meleğine kavuşacakken cennete uğurlayanlar buraya lütfen

sweetbaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
2.896
9
41
içim okadar acıyoki duygularımı sizinle paylaşmak istedim. 32 haftalık olmuştuk.8. ayımıza girmiştik çok az bi vakit kalmıştı oğlumu kucağma almaya onun mis kokuunu duymaya. Allah nasip etmedi bize bu sevinci yaşamayı.1 aralık 2009 bu tarihi asla untmuyacağım bu haytımın en tarisiz acısını yaşadığım gün.erteigün doktor kontrolüm vardı.izne ayrılıyordum. bi sürü plan yapmıştım oğlumla evde dinlaneicektik. kıyafetlerini yıkayıp ütüleyecekim.okula gittim arkasşlarla sohbet ettim tam eve gidicekken çok şiddeti bir ağrım başladı.bir de ıkınma hissi. hemen doktoru aradım. ters bi haereket yapmışsındır ya da idrar yolu enfeksiyonudur dedi. ters hareket yapmış olamazdım çünkü çok dikkat ediyordum kendime. belki enfeksiyondur dedim. ama böle kötü bişeyi aklıma getirmemeye çaıştım. çünkü daha akşam bebğim tekmeliyordu beni,annecim ben burdayım diyordu.erken doğum yapan arkadaşalrı düşünerek heralde bebek geliyor dedim.hemen yola çıktık. arabada bağıra bağıra gittim zaten, hiç kesilmeyen bi ağrıydı bu.sürekli dua ettim gidene kadar. hemen hastanede nste bağladılar. am hiç ses gelmiyordu. ultrasonu getirdler odaya yine o güm güm atan kalbinden tek bir ses bile gelmiyordu., doktor sordum aam hareket ediyo dimi dedim hayır dedi. Allahım çok kötüydüm. eşimin suratı allak bullkatı. ona bakıyordum bana iyi bişey sölesin diye. yok hayır herkes susuyodu. plesantam bebekten ayrılmıştı. ve plesanta kanama yapmıştı. bu da bebeği oksijensiz brakmış.3 snlk bi olay dedi doktor. yapamazmısız bebeği şidi alsanız yaşamazmı dedik. hayır dediler yapacak hiçbişey yok. bu 3 sn nezman olmuştu bilmiyorum. hastaneye geldiğimizde kalbi atsaydı bile yüzde 95 özürlü olurdu çünkü beyin okijensiz kalmış dediler.onu besleyen plesanta ayrılmıştı ve bebğimin yaşamlaa bağlantısı kopmuştu. o a işte benim de yaşamla bağlantım koptu. kızlar o kadar kötüyüm ki içimdek acıyı anlatmaya asla kelimelr yetmiyor.beni en iyi sizler,aynı durumu yaşayanlar anlarsınız diiye size yazıyorum hem de en ufak kafanız takılan bi durum oduğunda ihmal etmeyin diye yazıyorum. ben çok dikket ediyordum, hep kendimi suçluyorum,mutlaka bişey yapmış olmalıyım.durduk yere niye böyle olsunki diyorum. niye, niye, niye. hep bu soruyu soruyorum kendime.Allahım evin her yerine baktıkça onu görüyorum.,onunla kurduğum hayaller gözümün önünde hep. .oğluma yelek örüyordum umarım becereilirim diyodum. güzel oluyodu. çok az kalmıştı. bitirmek onun o mis tenne giydirmek nasip olmadı.. dolabını açıp açıp kıyafetlerine bakardım,öperdim hep. içinde hep oğlumu hayal ederdim.hayatımı ona endekslemiştim hep. şimdi kıyafetleri duruyo,ama karnım bomboş. her doknduğumda hissettiğim oğlum yok artık.Allahım ne yapıcam ben.yaşama sevincimi kaybettim ben.. daha 1 hafta öncesinde babası bi mont almıştı oğluma.bu sabah aldım sarıldım kollarını boynuma sardım ama içi de bebğim yok.her yeri prçalamak istiyorum. aklıma neler gelmiyoki oğlumun yanına ben d e gideyim diyorum belki annecim ben d eseni bekliyodum der. onu sıcacık sarıp sarmalamamı bekliyodur diyodum.sonra acaba isyanmı ediyorum. Allah daha beter acıları da gösterebilir diyorum. ama aklımdan bu düşünceler gitmiyo silemiyorum.her yerde onu görüyorum.hayata onsuz devam etmek mümkün değil gibi geliyo.bu tarifi omayan ,asla doldurulamayacak bi boşluk. bu boşluk nasıl dolarki. ben daha önce d ebi kayıp yaşadım. gecen yıl da babamı kaybetmiştim am bu acı bambaşka. evlat acısı. Dayanılmaz bi keder. allahım dyorum içimden hep haykıtrıyorum ağlıyorum, gözyalarımı dindiremiyorum bebeğimi istiyorum. oğumu istiyorum diyorum. ama bu boşa bi haykırışmı bilmiyorum. belki de değildir. her mucizeyii yaradan Allah belki zamnı da gün öncesine döndürürü, oğlumu bana geri veriri.olurmu acaba böle bişey.sorgulamakta hatamı ediyorum diyorum acaba oğlum gitmese şuan ilerde hayatında daha bütyük acılarmı yaşıcaktı bunu engellemek içinmi onı yanına aldı diyorum. bu soruların hiçbiriin cevabı yok bulamıyorum. eminim hiç bi zmanda bulamıcam
doğumdan sonra oğlumu görmek istedim,doktorum istersen görme dedi.ama ben onu yüzünü bidaha göremicektim. bu şans bidaha elime geçmicekti.onun o çırılçıplak vücudunu kundak gibi bişeye sarmışlar getirdiler yanıma. tertmizid oğlum küçücük kafası elelri yumuk yumuktu. ben babsına benzettim o da sana benziyodu dedi. demekki ikiimizden d e bişiler taşıyodu. hep zayıfmı acacaba diyodum 15 gün önce 1340 grdı ancak 1500 filan olmuştur diyoduk. ama oğlum kocaman olmuştu 1940 gr,46 cmdi.yüzüne dokundum ,parmakalrına dokundum sıcacık yumuşacıktı. okadar güzeldiki,sadece yeterli oksijen alamadığından biraz mordu..ama daha fazlasıan izin vermediler alıp götürdüler oğlumu.ertsi gün babsı toprğa verdi oğlumu. şimdi onun minicik bedeni toprağın altında bensiz . buz gibi soğuk yağmurlu havalarda ne yapıcak diyorum.gidip onu sarabilem imkanımın olacağını bilsem hemen vazgeçmeye hazırım kendimden.
kafam işet bu düşüncelerle karma karışık. hayatımın ışığını, sevincimi, tek hayalimi kaybettim. osuz nasıl nefes alırım nasıl çalışırım, nasıl bişey olammış gibi gülerim,uyurım bilemiyorum. yok yapamam, bu acı beni yiyip bitirecek bunuda biliyorum. çünkü ben okadar güçlü bi insan değilim.

