Nişan meğerse içimde ne çok şey için uhte kalmışşş

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
ya kusura bakmayın ama herkes kendine göre haklıdır. belki gerçekten durumları yoktu ve kimsenin şikayet etmeye hakkı yoktur göz göre göre evlenmişsin seviyormuşsun seven insan takıyı tokayı sandığı çeyizi laf yaparmı???? önemli olan mutlu olabilmek. altınmış sandıkmış çeyizmiş çimenmiş hepsi laf.

ya dediğinde doğru sonbahar'daaa yine nede olsa insan hewes eder baksana başlıkta bile içimde ukte kaldı die

merak etme canım tek değilsin ben her baktığımda ssatlerce hüngür hüngür ağlıyorum benimde içimde o kadar uhte kalan şeyler varki ama maalesef artık geri dönüşü yok benim için bitti gitti bir dahada olmaz :(((((((

cnm bnm yuvanın tadı tuzu yerindeyse boşgeç eşyayı takıyı yarın bigün toprak olunca kimseye kalmıcak bunlar sen eşinle mutlumusun bidaha dünyayagelsem onu seçerdim diyebiliyosan dogru kişiyle evlenmişin demektir bilmiyom bu bnm fikrim diger fikirlerede saygım sonsuz yapanda sagolsun yapmayanda de geç casnını sıkma geriye esneyerek herkes 4/4lük olmasını ister ama bazen 4/3lerede hiç olmayana göre razı olmak gerekir kimi kızlarımız kaçıyo die hiçbişi göremiyo

Ya uzulme suan bende nısanlıyım ailesı hıc bısey yapmıyo ole duruyo ama nısanlım elınden gelenı yapıo saolsun allah ınsallah sana daha guzellerını verır...

benden büyüksündr muhtemelen,o yüzden abla dicem ablacım...okuynca yazdklarını bende çok üzldüm...ama tabi olmşla ölmüşe çare yok,eğer durumları olupta iyi niyetten yoksun bi halde böyle yapmşlarsa da Allah'a havale et...kimsenin hakkı kimsede kalmaz...

bende şimdi daha kesin karar verdim tabi bunları okuynca!bunu yaşayan da çokmuş malesef...önceden köy yerinde insanlar 5i bi yerdeler,başlık paraları,neler neler bulup takıyolarmş!çünkü adet böyle!aileler ağırlığını koyuyorlarmş!!şimdi bizler seviyoruz diye alttan alıoyruz hep!tamam seviyoruz ama bu adetlerimizi,görevlerimizi de yok etmeyelim!durumumu kötü karşı tarafın,3 değilde 1 isteyip,her iki tarafında gönlünü yapmak en doğrusu bence!anlayış demek kendi ailemizin de onurundan vazgeçmek,kendimizi yıpratmak olmamalı...

aman benimde içim ne doluymuşşş:delphin:

canım bende 1 senelik evliyim ve benimde hiç bişeyim doğru düzgün olmadı. sonra taka taka evliliğimin ilk yılını hasta ilaçlarla geçirdim. doktora gitmekten ilaç içip uyumaktan bıktım. ama sen yüreğini ferah tut hiç ama hiç değmez. kaynanam şimdi bana babanın evinden hastalıklı geldin diyor. onların inadına iyi olmak ve onları kudurtmak lazım. bunlar onlardan anlar. benim evimdede hiç doğru düzgün bişey yok ama çalışıp kendi alnım terimle alıyorum ben yeni gelin gibi bilezik bile takamadım hemen bozduruldu ama allah nasip etsin kendim alırım artık oğullarındanda onlardan da bişey beklemiyorum allah can sağlık versin

