Nişan meğerse içimde ne çok şey için uhte kalmışşş

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Ben de başımdan geçeni anlattım ve kendi duygularımı söyledim ve biraz teselli olsun diye yoksa kınamak eleştirmek için değil cümlelere dikkat ederseniz... Geçmişe takılıp kalmak her zaman insanı üzer benim söylediklerimden bunu çıkarmanız şaşırttı beni...

Son düzenleyen: Moderatör:
vallahi ben de erkek tarafından hiç bişey görmedim. Hatta eşimle şakalaşırken seni üstüne para verip aldım diyorum:))) Ama inanın hiç pişman değilim. Zaten ben eşimi kendim seçtim ailesinin durumunu her şeyini biliyordum bilerek ve isteyerek evlendim. Benim ne kınamda ne düğünümde kayınvalidem kayınpederim yoktu. Hatta istemeye bile gelmediler ama bunu ben de istedim. Benim eşimin aile durumları çok karışık. Biz böyle uygun olacağını düşündük. Ne bohça ne bilezik ne debir çeyrek görmedim. Biz bir de Yugoslav göçmeniyiz aslında biz de bu tür şeyler çok önemlidir (gösteriş) Ama inanın bunlar hiç önemli şeyler değil. Şu anda içimde hiç bir uhte kalmadı. İyi ki onunla evlendim iyi ki herşeyi kendi tırnağımla dişimle kazıdım bugünlere geldim diyorum. Kimseye ne minnetliğim ne ağız eğmişliğim var. Kendi kına yemişlerimi bile eşimle beraber aldık. Zaten evlenmek ortak bişey iki kişiyi ilgilendiren bir durum. Evlenmeden önce yağlı ballı olup kayınvalideysiyle görümcesiyle gösteriş için herşey yapılıp evlendikten sonra tam tersine dönen ne ilişkiler var. Benim ki baştan olmadı iyi ki de olmadı. Hatta bir daha dünyaya gelirsem yine eşimle aynı şekilde evlenmek isterim. Bence eğer mutluysanız içiniz rahat olsun.

tebrik ediyorum arkadaşım seni katılıyorum düşüncelerine. çok güzel gerçekten. bende yazarken kimseyi kınamak düşüncesinde yazmadım ama insanlar farklı tepkiler veriyorlar.

merhaba kızlar. burdaki çoğu konuyu takip ediyorum. istemeler nişanlar takılar nişan düğün elbiseleri vs vs o kadar çok konu varki. belki bu konunun yeri burası değil bilmiyorum ama hepsini okurken ayrı bi hüzün oldu içimde. 3 sene nişanlı kaldım istemeye geldikleri gün bi alyans taktılar 3 sene sonrada adet gelenek görenek hiçe sayılarak çarşısız pazarsız öleeee bedavaya gelin gittim.senağlamabırakın söz nişan elbisesi çarşısı 3 senede bir çopar bile görmedim.Düğünümde dahil. eşyaymış evmiş setmiş kınada saç bile yaptırmadan(karşı taraf yani)
3 sene içinde lafla sözle takılan bi kaçtel bilezik dışında.
ne çok şeyi yaşamamışım meğer ne çok uhte kalmış içimde.senağlamasenağlamasenağlama
burayı okuyunca çok üzüldüm. eksik kalan yada yaşanmamış duygularım için.

benim gibi ölesine bedavaya hiiiç aranıp sorulmadan sonrada evlenen varmı merak ettim yoksa sadece benmiyim

Ben evlenmedim ama buna benzer bir nişanlılık geçirdim, nişan bohçası bile getirmediler düşünün yani :1no2: Allahtan yol yakınken anladım hatamı, yatıp kalkıp şükrediyorum..

yazdıklarınızın büyük çoğunluğunu okudum. ben bekarım ve benim de içimde çok uhte kalıcak bunu şimdiden görebiliyorum. tabi bana bunlar yapılmayacak diye evlenmeyi düşündüğüm insandan vaz geçicek değilim. Ama ben de eşim olacak insanın ailesi tarafından değer görmek isterim, karşılıklı gerekenler yapılsın istterim. Sonuçta bir kere yaşıyoruz böyle bir şeyi.