ocak annesi olucaktımbi sürü hevesle güzel güzel konular açtık. bebklerimşzle ilgili heyecanlarımızı paylaştık. kıyafetlerini,odalarını, göbüşlerimizi, boylarını,kilolarını koyduk. ama bneim serüvenim sona çok yaklaşmışken yarıda kaldı.. etrafımdakilar hep yaniden hamile olucaksın yine bu heyecanları yaşıcaksın diuolar. ben buna inanamıyorum. belki d e hiç anne olamıyacağım, olsam d a belki yine aynı acıları yaşıayacağım, buna takatim yok.
bu acıyla devam edebileceğimi sanmıyorum.

şimdi etrafımdakiler benden korkyolr. çünkü doğum sonrası tansiyonum çok yükseldi ve ara aar devam ediyo, bisürü ilaç içiyorum. zehirlenme riskim devam ediyo. ama bu benim umurumdamı . hayır.şimdi sen bu acıları yaşa ama oğlunu vericez deseler razıyım. ama gelmiyor oğlum. hep çağırıyorum gelmiyor. niye niiye diyorum. cevap bulamıyorum. ve çok korkuyorum bundan sonraki bu yol benim için daa zorlu olucak. yeiden bi bebek istesem d e daha zor geçicek bu aşamalar, hep kontrol altında olmam gerekecek. ben bırakın bunu yaşamaya devam etmeey haır değilim. gözlerimi kaptsam hiç uyanmasam ve oğlunun yanında olucaksın desler hemen evet derim kaparım gözlerimi sonszuluğa. . DAHA BÜYÜK ACILAR YAŞAYNLAR DA BENİMLE BENZER ACLRI DA YAŞAYANLAR VARDIR EMİNİM. UMUDA OKADAR ÇOK İHTİYCIM VAR Kİ. YOLUNA DEVAM EDİP YİNE MELEKLERİNE KAVUŞANLAR VAR MI. BU DURUMU NASIL ATLATTINIZ. YARDIMA İHTİYCIM VAR. HEM DE HİÇ OLMADIĞI KADAR.

