Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

ya ben bunu Türk ailesinin kafa yapısına bağlıyorum, parmağına iğne batsa hurraaa acile giden çoğu insan aşırı titiz aile ile büyümüş oluyo ve insan böyle böyle gerçekten bi yerinin biraz ağrımasını halsizliği falan hastalık sanıyor, öyle büyümüş çünkü ben de dahil azıcık kafamı kaşısam bitlendin mi azıcık dizlerimi karnıma çeksem karnın mı aprıyo neyin var diyen annem yüzünden büyüynce hastalık hastası olup çıkmıştım az doktor kapıları aşındırmadım ancak terapi ile yenebildim bu durumu
vala keşke öyle olsa ama köyde çamur içinde gezen insanlar sabahın köründe acile gelip
' sabah sırtımı kasiyordum elime sivilce geldi bir bakar mısınız ' diye özellikle kadın doktor talep ediyor.
bu arada hasta da kadın , sabah sabah acile gelip bunu gösterebiliyor bu tamamen bir sistem sorunudur .
olayda benim acil nobetimde yaşanmış bir olaydir

vala keşke öyle olsa ama köyde çamur içinde gezen insanlar sabahın köründe acile gelip
' sabah sırtımı kasiyordum elime sivilce geldi bir bakar mısınız ' diye özellikle kadın doktor talep ediyor.
bu arada hasta da kadın , sabah sabah acile gelip bunu gösterebiliyor bu tamamen bir sistem sorunudur .
olayda benim acil nobetimde yaşanmış bir olaydir

En azından uzman doktorların yoğunluğunu azaltmak için şöyle bir fikrim var benim de, hastanelerde giriş katta 'hızlı bölüm' olsun, ciddi şikayeti olmayanları tıbbi sekreterle hemen oraya yönlendirsin. Bu şekilde her isteyenin her an uzaman doktora ulaşması gerçekten sisteme aşırı yük bindiriyor.

ya ben bunu Türk ailesinin kafa yapısına bağlıyorum, parmağına iğne batsa hurraaa acile giden çoğu insan aşırı titiz aile ile büyümüş oluyo ve insan böyle böyle gerçekten bi yerinin biraz ağrımasını halsizliği falan hastalık sanıyor, öyle büyümüş çünkü ben de dahil azıcık kafamı kaşısam bitlendin mi azıcık dizlerimi karnıma çeksem karnın mı aprıyo neyin var diyen annem yüzünden büyüynce hastalık hastası olup çıkmıştım az doktor kapıları aşındırmadım ancak terapi ile yenebildim bu durumu

Bana da bizim ülkemizdeki saçma geliyor. Çocuğun azıcık ateşi çıksa aileler kucaklarına çocuğu alıp gecenin yarısında koştur koştur hastaneye gidiyorlar. Doktorun da çok yapabileceği bir şey olmuyor böyle durumlarda çocuk bu hastalanıyor yani, ateş düşürücü verip eve yolluyor. Onun yerine ailenin ateş düşürücü ilacı kullanıp sabahı beklemesi daha akıl karı mesela.

Diğer bir mesele de çocuklar, bebekler aman hasta olmasın diye aşırı korunaklı yaşıyor, okula gittiklerinin ilk yılı hastalıktan kırılıyor sonra. Çocuğun bağısıklık sistemi inşa etmesine aile izin vermiyor bile. Almanyada bakıyorum bebeler parkta oynuyor, bebekler şu kucağa bağlanan zımbırtıda da, bebek arabasında da restoranlara, mağazalara her yere geliyor, bebek arabası iterek jogging yapanlar bile var. Çocuk aman hasta olmasın diye habire yemek dayamak, evden çıkarmamak, sürekli ilaç vermek bana da yanlış geliyor.

En azından uzman doktorların yoğunluğunu azaltmak için şöyle bir fikrim var benim de, hastanelerde giriş katta 'hızlı bölüm' olsun, ciddi şikayeti olmayanları tıbbi sekreterle hemen oraya yönlendirsin. Bu şekilde her isteyenin her an uzaman doktora ulaşması gerçekten sisteme aşırı yük bindiriyor.
Bizim burada bir kadin ve Çocuk hastalıkları hastanesi var onun acilini ben çok beğeniyorum.. Belkide tüm hastanelerin böyledir ama devlet olarak tek burada gördüm ben.. Dediğiniz gibi bir bölüm var hemşireler bakıyor eğer yüksek ateş varsa size öncelik veriyorlar… ya da başka tehlikeli durumları inceleyip onlar size sıra veriyor … zaten çok ateşi olunca çocukları getiriyorum. Hiç beklemedim .