burada yazılanları okuyunca gerçekten çok üzüldüm. kimisi mutluluk önemli parada puldamı gözünüz var gibi şeyler yazmış. ben 1aylık sözlüyüm. sözlendiğim günden beridir ailem ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyle şeylere bende çok önem vermeye başladım. ister istemez kendinizi bir başkasıyla kıyaslıyorsunuz ve hiç ummadığınız insanlara öyle özene bezene yapılan bohçaları alınan hediyeleri görünce gerçekten kendinizi çok kötü hissedersiniz, üzülürsünüz. maddi durumu olmayanlar 2 bilezik takmasın 1 bilezik taksın ya da pahalı hediyler almasın da el emeği birşey getirsin. burada sorun maddi değieri büyük hediyeler değil manevi olarak hoş tutulmak, değer verildiğini görmek.
ben kendi adıma ilk başlarda hiç birşey istemeyeceğim söylemeyeceğim diyordum ama bu forumu okuduktan sonra getçekten fikrim değişti. bunlar bir kere olacak şeyler. bohçada yapılsın bayram görmeside olsun nişanda bileziğide takılsın. sevdiğinle ne kadar mutlu olursan ol, maddi durumun ne kadar iyi olursa olsun önemli olan karşı taraftan birşeyler beklemek değil zaten değer verildiğini görmek.
zamanında bunları istediği gibi yaşayamamış olan sevgili bayanlar kendimi sizin yerinize koyup düşününce sizleri gerçekten anladım. siz de ileride bunun acısını çocuklarınızda çıkarırsınız. kendi gelinlerinizi hediyelere boğar en iyisini yaparsınız inşallah.

burada yazılanları okuyunca gerçekten çok üzüldüm. kimisi mutluluk önemli parada puldamı gözünüz var gibi şeyler yazmış. ben 1aylık sözlüyüm. sözlendiğim günden beridir ailem ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyle şeylere bende çok önem vermeye başladım. ister istemez kendinizi bir başkasıyla kıyaslıyorsunuz ve hiç ummadığınız insanlara öyle özene bezene yapılan bohçaları alınan hediyeleri görünce gerçekten kendinizi çok kötü hissedersiniz, üzülürsünüz. maddi durumu olmayanlar 2 bilezik takmasın 1 bilezik taksın ya da pahalı hediyler almasın da el emeği birşey getirsin. burada sorun maddi değieri büyük hediyeler değil manevi olarak hoş tutulmak, değer verildiğini görmek.
ben kendi adıma ilk başlarda hiç birşey istemeyeceğim söylemeyeceğim diyordum ama bu forumu okuduktan sonra getçekten fikrim değişti. bunlar bir kere olacak şeyler. bohçada yapılsın bayram görmeside olsun nişanda bileziğide takılsın. sevdiğinle ne kadar mutlu olursan ol, maddi durumun ne kadar iyi olursa olsun önemli olan karşı taraftan birşeyler beklemek değil zaten değer verildiğini görmek.
zamanında bunları istediği gibi yaşayamamış olan sevgili bayanlar kendimi sizin yerinize koyup düşününce sizleri gerçekten anladım. siz de ileride bunun acısını çocuklarınızda çıkarırsınız. kendi gelinlerinizi hediyelere boğar en iyisini yaparsınız inşallah.

seni çok çok ii anlıorum seninde dediğin gibi önemli olan maddiyat değil iisi alınmış kötüsü alınmışta değil önemli olan karşıdan değer gördüğünü anlayabilmek
malesef ben bunların hiçbirini yaşayamadım ne sözde ne nişanda nede düğünde
halada aynı durum bir çocuğum var birtek çorap görmüş değilim beni istemedikleri falanda yoktu yani bayıla bayıla aldılar ben eşimi seviorum die kabul ettim herşeyi kimseye laf söyletmedim
eşmle mutlumuyum hemde çok hiiççç pişman değilim onunla evlendiğime ama insanın içinde bi uhte kalıo yapılanlara bakınca özeniosun o heyecanları yaşayamamış olmak üzüor insanı hediye almamış olman değil çok şükür onların her birini alabilecek durumdayım ama ozamanki heyecanlamı asla:(
bende kendi kendime söz verdim oğlumun sünnetini öle bir yapıcamki içimde ne kaldıysa onunla yaşıcam inşallahhh

