Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

Dil okuluna kayıt olup gittiğim vizemde çalışma hakkı yoktu. Kalacgmz her yer belirli sağolsun ordayken kurduğum dostluklar Trde de devam etti 10 yıldır. Güvenilir yer sağlayacak dostlar var ☺️
Peki bundan dostların haberi var mi?
Şimdi açıkçası ben de yurtdışında yaşıyorum, 15 yıl önceki dostum arayıp ben orda havayı koklayıp tutunabilecek miyim bakayım istiyorum kocayı çocuğu alıp geliyorum dese bi dururdum açıkçası. Bahsettiğiniz plan 10 gün mü 15 mi 1 ay mi oma karar verip insanlara bildirin öncelikle
2. Olarak İngiltere’yi bilmiyorum ama Kanada ve schengen acayip sıkıntılı şu anda bizim gibi oturum izni olan expatların ailelerine bile turist vizesi vermiyor diye biliyorum. Kızı doğum yapacak annesine vize çıkmamış örnekler var. Sizin aktif vize var mı?
3. Neden havayı koklayıp fırsatları bulmak için illa kalkıp gitmeyi düşünüyorsunuz? Ben burda iş bulurken ve 7 ay çalışırken direktörüm ile sadece 2- evet iki- kez yüz yüze geldim de. Yani birbirimizi görmemize çok da gerek olmuyor. Ha tanıdıklarınız kendi işini yapıyordur restoran veya marketçilik gibi, o ayrı, gidip be yapıyor bakarsınız.
4. Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama onu kendiniz bi düzen tutturmadan belirsizliğin içine sürüklemeyin derim

Bizim ülkede bedava anaokulu yok zaten galiba … ama deşiğim gibi böyle bir sistem getirecek adama neler yapar zenginler … bizim sayemizde dönüyor işler diye… Avrupa’nın herseyine özenmişiz de bir bu hayırlı şeylerine bakmamışız …
Umarim bi gun Turkiyedede boyle olur demekden baska bise yapamiyorum :KK43:

Sen bilgili abla benziyorsun 😂bana söyle bu ablam gibi turist vizesiyle gidip şöyle bir bakıp iş bulabilir miyiZ? Bir şey deneyeceğim bende 🫠
Turist vizesini en fazla 3 ay olarak alabilirsiniz, onu da vermezler de işte aldınız diyelim. Arap, Hint veya Türklere ait bakkal, büfe, lokanta, manifaturacı, kırtasiye gibi küçük işletmelerde kayıt dışı olarak yarı ücrete çırak gibi kaçak çalışırsınız. Alacağınız para geçinmenize yetmez, bir de oralarda şikayet çok fazla, birisi sizi ispiyonlar ve polis farkettiğinde sınır dışı eder ve bir daha vize bile alamazsınız. Kalifiye elemanlar (Öğretmen, mühendis, doktor, araştırmacı...) için buradan da iş ayarlaması yapılabilir, oturma ve çalışma izni alınabilir.

Ne denemeyi düşünüyorsunuz?

Turist vizesini en fazla 3 ay olarak alabilirsiniz, onu da vermezler de işte aldınız diyelim. Arap, Hint veya Türklere ait bakkal, büfe, lokanta, manifaturacı, kırtasiye gibi küçük işletmelerde kayıt dışı olarak yarı ücrete çırak gibi kaçak çalışırsınız. Alacağınız para geçinmenize yetmez, bir de oralarda şikayet çok fazla, birisi sizi ispiyonlar ve polis farkettiğinde sınır dışı eder ve bir daha vize bile alamazsınız. Kalifiye elemanlar (Öğretmen, mühendis, doktor, araştırmacı...) için buradan da iş ayarlaması yapılabilir, oturma ve çalışma izni alınabilir.