Neden bÖle oldu onu bİlmİyorum. Hep bugÜn yarın Şu gÜn bugÜn dedİler. Hep erteledİler. Aİlem benİ Üzmemek İÇİn hİÇ bİŞİy demedİ dememeye ÇalıŞtı.defalarca kouŞtuk ama İŞe yaramadı hİÇ tınlamadılar. EŞİm askerde İdİ o zamankİ nİŞanlım yanİ. Onunda yapacak bİŞİyİ yoktu. Farklı Şehİrde olunca adetlerİ bİlmİyolardır dedİk ellerİnde yoktur dedİk ÇİftÇİlİkle uĞraŞıyolar bırakıp gelemİyolardır dedİk yanİ hep ben bİ kulp buldum kendİmİ kandırmak İÇİn ama o kadar Çok Şey bİlİyolarmıŞ kİ Şİmdİ kızları baŞka İlden bİrİ İle nİŞanlı en ufak bİ eksİklerİnde nmusumuz arımız yokmu bİzİm yapacaklar vazİfelerİnİ dİyo ve bana anlatıyor. Neden kabul ettİmmm eŞİmİ sevİyodum onu kaybetmek İstemedİm. Aİlemİ zor İkna atmİŞtİm ve dÖnmek İstemedİm.

zamanında bişeyler olmuş veya olmamış glmiş geçmiş kendini üzme artık düşünme bile eşini sviyorsan ve onunla mutluysan hiçbirşey önemli değilyerimseniben

Hayatım böyle hiçbirşey alınmadan evlenmeyi yaşayan tek sen değilsin.Eşim beni kendisi çok istedi ,ailesi yurt dışında idi.Gerçi anneanneleri ile çocukluğumdan komşu idik ama ben onların torununu yani eşimi hiç görmemiştim.Anlatsam uzun hikaye.Anneleri burada olmadığından isteme nişan gibi işleri anneanne ve babanneleri yaptı.İnanki bana da nişan yüzüğünün dışında birşey gelmedi.Hatta ailesi yazın türkiyeye geldiklerinde yine hiçbirşey yapmadılar.Tek bana Almanyadan mont ve çizme getirmişlerdi.Hatta bırakın nişanda düğün zamanı bile birşey almadılar.Aldıkları ve taktıkları set bile 14 ayardı:)))ev eşyası deseniz bir koltuk takımı,budolabı ve fırın.Bu kadar...Maddi durumları olmasa yok ne yapacaklar derdim ama hiç öyle değildi.Herşeyin en iyisini yapacak güçtelerdi.İnsanın içinde gerçekten bir yerde bunları yaşamak geliyor.Kızım evlenirken onaların zamanında bunlar çok ilkelde gelse ben görmediğim şeyleri kızıma yapacağım diyorum.Allah izin verirse.Gerçektende insanın yapamadıkları görmedikleri şeyler daima içinde eksikliği kalıyor.Büyüklerimizin ALLAH ÜSTÜNDEN VERSİN der.Yani herşeye hazır sahip olmak önemli değil sonrada herşeyi alabilmelisin.Gerçektende öyle kendimiz emeğimizle istediğimizi alabiliyorsak ne mutlu..

Çok üzücü kabul edilmesi zor zaman geçtikçe daha da zor hale geliyor yapılanları gördükçe. Sadece ikili ilişkilerde diil herkes kendine müslüman bu dünyada. Yaşım 21 ama evlilik hakkında çok şey biliyorum ablamda benim örneğimdi. Zamanında kaynanın söylemiş olduğu biz bilmeyiz bizde adet öle değildirler şimdi kendi kızına geldiğinde değişiyor. Ah ah ne denirki kızsan küssen bi dert gülüp oynasan ayrı dert. Sanki bu kayınvalideler kadın diil insan hemcinsini üzrmi hiç halden anlamss mı neden böle yapıolar ya da öc alıolar sa neyin öcünü kimden alıolar yazık gerçekten yazık hayatta bi kere ağız tadıyla yaşanan bir şeyi cehenneme çeviriyorlar CAHıL VE KÖTÜ insanlar başka bişe değiller yani :tomato:

bu tarz adetler maalesf bıraz da alışagelmiş göstermelik şeyler..
sen eşinle mutlıu olmadıkça senın altın bilezik veya kıyafet mutlu yapacak mı bunu duşunmek lazım..bunlar sonrdan da olacak seyler onmelı olan ıkı ınsanın anlaşması mutlu olması..
tabıı her genc kız etrafında gordugu şeylerı kendınede beklıyorum ama bunları kafaya takıp sevdıgınle mutlu olma sansın varken onunlada aranda sorun cıkması daha uzucu..
hersey zamanla calısıp kazanıp olur..yeterkı eşinle arana başka sorunlar gırmesın..
kendı ıc huzurunuz onmelı..
ınsan kafaya takmak ıstedıkten sonra en ufak seylerı bıle soun edebılıyor ama mutlu olmayı ogrenmekte bır yetı bence..
o yuzden bayanlarufak ayrıntılara takılıp kendı mutlulugumuzdan olmayalım derım..
sevgıler,

Herkesın yorumu ıÇın teŞekkÜr edıyorum arkadaŞlar.
Şımdı sıze bırŞey sormak ıstıyorum ÇÜnkÜ fıkırlerınız benım ıÇın Çok Önemlı.
Bı tane gÖrÜmcem var nıŞanlandıĞımızda kardeŞ gıbıydık herkes maŞallah ne kadar ıyı geÇınıyorsunuz derdı herrrŞeyımızı paylaŞırdık takııı ıŞe gırene kadar. Kendısı sÖzleŞmelı memur olarak ıŞe baŞladı ne olduysa olan oldu ÜstÜne bı de nıŞanlandı sankı tek ıŞı olan ve tek evlenecek olan kendısı gıbı tanınmaz bı hale geldı. Neyse geÇen sene bız ıspartaya eŞımın aılesını zıyarete gıdıyorduk benım bı kız kardeŞım var gÖrÜmcem kardeŞımıde ÇaĞırdı nıŞanı ıÇın. KardeŞım Çok nadır dıŞarı Çıkar gezmeye gıder zor bela gÖtÜrdÜk bı hafta kalacaktık gıttıĞımıze gıdeceĞımıze pıŞman ettı. KardeŞımı zorla getırtıp yÜzÜne bıle bakmadı. EŞın Çok mahÇup olmuŞtu. Neyse gelelım konuya. Hazıran 12 de dÜĞÜnÜ varmıŞ kaynanam dÜn arayıp sÖledı. ıŞım bıraz sorunlu benım Özel malum ve ızın zor oluyor. Bu arada saĞlık sorunlarım var ara sıra hastaneye gıderken bıle sorun yaŞıyorum. Senelık ıznımde sallantıda gıbı yanı ıŞte ızın olayım sorun. ızın alır dÜĞÜne gıdersen (ayrı Şehırler) hastane ıŞlerım kalacak. Yok gıtmezsem eŞıme ayıp olacak. Ha gıtmek ıstıyormuyum tabıkı hayır ama sızce ne yapmalıyım. Sız olsanız ne yapardınız.

daha önce de yazmıştım. Benim de hiç birşeyim olmadı ama çok mutluyum diye. ışte niye mutluyum: eşimin eline bir miktar para geçti sağolsun hemen koluma iki bilezik yaptı. Zaten daha önce bişeyimiz olmamıştı arkadaştan ödünç bilezik alıp takıp geri vermiştim bir hafta sonra:)))))))) Ama şimdi ilk fırsatta beni düşünen bir kocam var...

allah gönlüne göre versin o zaman arkadaşım.benim kaynanamda onlarda gelinin boynu boş olmazmış set takarlarmış o yüzden başkasının setini ödünç takmamı bile teklif etmişti ama ben kabul etmedim.
evet sonuç mutlu olmak ta önemli. allah ağız tadımızı hiç bozmasın inşallah ne denebilir ki başka