ayy annem kıyamam sana ya..benımde 2ay once oldu nışanım nışanlımın aılesı izmirde oturuo nışan ıcın geldıler,nışandan 2 gun once alışverışe çıkardılar abıyem alındı ayakkabım,makyaj setı,atlet klot seti,sütyen takımı,çorap,parfum fılanfakat bohça almadılar aldıklarnı ole getırler poşetle..teyzelerm hala laf edıo başıma kalkıo nıye bohça almadlar,hanı senın sandıgın,mıllete nasıl gostercen bu uc parça şeyı dıee:(:(:(:8

ben de benzer şeyler yaşıyorum. önce tanışma, sonra isteme-söz doğumgünümde bir arada oldu. (hediye, pasta vb yoktu) nişandan önce biz de bir iade-i ziyaret yapmak istedik, ama bu ay müsait değiliz şeklinde geçiştirdiler. henüz bir ikram bile görmedik yani. oysa ne nişan bohçası istedim, ne tek taş... çeyizimi kendim düzüyordum zaten. ailemden ayrı oturduğum için eşyalarım var, bir kısmı 2. el ama olsun, yenilerine gerek yok bir süre diyordum. kısacası maddi olarak tek dileğim düğün masraflarına destek çıkmalarıydı. ama onu da kendimiz yapıcaz (annemlerin ve teyzemlerin desteğiyle). Biraz da kendi oğullarıyla araları iyi olmadığı için bana karşı hep uzaklar. Şimdiye kadar bana değer verildiğine dair herhangi bir işaret göremedim. Umarım bundan sonra birşeyler değişir. Çok şükür ki sevgilim yanımda, bana destek oluyor:)

ayy okudukça bi tuhaf oldum inşalah yaşamam bunları ama sizin başınıza gelenleride çok iyi anlıyorum çok üzüldüm ama şuna dikkat ettim bana eşimin ailesi şuu yaptı bunu yapmadı diye üzülen hanımların çoğu eşiyle mutlu Rabbim eşinizle çocuğunuzla mutlu huzurlu sağlıklı ömürler versin geriside dış kapının mandalı olsun:34:

bu foruma üye olduğumdan beridir; böyle gencecik kızların içinde bazı şeyleri ukte bırakan kaynanalardan, damatların yaptıklarını sanki kendi yapmış gibi gerile gerile gösteren kaynanalardan, hiçbir şeye katkıları olmadığı gibi çenesini tutamayıp yapılanı bozan kaynanalardan, sanki gelin almayıp eşya alıyormuş gibi davranan kaynanalardan ve kaynana olmadığı halde kaynanalık yapmaya çalışan yengelerden nefret eder oldum.

bu foruma üye olduğumdan beridir; böyle gencecik kızların içinde bazı şeyleri ukte bırakan kaynanalardan, damatların yaptıklarını sanki kendi yapmış gibi gerile gerile gösteren kaynanalardan, hiçbir şeye katkıları olmadığı gibi çenesini tutamayıp yapılanı bozan kaynanalardan, sanki gelin almayıp eşya alıyormuş gibi davranan kaynanalardan ve kaynana olmadığı halde kaynanalık yapmaya çalışan yengelerden nefret eder oldum.

:))bende bu foruma üye oldugumdan beri daha bi özenir oldum herseye..insanın içinde uhde kalması cok kötü..bende herseyin en iyisini istiyorum huzur da istiyorum elbette ama insan bi kere evleniyor ve herseyin kusursuz olmasını istemek de en dogal hakkımız bence..bu sefer böyle su alınsın bu alınsın bohca yapılcak yok gondolda cikolata getırceksın dıye tutturunca:))) bizim zamanında evimiz bile yoktu bı halımız vardı ıkı kasık bı tabak evde penceremız de yok diye baslıyorlar eskılerı..tamam allah razı olsun sıfırdan gelmıssınız de bızde varlıgın ıcınde yokluktan mı baslayalım...siz hele bi düzün evimizi gerisini biz hallederız zaten..:))