çok geçmiş olsun anlayabiliyorum seni
ben de bebeğimi çok küçükken kalbi dutduğu için aldırmak zorunda kaldım 10 haftalıktı benimki
senin acını tahmin bile edemiyorum Allah ım inşallah acını unutturacak mutluluklar yaşatır
kısa zamanda tekrar yollar meleğini

canım başlığını görünce çok üzüldüm yumurta takibi yaptıranlar topiiğinden hatırlıyorum seni allahım yardımcın olsun canım çok üzüldüm inan :KK43:((( ne desek boş şuan:KK43:( allah sabır versin tatlım

merhaba bitanem öncelikle başın sağolsun..Rabbim bir daha aynı acıyı göstermesin inşallah...bende 1 ay önce 4 kasım 2009 da 38 haftalık bebegimi oglumu kaybettim..acını çok iyi anlıyorum...sen yine defnetmişsin ben 2 gün önce ögrendim ki bebegimi bulamıyorlar bukadar sorumsuzca davranılabilirmi tam toparlanmaya başlarken tekrardan yıkıldım...ama inşallah Rabbim hem sana hem bana ve de diger yüregi yaralı kardeşlerimize hayırlı evlatlar nasip eder :KK43:( Allaha emanet ol..

bu acının tarifi yok. azönce gözyaşları içind tüm aldığımız kıyafetleri yatağını eşyaalrını toparladık kaldırdık. Allahım nasıl dayanıcam bu acıya.

ah canim benim hickiriklarla okudum yasadiklarini ben dahi sordum niye diye ama ne olur isyan etme, lutfen Rabbim bir daha hicbir aci gostermesin Insallah sana. ne desek bos belki ama ne olur vazgecme anne olmaktan sen zaten annesin yavrun cenette bir melek. vakti geldiginde kendini toparladiginda bir daha anne olacaksin, ben bunlari yasamadim ne kadar uzulsem de anliyamam icindeki atesi, lutfen burda bizlerle paylas yalniz kalma. Allah'im sabirlarin en buyugunu versin sana...

canım benim inan tam olarak beni tarif ediyosun ben de erken doğumla 25 haftalık bebeğimi aybettim üstelik 3 gün yaşadı....duygularımı tamamen senin ifacde ettiğin gibi ediyodum 3 ay geçti üstünden şimdi yepyeni umutlara demir attım inşallah tekrar olcak allah senin de acını tez zamanda dindirsin....aynı şeyleri yaşayan herkesin de....

ben de senin gibi yatağını bütün kıyafetlerini hatta emziğini pudarsını şampuaqnını iğneden ipliğe herşeyini almıştım...inşallah biada sağlıklı bebeklerimiz olacak ve onları kullanmak nasip olacak..

hem de bişi söleyim mi canım böle bi başlık açıp kendini iyice üzme ben ilk günler bu başlıklı konuları okuyodum hep baktım delirecem vazgeçtim....sağlığına dikkat et biliyorum bunu sölemem bile seni sinir ediyo herkesin dediği boş gelir şimdi batar ...ama napıcan.......yine olur üzülme dedikleri zaman sinir olacan o yüzden en iyisi kulağını herkese kapat...2-3 aya azıcık da olsa toparlanırsın merak etme ben yeni yeni toparladım.....

Allahım sabırlar versın ıcım tıtreyerek okudum yazdıklarını bende 1 kasımda oglumu kaybettım cok zor dayanması cok guc bır acı bılıyorum ınsallah bu ımtıhanı kolaylıkla atlatırız rabbım ıcımıze ferahlk versın en kısa zamanda

allah sabır versin canım .diyecek kelime bulamıyorum .başın saolsun .lütfen kötü şeyler düşünme .allahım sana dayanma gücü versin ...

canım benim inan tam olarak beni tarif ediyosun ben de erken doğumla 25 haftalık bebeğimi aybettim üstelik 3 gün yaşadı....duygularımı tamamen senin ifacde ettiğin gibi ediyodum 3 ay geçti üstünden şimdi yepyeni umutlara demir attım inşallah tekrar olcak allah senin de acını tez zamanda dindirsin....aynı şeyleri yaşayan herkesin de....

