Melekler Korusun Show Tv

Dün gece resmen yüzde doksanı müslüman bir ülkede,ekranlarda rezalet yaşandı.İmam nikahını gelenek diye göstermek,aşağılamak,mehirle dalga geçmek vs..O sahneden sonra düzenli seyretmesemde arada baktığım bir dizi olmasına rağmen bin pişman oldum bu diziyi seyrettiğime.. Dizinin yayınlandığı kanala,yapımcı şirketine internetten tepkimi göstermeyi düşünüyorum.Yaşanan rezaleti arkadaşlar anlatmışlar,ve söylenecekleri söylemişler,bu yüzden tekrar etmek istemiyorum ama,düpedüz hadsizlik ve kendini bilmezlik bu.Biz bu kadarmı özümüzden uzaklaştık,bu kadar mı dinimizden bi haber olduk.Bende herşeyi dört dörtlük yapan biri değilim,kapalı değilim mesela,ama dinimize göreneklerimize bu kadarda saygısızlık bizi toplumca sadece aşağıya çeker.başka birşeye yaramaz.Kınıyorum bu talihsiz olayı..:olmaz:

akşam sadece düğün hazırlıkları yapılan yere kadar izledim gerisine tahammülüm kalmadı artık

baydılar iyice...anlamadığım herşeyi abartmaları aşkı,sevgiyi bile abartıyorlar esin sonra ipek

birşeyleri yaşıycaksalar bile hamilelik olayını araya katmıycakdı senaristler çok normalmiş

gibi gösterilmemeliydi...

esin mertle evlenirkende hemen herşeyi hazırladılar düğün gelinlik ipekde de böyle oldu bu kadar basitmi

herşey...

ultrason görüntülerini düğünde göstermeleri çok komik olmuş oraları izlememişdim:1:

sonu geldi bence neyle kapatacaklarını bilemediler. dün akşamki bölüm tam bi fiyaskoydu gerçekten.gurbette okuyanların hali buysa cahil kalalım daha iyi.

Valla kızlar hepinize harfi harfine katılıyorum, sinir oldum izlerken. Resmen dini inançlarımızla dalga geçtiler, eski bir adet diyip basite indirgediler. Yok ortüyü ortmem, yok mehir de neymiş..yelkenli isterim şuymuş buymuş..Kadın hakları diye tutturursunuz, ıslamiyet, güzel dinimiz bunu asırlar oncesinden korusun, kadına değer versin ama siz dalga geçin. Bu kadar seviyesizlik ve terbiyesizlik olamaz. Senaristler de kimse artık, pek güzel işliyolar genç beyinlere mesajlarını.
ışlerine gelen adetler uygulansın işlerine gelmeyenler uygulanmasın. Barış bey Meleğe anne demesin bak nasıl kıyamet kopuyo ama ıpek hanım niye desinmiş.
Ya bi de ıpek demedi mi mıy mıy " Barış çok sıkıldım bitsin artık" diye. Şeytan dedi çak suratına. ya senin hamileliğini bile kabul ettiler, evleniyon 3 günde her şeyin dort dortlük oldu ne bu şımarıklık ya.
Melek de ne çabuk kabullendi o da ayrı mevzu. Barışa devlet tiyatrosuna gir diye her şeyi yaptı, çocuk girip kazanınca hayallerinin peşinden git dedi, hepsi bu mesajı vermek içinmiş yani.
bir de çocuğun adının davetiyeye yazılması, slaytaki grüntüler çok saçmaydı. bakın ne kadar moderniz dediler..
Kısacası dün saçma ve sinir bozucu bir bolümdü mekrak yüzünden izleyip sinir oluyoruz işte.

Show tv ve dizinin yapımcısı şirkete eleştiri mesajımı yolladım.Onlar bizim değerlerimizle bu kadar rahat dalga geçebiliyorlarsa en azından benimde bu kadar kolay tepki vermem lazım diye düşündüm.Zaten sürekli izlemiyordum,dün o sahnenin bitmesine bile tahammül edemeden kapattım,gerçekten tek kelimeyle çirkin bir olay..

