Öncelikle protezin büyüklüğünü (cc) yi doktora bırakmak gerekliymiş bunu anladım.Göğüs yapısına göre takılacak olan protez boyutu da değişiyor.Bende doktoruma giderken kafamda hep büyük olsun istiyordum fakat doktorumla görüştüğümde,göğüs kafesimim dar olduğunu eğer büyük protez koyarsa yanlardan dışarıya doğru taşacağını ve memnun kalmayacağımı anlattı.Doktorum bana ameliyatı anlatırken okadar sakin,işini bilen bir duruşu vardı ki, bende doktora karşı bir güven oluşturdu.Ameliyat günümü aldım.23,05,2014 cuma günü ameliyatımı oldum,325 cc mentormarka protezim. Bir akşam hastahanede kaldım oda ameliyat bölgesinde kanama olursa diye takılan direnlerden dolayı.Cumartesi günü sabah doktorum geldi direnlerimi çekti ve taburcu oldum.Ameliyatım meme dokum olduğu için kasın zarının altına protez konularak gerçekleştirilmiş.Yara izim de meme altında 3_4 cm bir kesik.Ağrım çok az oldu hastahanede serumun içersine bir ilaç koyuyorlar süper bişey geceyi de rahat geçirdim.Eve geldikten sonra doktorumun bana verdiği ağrı kesici yeterli oluyor sadece sızlama tarzında ağrılarım oldu ve pazartesi iş başı yapabildim.Doktorumun verdiği südyeni kullanıyorum ve hayatımdan çok memnunum.İyiki kararı doktoruma bırakmışım sizede protez büyüklüğünü doktorunuza bırakmanızı tavsiye ederim.Doktorum Fatih Pekere de ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum asistanı Sinan beyide unutmamalıyım süper insanlar sizleri çok seviyorum.
merhaba ; size çookk geçmiş olsun ..darısı başıma ....ben 2 çocuk annesi bir bayanım.1.kzıım 9 yaşında , 2.kızım da 9 aylık..yıllardır göğüslerimin çok küçük olmasından yana şikayetçiydim.zaten küçük olan göğüslerim 2 .doğumdan sonra daha da küçüldülerbu akşam dr rand.var..çok heyecanlıyım..ameliyat olmaya karar verdim.eşimle birlikte gidip bunu görüşeceğim..ameliyat olmam hayatımı ne derecede etkiler, bilmiyorum..ağır kaldırmamak gerekiyormuş..birde çalışıyorum.iş yerimde bu fark edilirse diye utanıyorumda ??kıyafetlerimin altında ameliyat sonrası takacakları yüzücü şeklindeki sütyen kıyafetlerimden görünürmü**denize ne zaman girebileceğim..?aslında bu ameliyatı kışa girerken yada kışın yapmak daha mantıklı giibi ama dayanamayacağım,, bu halim sinirimi bozuyor..deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
bence hayata daha sıkı sarılacaksınız bir kadın için en önemli yerlerdir göğüsler ve çok mutlu olacaksınız doktorunuz protezi kas altımı yoksa kasın zarının altınamı kayacak bu önemli.Doktor teccübeli ve işini bilen biriyse çok çabuk iyileşirsiniz toparlamanız çabuk olur.südyeni 4 ila 6 hafta arası taktım fakat aralarda çıkarta bildim 10 gün dikkat ettim ağır kaldırmadım.Doktorum bana 20 gün sonra denize girebileceğimi söylediyazında yaptırabilirsiniz.doktorunuzz kim kiminle görüşeceksiniz.