Neden bÖle oldu onu bİlmİyorum. Hep bugÜn yarın Şu gÜn bugÜn dedİler. Hep erteledİler. Aİlem benİ Üzmemek İÇİn hİÇ bİŞİy demedİ dememeye ÇalıŞtı.defalarca kouŞtuk ama İŞe yaramadı hİÇ tınlamadılar. EŞİm askerde İdİ o zamankİ nİŞanlım yanİ. Onunda yapacak bİŞİyİ yoktu. Farklı Şehİrde olunca adetlerİ bİlmİyolardır dedİk ellerİnde yoktur dedİk ÇİftÇİlİkle uĞraŞıyolar bırakıp gelemİyolardır dedİk yanİ hep ben bİ kulp buldum kendİmİ kandırmak İÇİn ama o kadar Çok Şey bİlİyolarmıŞ kİ Şİmdİ kızları baŞka İlden bİrİ İle nİŞanlı en ufak bİ eksİklerİnde nmusumuz arımız yokmu bİzİm yapacaklar vazİfelerİnİ dİyo ve bana anlatıyor. Neden kabul ettİmmm eŞİmİ sevİyodum onu kaybetmek İstemedİm. Aİlemİ zor İkna atmİŞtİm ve dÖnmek İstemedİm.

merak etme yalnız degılsın ebnde aynı seylerı yasadım..adetlerımızı bılmıyorlardır dedım üstelık eşimin ailesinin durumu iyi..maddı olarak yani..ama hep dürtmeyle,söylemeyle oldu..eşim farklı sehırdeydı ben farklı sehırdeydım..ailelerimiz farklıs ehırdeydı..bı katekullıye getırdıler..düğünümde benım aılem bıle onalrdan cok altın taktılar bana..ama kendı kızları evlenırken hıcbırseyı eksık olmasın istedıler..ama bende ona göre davranıyorum şimdi..gayet mesafelı..zaten ayrı sehırlerdeyız..ve zaten mesafelıydım..içlerinden gele gele bırsey yapmadılar üstelık tek ogulalrıydı ve tek gelınlerıydım..cok şükür eşimi sevıyorum o da benı sevıyor..evımzıde var arabamızda 2 yıllık evlı olmamıza ragmen kendı gücümüzle aldık herseyı..sonunda dıyemezler ya bız sıze sunu yaptık bunu yaptık dıyue..yüzleri olmaz cunku..bosver böylesı daha iyi..

aileler destek olmazsa olur mu ya??
simdi insanlar tum yuku erkek cocuklarina birakiyor..ben bunu anlamiyorum durumu olmaz anlarsin istemezsin yada imkan neyse onu istersin..
ama oyle elini cekipte evladini yalniz birakmak olmaz ki..:1closedeyes:
sahsen ben altin,bohca,dugun istemedim...esim ve ben oyle tantanalari sevmiyoruz..alt tarafi bir imza attik gitti..:içelim:
ailesi dugun icin ayirdiklari parayi bize verdi..dugun olmayinca birsuru borc odemekten kurtulduk..kaydirigubbakcemile4
ben bu konuda ruhsuzum ama genelde genc kizlar ister hakkidir da saygi duyarim benim hic oyle hayallerim olmadi imzami atayim kocami alayimm dedimŞeniz
herkes kendi imkanlari cercevesinde yavrusunun arkasinda olmali..
ama aile biliyor ki yapmazsakta ayrilmazlar sanirim rahatliklari burada basliyor..:1closedeyes:

Son düzenleme:
Bende eşini cok sevıp evlenenlerdenım
ama esımın aılesı tuaf ınsanlar
o kadar nısah bohcası soz bohcası hazırladık kac kere en ıyı sekılde agırladık evlendım uzerıne neler gectı hatta 7 aylık hamıleyım daha kayınbabamın bır corabını gıyınmedım onlara cok kızgınım ama esımın hatrına bırsey dememeye calısıyorum
en cokda zoruruma gıden sey sankı sen aptal oldugun ıcınmı susuyorsun ev ıcınde huzurum kacmasın dıye susuyorsun ama karsı taraf bunu anlamıyor enayı yerıne koyuyor ya senı ona sınır oluyorum

valla ben hepsini allaha havale ettim. beni çok ağlattılar çok kişiye küçük düşürdüler milletin ağzına sakız ettiler. bugünün bide diğer tarafı var hesabı var. o herşeyin iyisini biliyor ne diyeyim.

