K
KaRaGuL
Ziyaretçi
- Konu Sahibi SEHER YILDIZI
-
ya kusura bakmayın ama herkes kendine göre haklıdır. belki gerçekten durumları yoktu ve kimsenin şikayet etmeye hakkı yoktur göz göre göre evlenmişsin seviyormuşsun seven insan takıyı tokayı sandığı çeyizi laf yaparmı???? önemli olan mutlu olabilmek. altınmış sandıkmış çeyizmiş çimenmiş hepsi laf.
burada yazılanları okuyunca gerçekten çok üzüldüm. kimisi mutluluk önemli parada puldamı gözünüz var gibi şeyler yazmış. ben 1aylık sözlüyüm. sözlendiğim günden beridir ailem ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyle şeylere bende çok önem vermeye başladım. ister istemez kendinizi bir başkasıyla kıyaslıyorsunuz ve hiç ummadığınız insanlara öyle özene bezene yapılan bohçaları alınan hediyeleri görünce gerçekten kendinizi çok kötü hissedersiniz, üzülürsünüz. maddi durumu olmayanlar 2 bilezik takmasın 1 bilezik taksın ya da pahalı hediyler almasın da el emeği birşey getirsin. burada sorun maddi değieri büyük hediyeler değil manevi olarak hoş tutulmak, değer verildiğini görmek.
ben kendi adıma ilk başlarda hiç birşey istemeyeceğim söylemeyeceğim diyordum ama bu forumu okuduktan sonra getçekten fikrim değişti. bunlar bir kere olacak şeyler. bohçada yapılsın bayram görmeside olsun nişanda bileziğide takılsın. sevdiğinle ne kadar mutlu olursan ol, maddi durumun ne kadar iyi olursa olsun önemli olan karşı taraftan birşeyler beklemek değil zaten değer verildiğini görmek.
zamanında bunları istediği gibi yaşayamamış olan sevgili bayanlar kendimi sizin yerinize koyup düşününce sizleri gerçekten anladım. siz de ileride bunun acısını çocuklarınızda çıkarırsınız. kendi gelinlerinizi hediyelere boğar en iyisini yaparsınız inşallah.
bu foruma üye olduğumdan beridir; böyle gencecik kızların içinde bazı şeyleri ukte bırakan kaynanalardan, damatların yaptıklarını sanki kendi yapmış gibi gerile gerile gösteren kaynanalardan, hiçbir şeye katkıları olmadığı gibi çenesini tutamayıp yapılanı bozan kaynanalardan, sanki gelin almayıp eşya alıyormuş gibi davranan kaynanalardan ve kaynana olmadığı halde kaynanalık yapmaya çalışan yengelerden nefret eder oldum.
canlarım benimde çimde birsürü şey kaldı. hiç bişey apmadılar. bide kayanamlar ezilceğine benim karşıma geçip isteseydin salak dedi.evet bu kelimeyi aynen kullandı. şimdide kapısını bile açmıyorum. hiçbirşeyi haketmiyor. 20 yaşındaydın ya tabiki heveslerim vardı. 1 sene oldu evleneli hala konuşuyo kaynana bide üstüne üstlük gelip başkalarnın yaptığı düğünü bohçayı bana anlatıyor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?