Ne denemeyi düşünüyorsunuz?
Benim gibi Karadeniz kadınından hiçbirşey kaçmaz diyorum 🤪

Peki bundan dostların haberi var mi?
Şimdi açıkçası ben de yurtdışında yaşıyorum, 15 yıl önceki dostum arayıp ben orda havayı koklayıp tutunabilecek miyim bakayım istiyorum kocayı çocuğu alıp geliyorum dese bi dururdum açıkçası. Bahsettiğiniz plan 10 gün mü 15 mi 1 ay mi oma karar verip insanlara bildirin öncelikle
2. Olarak İngiltere’yi bilmiyorum ama Kanada ve schengen acayip sıkıntılı şu anda bizim gibi oturum izni olan expatların ailelerine bile turist vizesi vermiyor diye biliyorum. Kızı doğum yapacak annesine vize çıkmamış örnekler var. Sizin aktif vize var mı?
3. Neden havayı koklayıp fırsatları bulmak için illa kalkıp gitmeyi düşünüyorsunuz? Ben burda iş bulurken ve 7 ay çalışırken direktörüm ile sadece 2- evet iki- kez yüz yüze geldim de. Yani birbirimizi görmemize çok da gerek olmuyor. Ha tanıdıklarınız kendi işini yapıyordur restoran veya marketçilik gibi, o ayrı, gidip be yapıyor bakarsınız.
4. Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama onu kendiniz bi düzen tutturmadan belirsizliğin içine sürüklemeyin derim
10 yıldır her sene görüşüyoruz ailece her durumda ben onlara, onlar bana destek olduk. Düğünüme bile.geldiler desem anlarsnz 😍
Herkes kendine göre yorum yapmış ama sorularınızn hiç biri benim durumumn sorusu değil.
Eşim tatil yapıyoruz gibi düşünelim ama gözümuz açık olsun her şey için diyor. Oğlumuz Leon 3 buçuk yaşında ve ona da farklı kültür olur ne kadar ilerde o zamanları hatırlamasa da. Ani kalır fotoğraflarda.
Aslında belki ben baştan kendimi ayrıntılı şekilde yazamadigim için bu kadar soru oluyor ama nasip olur.surec ilerledikce daha iyi anlaycgz ☺️

Ben buraya cok kucukken Geldim. Herkesin ne dediginin bi onemi yok devletin ne dedigi onemli. Devlet burada bu kurali koymus. Devlettede gecerli bu kural ozeldede.

Dedigim gibi sosyal bi ulkedeyiz. Bankadan ev kredisi alirken bile faiz gelirine gore
Issizlik maasi bile evin gelirine gore
Tek yasayan 1300 euro issizlik maasi alirken evli ve esinin geliri varsa 800 euro alir.
Halka soz hakki sadece secimde verilir.
Çok iyiymiş ..

10 yıldır her sene görüşüyoruz ailece her durumda ben onlara, onlar bana destek olduk. Düğünüme bile.geldiler desem anlarsnz 😍
Herkes kendine göre yorum yapmış ama sorularınızn hiç biri benim durumumn sorusu değil.
Eşim tatil yapıyoruz gibi düşünelim ama gözümuz açık olsun her şey için diyor. Oğlumuz Leon 3 buçuk yaşında ve ona da farklı kültür olur ne kadar ilerde o zamanları hatırlamasa da. Ani kalır fotoğraflarda.
Aslında belki ben baştan kendimi ayrıntılı şekilde yazamadigim için bu kadar soru oluyor ama nasip olur.surec ilerledikce daha iyi anlaycgz ☺️
Yani siz aslında yazın turist olarak gideceksiniz görmeyeli İngiltere ne olmuş bakalım diyeceksiniz (ekonomi ve iş anlamında)
Eh gidin bi gezin bakalım. Tabii insanlara önden haber vermeyi salık veririm. Kimse yazın İngiltere’de takılmıyor, özellikle Türkler Türkiye’de güneşin denizin tadını çıkarıyor

Her seyi iyi güzel de diğer tum avrupa ülkeleri gibi saglik sistemi rezil, acil diye de gitsen 10 saat bekletirler sonra ya bakarlarr ya bakmazlar.
Ironi değil, ciddi ciddi 10 saat beklersiniz.
Turkiyemin gozunu seveyim bu konuda.
Turkiyede 10 dakika bekleyen ,doktor hemsire dövüyor 🥲