AslındaAsm’lerin asıl düzenlenme sebebi uzman doktorların yükünü azaltmak içindi sanırım Almanya’daki gibi bir sistem istendi ama olmadı neden olmadı merak ediyorum??? bence insanlar ASM den sıra almalı doktor için.

zaten uzmana ulaşmak için randevu alınıyor, ha yoğunluğu azaltıyor mu asla ,
dediğim olay acildeki pratisyenler için.
siz sanırım yurtdışında yaşıyorsunuz orada pek pratisyen kavramı yok , ekstra eğitim alıyorlar aciller için ; bizim gibi gelen her hastaya Mevlana gibi kabul etmediklerinden ...
bizde olay şöyle işliyor okulu bitiyorsun seni ortalama 3 ay sonra biraz senin isteğin birazda kura sonucu olan bir yere atıyorlar
3/4 tane kurum var biri de aciller.
ülkede acillerdeki ağır vaka olmayan her vakaya 3 ,5 aylık mezun adam bakıyor.
tabi günde 1000+ giriş olduğu için çoğu ilde hemen yetişiyor insanlar.

Bizim burada bir kadin ve Çocuk hastalıkları hastanesi var onun acilini ben çok beğeniyorum.. Belkide tüm hastanelerin böyledir ama devlet olarak tek burada gördüm ben.. Dediğiniz gibi bir bölüm var hemşireler bakıyor eğer yüksek ateş varsa size öncelik veriyorlar… ya da başka tehlikeli durumları inceleyip onlar size sıra veriyor … zaten çok ateşi olunca çocukları getiriyorum. Hiç beklemedim .

AslındaAsm’lerin asıl düzenlenme sebebi uzman doktorların yükünü azaltmak içindi sanırım Almanya’daki gibi bir sistem istendi ama olmadı neden olmadı merak ediyorum??? bence insanlar ASM den sıra almalı doktor için.
triyaj aslında her yerde var ama çoğu yerde hemşireler o kadar yoğun ki dediğiniz ise yetisemiyorlar hekim zaten şuan her yerde aşırı eksik.
evet Avrupada sevk sistemi var , ölmeye 5 kala da olsan sevk almadan uzman goremiyorsun(tabi seni ona göre oncelendiriyorlar vs)
ama bizde teyzeler sabah kardiyolog aksam dahiliyeci görmek istiyor buna alıştılar
bir oy politikasi bu ve insanlar bunu bile begenmiyorlar yeterli bulmuyorlar.
o yüzden sistem asla değişmeyecek asla ve asla o sevk sistemi bize gelmez artık.
ha ne olur bir kaç yıla hekimler yine birlik olur yine gidişler artarsa maaşlarda yaptıkları gibi bir düzeltme belki belki sevk olayında yaparlar ama çok çok çok sıkıntı yaşaması lazim mevcut hükümetin.
şuan her hastaya bir şekilde 'bakiliyor '
millet buna bile şükretmek yerine doktor dövüyor hakaret ediyor
acillerdeki beyaz kodların haddi hesabı yok çok az bir kısmı medyaya yansıyor.
merkez acilde çalışan hekim sabah kahvaltı yapıyor gece 1 e kadar yemek yiyemiyor ama yine de insanlara yetmiyor.

Mecbur demişsiniz ama ben hiçbir mecburiyet göremedim. Turistik vizeyle kalıp, kaçak göçek yaşamayı düşünmüyorsunuz değil mi?

Ben avrupadayım, sağlık sistemi hem çok iyi hem çok kötü. Hastaneye düşerseniz detaylı ve sürekli muayene şansınız olabiliyor ama hastaneye ulaşabilmek sorun. Aile hekimi onaylaylayacak da hastane randevunuz oluşturulacak da bla bla bla... Acillerin acil hasta için kullanımını seviyorum ama. Grip oldum gidip bi serum taktırayım diye acile giden göremezseniz.
Kızım 15 aylıkken kreşe başladı Ne üst solunum yolu enfeksiyonları ne gripler vs geçirdi bir kez bile antibiyotik vermediler, Türkiye'ye tatile gittiğimizde ateşlendi diye acile götürdük (niye götürdük bilmiyorum eksik kalmayalım dedik sanırım) antibiyotiksiz asla geçmez dedi yine de vermedik iki gün sonra hiçbir şeyi yoktu.
İki tarafın da artıları eksikleri olduğunu düşünüyorum bu konuda.

Mecbur demişsiniz ama ben hiçbir mecburiyet göremedim. Turistik vizeyle kalıp, kaçak göçek yaşamayı düşünmüyorsunuz değil mi?

