Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

ankara anlaşması Hollanda da geçerlitese
Teşekkür ederim evet abim Hollanda da inşaat firması kurup gitti sürenin dolup vatandaş olmayı bekliyor çocukları için ama ben orda yaşamayı hiç düşünmedim. Aklım fikrim İngiltere de 😍

Bu biraz zor ama Türkiye’de dil okulu ile gidildiğinde çalışma izni vs olan sistemler var. İngiltere biraz daha zor bir ihtimal ama İrlanda Kanada bu açıdan daha avantajlı olabilir.
Biz aslında çalışıp para kazanalım derdinde değiliz refah yaşamak istiyoruz, çocuğumuz daha güzel bir ortamda büyüsün. Ben ordaki ortamı, güzelliği unutamıyorum. Düzeni insanların saygısı herkesin kendi işiyle ilgilenmesi öyle.bir yerdi ki kendimi orda doğmuş hissettm desem anlarsnz sanırım 😍

Bu biraz zor ama Türkiye’de dil okulu ile gidildiğinde çalışma izni vs olan sistemler var. İngiltere biraz daha zor bir ihtimal ama İrlanda Kanada bu açıdan daha avantajlı olabilir.
Kanada puan hesaplamasinda fazlasıyla tutuyordu onu da araştırdık ama hava şartı ve ülkenin genel durumu bizi çekmedi teşekkür ederim fikir için ❤️

Aynen de bunu yapacağız çok güzel toparladiniz yoksa kaçak çalışalım gibi mantgm olsa farklı vize alır çalışma izni ile gideriz o kadar masraf yapacağız sonuçta ama amacımız farklı kimseye anlatamıyorum bunu 🤭 herkes kafasında yazdığı Senaryoda oynatıyor bizi yok öyle değil desek de inandıramiyorum 🤭🤭
Hani başka şehire gidersin de acaba orda iş durumu, okullar nasıl diye bu şekilde sonra baktık düzgün iş, okul var o şekilde çalışma vizesi ile gidersin. ( Ki çalışma izni alırsak eşim doktoraya başlamak da istiyor orda daha kolay olur diyor vize durumu)
Ben eğitim dolasiyla Almanya, İskoçya gibi ülkelerde de bulundum ama o zaman eğitimdi ve şimdi yerleşik aile ile gitme başka kriterler gerektiriyor. Yaşadığım şehire bile farklı gözle bakmam lazım o şekilde gezmem bilmem.
hanımefendi ilk mesajınızda ocakta yemeğiniz varmış gibi doğru düzgün hiçbir şey açıklamadan yalap şalap yazdınız ona göre de cevap verildi "herkes kafasına göre" senaryo yazmadı ortada bir bilgi olmadığı için öyle mi böyle mi diye soruldu
ne kadar uslup bilmez bir insansınız
"inandıramıyor"muş siz açıklama yaptıktan sonra kimse size bir şey demedi farkındaysanız...millet doktorlar neden özelde neden değil gibi konuları konuşuyor sizi değil...

hanımefendi ilk mesajınızda ocakta yemeğiniz varmış gibi doğru düzgün hiçbir şey açıklamadan yalap şalap yazdınız ona göre de cevap verildi "herkes kafasına göre" senaryo yazmadı ortada bir bilgi olmadığı için öyle mi böyle mi diye soruldu
"inandıramıyor"muş siz açıklama yaptıktan sonra kimse size bir şey demedi farkındaysanız...millet doktorlar neden özelde neden değil gibi konuları konuşuyor sizi değil...
Evde ne kadar boş zamannz varsa bana sardnz siz 🤭

Daha profiline 4 duvar arasından çıkamayan kötü kalpli insanlar beni kıskandı filanda yazdı. Silmiş onu. 👎🏻
Gerçekten çok ilginç bir insan.

