Mecburlar mı?

Yok annem sokmaz asla laf :)
Bianem herdaim arkamdaydı .
Evimi bile nerdeyse o düzdü .
Hiç bir isteğim olmadı . Ama ana yüreği işte alma dedikçe aldı aldı geldi .
Bebek planlarımız bile bir sonraki seneydı .
Ablanlara hereşyi yaptım sana yapamadım .
Ölüp gidersem gözüm açık gidicek dedi ..
Eşim zaten herseyi almasına izin vermez ilk göz ağrımız nede olsa bizde almak şsterşz :)

Adetse adet kanun değil ya :))

bana siz aşırı derecede pısırık geldiniz. anneniz bile kvden çekiniyor, sorumlusu sizsiniz. kaldı ki çalışırken kimse sizin bebeğinize bişey yapmak zorunda değil.

Hazır cevap insanlar değilizdir. Aile yapısından kaynaklık hep karşı tarafı haklı gören, kendimizi yok sayan bir yapımız oldu. Son dönemlerde o kadar çok haksızlığa uğradık ki, hem ailem hem ben farklı kişilerce ve işin ilginç olanı her zaman evet siz haklisiniz ama onlar böyle suyuna gidin denildi. Artık bu bizi son raddeye getirdi. Bu kişilerle mesafe koyduk, ailem o bahsettiğim kişilerle ben de kv ile. Yani yeni yeni tavrımızı farketmeye başladı herkes. İç bana ilk yaptığı eziyetin anca %20 sini ya yapıyor Ya yapamıyor bunu da sezdirmeden yapıyor güler yüzle fakat o kadar aştı ki zamanında sınırını damla koysa taşırıyor. Eğer bana laf ederse ailem susmayacak (onca hakarete hep sessiz kaldılar) ve çok başka yerlere gidecek olay. Bu yüzden ben en az hasarla nasıl atlatabilirimin dersindeyim. Eşimi çok seviyorum, o da beni. Şuan yanımda ama ona ya ailen ya ben ikilemini yaşatmak istemiyorum.

hiç kimseden birşey istemiyoruz biz imkanımız oldukça alacaz deyin annenide aradan çıkarmış olursun ,
ögretmensın mesleğin var ne mutlu
ben kızımı dogurdugumda ekmek alacak paramız yoktu
ama kimse hayatımızda söz hakkı olmasın diye kimseden birşey istemedik ,sizde istemeyin

hee buarada kimsenin annenı ağlatmasına izin verme bir daha

bana siz aşırı derecede pısırık geldiniz. anneniz bile kvden çekiniyor, sorumlusu sizsiniz. kaldı ki çalışırken kimse sizin bebeğinize bişey yapmak zorunda değil.
Kaldı ki ben zorundalar demedim . Evet pısırıktım bu çevre baskısıyla oldu. Sen saygılı ol aman sen karşılık verme. Hiç bilmediğim insanların arasına karışıp tanımak istedim. Zaman verdim ama onlar bana zaman vermedi. Benim yaşadıklarımı bir bir anlatsam ilk 4 ayı bu pısırık lakabını uygun görürsün fakat ondan sonrası hiç de öyle bir insan olmadım. Gayet tavrımı anladılar. Bu yazdıklarım olası bir şey illaki olacak diye bir şey yok, oldu ki yaşandı yuvamı yıkacak boyuta gelmesinden korktuğum için danıştım, dertleştim burda.

kötü günler yaşamadan atlatırsın inşallah ,
mumkun oldugunca bir araya getirmemeye çalış , allah yardımcın olsun

O bir kere oldu o benim annemi bir daha ağlatırsa ben onu ömür boyu ağlatırım... ama aile yapısı olarak laf sokan, yılan gibi sokan, eleştiren, kusur arayan insanlar değiliz. Ailem bi zaman sustu , şuan mesafe koydular hem onlar hem ben ama yaşanacak bir doğum ve yüz yüze gelinecek bir durum olacak. Bana ufacık laf etse ben de ailem de patlayacak haldeyiz bu yuva yıkmaya kadar gider. Eşimle bir problemim olmadığından sırf r insanın egosu uğruna böyle bir şeyi yaşamak beni korkutuyor.

kötü günler yaşamadan atlatırsın inşallah ,
mumkun oldugunca bir araya getirmemeye çalış , allah yardımcın olsun
Amin inşallah çok sağolun, yan yana daireler ve çocuğum doğunca ailem kısa bi süre yanımda olacak bu arada mecbur münasebet kuracaklar umarım her şey yolumda gider.

Amin inşallah çok sağolun, yan yana daireler ve çocuğum doğunca ailem kısa bi süre yanımda olacak bu arada mecbur münasebet kuracaklar umarım her şey yolumda gider.

inşallahhh sen genede bu guzel günleri bu sıkıntılı anları düşünerek mahfetme ,
bol bol dualar et olmayanlara , tadını çıkar keyfini çıkar , herşey olacagına varıyor , hayırlı dogumlar olsun

Bence kimse bisey yapmak zorunda degıl. İsteyen istedıgıni yapsın kayınvalide ile de Si konusun bence acık acık aranıza kocanızı koymayın

Sizin yuvayı sadece siz düşünüyorsunuz anlaşılan. Sizin aileniz evinizin eşya taksidini öderken eşiniz babasının araba taksidini ödüyor. Bir de üstüne kayınvalidenin laf sokmasından korkuyorsunuz. Annesinin densizliğinden eşiniz çekinsin, siz niye çekiniyorsunuz?

adet madet yalan.anne baba durumu yoksa bebeğin durumunu nasıl karşılıcak aile.şöyle salak saçma işlere anlam veremıyorum cıdden.ayrıca ben karşıyım yok mutfak yok yatak odası kızın ne saçma .evlenecek olan kişilerin maaşıda varsa karı koca odesın yatsın borçları.aıle ne dıye gırsın araya.zaten bu yüzden şu saçma adetler yüzünden millet evlenmeye korkuyor ya da huzur kalmıyor.yok ben odedım yok sen odedın ılerıde kv yerleşcek bu koltukları ben aldım kalacam tabi bır surü sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…