-
- Konu Sahibi cennettemelegim
Hersey Allahin izniyle bu dunyada, bunu bilyorudm ama simdi daha iyi anladim. o yuzden sen korunmak istesende, daha hazir deyilim desende Allah vermek isterse verecekdir, yada bazilari gibi evlat hasretiyle yanip tutushsakda vermek istemiyorsa, daha degil diyorsa vermeyecekdir. Anliycagin sadece kalbimizi ona bagliyalim, o ne isterse, ne zaman isterse o zaman olur.
bende aynı şekilde bize bu acıları yaşatan sebeb olan herkesi rabbime havale ediyorum ahirette elbette hesaplaşıcaz
evet ilkdi, dusunsene hic bir bilmedigin duygular icinde oluyorsun, hic yasamadigin seyleri yasiyorusn. icinde bir can tasiyorsun, tam ona kavusacakken, hersey bos bir hayal olub ucuyor ellerinden. Ve sana sadece onunla paylasidigin o 9 ay kaliyor......
bende onlari allaha hevale ediyorum, herkes onu mahkemeye vermemi soyledi ama ben yapmadim, yapsaydim inanki ben kazanirdim ama yapmadim , cunku zaten olan olmusdu, bebegim gerimi gelecekdi sanki, en buyuk hakim allahdir ben onun vijdaniyla allah karsisinda yargilanmasini istedim. Sende gene beeklemisler bende dusunsene hersey yolundyaken, benim normal sancim da var, normal acilsiimda var, dusunsene hersyey iki saat icinde olub bitdi, 12 gibi evine gitdik bakdi, iki sm lik acilis var dedi , hadi hastaneye gidelim dedi, daha onceden sabaha kadar ceker demisdi, ama hastaneye apar topar goturdu, hemen iyneleri yapdi ve beni masaya cikardi, ve hersey iki saat icinde olub bitdi. Birakmadi normal acilis olsun, herkes aslidna bekleseydiniz uc dort saat icinde hersey qayet normal bri sekilde olcakdi dedi, sirf uyku ve ya kendi rahatligi yuzudnen sabaha kadar orda kalmasin diye benim hayatimi mahf etdi. Allahima hevale ediyorum, beni gozuyasli birakdi, hayallerimi kirdi, umutlarimi mahf etdi. Onun gibi doktorlara lanet ediyorum hergun. Allah belalarini versin onlarin. Benim oglumu koyacaklari bir kuvez bile yokdu, simdi siz benim dagin basinda dogum yapdimi dusunursunuz ama hayir qayet normal sehir hastanesinde oldu bunlar, gece novbetci doktor bile yerinde deyildi belki erken yardim etseydi kurtulurdu, gerci kurtulsa bile engelli olurdu oglum, cunku aglamadigi icin o kadar cok tokat atdilarki, hala aklimda o tokatlar. ben gormedimama gorenler cok guzel ve qayet normal saglikli bir bebek oldugunu soyluyor, sadece onun acelesi yuzudnen boguldu oglum. Allahim hepimize yardim etsin.
evet geride birlikte yaşadığımız dokuz ayımız kaldı bunu bizden başka kimse anlayamaz ben hala bebeğimin kıpırtılarını özlüyorum karnımda yokluğunu hissediyorum
haklısın kalbimizi tamamen allaha teslim edelim o ne dilerse öyle olacaktır.allahım bizi mahzun bırakmasın yaralarımıza ilaç olucak hayırlı evlatlar nasip etsin
allah en yakın zamanda aynı duyguları tekrar tatdırsın bizlere inş. Arkadaşım ....herşey çok güzeldi hele meleğimizle geçirdiğimiz 9 ay
cok güzel anlatilmis.Bak ben bir siir okudum, siir de boyle anlatiyor, ingilizce oldugu icin cevirib hikaye seklinde yaziyorum.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Bebegini kaybeeden anne Allaha sorar?
Allahim bir anneyi anne eden nedir?
Allah cevab verir, annenin bebegi olur, ve kadin tekrar sorar peki bebegin seninle deyilse yine anne olurmusun?
