Merhaba kızlar,
ben de 14. haftamdan beri Suna Hnma gidiyorum. kendisi gerçekten çok yoğun ve hastalarına biraz ilgisiz gelebilir ama bunun sebebi biraz da hastanenin doktorlarına fazla yüklenmesi. randevu aralıklarının 15 dakika olması ve sıklıkla acil müdahale gerektiren durumların çıkması kapı önlerinde aşırı yığılmaya sebep oluyor. ben medipole gitmeye karar verdiğimde tek Doç Dr Suna hanımdı yanlış hatırlamıyorsam. şimdi birkaç tane daha var galiba.
Suna hnm için söyleyebileceğim kendisinin acil durumlarda oldukça etkin olduğu. 24. haftamda ani myom büyümesi sebebiyle erken doğum sancılarım başladı. hastaneye gittigiğimde sadece bıçak saplanması gibi bir ağrı vardı kasığımda. ben bu kadar önemli olabileceğini düşünmemiştim. ama suna hanım vakit kaybetmeden beni hastaneye yatırdı ve gerekli işlemleri başlattı. o gün ona olan güvenim oturdu. şimdi randevularıma gittiğimde beklemeyi umursamıyorum. sonuç göstermek için bekleyenler varsa sıramı veriyorum. çünkü bu yoğunluktaki doktorların çoğu yemeğe bile çıkamıyorlar. bir de dışarıda bekleyen hastaların stresi eklendiğinde performansları düşüyor haliyle.
eskiden telefonla suna hanıma ulaşmak mümkün değildi. şimdi saat 3-4 arasını acil durumlara ve hastalardan gelen telefonlara ayırmışlar. zamanla daha iyi olur inşallah.
gece doğumlarına katılamadığını ben de duydum. kendisiyle konuşmadım ama bu işlerin hepsi şans. eğer nöbetçi doktor benim için daha hayırlı olacaksa varsın kendi doktorum gelmesin. ben o kadar önemsemiyorum bu durumu. çok dikkat edip titizlendikçe bir sıkıntı çıkıyor illaki. kısmet değilse günün en normal saatinde doğum başlar ama doktorunuz seminere gitmiştir, tatildedir veya onlar da insan, onların da ailesi var. bir sıkıntı olur ve gelemez. çok da önceden hesaplanabilecek bir şey değil bu malesef.
sağlık durumu olarak 32. haftadan beri bacaklarım ve ayaklarım acayip şişiyor. preeklampsi tehlikesine karşı idrar tahlili yaptırdık ama idrarda protein atımı çıkmadı. ama tansiyonum biraz yüksek bu aralar. doktorum günlük takipler yapmam gerektiğini söyledi. 10 gün önce (36+0'da)çatı muayenem vardı. normal doğuma son derece uygun çıktım. hatta 1 cm açıklığım varmış. ama bu şişlikler Suna hanımı endişlendirdi. gerekirse suni sancıyla başlatırız dedi. açıkçası ben artık çok yoruldum ve bir an evvel doğurmak istiyorum.
yarın tekrar randevum var. inşallah bekleyelim demez. açılmam da devam etmiştir umarım.
bu arada medipol kapı süsü ve lohusa şerbeti veriyormuş. bunu daha yeni öğrendim. bu haftasonu aldım oysaki süsünü daha. sorun şu ki hastane yoğunluğundan dolayı bilgi aktarımı çok kısıtlı oluyor. avantajlı şeyleri bile hastalarına iletemiyorlar.
en sinir olduğum kısım ise kayıt kabuldeki yığılma. her gidişimde eksik elemanla çalışıyor oluyorlar. sonuç almak isteyenler, kayıt yaptırmak isteyenler, tahlil ve nst parası vermek için bekleyenler.. hepsi bir arada... neyse, bunların hepsi muayene ücretlerinin ucuzluğundan kaynaklanıyor. yapıcak birşey yok yani...
Allah herkese sağlıklı ve kolay doğum nasip etsin. yarınki muayneden sonra yine yazarım.
hepinize sevgiler.