Daha profiline 4 duvar arasından çıkamayan kötü kalpli insanlar beni kıskandı filanda yazdı. Silmiş onu. 👎🏻
Gerçekten çok ilginç bir insan.
Sizin kadar değilim merak etmeyin sordgm soruya ilgili kişiler hariç eli boş herkes cevap vermiş bilmeden. Anlıyorum ki işi gücü yok bazi insanların dur şuraya da bilmeden birşey yazayım der gibiler.
Ben hayal kırıcı olup boş konuşanlardan ve sizin gibi bilip bilmeyenler için yazdım. Tam adrese gitmiş demek ki.

Sizin kadar değilim merak etmeyin sordgm soruya ilgili kişiler hariç eli boş herkes cevap vermiş bilmeden. Anlıyorum ki işi gücü yok bazi insanların dur şuraya da bilmeden birşey yazayım der gibiler.
Ben hayal kırıcı olup boş konuşanlardan ve sizin gibi bilip bilmeyenler için yazdım. Tam adrese gitmiş demek ki.
Biraz hayal dünyasındasınız anlattığınız alice harikalar diyarı acaba kaç yılındaydı ??? Arkadaşım İngiltere’de ki ırkçılık yüzünden oraya gitmedi ABD ye yerleşti .. sizin eşiniz ab vatandaşı olsaydı eminim ülkesine dönerdi ya da İngiltere için tercih olabilirdi ama şu an o ülkeler Türk ve diğerleri için iyi şeyler düşünmüyor … İlber Ortaylı da dinlemenizi öneririm ☺️

Bunu hep duyuyorum özeller de mi bu şekilde acaba?
Acil diye gittiğinde cidden acil olman lazım mesela anaflaksi, kalp krizi, beyin kanaması gibi durumlarda hiçbir yerde hiç beklemezsiniz. Ama kendiliğinden geçmesi gereken ateş için, boğaz ağrısı için acile giderseniz çok beklersiniz çünkü acilin hizmet verdiği grup siz değilsiniz. Türkiye'de de böyle olması gerekir. Herkesi belki kendiniz gibi sanıyorsunuzdur mesela ben hayatımda 3 kere acile gittim, üçü de cidden acildi, gidenler de böyle gidiyor sanıyordum ama geçen gün 0 abartıyla söylüyorum "oğlumun şeyi yeterince büyük mü?" diye gelen hasta gördüm. Böyle gelenlere fırsat verilince cidden acil olan hasta da bekliyor. Mesela burada mhrs'den randevu alıp gidiyoruz ya Avrupa'da çoğu ülkede hastaysan aile hekimine gidersin, aile hekimi gerek görürse "bu hastalığa şu doktor bakar" deyip sana randevu alır, ciddi bir hastalığın varsa aynı güne randevu bulursun, çok ciddi değilse yine randevu bulursun ama uzman doktora görünmesi gereken bir şey değilse aile hekimi ilgilenir ve başkasından randevu alamazsın. Parasını vereyim boğaz ağrıma 3 dkda baksınlar, doktor ne diyorsam yapsın falan bunlar hep orta doğu kafası. İyi hizmet bu değildir, hastane mağaza değil ki sizi memnun etmek için uğraşsınlar, sağlıklı olmanız,yeterli onlar için. Türkiye'de bu konuda hiçbir plan program yok ve doktoru da hastası da mağdur.

Bunu hep duyuyorum özeller de mi bu şekilde acaba?
Gerçekten acil biseyin varsa asla bekletmezler. Öldurmezler seni yani :) ama ufak bi kırık var alçı için bekleyebilirsin bi kac saat atiyorum. Ozel saglik sigortan olsa dahi özel hastanelere gitmek için önce gp'ye yani aile hekimine gitmen gerekiyor turkiyedekinden farkli olarak. Bi sekilde akiyor sistem. Kuzeyde turk hastaneleri var oralara elini kollunu sallayarak girersin :) ya da paran varsa sigortayı beklemeden istediğin ozel doktora girersin. Sistemin magduru her ulkede oldugu gibi fakirler sadece.