Son düzenleme:
doğru olan Türkiye'nin yaptığı değil oraların yaptığı yalnız
Türkiye de sağlıkta boşa akıtılan kaynak miktarı öyle böyle değil
Türkiye'deki doğru değil evet ama oradaki de doğru değil. Daha bugün İngiliz üst düzey bir yetkili bunun ciddi bir sorun olduğundan bahsediyordu. Acildeki beklemeler yüzünden aylık ölüm oranının 300-500 kişi olduğundan dert yakiniyordu röportajında.
Tık tık

Planınıza dair hiçbir şey anlamadım fakat eğer ki biz gider işi evi ayarlarız diye kendinize güveniyorsanız ve risk almaktan korkmuyorsanız gidin tabi ki. Benim de her zaman önceliğim İngiltere, Kanada, Amerika, Kore'dir. Ama ya dil ya iş ya ev biri garanti olmalı ki sebebim olsun. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur :)

Ben buraya cok kucukken Geldim. Herkesin ne dediginin bi onemi yok devletin ne dedigi onemli. Devlet burada bu kurali koymus. Devlettede gecerli bu kural ozeldede.
İşte bizde bunu yapamadıkları için iyi bir eğitim alabilmek için anormal paralar ödüyorsun. Bu sene özel okullar çıldırdı. Bir de extralar var. Servis, kırtasiye masrafı, yemek vs.
Türkiyedeki sağlık sisteminin hala dönmesinin tek ama tek nedeni sağlık çalışanlarının özellikle hekimlerin aşırı ozverisi
Türkiye’deki doktorlar gerçekten çok meslek aşkı taşıyorlar. 🙏🏻 Yurtdışındakileri bilmiyorum ama. Benim kankamın annesi çocuk kalp doktoru. Kadının bazı hastalarında çaresiz kaldığında ağladığını bilirim. Daha da hala hastalar çok şuursuz, nankör. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur heralde bizimki kadar doktora şiddet uygulayan, öldüren filan. Arkadaşımın Babası da gasteroentolog. Bazı hastalar tazminat davası açmış. Yakını ölünce ya da komplikasyon yaşayınca. Daha kazanan olmamış.
Ben devlet hastanesinde kalan doktorları anlamıyorum. Özeller daha fazla maaş vermiyor mu? Özellere girmek zor mu?

Merhabalar arkadaşlar,
Eşim Türkiye çok meşhur olarak bilinen bir kolejde 7 yıldir çalışıyordu. Kendisi zamlardan sonra okul idaresiyle bir türlü uzlaşamadilar ve nerdeyse diğer kolejlerde o şekilde bir durumda.( Kendileri aşırı zam yaparken okul ucretlerine bir şey yok ama bize gelince yok)
Bunu geçen hafta öğrendik ki çalışma izni bitince esimin tazminatını veririz cikablrsene geldi laf 😥 bir derdim var derken ciddi ciddi dert çünkü her şeyimiz planlydi.
Ben zaten yıllardır kadro peşinde bu sene olur falan diye diye 37 yaşıma geldim. Zaten bu yaz tatilinde denemek amacli turist vizesiyle acaba İngiltere'de tutunabilir miyiz diye denemek istiyorduk. ( Ben 2013 yılında doktoraya başlamak için dil okuluna gitmstm İngiltere'ye aşırı hayran oldgm bir ülkeydi)
Ama şimdi aile ile birlikte olunca ve Ankara anlaşması da 2021 Aralıkta bittiğini duyunca üzüldüm ama bir fırsat diye istyrz.
Ben eğer nasip olursa önceki konularmda olduğu gibi her şeyi adım adım yazacgm burdan
( Önceki ev alma surecimde nerdeyse adım adım her seyi eksiksz yaZmstm) bu konuda destek ve yorumlarınızı beklyrm.
İlk süreçte turist vizesi ile İngilterenin durumuna bakcgz yazin tatilde
ankara anlaşması Hollanda da geçerli

