- 2 Eylül 2014
- 1.362
- 1.592
banu,vurabilir diye birşey yok soruşturma açılıyor onlardada..berkin elvanın vurulmasında bizdede açılmıştı hakkaten ne oldu acabaBu haber dış basında yer aldı :) Aslına doğru ama uslup yanlış
Bize gelince mangalda kül bırakmıyorlar ki dış basını da takip ederseniz şahit olursunuz kendilerine gelince ses çıkartmıyorlar.
Adamların polisleri silaha sarılıp vuruyor, her iki güne bir bu haberler çıkıyor ABD de. Ama onlar vurabilirler onların ki normal biz de olamaz hiç bir şey. Kendine Müslüman durumu yani.
Vurabilir demek istemiyorum zaten , ben tavırlarını eleştiriyorumbanu,vurabilir diye birşey yok soruşturma açılıyor onlardada..berkin elvanın vurulmasında bizdede açılmıştı hakkaten ne oldu acaba
eleştirsinde aptal sarısın nedir ya koskoca bakan yakıştırıyor demekki kendine halbuki bizleri temsil ediyor etmez olasıca!Vurabilir demek istemiyorum zaten , ben tavırlarını eleştiriyorum
Eleştirecekse bizi de eleştirsin kendini de.
Bombaaaaaaaa;
Sarışın cevap verdi:
-Senin sorunun ne biliyormusun ; o lanet olası beyaz kıçının o boş kafandan daha büyük olması.
Ayni sey degil. Amerikada polis siddeti var, ancak ferdi polis siddeti var. Manyak bir polis cikiyor, tutukladigi bir insani dovuyor, olduruyor. Karsilliginda devlet tarafindan korumaya alinmiyor bizdeki gibi, Berkin olayindaki gibi failler saklanip korunmuyor. Yakalanip sucunun cezasini cekiyor. Amerikada bizdeki Gezi gibi protesto gosterileri ve yuruyusleri polis siddeti ile son bulmaz. Orada hemen hemen her sene bir baska konu sebebi ile yuruyusler oluyor zaten, binlerce kisi de korkmadan katiliyor, yollar caddeler kapaniyor, gosteri ve yuruyusler guven icinde son bulana kadar... Baltimore'daki olaylar bariscil bir yuruyus veya protesto degildi. Polisin biri bir zenciyi doverek oldurmus. Zenciler ayaklandi. Masum halkin arabalari yagmalandi, yollarda yakildi, isyerleri taslandi, hem de ayaklanmaya katilan herkes tarafindan. Mukavemet etmek, malini korumak isteyen insanlara saldirdilar, yollarda dovduler.. Polis ne yapmali idi? Yasayan halkin da haklari var, polis asayisi saglamak zorunda, milletin malini ve canini korumak zorunda. Elmalarla armutlari birbirine karistirmayin.
Sonrasinda sarisinligiyla alakali olarak laf etmedigini esininde sarisin oldugunu soyledi zaten bilgigim kadariylamelih beyin eşi sarışın değilmiydi yanlış mı hatırlıyorum, bu sarınşınaları aşağılamak nesi?
Bu adam daha kaç yüzyıl yaşayacak acabaHayır o dönemlerde çocuk filan doğurmuyacağım da. Biz çektik o çekmesin bari.
gezide yagmalanan camcerceve birakilmayan dükkanlar isyerleri otobüs duraklari neydi peki??Ayni sey degil. Amerikada polis siddeti var, ancak ferdi polis siddeti var. Manyak bir polis cikiyor, tutukladigi bir insani dovuyor, olduruyor. Karsilliginda devlet tarafindan korumaya alinmiyor bizdeki gibi, Berkin olayindaki gibi failler saklanip korunmuyor. Yakalanip sucunun cezasini cekiyor. Amerikada bizdeki Gezi gibi protesto gosterileri ve yuruyusleri polis siddeti ile son bulmaz. Orada hemen hemen her sene bir baska konu sebebi ile yuruyusler oluyor zaten, binlerce kisi de korkmadan katiliyor, yollar caddeler kapaniyor, gosteri ve yuruyusler guven icinde son bulana kadar... Baltimore'daki olaylar bariscil bir yuruyus veya protesto degildi. Polisin biri bir zenciyi doverek oldurmus. Zenciler ayaklandi. Masum halkin arabalari yagmalandi, yollarda yakildi, isyerleri taslandi, hem de ayaklanmaya katilan herkes tarafindan. Mukavemet etmek, malini korumak isteyen insanlara saldirdilar, yollarda dovduler.. Polis ne yapmali idi? Yasayan halkin da haklari var, polis asayisi saglamak zorunda, milletin malini ve canini korumak zorunda. Elmalarla armutlari birbirine karistirmayin.
Gezide millet akin akin Taksim meydanina ve Gezi Parkina kosuyordu. Olaylarin ana merkezi de zaten buralardi, insanlar ilk once buralarda gazlandilar, tazyikli sularla yikandilar, alan is makinalarinin agaz sokumune devam etmesi icin durmadan bosaltilmaya calisildi. Ara cadde ve sokaklara barikatlar kuruldu, yollar kapatildi, gecmek isteyenler gazla, suyla, hatta plastik mermilerle engellendi. O alanda kirmizili kadin da gazlandi, cadirlarinda kitap okuyan ogrenciler de, ellerindeki kirmizi karanfilleri polise uzatanlar da.. Meydanda hangi esnaf vardi da yagmalandi? Gezi Parkinda ne dukkani vardi? neden bu insanlar Gezide polis siddetine maruz kaldilar o halde? Kirmizili kadin cam cerceve mi indiriyordu? Laf...gezide yagmalanan camcerceve birakilmayan dükkanlar isyerleri otobüs duraklari neydi peki??
o esnaf destek veriyordu belki ayaklanmaya ama malindan mi olmasi gerekiyordu ?
polis onlarinda malini canini korumus olmadimi??
haklisin elmalarla armutlar karistirilmamali...
Al sana Gezi Parki protestosu ile esdeger gordugun Baltimore ayaklanmasi:onu bunu birakinda tasi gedigine koymus melih basgan :)
daha dogru bir üslüpla yazsaydi ciddiye alinacakmiydi sizce??
farkedilmek istemis ve farkedilmis iste :)
burda asil önemli olan hanimefendinin verecek adamakilli cevabi olmadigi icin kivrak hareketlerle sorudan sivismak icin olaya onuru falan katmasidir.
yoksa onuru kim kaybetmiste.... hemde a.b.d gibi bir ülkede siyaset icinde...
ama deseydiki üslubu cok yanlis bla bla bla ama sorusuna söyle cevap vereyim:bla bla bla
yine bi nebze derdim ama iih yokkkkk!
hani birine dogrulugu %100 bir olaydan bahsederiz ve köseye sikistiririz oda söyleyecek birseyi kalmadigi icin senin seviyene inemem deyip kacar ya aynen öyle iste