Nişan meğerse içimde ne çok şey için uhte kalmışşş

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

SEHER YILDIZI

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.177
5.314
773
merhaba kızlar. burdaki çoğu konuyu takip ediyorum. istemeler nişanlar takılar nişan düğün elbiseleri vs vs o kadar çok konu varki. belki bu konunun yeri burası değil bilmiyorum ama hepsini okurken ayrı bi hüzün oldu içimde. 3 sene nişanlı kaldım istemeye geldikleri gün bi alyans taktılar 3 sene sonrada adet gelenek görenek hiçe sayılarak çarşısız pazarsız öleeee bedavaya gelin gittim.senağlamabırakın söz nişan elbisesi çarşısı 3 senede bir çopar bile görmedim.Düğünümde dahil. eşyaymış evmiş setmiş kınada saç bile yaptırmadan(karşı taraf yani)
3 sene içinde lafla sözle takılan bi kaçtel bilezik dışında.
ne çok şeyi yaşamamışım meğer ne çok uhte kalmış içimde.senağlamasenağlamasenağlama
burayı okuyunca çok üzüldüm. eksik kalan yada yaşanmamış duygularım için.

benim gibi ölesine bedavaya hiiiç aranıp sorulmadan sonrada evlenen varmı merak ettim yoksa sadece benmiyim

Neden bÖle oldu onu bılmıyorum. Hep bugÜn yarın Şu gÜn bugÜn dedıler. Hep erteledıler. Aılem benı Üzmemek ıÇın hıÇ bıŞıy demedı dememeye ÇalıŞtı.defalarca kouŞtuk ama ıŞe yaramadı hıÇ tınlamadılar. EŞım askerde ıdı o zamankı nıŞanlım yanı. Onunda yapacak bıŞıyı yoktu. Farklı Şehırde olunca adetlerı bılmıyolardır dedık ellerınde yoktur dedık ÇıftÇılıkle uĞraŞıyolar bırakıp gelemıyolardır dedık yanı hep ben bı kulp buldum kendımı kandırmak ıÇın ama o kadar Çok Şey bılıyolarmıŞ kı Şımdı kızları baŞka ılden bırı ıle nıŞanlı en ufak bı eksıklerınde nmusumuz arımız yokmu bızım yapacaklar vazıfelerını dıyo ve bana anlatıyor. Neden kabul ettımmm eŞımı sevıyodum onu kaybetmek ıstemedım. Aılemı zor ıkna atmıŞtım ve dÖnmek ıstemedım.

Canim uzulme.Onemli olan su an mutlu olup olmaman...
Bende ayni seyleri yasadim..Ilk evliligimde esimin ailesi hic bir sey yapamadi.Nisan bohcasindan vazgectim,gelin almaya bile gelen olmadi.Bu bana cok koymustu.Hele eltime takilan 10 bilezik ve koylerinde ayagina kesilen kurbanlari duyunca gunlerce icimden aglamistim..Ama aglamayana meme vermiyorlar eltim herseyi soke soke kendi istemis...Bense hep kendiliklerinden bekledim...Ama 5 yil sonunda ayrildik
Simdi 2. evliligimi yaptim..Bu evliligimde gelinlik bile giymedim...Ama icimde cok seyler yarim kaldi...Simdi kardeimin 15 gun sonra nisani 2 ay sonra da dugunu var..Herseyi tam olsun diye mudahale ediyorum ama damadin ailesi tarafindan yanlis anlasilmaktan korkuyorum..Mal mulk merakliis sanacakalar.Ama kardesimin de anlayis davranmak ugruna sonradan pisman olmasini,baskasina yapilanlari gorunce gozunde yas olmasin istiyorum.Bu isin telafisi yok hayatta 1 kez yasaniyor...

kesinlikle bende katılıyorum.bende bir alyans dışında bişey görmedim.görmediğim gibi sevgili biricik kayınvalidem 33 yıllık kendi nişanında giydiği kıyafeti kına gecemde gelinliğinide düğünümde giymemi istedi.ben kabul etmeyince eşime zaten damatlık almıştık oğlumada kınalık alıcaksınız o zaman dedi.bende erkeğe kınalık alındığı nerde görülmüşte ben alıcam dedim.bu sorunlardan bitanesi tabi.benim evime hep kendi beğendiklerini aldı yani ucuz olanlarını aldı.daha neler neler yani.sevgili eitim ise söke söke 2 set 15 bilezik diğer ıvır zıvır takılar hariç birde gelinliğini satın aldırdı.evinin eşyaları cabası.anlatmak istediğim gerçekten hayatta bir defa olucak bunlar.bir defayıda bırakın herşeyin ilki güzel ve önemlidir.benimde hep içimdedir.gözümün içine baka baka neler aldı eltime.ama eğer hakkım varsa asla helal etmiyorum.biricik eşimde bana herşeyi unutturmak için gücü yettiğince bütün eşyalarımı yenilemeye çalışıyor.benim zevkime göre olsun diye.unutturmaya çalışıyor.unutulmuyor elbette ama bi nebze eşimin bu çabaları ve beni önemsediğini göstermesi beni mutlu ediyo.

