Mecburi İngiltere Yolu Göründü Deneyim Paylaşım

Aslında o şekilde gidip ülkenin gidisatni iş piyasisina bakacağız tutunabilir miyiz diye

Aslında iş piyassna bakıp o şekilde tutunablr myz diye bakacgz. Ben dil okuluna giderken bile hafta sonu 3 saat çalışıp güzel para kazanmstm garsonluktan gitmeyi dusundgm yer ozamanki şartta kalsaydi ki üzerinden 10 sene geçmiş kesinlikle olur der tasi tarağı toplar farklı vize ile giderdik ama durum öyle değil bilmiyoruz
Büyük risk vizesiz gitmek sisteme girişiniz yok sağlık eğitim barınma nasıl olacak? Eve girerken bilmem kaç depozito isteyecekler en basitinden. Teenager yılları gibi yaşamak 30dan sonra kolay değil

Büyük risk vizesiz gitmek sisteme girişiniz yok sağlık eğitim barınma nasıl olacak? Eve girerken bilmem kaç depozito isteyecekler en basitinden. Teenager yılları gibi yaşamak 30dan sonra kolay değil
Vizesiz gidiyorum demedim ki. O süreclerden haberdarim sorun yok. Ben ordaki rahatlığı kendi ülkemde yaşamadım o yüzden hep istiyordum gitmek bu da vesile oldu diyelim ☺️

Bu üslupla size cevap vermek zorunda dglm
Vermeyin zaten belli, insan niye yazmaz ki ?
Birde tipik doğu kültürü tavrı kervan yolda dizilir bir kapağı atalım da …. Olur mu öyle ya turist vizesi.
Bende İngilizce biliyorum, bende üniversite mezunuyum, bende Nişantaşı çocuğuyum .. evim arabam birikmişim var hani bana İngiltere vizesi 😕

Vizesiz gidiyorum demedim ki. O süreclerden haberdarim sorun yok. Ben ordaki rahatlığı kendi ülkemde yaşamadım o yüzden hep istiyordum gitmek bu da vesile oldu diyelim ☺️
Vizesiz derken çalışma vizesiz demek istedim
Çünkü yasadışı olacak turist vizesi ile çalışmak
Böyle yerlerde bunların cezası büyük oluyor

İltica etmek için elinde sosyal-siyasi bir sebep olması gerekiyor. Hayatının tehlikede olması, baskı altında olması filan.
Biliyorum ornekti
Benim ex de bisiklet kazasi geçirmiş, helikopterle kurtarmaya gelmişler, kırılan burnunu falan sigortadan yararlanıp estetik ameliyat yapmışlar. Çok överek anlatıyordu alman sağlık sistemini.

Konu sahibi, TESOL diye bir şey duydun mu?

Bu sertifikayi alırsan dünyanın çoğu yerinde ingilizce öğretmenliği yapabilirmişsin. Paylaştığım videodaki kız bu şekilde iş bulup Almanya 'ya yerleşmiş.
İsterseniz bunu deneyin.
Aslında türlü türlü yol , proje var var göçmek için. Son yillarda malesef bir sürü arkadaşım Avrupa'ya göçtü. Her niyet eden bir şekilde gitti. Instagram'da bu şekilde bilgilendirici yayın yapan çok insan var. Onları takip edip sorular sorun, belki size uyan bir yol bulursunuz

Tesol alan kisi Tr'de bile ogretmenlik yapamaz, yani yaparda 5 değil 3 verirler. Arkadaşım aldı.

Anlaşamıyoruz hanımla… Türkçe çok sıkıntı … vize diyoruz tamam turist vizesi diyor , çalışamazsın diyoruz bir gidelim de diyor 🥹

Şimdi canım ablacım turist vizesiyle gidebilirsiniz de orda iş bulamazsanız peki ne olacak? Daha önemlisi de şu var ki, turist vizesiyle gidip kalıcı tip izne başvurmak diye asla bir şey yok, ben buraya geldim ama kalıcam derseniz elinizde iş kontratı dahi olsa vize alamazsınız üstüne sınırdışı edilirsiniz. İngiltere turistik vizesinde başvururken buraya çalışmaya gelmiyorum, yerleşmeye gelmiyorum, evlenmeye gelmiyorum diye bir ifade var onu okuyup anladığınızı söylüyorsunuz. Öyle bir şey yaparsanız çok çok büyük bir hataya düşersiniz, işin olacağı varsa da olmaz. Kısacası turit olarak gitme planını toptan kaldırıp çöpe atın daha sağlam bir plan yapın.

O yüzden eşinizin iş bulup öyle gitmeyi ayarlamanız gerekiyor. Eşiniz öğretim görevlisi sanırım, ille de gidicez derseniz postdoc da dahil her türlü pozisyona baksın ille de kalıcı pozisyon aramasın. Bol şans dilerim:KK50:
Canım okuduysan ben daha önce İngiltere'ye gittim basvuru sürecini çok iyi biliyorum. Vizemiz bitmeden Eylül'de döneceğiz zaten. Ben anlatamadım sanırım ama iş piyasasina ülkenin gidişatına bakacağız yoksa orda 6aylik vize ile durma niyetimiz yok ☺️ teşekkür ederim

Kuzenim burada genel mudur pozisyonundayken, ankara antlasmasi ile gitti. Buradaki 3 evini satti 5 yili tamamlamak icin. Turist vizesiyle gitmeyin diyorlar da, illegal yollardan gidip iltica edenler var.
2021 Aralık'ta malesf bitti Ankara anlaşması