canlarım benimde çimde birsürü şey kaldı. hiç bişey apmadılar. bide kayanamlar ezilceğine benim karşıma geçip isteseydin salak dedi.evet bu kelimeyi aynen kullandı. şimdide kapısını bile açmıyorum. hiçbirşeyi haketmiyor. 20 yaşındaydın ya tabiki heveslerim vardı. 1 sene oldu evleneli hala konuşuyo kaynana bide üstüne üstlük gelip başkalarnın yaptığı düğünü bohçayı bana anlatıyor ya.

canlarım benimde çimde birsürü şey kaldı. hiç bişey apmadılar. bide kayanamlar ezilceğine benim karşıma geçip isteseydin salak dedi.evet bu kelimeyi aynen kullandı. şimdide kapısını bile açmıyorum. hiçbirşeyi haketmiyor. 20 yaşındaydın ya tabiki heveslerim vardı. 1 sene oldu evleneli hala konuşuyo kaynana bide üstüne üstlük gelip başkalarnın yaptığı düğünü bohçayı bana anlatıyor ya.

çok kötüymüş ya allah sana sabır versin.. ben içimde birşey kalmaz diye hayal ediyordum ama herşey içimde kaldı sözlüyüm nişanıma daha var ama içimde kaldı ya gözümden yaşlar akıttılar ya hakkımı helal etmiyorum

aaaaaaaaaaahhh ahhhh nedir bu bayanların çektikleri.Neden erkekler bunlarla uğraşmaz dert etmezde biz vara yoğa dert ederiz.Bayanların çilesimidir bunlar.Kız doğunca dağ taş inlermişya az bileeeee.
en başından okumam imkansız ama ara ara yazılanlara baktımda herkesin derdi küçükte olsa büyükde olsa aynı.Nişanlanıcaz diyoruz herşey güzel olacak diyoruz,bişi oluyo ve canımızı acıtıp üzmeye yetebiliyo.Benim başıma gelmez denilen şeyo kişinin başına geliyo...Bende nişanlanmadan ne hayaller kurdum...1 sene nişanlı kaldım ama şimdi ayrıyım.Ayrılış sebebim farklı bişi ama gelgöri ucundan köşesinden bende bu tarz şeyler yaşamadım değil..Bizim adetlerimizde hamam takımı vardır,nişan bohçası olarak değilde ama içeriği aynı şeyler.Hiçbişi istemicem dedim,ben dedikçe evli olan ve nezaketende istememe durumundan başlaına gelenlerden dolayı bana kızıp heşey iste diyen çok oldu.ben istemedim ama istemedikten sorada ne kadar haklı olduklarını anladım.isteyin kızlar,ne kadar istemeseniz o kadar yapmıyorlar.adet ne ise isteyin.Evet eşlerinizle olan mutluluğunuz daha önemli ama düşününki biz bayan olarak bunu öleneeeeeee kadar unutmayıp üzülücez içimizde bi yerde uhte kalmasından dahamı iyi.isteyin beyse adet yapılsın.ben şimdi biri nişanlancak isteme dicem ha ha aslaaa.evet önemli değil ama değer verilmektir.zorla istemek olmaz ama ima etmekte yoruyor adamı.Birde sen mutluyum diye kendini kandırırken biri çıkıyo ordan eşin dostun onu niye böle olmadı bu niye böle olmadı derken oda seni üzüyo.Annen bile yeri geliyo üzüyo.Beklentide fazla olmicak istememezlikte olmicak arkadaşlar çünkü sonunda ikiside üzüyo.Bana yapılmadı değil yapıldı ama beklentimde fazlaydı dolduruşada geldim vs.sonunda yine üzüldüm yani.
Çok uzattım ama dolmuşum sanırım çok pardon..
Herkese mutluluklar dilerim.Herşeyin hayırlısı hepiniz için..

Back