- 29 Mayıs 2021
- 2.717
- 5.278
- 39
Peki bundan dostların haberi var mi?Dil okuluna kayıt olup gittiğim vizemde çalışma hakkı yoktu. Kalacgmz her yer belirli sağolsun ordayken kurduğum dostluklar Trde de devam etti 10 yıldır. Güvenilir yer sağlayacak dostlar var
Umarim bi gun Turkiyedede boyle olur demekden baska bise yapamiyorumBizim ülkede bedava anaokulu yok zaten galiba … ama deşiğim gibi böyle bir sistem getirecek adama neler yapar zenginler … bizim sayemizde dönüyor işler diye… Avrupa’nın herseyine özenmişiz de bir bu hayırlı şeylerine bakmamışız …
Ayyy bizim yılı geçti bileSelam ,siz naptiniz yurtdisina gelecektiniz yanlis hatirlamiyorsam gelebildinizmi?
Yok burada asla olmaz…zenginler yıkar ülkeyi başımıza … biz sabit gelirlilerden nasıl vergiler alınıyor ama neyse . İnşallah Allah büyük diyorumUmarim bi gun Turkiyedede boyle olur demekden baska bise yapamiyorum
Aa ne guzel haberler bunlar sevindim adinizaAyyy bizim yılı geçti bileişe bile girdim doğum iznine bile ayrıldım
Turist vizesini en fazla 3 ay olarak alabilirsiniz, onu da vermezler de işte aldınız diyelim. Arap, Hint veya Türklere ait bakkal, büfe, lokanta, manifaturacı, kırtasiye gibi küçük işletmelerde kayıt dışı olarak yarı ücrete çırak gibi kaçak çalışırsınız. Alacağınız para geçinmenize yetmez, bir de oralarda şikayet çok fazla, birisi sizi ispiyonlar ve polis farkettiğinde sınır dışı eder ve bir daha vize bile alamazsınız. Kalifiye elemanlar (Öğretmen, mühendis, doktor, araştırmacı...) için buradan da iş ayarlaması yapılabilir, oturma ve çalışma izni alınabilir.Sen bilgili abla benziyorsunbana söyle bu ablam gibi turist vizesiyle gidip şöyle bir bakıp iş bulabilir miyiZ? Bir şey deneyeceğim bende
Benim gibi Karadeniz kadınından hiçbirşey kaçmaz diyorumTurist vizesini en fazla 3 ay olarak alabilirsiniz, onu da vermezler de işte aldınız diyelim. Arap, Hint veya Türklere ait bakkal, büfe, lokanta, manifaturacı, kırtasiye gibi küçük işletmelerde kayıt dışı olarak yarı ücrete çırak gibi kaçak çalışırsınız. Alacağınız para geçinmenize yetmez, bir de oralarda şikayet çok fazla, birisi sizi ispiyonlar ve polis farkettiğinde sınır dışı eder ve bir daha vize bile alamazsınız. Kalifiye elemanlar (Öğretmen, mühendis, doktor, araştırmacı...) için buradan da iş ayarlaması yapılabilir, oturma ve çalışma izni alınabilir.
Ne denemeyi düşünüyorsunuz?
10 yıldır her sene görüşüyoruz ailece her durumda ben onlara, onlar bana destek olduk. Düğünüme bile.geldiler desem anlarsnzPeki bundan dostların haberi var mi?
Şimdi açıkçası ben de yurtdışında yaşıyorum, 15 yıl önceki dostum arayıp ben orda havayı koklayıp tutunabilecek miyim bakayım istiyorum kocayı çocuğu alıp geliyorum dese bi dururdum açıkçası. Bahsettiğiniz plan 10 gün mü 15 mi 1 ay mi oma karar verip insanlara bildirin öncelikle
2. Olarak İngiltere’yi bilmiyorum ama Kanada ve schengen acayip sıkıntılı şu anda bizim gibi oturum izni olan expatların ailelerine bile turist vizesi vermiyor diye biliyorum. Kızı doğum yapacak annesine vize çıkmamış örnekler var. Sizin aktif vize var mı?
3. Neden havayı koklayıp fırsatları bulmak için illa kalkıp gitmeyi düşünüyorsunuz? Ben burda iş bulurken ve 7 ay çalışırken direktörüm ile sadece 2- evet iki- kez yüz yüze geldim de. Yani birbirimizi görmemize çok da gerek olmuyor. Ha tanıdıklarınız kendi işini yapıyordur restoran veya marketçilik gibi, o ayrı, gidip be yapıyor bakarsınız.
4. Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama onu kendiniz bi düzen tutturmadan belirsizliğin içine sürüklemeyin derim
Çok iyiymiş ..Ben buraya cok kucukken Geldim. Herkesin ne dediginin bi onemi yok devletin ne dedigi onemli. Devlet burada bu kurali koymus. Devlettede gecerli bu kural ozeldede.
Dedigim gibi sosyal bi ulkedeyiz. Bankadan ev kredisi alirken bile faiz gelirine gore
Issizlik maasi bile evin gelirine gore
Tek yasayan 1300 euro issizlik maasi alirken evli ve esinin geliri varsa 800 euro alir.
Halka soz hakki sadece secimde verilir.
Yani siz aslında yazın turist olarak gideceksiniz görmeyeli İngiltere ne olmuş bakalım diyeceksiniz (ekonomi ve iş anlamında)10 yıldır her sene görüşüyoruz ailece her durumda ben onlara, onlar bana destek olduk. Düğünüme bile.geldiler desem anlarsnz
Herkes kendine göre yorum yapmış ama sorularınızn hiç biri benim durumumn sorusu değil.
Eşim tatil yapıyoruz gibi düşünelim ama gözümuz açık olsun her şey için diyor. Oğlumuz Leon 3 buçuk yaşında ve ona da farklı kültür olur ne kadar ilerde o zamanları hatırlamasa da. Ani kalır fotoğraflarda.
Aslında belki ben baştan kendimi ayrıntılı şekilde yazamadigim için bu kadar soru oluyor ama nasip olur.surec ilerledikce daha iyi anlaycgz
Turkiyede 10 dakika bekleyen ,doktor hemsire dövüyorHer seyi iyi güzel de diğer tum avrupa ülkeleri gibi saglik sistemi rezil, acil diye de gitsen 10 saat bekletirler sonra ya bakarlarr ya bakmazlar.
Ironi değil, ciddi ciddi 10 saat beklersiniz.
Turkiyemin gozunu seveyim bu konuda.
Türkiye'deki doğru değil evet ama oradaki de doğru değil. Daha bugün İngiliz üst düzey bir yetkili bunun ciddi bir sorun olduğundan bahsediyordu. Acildeki beklemeler yüzünden aylık ölüm oranının 300-500 kişi olduğundan dert yakiniyordu röportajında.doğru olan Türkiye'nin yaptığı değil oraların yaptığı yalnız
Türkiye de sağlıkta boşa akıtılan kaynak miktarı öyle böyle değil
İşte bizde bunu yapamadıkları için iyi bir eğitim alabilmek için anormal paralar ödüyorsun. Bu sene özel okullar çıldırdı. Bir de extralar var. Servis, kırtasiye masrafı, yemek vs.Ben buraya cok kucukken Geldim. Herkesin ne dediginin bi onemi yok devletin ne dedigi onemli. Devlet burada bu kurali koymus. Devlettede gecerli bu kural ozeldede.
Türkiye’deki doktorlar gerçekten çok meslek aşkı taşıyorlar.Türkiyedeki sağlık sisteminin hala dönmesinin tek ama tek nedeni sağlık çalışanlarının özellikle hekimlerin aşırı ozverisi
ankara anlaşması Hollanda da geçerliMerhabalar arkadaşlar,
Eşim Türkiye çok meşhur olarak bilinen bir kolejde 7 yıldir çalışıyordu. Kendisi zamlardan sonra okul idaresiyle bir türlü uzlaşamadilar ve nerdeyse diğer kolejlerde o şekilde bir durumda.( Kendileri aşırı zam yaparken okul ucretlerine bir şey yok ama bize gelince yok)
Bunu geçen hafta öğrendik ki çalışma izni bitince esimin tazminatını veririz cikablrsene geldi lafbir derdim var derken ciddi ciddi dert çünkü her şeyimiz planlydi.
