Melancholy'nin Yüreğinden...

E

EU2

Ziyaretçi
Düz yazı
-------------

hepsi bir alem olmuş kelimelerin. uzunlar bir araya toplanmış, kısalar bir araya. güzel olanlar çekmiş ellerini cümlelerden, çirkinlerle kurulur olmuş cümleler. temelinde güç olan horlar olmuş, öbeği sağlam olan dışlar olmuş zayıfı. güce inanır olmuşlar. kendinde bir güç hisseden üzerine üzerine gider olmuş diğerinin. manasız savaşlar çıkarmışlar aralarında, duygulara leke olmuş her damla

işte bu yüzden

kavramları pekiştirmek istiyorum. düze çekmek herşeyi. ardı sıra dizilsin kelimeler. sıradaki yerini beğenmeyen olmasın. ne biri bir adım önde olsun ne birini geriye atmak isteyen. kardeş saysınlar diğerlerini kendilerine. kısa olan uzunu kıskanmasın, telaffuzu zor olan basiti hafife almasın. hepsi çaba sarfetsin anlamsızlığa düşmemek için.

yorumlar basit, basit güzel olsun, güzelliği heceler versin, ayrıntılar harflere kalsın.

sadece bir kalp olsun hepsini içinde yaşatan. kendine ait olandan fazlasını ummasın elindekine yetinsin, yetinemediği elin olsun gocunmasın.

bir hayat olsun hepsi bir diğeri için

kavramlar insan olsun
kelimeler ırk
kalp dünya
her damla'da gözü yaşlı bir ana

bir kırlangıç asıl hikayedeki kahraman. ben sadece piyonum kelimelere aktaran. kırlangıç sessizdi, konuşur gibi görünsede. kelimeler basit cümleler kifayetsizdi, gözlerinde söylerdi tüm içindekini. gözlerine hiç bakmadılar kırlangıcın. hep sözlerine kulak verdiler, kurulu cümleleri içindekine biçtiler. anlaşılabilmeyi çok isterdi kırlangıç. anlamak istemediler.

gitmeliydi kırlangıç vakit ayrılığı gösterirken. sonkez çırpacağını bildiği kanatlarını çırpmaya başladı aniden. üzgündü kırlangıç bi o kadar da mutsuz. bi umutla döndü arkasına baktı uzun uzun. bir söz duymak istiyordu "gel" diyen bir ses. o sesi hiç duymadı kırlangıç. ilerleyen grubun arkasına takıldı, yorgun kanatlarına gözyaşlarını katarak.

kırlangıç benim şimdi pencerenin önünde açmanı bekleyen. ne olur aç camını söyleyeceklerimi dinle. al beni içeri en gizlinde sakla, bırak gözlerinde kaybolayım, bırak sıcak nefesinle ısınayım, sesin oksaşın ruhumu, kocaman olsun kalplerimiz içinde sadece biz

durrrr Recebim,dur yağmur yüreklim,bulut bakışlım dur !!! ne olur dur !!! kapama pencereni. sözler yetersiz biliyorum anlatmaya içimdekini. . .

birkez gözlerime bak sadece, hissedemezsen içimdekini çırparım kanatlarımı merak etme . . .

:nazar:

X