ve 1 haftalik bir zamanim vardi sadece.
Doktorum gögüs dokum oldugu icin bana yuvarlak ve kas üstü protez önerdi. Ben sürekli destekli sütyen kullaniyordum, bu yüzden bikini giymedigim sürece foyam ortaya cikmiyordu ve boyut olarak güzel duruyorlardi :)
Doktoruma gittigimde destekli sütyenimi giyerek gittim ve dedimki gögüslerimin büyüklügünü sütyensiz aynen bu sekilde istiyorum. Büyük istemiyorum, fark edilmesin, göze carpmasin, büyüklügü tamamen dogal dursun istedim.
Öyle de oldu gercekten! Ameliyat esnasinda 300cc protez takmis, ama dogal durmadigini düsünmüs ve ameliyat öncesi düsündügümüz 275cc takildi.
Doktorum kas alti/üstü ile ilgili sorularima gögüsün kendisi kasinizin üstündeyken neden size eziyet edipte kas altina yerlestirelim protezleri dedi. Hem cok daha agrili ve sancili bir sürec olur. Hareketleriniz daha kisitlanir dedi. Kas alti mevzusunu daha cok hic dokusu olmayan kadinlarda tercih ettigini söyledi.
5 gün sonra 1 ayim dolacak. Elbette daha sertler gögüslerim ama ameliyat sonrasi kadar olmadiklari bariz. Gün gectikce iyiye gittiklerini görüyorum.
Ben ameliyat sonrasi süreci kolay atlattim diyebilirim, öyle ki 4.ncü gün kalkip cifte telli oynayip, halay cektim :-)
Üstelik 2 gün boyunca direnlerle gezdim, ameliyat sonrasi kanama olma ihtimaliyle takili kaldilar, kapsül olusumu olmasin diye, iyiki de takili kalmislar, cünkü ameliyat esnasinda neredeyse hic kanamam olmamis fakat sonrsinda direnlerde baya kann birikti! Doktorum isini garantiye alan, risk almayan ve tek derdi saglikli gögüs yapmak olan bir insan. Bu yüzden kendisine minnettarim !
Bana ameliyat sonrasi agri kesici ve antibiyotik verildi. Agri kesiciydi agriniz oldukca alabilirsiniz dedi, ama acikcasi öyle dayanilmayacak bir agri hissetmedim ben. Terk hissettigim gerginlikti, o da ilk 1 -2 hafta rahatsiz ediyor ki bu cok normal, cilt geriliyor sonucta. Su an agrim sizim yok ama gögüs uclarimda hala hissizlik var, ki doktorum bunun cok normal oldugunu, herseyin normale dönmesinin 3-6 ayi alacagini söyledi. Ameliyat sonrasi 1 hafta daha burada pansuman yaptirdim.
Buradaki doktorlar dikis izlerimi 1 hafta sonra gördüklerinde cok sasirdilar. daha bir 1 hafta önce olmussaniz, cok güzel görünüyor dikis izleriniz dediler (meme altindan kesi yapildi bana).
Simdilik cok memnunum. Benim büyük gögüs merakim yoktu, sadece daha dolgun gögüs istiyordum, desteksiz sütyen takabilecegim büyüklükte olsunlar yeter demistim. Dogalligin disina cikan her sey rahatsiz eder beni cünkü.
Simdi tek beklentim bir kac ay icinde gögüslerimin biraz daha yumusamalaridir ama benim doktorum bana silikon olan gögüsün normal bir gögüs kadar yumusacik olmasini beklemeyin zaten dedi. Bunu da riske alarak düsünüp yaptirmak gerekiyor.
Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim.
Sevgiler herkese !

R Roja_Ciya öncelikle geçmiş olsun.. ben de silikon düsünüyorum suan arastırma asamasındayım doktorlardan önce buradaki arkadaslarla konusuyorum.. açıkçası senin yazını okuyunca mutlu oldum..kafamda sorularım var benimde ara ara soracağım.. iyice düsünüp tasınıp karar vermeden ameliyat olamam sonuçta.. tekrardan geçmis olsun :))

R Roja_Ciya öncelikle geçmiş olsun.. ben de silikon düsünüyorum suan arastırma asamasındayım doktorlardan önce buradaki arkadaslarla konusuyorum.. açıkçası senin yazını okuyunca mutlu oldum..kafamda sorularım var benimde ara ara soracağım.. iyice düsünüp tasınıp karar vermeden ameliyat olamam sonuçta.. tekrardan geçmis olsun :))

Zelihacigim, ben kac yildir düsünüyordum inanki. En bilinen taninan doktorlari arastirdim, ama bu is illaki doktorun ne kadar tanidik olduguyla ilgili degil. Internette cok taninmayan ve yine de isini cok Saglam yapan okadar Doktor var ki!
Bu tarz seylere cok kanmamak lazim diye düsünüyorum. Nihayetinde bu bir ameliyat ve risk her zaman var! Ben ani bir karar aldim ve "artik yeter, olacagim!" dedim ve oldum.
Kaldi ki her insanin vücut yapisi, cildi, cildin verecegi tepkiler farklidir. Doktoruma "bu direnleri herkese takiyor musunuz?" diye sordugumda "hayir" cevabini aldim. Demekki adamin bir bildigi var ki ben 2 gün onlarla dolasmak zorunda kaldim dedim.
Eger sormak istedigin bir sey olursa, seve seve cevaplarim!
Sevgiler...

R Roja_Ciya canım benim saolasın.. soracak çok sorum var aslında.. ama suan sadece amelyat olanları okuyorum memnun mu değli mi vs.. çünkü benim en önem verdiğim kısım evlenince hamile kalınca karın sisecek ve bi baskı olacak göğüselere baskıdan dolayı bi zarar görür mü ve emzirirken sorun olur mu.. yani ben silikonlarımı evlenmeden önce taktırmayı istiyorum.. ve herkes gibi elbete uzun yıllar kullanabilmeyi.. yoksa ağrı sızı o kısımlara katlanırım hiç dert değil.. bir de elbette doğal dursun isterim bu tarz seyler yani :)

5 gün önce meme dokusu altı 250 cc yuvarlak meme protezi takıldı gögüs altı kesisiyle ama suanda sol gögsüm cok sert ve sis sag gögsüm tamamen indi ve normal bir formda sol gögsümde her hangi bir aksilikolması söz konusumu cevabınızı bekliyorum.

X