Ve alalh cevab rahat bir sesle evet der. ve ekler, ben bir cok kadinlara bebek veririm, bir coguna uzun sureliyine, bazilarina da rahimlerinde hiss etsinler diye, bazilarina da bir sureliyine veririm. secim onlarin deyil benmdir. Ve kadin ekler ama Allahim ben bebegimi yanimda istiyorum. Allah der keske sana burda bebeginin diger bebeklerle neler yapdigini nasil mutlu kosup oynaidgini gostere bilseydim. Ve sonra der: onlar aralarinda konusyorlar, biri diyor, ben hergun dunyaya gidiyorum annemin yanina, annem uyurken onun yastigina uzanib onun saclarini oksayip, yanagina opucuk kondurub kulagina anne uzulme,, ben senin bebeginin ve senin yanindayim diyorum. Sora Allah tekrar anneye der: gordunmu uzulme artik sizin cocuklariniz burda benim evimde mutlu ve huzurlu. Onlar cennetin kapisinda sizi bekliyor olcaklar. Simdi anladinmi bir anneyi anne yapan sey nedir? Kalbindeki duygudur. En basidnan beri sende olan Kalbindeki sevgidir. Bazilari senin anne oldugunu fark etmeye bilir, taaki onlarin dunyadaki yasam suresi bitene kadar, onlarda bir gun buraya gelecekler, ve o zaman sen onlarin icinde en iyisi olcaksin.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Bilmem anlata bildimmi? Inan ben bu siiri okudukdan sora cok ama cok farkli hiss etmeye basladim, sanki bu siir bana bir seyleri anlatdi. Anliycaginiz biz melek anneleri annelerin en ozeli, en guzelyiz. Butun anneler guzeldir, ama bizim farkimiz bebeklerimizin melek olmasi ve cennetde bizleri beklemesidir, allah hepimizin yardimcisi olsun.
bende aynı şekilde bize bu acıları yaşatan sebeb olan herkesi rabbime havale ediyorum ahirette elbette hesaplaşıcaz
Üzülme' der Mevlana ve;
"bir yandan korkun bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun;
tek kanatla uçulmaz zaten.
sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil kilimin tozunu almaktır.
Allah sana sıkıntı vermekle kirini, tozunu alır,
niye kederlenirsin?
taş taşlıktan geçmedikçe,parmaklara yüzük olamaz.
yüzük olmayı dileyen taş,ezilmeyi yontulmayı gözealmalıdır"
MEVLANA
merhaba hikayeyi okurken çok kötü oldum allah hiç kimseye evlat acısı yasatmasın çok zor gercekten cok zor... Bende bebeğimi oğlumu canımı kaybettım hemde hıcbıseyı yokken sapa sağlamken eylül 2011 den aldım oğlumu kucağıma dunyaları verdıler sankı bana hayatımda oyle bı mutluluk yasamamıstım daha once hersey okadar guzeldı ters gıden hıcbısey yoktu doğum kılosu boyu herseyı normaldı yapılan her testı temızdı 3 ayında etrafına kahkahalar atan bı bebektı oğlum onunla yenıden doğdum herseyı onla yasadım sankı hersey onnla var oldu sankı ozamana kadar bostu yasamım o geldı ve herseyı deıştırdı herkesın göz bebeği olmuştu oğlum takı 8 ocak 2012 tarıhıne kadar o gun omrumu aldı benden canımı aldı nefesımı aldı benden gece uyutup bebeğimi bende uyudum hıc bıseyı yoktu sebepsiz bir ağlama bıle...Her sabah bebeğimin mama içmek için uyandığı saatte uyandım ama ters gıden bısey vardı bebeğim uyanmamıştı mama içmemişti baktıımda hala yatırdığım gıbı uyuyodu uyudugunu dusundum ellememeye karar verdım nasıl olsa acıkınca uyanacaktı ama yapamadım ıcım rahat etmedı aç uyumasını ıstemedım altını kırletmısse rahatsız olur dıye dusundum... Yanına gittim uyandırmak istedim vucuduna dokundum tepkı vermedı yuzune dokunup uyandırmak ıstedııım anda hayat durdu dunyam basıma yıkıldı nefes alamadım bebeğim buz gibi olmuştu o an hayatın bana attığı tokatla yıkılmıstım hersey bıtmıstı oğlum ölmüştü hastaneye goturduk bebeınız coktan ölmüş dediler o mınıcık kımsenın dokunmasına kıyamadığım bedenıne otopsı yaptılar içimde kapanmayacak o yarayı daha cok kanattılar oğlumu bebeğimi gözlerımın onunde babası kendı ellerıyle koydu toprağa aldılar elımden engel olamadım eşimin yuzundekı o acıyı ölsemde unutmam sımdı aradan 6 ay gectı benım oğlum bebeğim melek oldu ama gerıde bır ben kaldım acısıyla yasamaya alışamayan hergun bebğinin kıyafetlerını koklayarak uyumaya calısan yatağa gırdığı anda duvarlar ustune ustune gelen oğlunun öldüğünü kabullenemeyıp yıkamaya kıyamadığı kıyafetlerde belkı bıraz olsun kokusunu duyarım dıye uğraşan bır benn...