İşte bizde bunu yapamadıkları için iyi bir eğitim alabilmek için anormal paralar ödüyorsun. Bu sene özel okullar çıldırdı. Bir de extralar var. Servis, kırtasiye masrafı, yemek vs.
Cok yazik , insanlar bu dongunun icinde olduklarindan materiyalist oluyolar.
Bir ulkenin halkinda nekadar cahillik varsa basa bakmak gerek. Devlet kararlarina bakmak gerek duzene bakmak gerek, sistemin sorgulanmasi gerek. Bazi seylerde koyu kurallari olacakki ya uyacaksin yada uyacaksin olacak...
Türkiye’deki doktorlar gerçekten çok meslek aşkı taşıyorlar. 🙏🏻 Yurtdışındakileri bilmiyorum ama. Benim kankamın annesi çocuk kalp doktoru. Kadının bazı hastalarında çaresiz kaldığında ağladığını bilirim. Daha da hala hastalar çok şuursuz, nankör. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur heralde bizimki kadar doktora şiddet uygulayan, öldüren filan. Arkadaşımın Babası da gasteroentolog. Bazı hastalar tazminat davası açmış. Yakını ölünce ya da komplikasyon yaşayınca. Daha kazanan olmamış.
Ben devlet hastanesinde kalan doktorları anlamıyorum. Özeller daha fazla maaş vermiyor mu? Özellere girmek zor mu?
Bu konuda bi gurbetci olarak cok yorumum var ama maalesef halk kabullenmeme boburlenme kibir hastaligina yakalanmis oyuzden bise diyemiyorum.

Desemde cok begenmediysen gelme deniliyo . Yargilanmaya ,fikir almaya on elestiriye kesinlikle yuzde 3bin kapali halk. Halbuki insan kendini gelistirmek icin on elestiri, oneriye ihtiyaci vardir.

Benim kucuk kiz 2bucuk yasinda ,yeni okula basliyo . 1 gun alistirma surecinde sinif arkadasinin annesiyle sohbet ederken kendisinin doktor oldugunu ogrendim. Yani o sinifta doktor, avukat cocugu oldugu gibi calismayan ev hanimi cocuguda mevcut. Ne ogretmen ne mudur ne ogretmen yardimcisi hic bir cocuga farkli davranmiyo. Burada guzel olan sey herkes esit, herkesin esit haklari ve ozgurlukleri var. Her aile maddi gelirine gore okula odeme yapar (okul ucretsiz ama mesela geziye falan gidilecek vs). Kimse kimseyi ne mesleki acidan nede maddi durumdan asagida gormez.

Turkiyede klas farki asiri sekilde goz onunde maalesef...

öncelikle özel hastanelerin kotası var; hekim kotası , tam neye göre ayarlanıyor bilmiyorum ama .
ikincisi genelde en çok sıkıntı yaşayıp şiddete uğrayan ekip acilde çalışan pratisyenler , herhangi bir uzmanlık dalında olmadıkları için özele geçmeleri zor olmakla beraber ;
bizde dhy diye bir şey var.
Devlet hizmet yükümlülüğü.
sen tıp fakültesini bitirdiğinde, uzmanlık eğitimini bitirdiğinde , yan dal eğitimini bitirdiğinde hepsi için ayrı ayrı zorunlu olarak devlette çalışmak zorundasın.
atandigin yere göre miktarı değişir genelde 2 yıla yakın sayılır bu miktar.
eğer calismaz isen devlet senin diplomani vermiyor.
yani ben tıp fakültesini bitirdim gideyim özelde çalışayım yok önce devlete hizmet etmek zorundasın.hem de her eğitim döneminden sonra.
ayrıca devlet seni istediği yere görevlendirebilir.
yani sen İzmir'de hekimlik yapıyorsun
sağlık bakanlığı arayıp bugün Perşembe, pazartesi Şırnak'a geçici görevlendirme ile sizi gonderdik diyebilir.Bunun için o an yolluk kalacak yer vs hiçbir şey vermez( yolluk sonra hesaba yatar ) ne yaparsan yap der.
gitmek zorundasın.
ha rapor alabilirsin ama çoğu arkadaşım gerçekten etik değerlerine bağlı oldukları için bunu yapmıyor
illler arası çok çok fazla değil , ama il içi ilçe vsye görevlendirilmeyen uzman çok az özellikle batıda
yani adam 2 gün Kütahya merkezde 3 gün Simav da çalışabilir devlet isterse.