Ama acil durumda gercekten iyiler. Bi kere ben seven sisters, eastbourne'da baya yuksek asagisi deniz olan bi yamacin tepesinde iciyodum sandalyemde. Googlelarsaniz görürsünüz aşırı dik beyaz kayalik bi yer. Aşırı esintili bi gündü. Yan tepede duran genclerden biri alkolun de etkisiyle muhtemelen hop asagi düştü çarpa çarpa ve kayaligin arasinda bi yere tutundu örümcek adam gibi. Kırsal bi yer merkezi bi il bile degil yemin ederim on dkda helikopter geldi ve gorevimiz tehlike gibi beline ip baglamis bi adam helikopterden atlayip kurtardi oglani aninda ambulans da geldi goturduler. Acil durumlarda baya iyiler. Mesela binanin yangin alarmi bile yanlislikla calsin 2 dk icinde sokaga 5 tane itfaiye arabasi yığılır aninda.

Aslında o şekilde gidip ülkenin gidisatni iş piyasisina bakacağız tutunabilir miyiz diye

Aslında iş piyassna bakıp o şekilde tutunablr myz diye bakacgz. Ben dil okuluna giderken bile hafta sonu 3 saat çalışıp güzel para kazanmstm garsonluktan gitmeyi dusundgm yer ozamanki şartta kalsaydi ki üzerinden 10 sene geçmiş kesinlikle olur der tasi tarağı toplar farklı vize ile giderdik ama durum öyle değil bilmiyoruz
İngilterenin neresine gelmeyi düşünüyorsunuz? Garsonluk yaparak londrada yasanmaz mesela. Turist vizesiyle gelip ne gormeyi bekliyorsunuz. London eye, tower bridge falan mi :) yani güzel bi arastirma yapin önce bosuna gel git yapmayin bi dunya para gider. Ben londradayim yardimci olayim size. Ozelden yazin sorularinizi. Ama kendiniz de iyi arastirin. 90lardaki gibi iltica etmeyi sakın düşünmeyin. Enselenmeniz 5 gun surer. Evden çıkmayıp fark edilmeseniz bile komşunuz gider şikayet eder human traffic diye :)

Kuzenim burada genel mudur pozisyonundayken, ankara antlasmasi ile gitti. Buradaki 3 evini satti 5 yili tamamlamak icin. Turist vizesiyle gitmeyin diyorlar da, illegal yollardan gidip iltica edenler var.
Eskidendi onlar eskiden. Cash para kullanamiosun bi kere su an hicbi yerde. Metroya bincen marketten su alcan sok o parani cebine diolar simdi. 2 senedir cuzdanimda 1£ para yok benim. Telefonla cikiorum sadece. Banka karti kullancan yani mecbur. Her yerde yuz tanima AI lari calisio. Otobuslerde bile kamera var. Adresin yoksa banka hesabi acamiosun. Banka hesabin yoksa sana oturacak ev vermiolar. Birinin yanina sigindin oturdun nerde calisacaksin. Elden aldigin parayi bankaya yatiramiosun. Kripto olarak aldin diyelim vergisini odemeden cekemiosun oderken kim oldugun anlasilir zaten.

Bu iltica olayini anca tr'de seni öldüreceklerse yapmak mantikli. Belli bi düzen konfor gelir varken coluk cocuk iltica mi edilir yazmayin şunu. Burda usulune uygun ankara anlasmasiyla gelen aileler bile 8 aile bi evde yasiolar. Anne baba cocuk ayni odada hepsi ortak mutfak banyo. Sorsalar ekonomik olarak dunyayi yöneten bi ulkenin en guzel sehrindeler. Ama ahır gibi bi ortamdalar afedersin. Normalde cocugun varsa en az 2+1 olsun evin diyo devlet halbuki burda. Cocuga da oda yap. Yapamiosan cocuk yapma. Ama bizim millet bi garip. Koşulun iyilesmeyecekse niye mevcut koşulunu bozar da gelir hic anlamam.

