Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

Ben İngiltere’de öğrenciyken yaşamıştım şu an yine yurtdışında yaşıyorum
Öğrenci vizesi ile haftalık belli bir süre çalışma hakkınız oluyor zaten. Ama turist vizesinde bu hak yok, adı üstünde turistsin sen diyor, bigben önünde fotoğrafını çektir sarayda askerlerin nöbet değişimini gör, fish and chips ye dön diyor.
Çalışmadan elbette tutunamazsınız hazıra dağ dayanmaz derler. Örneğin indiniz stanstade, nereye gideceksiniz o geceyi nerde geçireceksiniz, ertesi sabah ne yapacaksınız?
Dil okuluna kayıt olup gittiğim vizemde çalışma hakkı yoktu. Kalacgmz her yer belirli sağolsun ordayken kurduğum dostluklar Trde de devam etti 10 yıldır. Güvenilir yer sağlayacak dostlar var ☺️

Aslında o şekilde gidip ülkenin gidisatni iş piyasisina bakacağız tutunabilir miyiz diye

Aslında iş piyassna bakıp o şekilde tutunablr myz diye bakacgz. Ben dil okuluna giderken bile hafta sonu 3 saat çalışıp güzel para kazanmstm garsonluktan gitmeyi dusundgm yer ozamanki şartta kalsaydi ki üzerinden 10 sene geçmiş kesinlikle olur der tasi tarağı toplar farklı vize ile giderdik ama durum öyle değil bilmiyoruz

10-15 sene önce ben de gezme param çıksın diye avrupada gastronomide çalışıyordum
ve 100 EURO alıyordum 2 gün çalışınca. kiram 280 euro filandı, buradan düşünün.

ama şu anda neredeyse 40 yaşına gelmişsiniz
3 saat aralıksız ayakta durup tepsi taşımayı bi deneyin --ben şahsen yapamam o kadar fit değilim + 25 yaşında tonla kadın varken neden size yaptırsınlar?
o zamanlar ben bulunduğum şehre göre "egzotik" bir tipim olduğu için işverenler gel çalış dediğinden gidip çalışıyordum
iş aramıyordum bile. ama o, o zamanlardı.

Canım okuduysan ben daha önce İngiltere'ye gittim basvuru sürecini çok iyi biliyorum. Vizemiz bitmeden Eylül'de döneceğiz zaten. Ben anlatamadım sanırım ama iş piyasasina ülkenin gidişatına bakacağız yoksa orda 6aylik vize ile durma niyetimiz yok ☺️ teşekkür ederim

mesela ne iş düşünüyorsunuz ne yapabilirsiniz?
yazın gideceksiniz anladığım kadarıyla
eşinizin sömestrisi bitince?
3 ay kalacaksınız yani aslında haziranda gidip eylülde gelmek gibi?
3 ayda kalacak yer bile bulamazsınız çünkü şu anda büyük bir konut sorunu var
+ çocuğa hiç bir yer bulamazsınız turist vizesiyle.

bu durumu nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz? çünkü birşey anlamazsınız ki

şehir belliyse sektör belliyse kalacak yer sağlayacak biri varsa direkt oraya gidip, oraya da aslında iş aramaya gidecekseniz, ona göre konuşalım

hani işi bulsanız da gelip iş vizesi alıp tekrar gitmeniz lazım da bunları zaten biliyormuşsunuz.

doktor sayısı 3 katına çıksa yine de eksiklik çözülmez,
Türkiye'deki sağlık sisteminin ne hastaya ne de hekime faydası var .
çok çok ciddi bir boşa kaynak akitiliyor , inanılmaz bir yük sağlık.
dizi ağrıyan ambulans çağırıyor ve ambulans onu alıp hastaneye götürüyor, götürmek zorunda
dünyanın hiçbir yerinde böyle bir boşa kaynak akitilimi yok maalesef herkes aptal biz akıllı değiliz , tam tersi aksine.
Türkiyedeki sağlık sisteminin hala dönmesinin tek ama tek nedeni sağlık çalışanlarının özellikle hekimlerin aşırı ozverisi
dünyanın hiçbir yerinde acilde kişi başı günlük 400 hasta bakılmıyor.
uzman 100 kişiye bakmıyor.
sağlık vermek bu değil
O kadar haklı bir yorum ki...
Son 1 aydır özel hastanelerin bile acilleri tıka başa dolu. Özellikle cocuk hastalarda aşırı bir yoğunluk var. Doktorlara şöyle bir baktım da göz altları çökmüş psikolojik olarak bitik haldeler ama.buna rağmen hasta ile ilgilenirken güler yüzle muayene ediyorlar. Bu sistemi sağlayan devlet değil cidden doktorların özverili çalışma bilincleri. İyi mi kötü mü bilmiyorum ama bizim doktorlarımızın dünyada eşi benzeri yok