ya kusura bakmayın ama herkes kendine göre haklıdır. belki gerçekten durumları yoktu ve kimsenin şikayet etmeye hakkı yoktur göz göre göre evlenmişsin seviyormuşsun seven insan takıyı tokayı sandığı çeyizi laf yaparmı???? önemli olan mutlu olabilmek. altınmış sandıkmış çeyizmiş çimenmiş hepsi laf.

ayy canım ya inan çok üzüldüm,ama ne yapacaksın eşin için huzurun için katlanıyorsun dilerim şuan mutlu bir yuvan vardır.hoşçakal....

arkadaşlar çok teşekkür ediyorum yorumlarınıza. benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşlar ne demek istediğimi anlıyor.cimi arkadaşım allahıma binlerce şükür ki iyiki eşimle evlenmişim. çoook mutluyum o kadar olumsuzluk içinde olumlu tek yünüm eşim.
durumları vardı hatta daha kendi düğününde takılan çifter çifter bilezikleri duruyordu. halada var.olmasa kimse laf etmezdi tabiki ama varken yapmamak benimkisi. şimdi kendi çabalarımla içimde kalan herşeyi aldım arkamdan laf edenler görsünde sussun diye ama bi kere bile koluma takmadım. ne derlerse desinler diye. eğer gösteriş budalası olsaydım sonradan aldığım şeyleri takar takıştırırdım. mesele o değilki mesele önemsenmemek hiçe sayılmak seninle nişanlananlar takıp takıştırıp gezerken her gün eşya almaya giderken sana hava atılala atıla hava basarken sen herşeyden mahrum kalaıyosun. ayrıca herşeye para yok ama tel edemeyecek kadarda değillerdir. yani çok şey var ama anlatılmıyo işte. beni anlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. öle içime batmıştı bende paylaşmak istedim sizlerle.

o an yapimiyor insan sevdigi adam icin, aman bir huzursuzluk olmasin diye
ama sonra sonra anliyor canim. Insan bi zaman kendini kandiriyor polyanacilik yapa biliyor ama an keliyor insanin icinde uhte kalanlar patlak veriyor.

Ben konuyu acan arkadasi cok iyi anlayabiliyorum. Üzülme tatlim.. el den bir sey gelmez. Olan olmus bosver simdi gecmiste kalanlari gelecegine bak allah görüyor ne de olsa yapilan haksizliklari

evet arkadaşım aynen oyle. aman nişanlım kırılmasın aman sorun olmasın aman askerde üzülmesin ama insn hayatında tek bi kere yaşayabileceği şeyleri yaşayamazsa böyle oluyor. inanın dedğim şeylerin maddi boyutu önemli değil. o almadı diye giysim kıyafetim yokmu, onlar almadı diye şimdi takılarım yokmu var ama bi anlamı yok. teşekkür ediyorum beni anladığınız için

SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM CANIM BENIMDE EVLENDIGIMDE HIC YENI ESYAM YOKTU HALEN DAHA YOK10 YILLIK EVLIYIM VE YOK YANI BASKASININ YATAGINDA YATIYORUM BIRDE USTUNE USTLUK BENIMDE BIR COK SEY ICIMI ACITIYO AYRICA KAYNIM VAR BEKAR SIMDI ONA HERSEYIN EN IYISINI YAPMAYA CALISIYORLAR TABIKI HAKLARI KISKANMA DEIL BENIMKISI AMA COK ICIM ACIYO COK HERSEYIMI VERDIM BEN ONLARA 10 YILDIR OLSEM BI KEFENIM O KADARIM YANI DAHA NELER VAR NELERDE BOSVER NE YAPALIM KISMET....senağlama

insanlar yokluktan değil ama bile bile nasıl evlatları arasında ayrım yapar nasıl genç kızların içlerinde yaralar açarlar hiç bilmiyorum. Allahın gücüne gitmesin ama bu konuda hakkım varsa ki var helal etmiyorum. Sende etme. Allahtan ben ayrı şehirlerdeyim. Senede bi iki anca görüyorum yoksa tahammül edemezdim heralde