Allahım sabırlar versın ıcım tıtreyerek okudum yazdıklarını bende 1 kasımda oglumu kaybettım cok zor dayanması cok guc bır acı bılıyorum ınsallah bu ımtıhanı kolaylıkla atlatırız rabbım ıcımıze ferahlk versın en kısa zamanda

kızlar siz niye kaybettiniz meleklerinizi. nekadar zaman geçti. aç haftalıklardı. ya hep kendimi avutaca bişiler arıyorum aam yok. dayanamıcam ben bu acıya.

merhaba;bende melek annesiyim..bende sizin gibi hamileliğimi ilk bu sitede paylaşmıştım;bende kıyafetlerini,odasını,hatta kendisinin resmini bile buraya koymuştum.hatta bir arkadasın ogluyla evlendirmeye bile karar vermiştim.
asla aklıma gelmezdi kızımın öldüğünü duyuracagım..Ama bu dünyada gerçek olan bişey var o da ölüm..
ilk zamanlar çok zor gelir size;ben nasıl uyurum,nasıl uyanırım,nasıl yemek yerim derken;Allahın yardımıyla hepsini yaptım,yaşıyorum.unuttun mu dersen asla!!her dakika aklımda ama onun acısıyla yaşamayı öğrendim.cennette bir kıızm var ve ebedi hayat orası oldugundan bu acıya dayanabiliyorum.
bakın siz bebek istiyosunuz;yine olur mu diyosunuz;ben onu bile isteyemiyorum.
dayanıcaksınız bu acıya;düşe kalka da olsa ayaga kalkacaksınız ve eminim çok iyi bir anne olacaksınız tekrar..
istediginiz zaman buraya yazın;saçma sapan şeyler söyleyen;sizi anlamayan insanlardan uzak durun ve bol bol dua edin;ben çogu gece melek annelerine sabır ver diyorum Rabbime..

dışardan söylenenler okadar saçma geliyoki şuan sadece onun yanında olmak istiyorum. tek söylediğim şey oğlumu istiyorum. boğuluyorum. dayanamıyorum.aklıma kötü şeyler geliyo,sonra eşimi düşüüyorum ama ne yaparım onu da bilmiyorum. siz neden bebk istemiyosunuz artık kaybetme korkusumu yoksa herhengi bi hasarmı oluştu operasyon sonrası

sweetcim inanmıcaksın ama benim üstünden 3 ay geçti ama ben bu ay tedaviye başladım aşılama yaptıracam doktor geçmesi gereken en az süre 3 ay dedi..ama benim 6 aylıktı doğum senin bayağaı büyükmüş o yüzden 5-6 ay beklemen doğru olacaktır....

swwetcim dedğim gibi 3 aya kendini toplarsın biraz ara ara ağlıyorum ama en azından kabullendim artık....okula gitmek de zor geliyodur şimdi sana sezeryanla mı oldu?ben 1 ay izinliydi ama 1 ay sonra gitmek bile işkenceydi okula...

ayrıca bence şu alttaki takvimi kaldırmakla başla işe inan daha çok üzülürsün....iyileşmen daha uzun zaman alır...daha çok moral bozukluğu demek hamileliğe daha uzaklaşman demek...doktorum sen ve vucudun hamileliğe hazır olmadığın sürece istesen de kalamazsın demişti...o yüzden bir an önce zor da olsa toparla kendini...

sweetcim ne söylesek seni avutmayacak biliyorum..rabbimden sabır diliyorum ve sen ileride çok güzsel bir anne olacakın emin ol..

sweetcim inanmıcaksın ama benim üstünden 3 ay geçti ama ben bu ay tedaviye başladım aşılama yaptıracam doktor geçmesi gereken en az süre 3 ay dedi..ama benim 6 aylıktı doğum senin bayağaı büyükmüş o yüzden 5-6 ay beklemen doğru olacaktır....

benim 32 haftalıktı ve seeryanla oldu. şu 40 gün geçsin niye oldu bunu aarştırmak için gerekli herşeyi yptırıcam. ve normal doğum iznindeyim 2 ay gitmicem okula. aam sonra nasıl giderim bilemiyorum.bi tarafım eşin de üzülüyo umudu var diyo kendini toparla. bi tarafım herşeyden vazgeç kendinden de diyor. ne yaacağım bilmiyorum. kalbim sıkışıyo.,sanki nefes aalmıyorum.

kısa zamanda toparlayacaksın kendini canım inşallah rabbim sana yine annelik nasip edecek
sakın yıpratma kendini
gülşahın da dediği gibi acısıyla yaşayacaksın belki hiç aklından çıkmayacak denizimiz
ama mükafatın çok büyük

X