dr.ismi prof.dr.tahir gürler..bu doktoru akrabalarım tavsiye etmişti..onlarda bu dr a ameliyat olmuşlardı.bunun dışında 2 yıl evvel , üst solunum yollarım rahatsızlığım nedeniyle farklı bir hadt .ye giittiğimde bana burnunda et var ameliyat demişlerdi..isterseniz aynı operasyonla estetik de yapabiliriz demişlerdi..bende yine sn.tahir gürleri bulmuş ve muayene olmuştum...ve öğrendimki burun ile ilgili ameliyat olmama gerek yokmuş..başkası olsa para için beni heycanlandırır ve ameliyat şart derdi..kendiisini bu konuda çok taktir etmiştim..bu yüzden başka yere gitmeden direk ona gitmeyi ve orda ameliyat olmayı düşünüyorum..birde meme ucundan da kesi yaılıyormuş .. bu yöntem nasıl olur acaba ? akşam olsada beynimdeki bu sorulardan kurtulsam bir an evvel...beni korkutan minik kızımı nasıl uyutucam ...çocuğumu kucağıma alamamak , nekadar zaman sürecek.. çok ksıtlarmı hayatımı acaba? görüntü olarak kendimi iyi hissedeceğimi düşünüyorum..cevaplarınız içinde teşekkür ediyorum.işim masa başı , 3 günde işime dönermiyim ki? ya farkederlerse ark.larım?
artık estetik ameliyatları herkes yaptırabiliyor ve siz kendiniz için yaptırıyorsunuz insanlar farketse neolur farketmese ne olur.burun içinizde et var demekki belli dönemlerde şişiyor ve nefes almanızı etkiliyor olabilir.Ben burun ameliyatı da oldum seneler önce okadar araştırdımki hemen hemen her soruya cevap verebilirim artık.meme ucundanda yapılıyor onun içinde herkes bişeyler söylüyor ama olan arkadaşlarım var çok memnunlar.Doktorunun ameliyat planlaması önemli kas altına kayarsa protezi biraz sancılı geçebilir kas üstü kasın zarının altına konulursa protez daha rahat yanlız doktorun karar verecek meme dokuna bakarak.Benim doktorumuda öneririm sana.
siz nerde yaşıyorsunuz?doktorunuz kim?
arkadaşlarınız farketmesin diye şimdiden sıvı dolgulu sutyenler var onları kullanın. onlar 2 beden büyütüyor. zaten ameliyatta da en fazla 2 beden büyür göğsünüz, kimse anlamaz.cevaplarınız içinde teşekkür ediyorum.işim masa başı , 3 günde işime dönermiyim ki? ya farkederlerse ark.larım?
Neden ay sayiyorsunuz..niye hemen değil..kas dokusunun neresine koyacaklarını nasıl tespit ediyorlar..çocuğunuz varmı..benim hep küçüktü zaten..
Com teşekkür ediyorum..suan 70 b kullanıyorum..buda sıvı süngerli...düşünün artık..biliyorum..acı çekecegim ama..2 defa sezeryan ile doğum yaptım..ondan daHa mi kötü acaba ..onu bilsem..
merhaba,
ameliyat olalı bugün 16 gün oldu. operasyondan 1 hafta sonra işe başladım.
ağrı sızı hiç bişiy hissetmedim. 325 cc kas altı protez takıldı. bekarım. çocuğum yok.
Kurumsal bi yerde çalışıyorum.
a kup bile doldurmayan göğüslerim vardı. şuan 90 b zor girdim ( aslında ckup ancak c kup sütyen bulamadım , şişlikjlerin inmesi ile birlikte pahalı marka sütyen alacağım .) :) şişlikler inince 85 olacağım sanırım.
sporcu sütyenlerini normal kıyafet ile giyebiliyorsunuz. Ben şuan takmıyorum doktorum çıkartmamı söyledi.
iş yerimde anlayanlar oldu tabi. ben çok takıntılı biri değilim soranlara söyledim silikon diye.
Çünkü bariz bir ufaklıktan düşünsenize bir büyüklük .. dikkatli insanlar anlayacaktır. dert ertmeyin. sonuçta göğüs sizin.
laf edenler insanların kıskanç hemcins olduğunu düşünün sadece :)
Herkese Merhaba :92: Yardımınıza, yönlendirmelerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var...
Ama öncelikle gami35 geçmiş olsun ve tebrikler, umarım hayal ettiğiniz kadar iyi olmuştur... Şimdi bu sayfada gördüm yeni operasyon olduğunuzu..
Uzun süredir KK forumdayım ama tüp bebek başlığında... Herkesin öncelikleri farklı olunca o başlığa gidiyor doğal olarak
En yakın arkadaşım nihayet meme büyütme ameliyatına kararını verdi. Geç kalınmış kararını acele verdi bana göre o da ayrı...
