• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynıyız canımm. Bende de oluyor kasık ağrısı 🤗 Normal inşaAllah ❤ Ama fazla ayakta kalma. Ağrı geldiğinde ayağının altına yastık koyup uzan biraz. Bir de folik asit alıyorsun dimi?

Mercimek, fasulye, ıspanak, brokoli, yumurta, patlıcan, muz gibi besinlerde de bulunuyor
Yiyeceklerden aliyorum suan. Tabi daha kan vermeye gitmedigim icin doktor vermedi :KK48:

Kızlar suan hamile olanlara bir sorum olacak izninizle. Acaba hamile olduğunuz son adet döneminizde adet olacakmışsınız gibi vajinal açıklığınız oldu mu ? Benim her adet dönemimde kanal acılmış gibi olur anlardım yine öyle acıklık var bat 3 gün acaba hamile olsam da o acıklık olur mu ?

Kızlar suan hamile olanlara bir sorum olacak izninizle. Acaba hamile olduğunuz son adet döneminizde adet olacakmışsınız gibi vajinal açıklığınız oldu mu ? Benim her adet dönemimde kanal acılmış gibi olur anlardım yine öyle acıklık var bat 3 gün acaba hamile olsam da o acıklık olur mu ?
Olmaz akıntım cok olur ağrı olur canım

Açıklık derken adet gelecek gibi hava girmeye başlıyor o anlamda bir şey mi :oops:

Birde benim adetlerim düzenli 28-29 günde bir oluyorum çok nadir 30 güne çıkıyor. Ayrıca kilo durumumda yok. Kilom normal. Ay kafam karıştı moralim bozulduçen iyisi özelde bir doktora gidiyim haftasonu.
Yumurtalklarnda polikstk görünüm yoksa ya da kilo, kıllanma, akne gbi belirtiler de yksa bile hormon değerlerin yüksekse pko diyorlar.
Özellikle insülin direnci fsh LH ve prolaktin değerlerin yüksekse. Ztn problem buysa bu değerleri kontrol etmek içn ilaç da vermştr

Kizlar bozuk cikti test regl oldum cinlendim gordukce testi cinleniyorm brde utanmadan koyulasmis :sinirli: baska test aldm.negatif yarin asilama icn gdecegm tedavi baslayacak sizden dua istiyorum rabbin yuzmuzu guldursun :KK200:

Peki Hamiş arkadaşlar, özellikle gebeliklerini yeni öğrenenlerde idrarda koyulşma var mı?
Bazı yerlerde her hamilenin idrarının koyu renk olduğu ve bundan da gebeliğin tahmin edilebldği yazıyor.
Bu doğru mu yksa gebeliğin ilerleyen haftalarnda mı koyulşma oluyr

merhaba kizlar benide araniza alirmisiniz ?

benim adet cok düzensiz kesin bir tarih veremeyecegim. haplarla yumurtlama gününü ayarlamaya calisiyoruz ona göre adeti ayarliyoruz son adet 23 martta baslamisti

bu ay yumurtalarim büyümedi 10 ve 11 de kaldi bugün :( tarlusal kullanmaya basladim bugün ondan sonra adetin 3. günü femaraya baslamaliyim insallah olumlu olur. ve gynositol de verdi dr onuda kullanmaya basladim bugün.

mayisda tekrar bir deneme yapacagiz insallah yumurtalar büyürse.

aranizda tarlusal, femara ve gynositol kullanmis olanlar varmi ?

benimle tecrübelerinizi paylasirmisiniz ? ben ilk defa kullaniyorum bunlari ( daha önce klomen denedik hic etki etmedi dr sanirim pco var sende dedi)

cok üzüldüm bugün yumurtalar büyümemis umudumda tükeniyor bu konulari konusamiyorsunda herkezle anlamiyorlar :(

Kizlar bozuk cikti test regl oldum cinlendim gordukce testi cinleniyorm brde utanmadan koyulasmis :sinirli: baska test aldm.negatif yarin asilama icn gdecegm tedavi baslayacak sizden dua istiyorum rabbin yuzmuzu guldursun :KK200:
Allah yardımcın olsun canım inşallah hayırlısıyla atlatırız bu süreci hepimiz.

benim adet cok düzensiz kesin bir tarih veremeyecegim. haplarla yumurtlama gününü ayarlamaya calisiyoruz ona göre adeti ayarliyoruz son adet 23 martta baslamisti

bu ay yumurtalarim büyümedi 10 ve 11 de kaldi bugün :KK43: tarlusal kullanmaya basladim bugün ondan sonra adetin 3. günü femaraya baslamaliyim insallah olumlu olur. ve gynositol de verdi dr onuda kullanmaya basladim bugün.

benimle tecrübelerinizi paylasirmisiniz ? ben ilk defa kullaniyorum bunlari ( daha önce klomen denedik hic etki etmedi dr sanirim pco var sende dedi)

cok üzüldüm bugün yumurtalar büyümemis umudumda tükeniyor bu konulari konusamiyorsunda herkezle anlamiyorlar :KK43:
Ben iki ay sadece femara kullandım olmadı yumurtalar gelişip çatladı ama sonuç olumsuz üçüncü ay da kullanmamı istemişti doktor ama tedaviyi bıraktım bekleme kararı aldım senin olumlu olur inşallah

15 gün arayla normal değil aslında 21-35 gün arası normal diyor doktorlar ama inşaallah bişey yoktur tekrar olursa bi doktora görün bence bide folik asit kullanmadan önce kan tahlili yaptırdın dimi? Eğer kandaki değerin düşük değilse kullanma bence çünkü folik asit vücutta depolanan bi vitamindir yediklerimizden bile alıyoruz onun bile fazlası zarar... ben hamile olmama rağmen folik asit kullanmadım hiç çünkü çok şükür kanımda eksiklik çıkmadı doktor gerek yok dedi
Tam tersi folik asit vücutta depolnmz. Onun içn gebelikten en az 3ay önce başlanması tavsiye edlyr. Her Dr gerekli görmyr. Elzem bşy değil Bi çeşit vitamin sonuçta

bu ay yumurtalarim büyümedi 10 ve 11 de kaldi bugün :KK43: tarlusal kullanmaya basladim bugün ondan sonra adetin 3. günü femaraya baslamaliyim insallah olumlu olur. ve gynositol de verdi dr onuda kullanmaya basladim bugün.

cok üzüldüm bugün yumurtalar büyümemis umudumda tükeniyor bu konulari konusamiyorsunda herkezle anlamiyorlar :KK43:
Macun falan kullandin mi canim hosgeldin sanirim.pco var demis ama emin degil miymis birde bitki uzmanina danis bazen ise yariyor canim rabbim yardimcin olsun

Tarlusal kullanmdm ama adet söktrcü dye blyrm. Femara yumrtalarn büyyp olgnlşmsı içn. Reglin 2. Günü başlanıp 3gün falan kullanılıydu galiba. 14.gün kontrole çağırıyor yumurtan olgnlşmşsa çatlatma iğnesi vuruyo. Şubat ayında denedik tutmamştı. Martta gitmdm. Bu ay gebelik oluşmzsa yne gidip tedavye devam edcm
Gynositolun ne oldğnu blmyrm

Back