Show tv ve dizinin yapımcısı şirkete eleştiri mesajımı yolladım.Onlar bizim değerlerimizle bu kadar rahat dalga geçebiliyorlarsa en azından benimde bu kadar kolay tepki vermem lazım diye düşündüm.Zaten sürekli izlemiyordum,dün o sahnenin bitmesine bile tahammül edemeden kapattım,gerçekten tek kelimeyle çirkin bir olay..

canım aslın da show tv ye değil tims yapıma göndermek lazım. hatta o yukarda yorum yapan arkadaşlar hepinizi yazsıklarınızla tepki göstermeye mail atmaya davet ediyorum.

canım aslın da show tv ye değil tims yapıma göndermek lazım. hatta o yukarda yorum yapan arkadaşlar hepinizi yazsıklarınızla tepki göstermeye mail atmaya davet ediyorum.
Tims yapım'ada yolladım e-mail canım.yerimseniben Mail yollamak isteyen arkadaşlar,Tims yapımın mail adresine melekler korusun dizisinin resmi internet adresinden ulaşabilirsiniz..

reziller ya, bu ne simariklik bu ne piskinlik
sanki cok ayip, yasak birsey yapiliyormus gibi yansitilmis
imam nikahi ne zamandan beri böyle asagalanicak birsey oldu
yaziklar olsun

ipek gibi kizlari ALLLAHA havale ediyorum.

RTÜK'e de şikayet edilmesi taraftarıyım. Bundan teeee aylar önce şunu yazmıştım:

Hepimizin eline sağlık, gençlik dizisi diye bunları seyretmekten rahatsızlık duymuş herkesi de buna davet ediyorum. Bu da gerekli link, umarım bunu vermek sorun teşkil etmiyordur:
Radyo Televizyon Üst Kurulu

İpek gibi nisbeten aklı başında, anasının dizinin dibinde yaşayan bir kız bile "Aman aşkitom beni aldatmasın/terk etmesin" diye kendini paketleyip Barış'ın altına yattıktan sonra bile hâlâ "bu dizi gurbette okuyan öğrencilere ve annelerine" ithaf ediliyor ya, ben daha ne diyeyim. Kaba bir tâbir oldu kusura bakmayın ama öyle gelişti olay bence. Ki bundan başka neler neler oluyor.

Ben herhalde İpek kötü bir şekilde bedel öder, "Hani öyle yaparsanız böyle olur sonra, cısss" mesajı verilir belki diye düşünmüştüm ama neredeyse tatlıya bağlandı. İyi o zaman, aileler birlikteliğimize karşı mı çıkıyor, sunalım kendimizi adamlara, bırak ilişkimizi onaylamayı, bizi evlendirmek için seferber olsunlar olsun bitsin. Bu mudur? 13-15 yaşındaki kızlar böyle algılamaz mı bir yerde? Başka ne yapılmaya çalışılıyor olabilir ki?

O günlerden beri de izlemiyordum, şimdi neler yazılmış diye bir bakayım dedim ama olanlar iyice çığrından çıkmış gözüküyor :kızgın:

En acıklısı da dizinin gurbette okuyan kızlara ve o kızların annelerine ithaf edilmesi.

RTÜK'ün şikayet linki: Radyo Televizyon Üst Kurulu

ben son 4 bölüme kadar izliyordum. ama iş çığrından çıkıt.. melekrler korusu değil şeytanlar azdırsına döndü..şiddettle kınıyorum bu diziyi artık .... işin cılkını çıakrdıalr.. bizler elhamdüliliha müslümanzı.. avrupalı yada amerkialı değliz..çok çirkinleşti..he nerden biliyorum.. fargmanlarını gördüm.. arada baktım.. ama oturupta esksii gibi izlmiyorum..

neden artık diziler gayrımeşru çocuk yapmayı meşru bir olaymış gibi gösteryorlar
ve herkese evlenmeden hamile kalmanın olağan bir durum gibi gösterilmesine neden oluyorlar
hepsinin altında bir amaç var bence
ve bu amaçta tamamen aile yaşantısının çökertilmesi
sözde avrupalaşmak
ben ipek in hamile olduğunu annesi duyunca
köpürür zannediodum
ama pişnkinlik derecesinde olağan karşıladıki
onlar hani köylüydü ayrı yaşamasına dahi karşı idi!

iş gerçekten çıprından çıkıyor
dizi sektöründe
herkes birbiriyle yatıyor
hamile kalıyor
aıyıp aldırmıyorlar
kolaymış gibi çocuğu doğruup üyütüyorlar
süper anneler babalar oluyorlar
halkı yanlış yönlendiriyorlar
rtük bence de birşeyler yapmalı
dünki bölmün de son kısmını izlemedim