Çünkü şu anda 1 yıl süreyle yurtdışında kalacak. 1 haftalık boşluğu var gitmeden önce konuştuğu ve tarihini ayarladığı üzere bu 1 hafta içinde ameliyat olup tekrar geriye dönecek... Bu kadar sürenin buradan okuduklarıma göre yetmeyeceğini söylesem de doktoru sorun olmayacağını söylemiş.
Bilgilenmek için bir çok mesajı okudum... En önemlisinin meme dokusuna bağlı olarak cc'si, ameliyatın yeri, protezin markası olduğunu düşünüyorum? Operasyon süresince refakatçisi ben olacağım ve bu konuyla ilgili hiçbir detayı bilmiyorum.
1.65 boyunda, 59 kg, beyaz tenli, geniş omuzlu, 70-75 beden sütyen kullanıyor... Büyümesini ancak kesinlikle doğala yakın durmasını istiyor...
Herkesten rica ederim, önerileriniz varsa çok sevinirim:
Nasıl bir şey istediğine dair resimlerin çıktılarını alıp götüreceğiz :)
-Protez markası? Mentor, .....................
-Damla, yuvarlak model?
-CC önerileri (benzer vücut ölçülerine göre?)
-Kas altı - kas üstü (sanırım bu meme dokusuna göre karar veriliyor?)
-Kesi yeri meme altı? meme başı? koltuk altı? (genelde meme altı tercih edilmiş sanırım)
-Yara izi için iz önleyici krem önerileri?
-Medikal sütyen önerileri?
-Dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğünüz diğer detaylar?
Herhangi alerjisi yok, antibiyotik veya asprin kullanmıyor, en az 6 saatlik açlık durumu yaratılacak.
Özel hastanede olacağı için hastane için özel bir hazırlığı gerekmiyor sanırım. Sadece kollarını kaldırmaması için önden açılabilen kıyafet, üşümeye karşı şal yeterli olacaktır sanırım?
Şimdiden çok teşekkürler, ben de onun kadar heyecanlıyım...
Ameliyat olan veya olmak üzere gün sayan herkese sıhhatli günler ve hayal ettiğiniz güzelliklerin gerçek olmasını dilerim, sevgiler
Merhaba,
Belirttiğiniz ölçüler bana yakın.
benim boyum 1:68 kilom 60
Kas altı mentor 325 cc takıldı. yuvarlak. ki benim tercihim yuvarlak olmasından yanaydı.
Kesi yeri meme altı.
medikal sütyene gelince doktor kendisi takıyor olmalı yada doktor ile görüşse daha uygun olacaktır. Onlar temin edebiliyorlar.
doktorum bana artık sütyen takmamamı söylediği için çıkarttım. bugün 16.günüm bu arada :)
Şöyle bir durum var, biz ne dersek diyelim doktor ameliyat esnasında operasyon şekline kesi yerine karar vercektir.
Doğallığa gelince doktora net bir dille ifade edebildiyse onuda doktora bırakmalı :)
Kendi doktorumdan büyük istedim. Daha büyüğünü operasyon sırasında denemiş ama olmadığını söylediki iyiki şuankini yapmış.
Çok doğal ve güzeller. sadece biraz şişler.
Onlar bizden daha çok önem veriyor doğallığa inanın.
evet ameliyat günü ve sonrası için rahat bişeyler giyilmeli. Yanında kalacak kişiyede çok iş düşüyotr.
Ben ağrı yaşamadım hiç ama ilk 2 gün tek başıma yataktan kalkamadım. wc bile annem götürdü.3.günden sonra hızla iğleştim.
Umarım arkadaşınız istediği göğüslere kavuşur.
Com teşekkür ediyorum..suan 70 b kullanıyorum..buda sıvı süngerli...düşünün artık..biliyorum..acı çekecegim ama..2 defa sezeryan ile doğum yaptım..ondan daHa mi kötü acaba ..onu bilsem..
selam dün dr a gittim muayene etti..bu cuma ameliyat :) göğüs ucundan kesi yapacak..cc yi doktora bıraktım, çünkü benn ondan daha iyi bilemem..uygun olanı takacaklar vucuduma..sadece isteğim doğal abartısı olmayan göğüsler ...dua edin bana lütfen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?