Bu iltica olayini anca tr'de seni öldüreceklerse yapmak mantikli. Belli bi düzen konfor gelir varken coluk cocuk iltica mi edilir yazmayin şunu. Burda usulune uygun ankara anlasmasiyla gelen aileler bile 8 aile bi evde yasiolar. Anne baba cocuk ayni odada hepsi ortak mutfak banyo. Sorsalar ekonomik olarak dunyayi yöneten bi ulkenin en guzel sehrindeler. Ama ahır gibi bi ortamdalar afedersin. Normalde cocugun varsa en az 2+1 olsun evin diyo devlet halbuki burda. Cocuga da oda yap. Yapamiosan cocuk yapma. Ama bizim millet bi garip. Koşulun iyilesmeyecekse niye mevcut koşulunu bozar da gelir hic anlamam.
Değil mi yani ?
Yoksa ben de eğitimciyim, ben de Karadenizliyim ,ben de üniversite mezunuyum, ben de Nişantaşı çocuğuyum beni niye almıyor İngiltere 🥹

Değil mi yani ?
Yoksa ben de eğitimciyim, ben de Karadenizliyim ,ben de üniversite mezunuyum, ben de Nişantaşı çocuğuyum beni niye almıyor İngiltere 🥹
Hahahhah :KK70: dimi..

Bakmak lazim pide ustasına bile sponsorship veren kebapcilar oluyor atiyorum. Doğrudan meslegin bi karşılığı olmayabilir burda ama o uzmanlik alaninda birini ariyo olabilirler. Avukatlar mesela meslegini icra edemiyor ama danismanlik yapiolar gene kazaniolar. Uzaktan iyi arastirmak lazim. Turist vizesiyle gelip gorulmez ki bunlar. Etrafi mi gezicen ise guce mi bakican.

Ha bi de konu sahibi olur da turist vizesiyle giris yapiosan, kapida sorarlarsa amacını ise guce de bakicaz falan deme ha bos bulunup direkt geri gonderirler. Sapla samani bi ayir diye diyorum.

Öfff ne gömdünüz kadını ya herkes hırsını konu sahibinden alıyor adeta.
Tamam ilk mesajda anlaşılmamış da sonra gayet net anlatmış durumunu. Yurt dışı geçmişi de varmış biliyordur herhalde nedir ne değildir. Bir bakıp geleceğiz diyor işte. Yok şöyle yok böyle ağzından girip burnundan çıkmışsınız. Fırsatı olan herkes kaçacak yer arıyor kadın bir ihtimale tutunmuş gidemezsin Allah gidemezsin.

Evet evet ve evet kesinlikle heleki Türkiye gibi komşuya giderken hastanelere uğranılan bir ülkede parasız olmamasından başka bir çıkar yol yok
ben uzun zaman acillerde çalıştım, gelen şikayetlerin neler olduğunu tahmin bile edemezsiniz.
günde 748383 kişi halsizim diye geliyor, hayır ne yapabilirim halsiz isen ? hastalık bile değil bu.
insanların bu asla hiçbir yerimde sorun olmamalı ağrı olmamalı hissini anlamlandıramıyorum.
özellikle İngilterede çoğu hastalık için hastaneye gitmeye gerek duymama bilinci var mesela bir grip için.
bizde üsye için gelen hastalar genel bütün hastaların 5 te biri filan.
boğazın ağrıyor iki üç güne geçecek işte .
nerden biliyorum e benimde oluyor çünkü , ben hiç ilaç bile kullanmıyorum, çoğu zaman hasta hasta / hasta baktık hatta .