Dun sinirlendim hala sinirliyim. Simariklik had safhada, onu gectik hadi.. Neden imam nikahiyla boyle alay ediliyor..? alsanaalsanasmile

Zaten bu modernlik, bu kadin ozgurlugu felan yalan dolan bu dizide.. Hepsi tersini gosteriyor. Kadinlar caresiz, haksiz, ve en onemlisi cahil! :mymeka:

Cok buyuk celiski goruyorum. Aile terbiyesi uzerine baslayip, sonra ahlaksizlik, bilincsizlik ve genclik hatalari uzerine dogru gitti. Ama en kotusu bunlarin hepsi normal gibi gosterildi. Madem normal ne diye apar topar dugun yapiyorsunuz? Dini gerekceler islerine gelince var, islerine gelince yok. :mymeka:

Bu arada verilen linkten sikayet gonderdim, tekrar gondermeyi dusunuyorum. turkbayragi

Bende yuhh dedim akşam. Dini bir rituelle bu kadar dalga geçilemez. Evlenmeden gayrimeşru ilişki yaşamayı bu kadar normal göstermelerini geçtim ama bir çok insanın inançları uğruna yaptığı nikah akdiyle bu şekilde "saçma bir adet" diye dalga geçilemez. Resmi nikah olmadan imam nikahının tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini anlatsaydılar eyvallah ama akşam ki olanlar iğrençti. Dualarla yapılan dini bir ritüelle bu kadar iğrenç bir şeymiş gibi göstermeye çalışmaları... diyecek söz bulamıyorum artık. Benden koca bir yuhhh bu diziye...

Bende şikayet ettim. Hiç kimsenin insanların inançları ile dalga geçmeye hakkı olamaz...

Son düzenleme:
kızlar bakın facebook sayfasında bizim gibi düşünenler var çok şükür..ama belliki beyni yıkanmış gençlerde varki abartıyorsunuz deyip onları savunuyorlar..yuuhhh yaa yazık vallahi yazık.ne diyeyim yani.

RTÜK ede şikayet maili yollayacağım,bu dizi final yapmadan yayından kalkar umarım.Bu ülkede insanların manevi değerlerine böyle saygısızca davrananlara bir ders olur umarım..

Bende face teki sayfasını okuyorum bir kadın şöyle yorum yapmış;

"aslında bu dizi ne demek istiyor biliyormusunuz.

çocuk yapmak için evlenmeye gerek yok,3 örnek var,esin,eylül,ipek...

hatta o kadar doğalki davetiye ve slayta bile bebek olduğu 7 düvele
...duyrulabilir

dini vecibelr yerine getirilmemeli çünkü onlar saçmalıktan başka bişey
değil,ama nikahtan sonra damadın ayağına basmak farz,gelin ayakkbısının
altına yazı yazmakta,çiçek buketini arkaya fırlatmakta..

ama dini nikah komik,ne biçim adet..

ne diyeyim size,yazıklar olsun.umarım gençlerimizin beyinlerini
yıkayamazsınız daha fazla..

sizin gibiler varken israile,abd ye gerek bile yok..siz alttan alttan
bir milleti çökertiyorsunuz zaten..kınıyorum..ve gerekli heryere kınama
mesajınıda ileteceğim.."

Aynen katılıyorum bu yoruma... ayakkabı altına isim yazmak normal adet çiçek fırlatmak da ama dini nikah çok saçma büyük tepki verilmesi gereken bir adet.. sonra biri demişti okunmuş pirinç le girdi sınava.. ışlerine gelince din var işlerine gelmeyince yok. Okunmuş su okunmuş pirinç... bunların bidat olduğundan bir haberler. Ama çıkıp imam nikahı hakkında görüş sunuyorlar. Kaldı ki bu dizi "dini içerikli sosyal mesaj verecek" en son yer...

Son düzenleme:
@DepresifPolyana, aynen bende o yoruma katiliyorum.. Guzel anlatmis kardesimiz.

Avrupa'da klisede evleniyorlar, hic biride demiyor ki ne sacma adet...

Bizim dinimize gelince geri kafalilik oluyor...

Senaryo zaten sacmalarden secmelerle dolu. Melek hanim Esinle konusmadi bi sure, kabul etmedi, cunki gayri-mesru cocugu oldu. Ailesi istemedi, oda acimadi. Sonradan kabullendiler. Ipek'te ayni sey olunca ayni saat affedildi, nerdeyse madalya takacaklardi.. :hulya:

Back
X