Canım okuduysan ben daha önce İngiltere'ye gittim basvuru sürecini çok iyi biliyorum. Vizemiz bitmeden Eylül'de döneceğiz zaten. Ben anlatamadım sanırım ama iş piyasasina ülkenin gidişatına bakacağız yoksa orda 6aylik vize ile durma niyetimiz yok ☺️ teşekkür ederim

Yani evet kimse planınızı net anlayamadı sanırsam, yukarda Türkçeyle ilgili bir yorum yapmıştım ya neyse :olamaz:

Çok yanlış iş yapıyorsunuz. Bu şekilde gidip iş bulsanız bile çalışma izni çıkartamazsınız. Onun yerine linkedin gibi kariyer sitelerinden başvuru yapın veya doğrudan şirketlere başvurunuzu yollayın internet üstünden. Uzaktan iş görüşmelerinizi yaparsınız. Kabul edilirseniz de onlar halledecek zaten izinlerinizi.
Orda indeed kariyer sitesi başta olmak üzere sırf piyasaya bakmak için bakıyoruz ama ortam, şartlar,.okullar bunun gibi bir çok şey var aile için o sebeple.yerinde.gormek istiyoruz durumu. Yoksa 2013de benim gittiğim yer olsa evi satar anında giderdik ama pandemiden sonra her yerde her şey değişti.

Yani evet kimse planınızı net anlayamadı sanırsam, yukarda Türkçeyle ilgili bir yorum yapmıştım ya neyse :olamaz:
Sen bilgili abla benziyorsun 😂bana söyle bu ablam gibi turist vizesiyle gidip şöyle bir bakıp iş bulabilir miyiZ? Bir şey deneyeceğim bende 🫠

Çalışmak değil amacımız tutunabilir miyiz diye piyasayı yoklamak, çocuğumuz için okul ve eğitim şartları. Bir de ben dil okulunda iken bile çalıştım 3 saat hafta sonları orda her yerde vardi bu şekilde çalışan siz gittiniz mi İngiltere'ye?

Orda indeed kariyer sitesi başta olmak üzere sırf piyasaya bakmak için bakıyoruz ama ortam, şartlar,.okullar bunun gibi bir çok şey var aile için o sebeple.yerinde.gormek istiyoruz durumu. Yoksa 2013de benim gittiğim yer olsa evi satar anında giderdik ama pandemiden sonra her yerde her şey değişti.

İndeede burdan da bakabiirsiiniz, görüşmelerin çoğu pandemiden beri online da yapılıyor zaten. Oraya kadar gitmeye gerek yok gibim geldi bana:hamarat:

Biliyorum ornekti
Tesol alan kisi Tr'de bile ogretmenlik yapamaz, yani yaparda 5 değil 3 verirler. Arkadaşım aldı.
Çok bir fikrim yok, konu sahibi 'eşim eğitim sektöründe' deyince iletmek istedim. Paylasimi yapan kadın bu şekilde gittiğine dair bir ifadede bulunmuş, doğruluk derecesini bilemiyorum.
Ama gittiği ülkede 5 değil 3 versinler :) en azından kapak atış aşamasında insanın işine yarar. Zamanla başka başka yollar ,daha güzel işler bulunur 😇😇😇
Eski sevgilim Almanya'da kreş öğretmeniydi. Buluştuğumuz bir öğretmen arkadaşım göç etme isteğinden bahsetmişti (gerçi tanistirdigim hemen hemen herkes aynı istekten bahsedince pişman oldum,daha da kimseyle tanistirmadim😅). benim çocuk da ülkede öğretmen ihtiyaci olduğunu - Almanya'ya geliş için güzel bir meslek olduğunu söylemişti.
Ama tabii ki şans işi bu isler. Dediğim gibi çoğu arkadaşım Avrupa'ya Amerika'ya göçtü - göçme aşamasında. Bazıları o kadar vasifsizdi ki, mesela bir arkadaşımın kocası Türkiye'de işletme gibi bir şeyler okuyup mesleginde de çalışmıyordu,o bile gitti. Yani şansı yaver giderse olmaz işler olabilir. Ya da insanin şansı yoksa dili bildigi, geçer mesleği olduğu halde bir imkan yaratamayabilir...
O yuzdne bol şans diliyorum konu sahibine

Çalışmak değil amacımız tutunabilir miyiz diye piyasayı yoklamak, çocuğumuz için okul ve eğitim şartları. Bir de ben dil okulunda iken bile çalıştım 3 saat hafta sonları orda her yerde vardi bu şekilde çalışan siz gittiniz mi İngiltere'ye?
Ben İngiltere’de öğrenciyken yaşamıştım şu an yine yurtdışında yaşıyorum
Öğrenci vizesi ile haftalık belli bir süre çalışma hakkınız oluyor zaten. Ama turist vizesinde bu hak yok, adı üstünde turistsin sen diyor, bigben önünde fotoğrafını çektir sarayda askerlerin nöbet değişimini gör, fish and chips ye dön diyor.
Çalışmadan elbette tutunamazsınız hazıra dağ dayanmaz derler. Örneğin indiniz stanstade, nereye gideceksiniz o geceyi nerde geçireceksiniz, ertesi sabah ne yapacaksınız?

X