çok ama çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca bebeğimin acısı tekrar tekrar katlanarak büyüyo,rabbim sabırlar ihsan etsin çok ağır bir imtihan hepimizinki,zamanla biraz hafifleyecek inşaallah ama hiç bir zaman tam manasıyla geçmez meleklerimizin cennete gidişi hep kanayan bir yara olarak kalbimizde kalıcak Allah hepimizin yardımcısı olsun dua edelim birbirimize
merhaba hikayeyi okurken çok kötü oldum allah hiç kimseye evlat acısı yasatmasın çok zor gercekten cok zor... Bende bebeğimi oğlumu canımı kaybettım hemde hıcbıseyı yokken sapa sağlamken eylül 2011 den aldım oğlumu kucağıma dunyaları verdıler sankı bana hayatımda oyle bı mutluluk yasamamıstım daha once hersey okadar guzeldı ters gıden hıcbısey yoktu doğum kılosu boyu herseyı normaldı yapılan her testı temızdı 3 ayında etrafına kahkahalar atan bı bebektı oğlum onunla yenıden doğdum herseyı onla yasadım sankı hersey onnla var oldu sankı ozamana kadar bostu yasamım o geldı ve herseyı deıştırdı herkesın göz bebeği olmuştu oğlum takı 8 ocak 2012 tarıhıne kadar o gun omrumu aldı benden canımı aldı nefesımı aldı benden gece uyutup bebeğimi bende uyudum hıc bıseyı yoktu sebepsiz bir ağlama bıle...Her sabah bebeğimin mama içmek için uyandığı saatte uyandım ama ters gıden bısey vardı bebeğim uyanmamıştı mama içmemişti baktıımda hala yatırdığım gıbı uyuyodu uyudugunu dusundum ellememeye karar verdım nasıl olsa acıkınca uyanacaktı ama yapamadım ıcım rahat etmedı aç uyumasını ıstemedım altını kırletmısse rahatsız olur dıye dusundum... Yanına gittim uyandırmak istedim vucuduna dokundum tepkı vermedı yuzune dokunup uyandırmak ıstedııım anda hayat durdu dunyam basıma yıkıldı nefes alamadım bebeğim buz gibi olmuştu o an hayatın bana attığı tokatla yıkılmıstım hersey bıtmıstı oğlum ölmüştü hastaneye goturduk bebeınız coktan ölmüş dediler o mınıcık kımsenın dokunmasına kıyamadığım bedenıne otopsı yaptılar içimde kapanmayacak o yarayı daha cok kanattılar oğlumu bebeğimi gözlerımın onunde babası kendı ellerıyle koydu toprağa aldılar elımden engel olamadım eşimin yuzundekı o acıyı ölsemde unutmam sımdı aradan 6 ay gectı benım oğlum bebeğim melek oldu ama gerıde bır ben kaldım acısıyla yasamaya alışamayan hergun bebğinin kıyafetlerını koklayarak uyumaya calısan yatağa gırdığı anda duvarlar ustune ustune gelen oğlunun öldüğünü kabullenemeyıp yıkamaya kıyamadığı kıyafetlerde belkı bıraz olsun kokusunu duyarım dıye uğraşan bır benn...
merhaba kader arkaaşım kader bizi burda buluşturdu keşke böyle tanışmış olmasayık ama demekki kaderimizde böle tanışmak varmış aynı duyguları yaşayan bi melek annesi olarak seni bendeb başka kimse anlayamaz allah sabrımızı sonsuz eylesin inş.rabbim boş kucaklarımızı inş. en yakın zmanda hayırlısıyla doldurur inş. bu acımız anca yeni bir bebekle diner yoksa dinecek gibi değil hergün daha da büyüyor bu acı insan bebek görünce dayanamıyor gözyaşları akıp giiyor allahım acımızı indirecek hayırlı bebekler nasip et bizlere rabbim....gezip tozuyoruz ama hep yüreğimizde bi acı yüzümüzde bi masumiyet var ..içimiz yanıyor ve bunu en yakınındaki bile hatta eşin bile anlayamıyor çok zor anne olmak böle bişey demekki
sen 6 aylık korunma sürecini tamamlamışsın sanırım ne yapmayı düşünüyorsun doktora gittin mi ? ne zmana düşünüyorsun inş. allahım çok bekletmez bizleri inş. isteyen tüm arkadaşlarımızı hayırlısıyla nasip eder inş. allah gönüllerimizdekinin hayırlısını nasip etsin inş. insan yaşıyor ama herşey boş geliyor insana tek gerçek ölüm......gerisi bomboş bi yaşam....allahım yaşama sevinçlerimizi inş. yine verir .....hayırlısıyla tabi