Ben zaten yıllardır kadro peşinde bu sene olur falan diye diye 37 yaşıma geldim. Zaten bu yaz tatilinde denemek amacli turist vizesiyle acaba İngiltere'de tutunabilir miyiz diye denemek istiyorduk. ( Ben 2013 yılında doktoraya başlamak için dil okuluna gitmstm İngiltere'ye aşırı hayran oldgm bir ülkeydi)
Ama şimdi aile ile birlikte olunca ve Ankara anlaşması da 2021 Aralıkta bittiğini duyunca üzüldüm ama bir fırsat diye istyrz.
Ben eğer nasip olursa önceki konularmda olduğu gibi her şeyi adım adım yazacgm burdan
( Önceki ev alma surecimde nerdeyse adım adım her seyi eksiksz yaZmstm) bu konuda destek ve yorumlarınızı beklyrm.
İlk süreçte turist vizesi ile İngilterenin durumuna bakcgz yazin tatilde
Cok yazik , insanlar bu dongunun icinde olduklarindan materiyalist oluyolar.İşte bizde bunu yapamadıkları için iyi bir eğitim alabilmek için anormal paralar ödüyorsun. Bu sene özel okullar çıldırdı. Bir de extralar var. Servis, kırtasiye masrafı, yemek vs.
Bu konuda bi gurbetci olarak cok yorumum var ama maalesef halk kabullenmeme boburlenme kibir hastaligina yakalanmis oyuzden bise diyemiyorum.Türkiye’deki doktorlar gerçekten çok meslek aşkı taşıyorlar.Yurtdışındakileri bilmiyorum ama. Benim kankamın annesi çocuk kalp doktoru. Kadının bazı hastalarında çaresiz kaldığında ağladığını bilirim. Daha da hala hastalar çok şuursuz, nankör. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur heralde bizimki kadar doktora şiddet uygulayan, öldüren filan. Arkadaşımın Babası da gasteroentolog. Bazı hastalar tazminat davası açmış. Yakını ölünce ya da komplikasyon yaşayınca. Daha kazanan olmamış.
Ben devlet hastanesinde kalan doktorları anlamıyorum. Özeller daha fazla maaş vermiyor mu? Özellere girmek zor mu?
öncelikle özel hastanelerin kotası var; hekim kotası , tam neye göre ayarlanıyor bilmiyorum ama .İşte bizde bunu yapamadıkları için iyi bir eğitim alabilmek için anormal paralar ödüyorsun. Bu sene özel okullar çıldırdı. Bir de extralar var. Servis, kırtasiye masrafı, yemek vs.
Türkiye’deki doktorlar gerçekten çok meslek aşkı taşıyorlar.Yurtdışındakileri bilmiyorum ama. Benim kankamın annesi çocuk kalp doktoru. Kadının bazı hastalarında çaresiz kaldığında ağladığını bilirim. Daha da hala hastalar çok şuursuz, nankör. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur heralde bizimki kadar doktora şiddet uygulayan, öldüren filan. Arkadaşımın Babası da gasteroentolog. Bazı hastalar tazminat davası açmış. Yakını ölünce ya da komplikasyon yaşayınca. Daha kazanan olmamış.
Ben devlet hastanesinde kalan doktorları anlamıyorum. Özeller daha fazla maaş vermiyor mu? Özellere girmek zor mu?
Acilde 1 gün çalışmadan bu konudaki fikirlerimizi kimsenin anlamasını beklemiyorum açıkçası.Türkiye'deki doğru değil evet ama oradaki de doğru değil. Daha bugün İngiliz üst düzey bir yetkili bunun ciddi bir sorun olduğundan bahsediyordu. Acildeki beklemeler yüzünden aylık ölüm oranının 300-500 kişi olduğundan dert yakiniyordu röportajında.
Tık tık
Aslında o şekilde gidip ülkenin gidisatni iş piyasisina bakacağız tutunabilir miyiz diye
Aynen de bunu yapacağız çok güzel toparladiniz yoksa kaçak çalışalım gibi mantgm olsa farklı vize alır çalışma izni ile gideriz o kadar masraf yapacağız sonuçta ama amacımız farklı kimseye anlatamıyorum bunuYani siz aslında yazın turist olarak gideceksiniz görmeyeli İngiltere ne olmuş bakalım diyeceksiniz (ekonomi ve iş anlamında)
Eh gidin bi gezin bakalım. Tabii insanlara önden haber vermeyi salık veririm. Kimse yazın İngiltere’de takılmıyor, özellikle Türkler Türkiye’de güneşin denizin tadını çıkarıyor