aslında devlette gördüğünüz çoğu doktorun çalışma nedeni budur.
öte yandan insanda gerçekten ben halkıma hizmet edeyim olayı var , bir süre sonra bitiriyorlar ama var bunun için kalan hatta tüm hayatını buna adayan insanlar var.
ama halkın beklentileri öyle boyutlara geliyor mu sonuçta hepsi bir noktada daha az insan görecekleri yerlere geçiyorlar.
bu dhy konusu yurtdışı için geçerli değil , zorunlu hizmet yapmadan yurtdışına gidebilirsiniz , gitmekte hekimlik için çok rahat çünkü bizim halkımızın beğenmediği hekimleri yurtdışı bayıla bayıla çalıştırıyor.
Zaten bir dönem gidislerden dolayı tıkanma noktasına gelince devlet bu yaz maaşlara iyileştirme yaptı .
şu an hekimler cidden devlette de fena kazanmıyor (dolar bazında düşük ama neyse)
bu da gidişleri biraz azalttı.
özel hastanelerinde kendine has sıkıntıları var ama konuyu çok uzattım onu başka zaman yazarım :KK53:

Türkiye'deki doğru değil evet ama oradaki de doğru değil. Daha bugün İngiliz üst düzey bir yetkili bunun ciddi bir sorun olduğundan bahsediyordu. Acildeki beklemeler yüzünden aylık ölüm oranının 300-500 kişi olduğundan dert yakiniyordu röportajında.
Tık tık
Acilde 1 gün çalışmadan bu konudaki fikirlerimizi kimsenin anlamasını beklemiyorum açıkçası.
İş uzaktan zor görünüyor ama korkunç ötesi zor , burada hasta ölmemesinin tek nedeni sağlık çalışanlarıdir sistemle alakası yok ,aksine sistem hekimleri öldürüyor cerrahların ortama yaşam süresi 52 yıl bu ülkede.
Türkiye gibi bir ülkede İngiltere Avrupa sistemi çok yumuşak bir rica , sağlık sistemi direkt özelleşmeli diye düşünüyorum
sahada calisipta bunu düşünmeyen hekimde kalmamış durumda

Yani siz aslında yazın turist olarak gideceksiniz görmeyeli İngiltere ne olmuş bakalım diyeceksiniz (ekonomi ve iş anlamında)
Eh gidin bi gezin bakalım. Tabii insanlara önden haber vermeyi salık veririm. Kimse yazın İngiltere’de takılmıyor, özellikle Türkler Türkiye’de güneşin denizin tadını çıkarıyor
Aynen de bunu yapacağız çok güzel toparladiniz yoksa kaçak çalışalım gibi mantgm olsa farklı vize alır çalışma izni ile gideriz o kadar masraf yapacağız sonuçta ama amacımız farklı kimseye anlatamıyorum bunu 🤭 herkes kafasında yazdığı Senaryoda oynatıyor bizi yok öyle değil desek de inandıramiyorum 🤭🤭
Hani başka şehire gidersin de acaba orda iş durumu, okullar nasıl diye bu şekilde sonra baktık düzgün iş, okul var o şekilde çalışma vizesi ile gidersin. ( Ki çalışma izni alırsak eşim doktoraya başlamak da istiyor orda daha kolay olur diyor vize durumu)
Ben eğitim dolasiyla Almanya, İskoçya gibi ülkelerde de bulundum ama o zaman eğitimdi ve şimdi yerleşik aile ile gitme başka kriterler gerektiriyor. Yaşadığım şehire bile farklı gözle bakmam lazım o şekilde gezmem bilmem.

X