elden ele dolaşan bir not..
süt nine özgür'e ev işleriyle ilgili herşeyi öğretecektir..aklına koymuştur ilk ders mantılık hamur yoğurmaktır..özgür mantılık hamur yoğurur..akşama hep beraber mantı yiyeceklerdir ama özgür okulu bahane ederek evden ayrılıp kapkaçcılık yapmaya gider, aklı sıra bu şekilde ipek'e yardım edecektir...süt nine de özgür'ün yoğurduğu hamuru kuşlara verip kendisi yeniden hamur yoğurur..bu arada ipek'te okuldadır..yaşadıklarından sonra piyesteki rolünden vazgeçer derse girer ve ben yapamayacağım hocam diyerek rolünü gülşah'a verir..gülşah'ın keyfine diyecek yoktur..birilerinin mutsuzluğundan mutlu olan gülşah çok mutludur..ipek'le hocası dışarda konuşurlar eğer ipek'e şimdi vazgeçerse bu dersten sınıfta kalacağını söyler..ama ipek'in aklı öylesine karşıktırki gözü hiçbir şeyi görmemektedir..barış'sa şaşırmış bir halde ipek'in peşinden gider..ipek dışarda oturmuş ağlıyordur..barış ne olduğunu sorunca hiç konuşmadan barış'a sarılır ve ağlayarak ordan uzaklaşır..eve gelir..annesi onunla konuşmak ister bu konuşma esnasında ipek ağzını bile açmaz..melek hanım ipek'e çok kızmıştır ve ipek'e annelikten istifa ettiğini,beni unut senin annen öldü ipek diye ağır bir konuşma yapar..bu konuşmadan sonra melek hanım esin den gerçekleri öğrenir,birazcık olsun kalbi yumuşamıştır ama yinede ipek'le konuşmaz..sonra birlikte okula giderler yanlarında barış'ta vardır..ve melek hanım ipek'in durumunu sorar..okula geldiklerinde derse girecekken ipek anne benim için dua etmeyecekmisin sen dua etmezsen benim işim rast gitmez ki der.. annesi ipek'in yüzüne olumsuz konuşsada arkasından'' Allah'ım sen zihin açıklığı ver,bıraktığım gibi bulmayı nasip et'' diye yine duasını eder..ne kadar ipek'e annelikten istifa ettiğini söylesede bu o kadar kolay değildir..çünkü o; ismi gibi melek gibi bir annedir..:CüvCüv:
bu fevzi efendiyle mualla da bir garipler doğrusu..mualla fevzi efendiyi görmek istedikçe,fevzi efendi ondan kaçıp duruyor..mualla fevzi efendinin evine geldikçe o dürbünden bakıp kapıyı açmıyor..onu ziyarete gelen esin'i de mualla zannederek kapıyı açmadı üstünede ;muallamısın musalla taşımısın anlamadım yokum öldüm diyerek açmadı kapıyı fevzi efendi mualladan kaçıyor ama nereye kadar kaçacaksın ki mulla çoktan seninle ilgili secretlere başladı bile senin haberin yok fevzi efendikaydirigubbakcemile3
melek hanımın salih bey'e mantı götürmek için söyledikleride çok hoştu;kılmı düştü , tüymü düştü,aklıma bir kurt düştü diyerekten bir tabak mantıdan salih beye de götürmeyi başardı melek hanım cokacimcoook
ipek;kendisine atılan yanlış mesajlar sonrasında erkan'a olan aşkını anlatan bir not yazmıştı..ama bu not erkan'ın eline değil,esin'in eline geçti,esin bu notu daha sonra okumak için ajandasının içine koyarak çantasının içine koydu ve işe gitti..tam okuyacakken patronu çağırdı ajandayı bırakıp apartopar gitti.. döndüğündeyse ajanda yerinde yoktu..melek hanım esin'i ziyarete iş yerine gelir ve ipek'in adada ne yaptığını sorar..esin şaşırır çünkü erkan hiç ona ipek'ten bahsetmemiştir..esin'in içine bir kurt düşer ve erkan'la konuşup gerçekleri öğrenir..melek hanım esin'in iş yerinden ayrılırken işyerindeki adam esin'in ajandasını melek hanıma verir..melek hanım da esin'e versin diye mualla'ya.. mualla da fevzi efendiye onun elindende erkan'a ulaşır esin'e ulaştırılsın diye..bu ajandanın peşinde olan özgür esin'i bir arkadaşıyla takip ederek kapkaçcı süsü vererek çantasını alır ama aradığı not çantada yoktur..erkanda olan ajanda esin'e ulaştırılacakken süt nine erkan'ın esin'i görmesine engel olur ve ajandayı ondan alır..ve evdeki masanın üzerine bırakır.. aranılan ajandayı mualla görür ve hemen içindeki notu alır kızların odasına koşarak gider müjdeli haberi kızlara vermek ister ama odada kızların yerine süt nine vardır ve muallanın elinde ne sakladığını sorar mualla biraz karşı koysada sonunda not süt ninenin eline geçer.. ondanda melek hanımın eline geçer..melek hanım bu notu okur ve bir şok yaşar bayılır..
deniz'se anne ve babası tarafından hastaneye kaldırılmıştır..deniz tedavi görmeyi kabul etmez..bir yolunu bulup hastaneden kaçar..taksiyle ordan uzaklaşırken bizim özgür'e çarpar..