İngiltere'den vize almanın şu dönemde ne kadar zor olduğundan haberiniz var mı? Benim doktor ve akademisyen arkadaşlarıma bile ne turist ne de akademik vize çıkmıyorken özelde çalışan öğretmene nasıl çıkacak?

Varsayalım ki vizeniz çıktı ne yapacaksınız, kaçak bir şekilde mi orada kalacaksınız? Mantık biraz ya!

mesela ne iş düşünüyorsunuz ne yapabilirsiniz?
yazın gideceksiniz anladığım kadarıyla
eşinizin sömestrisi bitince?
3 ay kalacaksınız yani aslında haziranda gidip eylülde gelmek gibi?
3 ayda kalacak yer bile bulamazsınız çünkü şu anda büyük bir konut sorunu var
+ çocuğa hiç bir yer bulamazsınız turist vizesiyle.

bu durumu nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz? çünkü birşey anlamazsınız ki

şehir belliyse sektör belliyse kalacak yer sağlayacak biri varsa direkt oraya gidip, oraya da aslında iş aramaya gidecekseniz, ona göre konuşalım

hani işi bulsanız da gelip iş vizesi alıp tekrar gitmeniz lazım da bunları zaten biliyormuşsunuz.
Konutum hazır şükürler olsun sorun yok orda. Ben Karadeniz kadınıyım degil 40 70.olsakta her zaman aynıyız merak etmeyin siz 😍

İngiltere'den vize almanın şu dönemde ne kadar zor olduğundan haberiniz var mı? Benim doktor ve akademisyen arkadaşlarıma bile ne turist ne de akademik vize çıkmıyorken özelde çalışan öğretmene nasıl çıkacak?

Varsayalım ki vizeniz çıktı ne yapacaksınız, kaçak bir şekilde mi orada kalacaksınız? Mantık biraz ya!
Siz de eğer mantık olsa bu şekilde,bu üslupla konuşmazsiniz. Mantık sizin gibi insanlara lazım boş laf yapmayın haddinizi bilin!!!

10-15 sene önce ben de gezme param çıksın diye avrupada gastronomide çalışıyordum
ve 100 EURO alıyordum 2 gün çalışınca. kiram 280 euro filandı, buradan düşünün.

ama şu anda neredeyse 40 yaşına gelmişsiniz
3 saat aralıksız ayakta durup tepsi taşımayı bi deneyin --ben şahsen yapamam o kadar fit değilim + 25 yaşında tonla kadın varken neden size yaptırsınlar?
o zamanlar ben bulunduğum şehre göre "egzotik" bir tipim olduğu için işverenler gel çalış dediğinden gidip çalışıyordum
iş aramıyordum bile. ama o, o zamanlardı.
Siz 25 yaşında egzotikmissiniz ama ben hala öyleyim, sizin adınıza üzüldüm

Her seyi iyi güzel de diğer tum avrupa ülkeleri gibi saglik sistemi rezil, acil diye de gitsen 10 saat bekletirler sonra ya bakarlarr ya bakmazlar.
Ironi değil, ciddi ciddi 10 saat beklersiniz.
Turkiyemin gozunu seveyim bu konuda.
Acil demek kaza yaparsin evde kotu bise gelir basina odur. Ama bas agrisi icin grip icin kolum agridi icin gidince bakmazlar.