yurtdışındaki bu bilinci seviyorum, hekimler çok rahatlar, maaşları ortalama ama rahatlar
dayak filan da yok yani bizde acilde her gün sözlü hakaret her gün .
neyse iyiki kurtulmusum djdjdj aşırı doldum yine
ya ben bunu Türk ailesinin kafa yapısına bağlıyorum, parmağına iğne batsa hurraaa acile giden çoğu insan aşırı titiz aile ile büyümüş oluyo ve insan böyle böyle gerçekten bi yerinin biraz ağrımasını halsizliği falan hastalık sanıyor, öyle büyümüş çünkü ben de dahil azıcık kafamı kaşısam bitlendin mi azıcık dizlerimi karnıma çeksem karnın mı aprıyo neyin var diyen annem yüzünden büyüynce hastalık hastası olup çıkmıştım az doktor kapıları aşındırmadım ancak terapi ile yenebildim bu durumu

ya ben bunu Türk ailesinin kafa yapısına bağlıyorum, parmağına iğne batsa hurraaa acile giden çoğu insan aşırı titiz aile ile büyümüş oluyo ve insan böyle böyle gerçekten bi yerinin biraz ağrımasını halsizliği falan hastalık sanıyor, öyle büyümüş çünkü ben de dahil azıcık kafamı kaşısam bitlendin mi azıcık dizlerimi karnıma çeksem karnın mı aprıyo neyin var diyen annem yüzünden büyüynce hastalık hastası olup çıkmıştım az doktor kapıları aşındırmadım ancak terapi ile yenebildim bu durumu

29 yaşimdayim. Cocukluğumdan beri anne babamin hastaneye gittigini hatirlamiyorum ciddi bir şey yoksa. 🧿 Sadece trafik kazasi olmuştu ufak o zaman gidildi. Kontrol vs saymiyorum tabi ki.
Ben hasta olduğumda da evde bakiyorlardi
oyle cocukken hasta olup olup doktorlara koştuğumuzu devamli ilaç icirdiklerini filan bilmem ki zaten sık sık hasta olan bir cocukta degilmişim, hala öyleyim kolay kolay hasta olmam ben cok nadir hasta oldum. Eşim hasta olsa bile bana bulaşmaz öptüğüm halde (sadece korona bulaşmişti 🤔) diger klasik hastaliklar bulaşmiyor kolay kolay.

Her şeyde abartmak, "gereksiz ilaç" alimi sağlikli bir şey degil. Tabi ki her hastalikta evde durun daha saglikli demek istemiyorum, elbette gerektiğinde ilaci, doktoru rededecek degiliz. Gerektiğinde ben de kullandim. 🤷

29 yaşimdayim. Cocukluğumdan beri anne babamin hastaneye gittigini hatirlamiyorum ciddi bir şey yoksa. 🧿 Sadece trafik kazasi olmuştu ufak o zaman gidildi.
Ben hasta olduğumda da evde bakiyorlardi
oyle cocukken hasta olup olup doktorlara koştuğumuzu devamli ilaç icirdiklerini filan bilmem ki zaten sık sık hasta olan bir cocukta degilmişim, hala öyleyim kolay kolay hasta olmam ben cok nadir hasta oldum. Eşimin hasta olsa bile bana bulaşmaz öptüğüm halde (sadece korona bulaşmişti 🤔) diger klasik hastaliklar bulaşmiyor kolay kolay.

Her şeyde abartmak, "gereksiz ilaç" alimi sağlikli bir şey degil. Tabi ki her hastalikta evde durun daha saglikli demek istemiyorum, elbette gerektiğinde ilaci, doktoru rededecek degiliz. Gerektiğinde ben de kullandim. 🤷
ben de öyle bağışıklığım çok güçlü covid bile geçirmedim belki geçirdim haberim olmadı, mevsimsel hastalık vurmaz etmez ama gel gelelim sürekli bi şeyime takardım giderdim doktora panikatak anksiyetenin falan vucuda vuran etkileri oysa işte, kas ağrısı, diş gıcırdatma falan en son doktor boynun ters dönmüş stresten git bi psikoloğa falan dedi de öyle çözdüm bu durumu, bi şeyim yok kendimde hastalık arıyordum boyna o kadar pimpiriğe beter olmamışım iyi ki

X