önemli olan şuan mutlu olman sevdiğin insanla birlikte olman eger okadar şey olsaydı belki mutluluğun huzurun olmayacaktı allahıma dua et ki ağzıyın tadını bozmasın onları şimdi eşinde alır sana bak bende başka ile gelin gidecem bende kimseyi bu konuda zorlamadım ama herkes ne yapması gerektiğini biliyo sen boşver takma bunları kader kısmet herşey hani bazen çok istediğin şey olmaz ama huzurun yerindedir işte ozman allaha şükredersin bu halin için üzülme mevlam çocuklarınla eşinle taçlandırır senide...........

arkadaşım evliliğin ve kocandan mutluysan hiç üzülme sonuçta bu olaylar olurken 2 aile arasında bir çok gerginlik de yaşanabilio umursama salla gitsin

valla bana da bir sürü şey eksik yapıldı bazı şeylere üzülüyorum halen ama hem eşimle mutluyuz hem de hiç bişi yapmadıkları için hiç bişiye de karıştırmadık kafamız rahattı
eşimin çok içinde kaldı bazı şeyler sana şunu yapamadım bunu yapamadım der durur ben de allah sağlık versin sen beni eşin yaptın daha ne olsun derim düğünü de benim altınlarımla yaptığımız için ne zaman hediye alsa altın bişi alıyor canımın içi
ama şimdi kararlıyız bebişimiz olursa her şeyi istediğimiz gibi eksiksiz yapacağız inşallah ki iimizde ukte kalmasın

mutlaka her insanın içinde bişeyler kalıo . benimde bi ay sonra düğünüm olucak 8 ay nişanlı kaldm .nişanlılığım boyunca kayınvaliemn bana getirdiği 2 hırka başka bişeyde yok.tmm ellerinde yok bunu biliorum ama başkasının düğününe giderken gelin veya damat yabancı olsada ikisinede altın takar.borç harç eder yinede takar.nebilim insan ister istemez bekliyor bişeyler . . ..çok şükür her istediğimi alıcak durumdaym onların hiçbieşeyine ihtiyacım yok.ama çevremdekilere bakınca nie onlarda varda bende yok dio insan . . . nişanmda bohçayı nişandan bi gün önce getirdi . nişan günü getirilir diyince ben hatalı oldm .bilmiorum etmiorum dio ama bence işine gelmio.

geçen özellikle sordm kayınvalideme amcalara bohça yapalımmı dedim .yap dedi yapmadan olmaz dedi.kendine gelince biliyor adetleri ama bize gelince :çok üzgünüm:
en iyisi kapatim bu konuyu . içim sıkılıo :delphin:

Canım hayatta herkesin mutlaka bişeyler içinde ukte kalıyo. Ama düğünüyle, ama eğitimiyle, ama maddiyatıyla ilgili...mutlaka yarım kalan bişeyler oluyo. Önemli olan bardağın dolu tarafından bakabilmek. Biliyorum kolay değil. Hele bi de hergün burda düğünle ilgili milyon tane şeyin konuşulduğu bir ortamda buluna buluna bişeyleri görmezlikten gelmek basit değil.
Eğer şu anda eşinle mutlu bi yuvanız varsa, sağlıklıysan, huzurluysan, kimseye muhtaç değilsen bunlar için şükret cnm benim. Giden günlerin geri dönüşü yok biliyorum ama umarım bundan sonrası için gönlünden geçen herşeyi yaparsın.

Back