Ben avrupadayım, sağlık sistemi hem çok iyi hem çok kötü. Hastaneye düşerseniz detaylı ve sürekli muayene şansınız olabiliyor ama hastaneye ulaşabilmek sorun. Aile hekimi onaylaylayacak da hastane randevunuz oluşturulacak da bla bla bla... Acillerin acil hasta için kullanımını seviyorum ama. Grip oldum gidip bi serum taktırayım diye acile giden göremezseniz.
Kızım 15 aylıkken kreşe başladı Ne üst solunum yolu enfeksiyonları ne gripler vs geçirdi bir kez bile antibiyotik vermediler, Türkiye'ye tatile gittiğimizde ateşlendi diye acile götürdük (niye götürdük bilmiyorum eksik kalmayalım dedik sanırım) antibiyotiksiz asla geçmez dedi yine de vermedik iki gün sonra hiçbir şeyi yoktu.
İki tarafın da artıları eksikleri olduğunu düşünüyorum bu konuda.
antibiyotik vermeyince hasta yakını seni döver seviyeye geliyor.
ondan direkt veriliyor.
şöyle bir kar zarar hesabı yaparsak , nöbetin geri kalanının rezil geçmesi ve bilmem kaç hasta ile kavga etmek mi
yoksa serum ya da antibiyotik vermek mi ?
maalesef ikincisi baskın geliyor.
hiçbir hekim arkadaşımın antibiyotiklerin yoğun kullanımıni desteklemediğini biliyorum ama şartlar insana bunu alistiryor.

yazın bir nobetimde bir hasta 9 yaşındaki çocuğu için serum almadan iyileşmez bu dedi,
dedimki sen bu deneyime nereden eristin ? çocuk 9 yaşında kaç kere serum taktı ?
ısrar etti de etti , lanet olsun diyip vermek zorunda kaliyorsun hâlbuki serum tuzlu sudan başka hiçbir bişey değil.
ilk başlarda ağrı kesici igne bile yapmıyordum anlatıyordum anlatıyordum ama insanlar anlamıyor kavga cikariyorlar

Bu nasıl olabiliyor peki? Hangi yöntemle iyileşiyor, hastalığı kaç gün sürüyor?
her şeye cevap yazıyor gibi oldum da , konu sahibi gibi xjjdjs

kendi kendine geçiyordur grip boğaz enfeksiyonu vs vs bunlar dinleme iyi beslenme vs ile zaten geçen şeyler
ateş vs enfeksiyonun yan etkisi normal şeyler yani.
ama bizde maalesef sanki çocuk hasta olunca dünyanın sonu gibi hissediyor ebeveynler ben de bunu anlayamıyorum.
ben hiçbir hastaligimda antibiyotik kullanmıyorum en son ilkokulda kullanmıştım sanırım,
bir seferde bu sene(30yasinda) tam 45 gün öksürüğüm gecmeyince kullandım .
aradaki 20 sene antibiyotiksiz geçti

Bu nasıl olabiliyor peki? Hangi yöntemle iyileşiyor, hastalığı kaç gün sürüyor?

Hiçbir şey olmuyor işin açık yanı. Ben geçen yıl antibiyotiksi, ilaçsız boğaz enfeksiyonu geçirdim. Ağrıyıp ağrıyıp geçti:) Birinci gün çok ağrıdı, ateşim vardı. 2. gün ateşim düştü. Sonra boğaz ağrısı için ağrı kesicili pastillerden yuvarladım arada ağrı kesici içtim 3 gün sağlam süründüm 5 günde mi ne geçti, 2 gün de dinlendim 1 hafta yaptı.

Turist olarak gitmekle yerleşme durumunda neler yaşanacağını anlamanıza imkan yok. Zaten yerleşme niyetiniz varsa gidip tekrar bakmanıza da gerek yok,aracı kurumlar var vize işlemleri halleden. Onlara gidip danışmanlık hizmeti alabiliyorsunuz. Yerleşmek için neler yapmalı,ev araba nasıl alınır,hayat nasıldır,çocuklarla ilgili durumlar vs hepsini öğrenebiliyorsunuz. Gidip de zaten bildiğiniz bir ülkede sokaklarda gezip yaşam nasıldır öğrenemezsiniz zaten. Ben küçük bir Avrupa ülkesine yerleşmek istiyorum mesela,oğlum liseye geçtiğinde. Neler yapmak lazım,ne lazım,tüm prosedürleri uzman bir kişiden öğrendim. Tekrar gitmeme gerek yok.