Canim tabi i para pul degil burda ki problem..Iki gelinine kayinvalidelerin cok cok farkli davranmasi...Hersey parayla duzelmez ama bir tali dil var ki o herseyi halleder..Adetlerimieze gore kizi gelin evinden erkek tarafi gelir ali bunu bile yapmadi bizimkiler.neymis bilmiyorlarmis.Nasil bilmezler...Peki sirf bu yuzden son dakika nikahtan mi kalksaydim ..Kalkmadim ama icimdende atamadim

sher yildizi sen yanliz degilsin.sen gibi cok var canim.aynen bende burdaki arkadslarin nisanmis sözmüs bakinca ben mi cahlim diyorum.beyimle tanistik sonra biz evlenmeye karar verdikten sonra ailesiyle tanistik.benim yanimda arkadsim vardi onu yanina cagirip benim ogluma eliyle gelcek cok oglumun ilmi yeter birsey istemesin demis.bu lafina cok kirildim.beyimi sevmeme ragmen bu is burda bitti dedim.ama o gün ailesini aramis annesi ile kavga etmis sabaha kadar uyumamis.annesi utansin dedim ve evlendim.cogu seyden kisildi hic birseyyapilmadi.yurt disinda yasiyorum ben ve beyiminde buraya getirdim o gelesiye evi dösedim hic eksiksiz.geldi dügünüde kendimiz yaptik.niye diyorum benim neyim vardida o kadar masrafsiz gelin oldum.babam beni üsteliklimi vermisti onlara dedim.utanmadan simdide babam bize ev alivercekmis istanbuldan kaynanam diyor.istedigim gelinlik olmadi.bir gelinlikli resmim bile yok((((((
neler var neler yaram acildi((((((((((
iyisimi susayim(

bende yeni nişanlanıyorum bana da farklı davranıyorlar varsın davransınlar hiç problem etmiyorum başta çok kızıyordum ama şimdi ilgilenmiyorum elbet yanıldıklarını anlıcaklar. varsın takıda almasınlar bohçada yapmasınlar önemli olan benim mutlu olmam. zaten kendim istemiyorum. varsın diğer gelinlerine alsınlar benim sözlüm zaten bana her zaman alıyor. anlatmak istediğim buydu. kayınvaldemin ayırım yapmış olması umrumda bile değil.
ayrımın sebebinide söylemek isterdim ama içimden gelmiyor. çünkü çok komik bir neden. başta çok üzüldüm ama şimdi ilgilenmiyorum bile. ama sadece şunu söylüyorum umarım ilerde güzel geliniyle mutlu olur muhabbetleri daim olur.

feyza bende seni çok iyi anlıyorum. senin kaynananda işi biliyomuş benimki gibi. benimkide anemlere koltuğu bilmem neyi kız alır dediği gibi. allaha havale ettim başka hiç bişiy demiyorum. allah görsün. sürekli dua ediyorum allahım onları benim elime düşürme diye. kimsdeyi allah kimseye düşürmesin ama eğer onlar bana kalırsa eğer bugünleri düşünür kötü davranırım diye korkuyorum. ekinde ne ekersen harmanda da onu biçersin demişler ya çok doğru. devran bu elbet dönecek

uzuldum....onemli olan simdiki mutlulugun.simdi mutluysan eger bos verrr....bugununun tadini cikar derim ben....bende de ayni olmasa da bole 1 sey oldu.hic istemedigim nisan yuzuyu aldilar.oysa ben beyaz altin tek tas ve ya 5 tas istiyordum.ama olmadi.onun icin simdi yalnizca alyans takiyorum.gunah kendimde oldu.ne istedigini soleyeceksin...o kadar...yani ben bos verdim bile....:CüvCüv:

sana yapmışlar ama istediğin olmamış bana yapmak gibi bi girişime bulunmadılarki tercihimi söleyeyim. sadece annemlerin sabrının kalmadığında yok şu zaman yok bu zaman diye oyaladılar. düğün gününü kesmeye geldiklerindede daha fazla oyalanma olmasın diye bisssürü vaatler ettiler tamam bu işte bitti gitti.
yai köprüyü geçene kadar afedersiniz eşeğe dayı dediler. sadee sözde ama. allaha çok şükür çooook mutluyum ama bu konuyu açtığımda duygularım acayip yoğunlşmıştı bende paylaşmak istedim

Son düzenleme:
canım muhtemelen sen istemişsin ya aileni zorlamışın falan senin üstlerine gitmiceğni tahmin etmişlerdir.canım benim üzüldüm senin adına inşallah çocuklarınkini istediğin gibi en güzel şekilde yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…