Turkiyede aciller insan dolu bu durumdan saglikcilar cok sikayetciler

Yanlis anlamayin sizin durumunuzu bilmiyorum, aciliyetini bilmiyorum, sadece genel bi yorum yapmak istedim

Avrupa sağlık sistemi biraz farklı, özel hastane pekçok ülkede yok, az sayıda ülkede var. Özel hastane ve özel okul Avrupa yönetim felsefesine aykırı düşüyor, hem eğitim hem sağlık insan evlatlarının temel hakkı o yüzden toplumdaki herkese eşit ve aynı kalitede dağılması gerekiyor. parayı verip daha iyi eğitim/sağlık hizmeti almak gibi bir kafa asla yok yani. Yukardaki yorum da ayrıca doğru doktorların kalitesi de, bekleme süreleri de berbattttttttttt. para versen de yine aynı kalitede bir doktora düşme olasılığı yüksek:) Türk doktorları Avrupadaki herkesten iyi kesinlikle, bizimkiler zehir gibi maşallah teşhis, tanı her şey anında.
Avrupadan yasayan biri olarak onayliyorum
Ataturk ne demis beni turk hekimlerine emanet edin demis gercektende dogru
Teshis tani cok guzel ama tedavi konusu tartisilir.

Cherry eşim geçen söyle bir şey söyledi. Arkadaşı Almanya’da yaşıyor. Çocuğu kreşe gidiyor. Aynı kreşte farklı çocuklardan farklı ücret alınıyormuş. Ailenin gelir durumuna göre belirleniyormuş. Gerçekten böyle bir şey var mı? Aynı eğitimi alıp, farklı ücret veriyor?
Evet bu dogru
Her cocuk farkli fiyat oduyor
Ailenin gelirine gore fiyat odeniyo

Adil mi bu ? Tepki yok mu ? Bizim ülke olsa kıyamet kopar
Sosyal bir ulke burasi bence cok adil

Tek basina hayata tutunmaya calisan yanliz yasayan aylik 1500 alan bir kadinla, kari koca calisip ayda 4000 alanla ayni fiyati odemesi tuhaf olmazmi?

Bu sadece kres icin gecerli degil herseyin gecerli burada

Sosyal bir ulke burasi bence cok adil

Tek basina hayata tutunmaya calisan yanliz yasayan aylik 1500 alan bir kadinla, kari koca calisip ayda 4000 alanla ayni fiyati odemesi tuhaf olmazmi?

Bu sadece kres icin gecerli degil herseyin gecerli burada
Siz ne zmandır yabancı ülkedesiniz şimdi ülkenizi düşünün Türkiye;

Benim kızım devlet anaokuluna gidiyor ve cüzi bir para veriyorum ama herkes aynı veriyor …. Düşünüyorum da farklı farklı olsa fazla veren kesin hayır der … o zman daha üstün eğitim ister. Babasının parası azsa gitsin parasıza der …

Siz ne zmandır yabancı ülkedesiniz şimdi ülkenizi düşünün Türkiye;

Benim kızım devlet anaokuluna gidiyor ve cüzi bir para veriyorum ama herkes aynı veriyor …. Düşünüyorum da farklı farklı olsa fazla veren kesin hayır der … o zman daha üstün eğitim ister. Babasının parası azsa gitsin parasıza der …
Ben buraya cok kucukken Geldim. Herkesin ne dediginin bi onemi yok devletin ne dedigi onemli. Devlet burada bu kurali koymus. Devlettede gecerli bu kural ozeldede.

Dedigim gibi sosyal bi ulkedeyiz. Bankadan ev kredisi alirken bile faiz gelirine gore
Issizlik maasi bile evin gelirine gore
Tek yasayan 1300 euro issizlik maasi alirken evli ve esinin geliri varsa 800 euro alir.
Halka soz hakki sadece secimde verilir.

Ben buraya cok kucukken Geldim. Herkesin ne dediginin bi onemi yok devletin ne dedigi onemli. Devlet burada bu kurali koymus. Devlettede gecerli bu kural ozeldede.

Dedigim gibi sosyal bi ulkedeyiz. Bankadan ev kredisi alirken bile faiz gelirine gore
Issizlik maasi bile evin gelirine gore
Tek yasayan 1300 euro issizlik maasi alirken evli ve esinin geliri varsa 800 euro alir.
Halka soz hakki sadece secimde verilir.
Bizim ülkede bedava anaokulu yok zaten galiba … ama deşiğim gibi böyle bir sistem getirecek adama neler yapar zenginler … bizim sayemizde dönüyor işler diye… Avrupa’nın herseyine özenmişiz de bir bu hayırlı şeylerine bakmamışız …

X