• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gününüz aydın olsun sabah şekerleri :KK19::KK5::rolleyes: hepimizin cuması mübarek olsun 🤲 Rabbim bu mübarek günde gönlünüzden ne geçiyorsa kabul eylesin
kucaklarınızı doldursun inşaallah amin🤲👩‍❤️‍👩👩‍❤️‍👩👩‍❤️‍👩🌹🌹😘😘😘😘
Hayırlı sabahlar, hayırlı cumalar canım ❤️❤️Amin inşallah 🙏🏻😘😘

merhabalar, ben yeni sayılırım. gezinirken sayfanıza denk geldim. bende aralık ayında 13 haftalık hamileyken anensefali nedeniyle kürtaj oldum. bu süreç beni fazlasıyla yıprattı,doktor 3 ay süre verdi.1 ayda ben koydum 4 ay :) folik asitime devam ediyorum, hiç bırakmadım. bu ay bebek için tekrar çalışmalara başlayacağız ama benim içimde hala korku var aynı olay tekrarlar mı diye :'( başına bu tarz olay gelen var mı?

Mavi Boncugumm Mavi Boncugumm Ben oluyorum iki gündür midem mahvetti beni ya hem ağrıyor hem bulanıyor canım hiç bişey istemiyor yesem ceviricem ay 😱😱😱😱yokmu bir yöntem

Ayy o çok zorluyo insanı ya Allah yardımcın olsun ☹️ eğer dayanamayacak derecedeysen serum taktır canım o rahatlatıyo bulantı giderici bişey katıyolar zofran mı ne o etkiliymiş ama tabi dayanabilsen bi kadın vardı bulantı yüzünden hiçbişey yiyemiyodu hastanede yattı birkaç gün serum tedavisi gördü sonra yavaş yavaş yemeye başladı
Geçecek inşaallah sabır kuzum çubuk kraker leblebi ekmek ye bide ayva ye ayva iyi geliyo

merhabalar, ben yeni sayılırım. gezinirken sayfanıza denk geldim. bende aralık ayında 13 haftalık hamileyken anensefali nedeniyle kürtaj oldum. bu süreç beni fazlasıyla yıprattı,doktor 3 ay süre verdi.1 ayda ben koydum 4 ay :) folik asitime devam ediyorum, hiç bırakmadım. bu ay bebek için tekrar çalışmalara başlayacağız ama benim içimde hala korku var aynı olay tekrarlar mı diye :'( başına bu tarz olay gelen var mı?

Geçmiş olsun Rabbim sağlıkla nasip etsin 🤲 anensefali ne oluyor acaba ilk defa duydum 🤔

Eneaciz Eneaciz
Hayhatun Hayhatun
@suzi88
@EceCigdem
@Hayal Kocak

Hamişlerim nasılsınız? Nasıl belirtiler
Bende göğüs ağrısı falanda yok aynıyım🤗

Hayırlı sabahlar canım 🤗

Şuan aşırı bulantım var. Kusacak gibiyim. Kahvaltı edemedim. Gaz var bayağı. Ara sıra kasık batması.

Dün muayene oldum ve karnım ağrıdı. Doktor karnıma çok bastırdı göremedi keseyi diye. İdrara sıkışık gelmemişsin dedi halbuki bana göre sıkışıktım. Neyse asıl muayene günüm çarşamba ama bu doktora tevafuk eseri gittim.

Keseyi gördü. Ama şekilsiz gibi bir aşağı uzuyor bir duruyo anlamıyorum dedi. İki hafta sonra gel dedi. Ona gitmeyeceğim tabiki. Öyle işte bakalım ne olacak.

Kan değerimde salı günü 2321 idi, dün yani perşembe de 4428 olmuş.

İnternete şimdi baktımda nöral tüp defektiymiş yani folik asit yetersizliğinden oldu heralde? ☹️

Hayırlı sabahlar canım 🤗

Şuan aşırı bulantım var. Kusacak gibiyim. Kahvaltı edemedim. Gaz var bayağı. Ara sıra kasık batması.

Dün muayene oldum ve karnım ağrıdı. Doktor karnıma çok bastırdı göremedi keseyi diye. İdrara sıkışık gelmemişsin dedi halbuki bana göre sıkışıktım. Neyse asıl muayene günüm çarşamba ama bu doktora tevafuk eseri gittim.

Keseyi gördü. Ama şekilsiz gibi bir aşağı uzuyor bir duruyo anlamıyorum dedi. İki hafta sonra gel dedi. Ona gitmeyeceğim tabiki. Öyle işte bakalım ne olacak.

birşey sorabilirmiyim

Günaydın canım hayırlı cumalar göğüs acısından uyuyamadım şu 2 aydan beri çok erken başlıyor hormon tahlilimde temiz çıkmıştı adetim 3 gün gecikmeli olsa daha ayın 18 çok var yani sende bu şekilde belirti olmuşmuydu?
Bnm göğüsler basınca ağrıyordu canım. Adet sancın coktu Bn ondan anlmştm aslında

İnternete şimdi baktımda nöral tüp defektiymiş yani folik asit yetersizliğinden oldu heralde? ☹
galiba folik asit yetersizliğinden, öncesinde kullanmaya başlamamıştım :( Allah kımseye yaşatmasın, zor bir durum. sonraki gebelikler için tekrarlar mı düşüncesi daha zor.

Hayırlı sabahlar canım 🤗

Ultrason cihazları da bir değil canım ondan kaynaklanmıştır... Değerin güzel maaşallah
Zaten kese görünmesi için en az 5000-6000'lerde olması lazım senin o gün belki o kadar değildi...sağlık ocağında mı ölçtürüyosun hep? 2 hafta beklemicen heralde
Bana doktor idrara sıkışıkmısın diye sormadı sıkışıkda değildim zaten... Senin o gün değerin yeterli seviyede değildi ondan öyle olmuştur sıkıntı etme😘 doktorlar bazen abartıyolar bende her seferinde başka doktora gidiyorum kafama göre birini bulana kadar böyle sürecek.... Çubuk kraker ekmek leblebi atıştır.Aç kalırsan miden daha çok bulanır
bide ayva iyi geliyo

galiba folik asit yetersizliğinden, öncesinde kullanmaya başlamamıştım :KK43: Allah kımseye yaşatmasın, zor bir durum. sonraki gebelikler için tekrarlar mı düşüncesi daha zor.

Korkma artık kullanıyosunya bişey olmaz Allah'ın izniyle...o zaman eksiklik vardı ondan öyle oldu ama kan değerin düzelince bişey olmaz

Çok önemli aslında folik asit ama bazen cıddıye almıyoruz bu durumu

Bende testte çıktıktan sonra başladım folik asite :KK43::KK43::KK43:

Hangisini kullanıyosun canım? Ya bana doktorlar kullan diye bişey demedi kanda eksiklik olmayınca ama kullansammı bilmiyorum valla kararsız kaldım onlar demeyince...folbiolü istemem zaten iyi değil o
Solgar iyi diyolar ama SSK karşılamıyo o da pahalı biraz 55-60 TL arası

Back