triyaj aslında her yerde var ama çoğu yerde hemşireler o kadar yoğun ki dediğiniz ise yetisemiyorlar hekim zaten şuan her yerde aşırı eksik.
evet Avrupada sevk sistemi var , ölmeye 5 kala da olsan sevk almadan uzman goremiyorsun(tabi seni ona göre oncelendiriyorlar vs)
ama bizde teyzeler sabah kardiyolog aksam dahiliyeci görmek istiyor buna alıştılar
bir oy politikasi bu ve insanlar bunu bile begenmiyorlar yeterli bulmuyorlar.
o yüzden sistem asla değişmeyecek asla ve asla o sevk sistemi bize gelmez artık.
ha ne olur bir kaç yıla hekimler yine birlik olur yine gidişler artarsa maaşlarda yaptıkları gibi bir düzeltme belki belki sevk olayında yaparlar ama çok çok çok sıkıntı yaşaması lazim mevcut hükümetin.
şuan her hastaya bir şekilde 'bakiliyor '
millet buna bile şükretmek yerine doktor dövüyor hakaret ediyor
acillerdeki beyaz kodların haddi hesabı yok çok az bir kısmı medyaya yansıyor.
merkez acilde çalışan hekim sabah kahvaltı yapıyor gece 1 e kadar yemek yiyemiyor ama yine de insanlara yetmiyor.
Mesela ab de vergi sistemi buraya gelse inanın ne rahatlar halk ama hiçbir siyasi bunu yapamaz çünkü zenginler buna izin vermez … halkta belki yadırgar 🥹

kendi kendine geçiyordur grip boğaz enfeksiyonu vs vs bunlar dinleme iyi beslenme vs ile zaten geçen şeyler
ama bizde maalesef sanki çocuk hasta olunca dünyanın sonu gibi hissediyor ebeveynler ben de bunu anlayamıyorum.
ben hiçbir hastaligimda antibiyotik kullanmıyorum en son ilkokulda kullanmıştım sanırım,
Açar herkes aynı değil misal kızım alerjik bir çocuk ve küçükken öyle dirençli şeyler yaşadı ki hastahaneler de yattık kalktık …

Ama şimdi daha iyi doktorumuzla görüp şükrediyoruz🤲🏼

Açar herkes aynı değil misal kızım alerjik bir çocuk ve küçükken öyle dirençli şeyler yaşadı ki hastahaneler de yattık kalktık …

Ama şimdi daha iyi doktorumuzla görüp şükrediyoruz🤲🏼
herkes aynı olmayabilir ama herkes hastaneye koşuyor çocuğunun ateşi 37,5 geçmesin.
bu maalesef tamamen bilincsizlikten

herkes aynı olmayabilir ama herkes hastaneye koşuyor çocuğunun ateşi 37,5 geçmesin.
bu maalesef tamamen bilincsizlikten
Yok ben hemşireye söylüyorum 3. Gün gidiyoruz ya da gün içinde asla durmazsa :KK43: ama evet şımarık bir grup var katılıyorum siyasilerde birlikte olup çözüm değil sıkıntıya ateş atıyor 😢

MissCherryBlossom MissCherryBlossom benim ve çocukların sinüzit enfeksiyonu antibiyotiksiz geçmiyor yalnız. Geçer derseniz de öyle evde yatıp dinlenmeye ve alternatif tıbba ayıracak ne zamanım ne enerjim var. Artı evet çocukların hasta olması, gece uyumayan çocuk anneleri ve çalışan ebeveynler için dünyanın sonu maalesef

MissCherryBlossom MissCherryBlossom benim ve çocukların sinüzit enfeksiyonu antibiyotiksiz geçmiyor yalnız. Geçer derseniz de öyle evde yatıp dinlenmeye ve alternatif tıbba ayıracak ne zamanım ne enerjim var
Bende öyleydim küçükken o kadar kötü oluyordum ki ilerlerse ciğere iniyor ki … yani ben çocukken öyleydim bir kez zatürre olmuşum, sonra bronşit ama 30 oldum inanın daha iyiyim antibiyotik kullanmıyorum öyle çok çok hatta iki yılı bitirdim geçen yine tuttu sinüzitim … üzülmeyin doktorlar kar zarar hesabı yapıp verir antibiyotik 👍

MissCherryBlossom MissCherryBlossom benim ve çocukların sinüzit enfeksiyonu antibiyotiksiz geçmiyor yalnız. Geçer derseniz de öyle evde yatıp dinlenmeye ve alternatif tıbba ayıracak ne zamanım ne enerjim var. Artı evet çocukların hasta olması, gece uyumayan çocuk anneleri ve çalışan ebeveynler için dünyanın sonu maalesef
alternatif tıp mi , en karşı olduğum şey kendisi ,
işte genel hasta profili sizin gibi olduğu için ülkedeki sağlık sisteminin düzelme olasılığı yok maalesef,

alternatif tıp mi , en karşı olduğum şey kendisi ,
işte genel hasta profili sizin gibi olduğu için ülkedeki sağlık sisteminin düzelme olasılığı yok maalesef,
Alternatif tıp duyuma göre yapılınca çöp ama ehli olanın lafıyla olursa gayet iyi bir şey

X