Mecbur muyum?

nurunayn

böyle olmak istiyorum...
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
3.572
2
116
İzmir
ben nerden nasıl başlayacam bilemiyorum....
bu yaz tam 4 yıllık evli olacağız inşaalah her evde olan tartışmalar bizdede oldu sıkıntılar iyi günler bizde geçirdik ama zoruma giden şeyde başkaları için tartışmamız ve sonunda büyük bi kavgaya dönüşmesi evlendim sanki eşimşe değil ailesi ile evlendim...
nasılmı:
eşim istiyorki her gün annesine gideyim zaten hep gittimde taaaki 8 aydır evimi zaruruyetten taşıdığım güne kadar eskisi gibi olmasada gene gidiyorum belki aranızdan git ne var diyen vardır ben yeni evlendim annesine gitmekten kendi evime alışamadım sabah giderdik kahvaltı akşam yemegi gece eve gelirdik uyumaya sabah gözümü açar açmaz eşim anneme gidecenmi diye sorardı hayır diyemezdim desem kavga cıkacak biliyorum gitmesine gidiyorumda siz her gün temizlik yaparmısınız ama benim kaynana her gün temizlik yapardı evi cıncık gibi temiz ama sanki bana kastı varmış gibi her gün o koca ev süpürülcek silincek hele derin temizlik yapılcaksa halı koltuk cam kapı silerdim oda yapardı ama öylesine ona yaptırmıcamı biliyo ya kızı var bide hemen yakınında o hasta çocukları var der öğlen çağırııdı gelirlerdi temiz evde çay içip kısır yemeye kim gelmez demezdiki buda candır yeni gelin mecbur değil inanın elimin kınası onun halılarını silerek geçti eşim biliyo ama napsın yaşlı kadın diyo haa yaşlıda değil 60 yaşında ama ajda pekkan gibide süslü evlendiğim zaman sanki kız tarafı gibi her şeyi bize yıktılar zengin oldukları halde bişey yapmadılar çol yokluk çektim eşim işsiz kaldı hep yanında oldum şimdi babam bize ev verdide kurtulduk zannediyordum ama nafile ben 2 kere ev taşıdım hele şimdiki eve tadilatla geldim onun pisliği eşya topla ser bi kere bile gelmediler ev sonra oğullarının evine yemeğe geldiler ev benim diye bişey demiyorum ama bende bıtım rahata erecem dedim ama yok 2 günde bir eşim anneme nezaman gidecen bak hasta bi arasana niye aramıyon diye beynimi yiyo siz her gün arıyonuzmu tamam karşıdaki sizi arar sorar hizmetçi gibi görmez amenna ama o bana hiç acımıyo ağır koltuk vitrin falan olsun akşam eve erkeler eşim kaynım gelince çekelim diyom ama yok onların beli ağrır diyo ya ben neyim valla bazen ağrıdan yorgunluktan yatamazdım ama eşim beni anlamıyo bayram yaklaştı benim canım sıkıldı bebeğimiz olmadı bu zamana kadar dr senin bişeyin yok ama hassas bi yapın var üşütme belini ağrıtma diyo eşimde bunu biliyo evlendim belimde fıtık başlangıcı oldu şimdi kaynanamı nasılsın diye arıyacam ay bayram geldide ev temizleyemiyomda falanda falan bide iğne sokuyor ya anlatamam tamam gelirim desem biliyom canıma okuyacak sonra hasta olunca beni bi sormuyolar bile eşimle geçmiş olsun dileklerini gönderiyolar eşimde demezki ya bi arayın sorun istemiyorumda aramasınlar ama beni rahat bıraksınlar ama kendileri hastalık hastası bi başları dönse bi hapşırsalar dünyayı ayağa kaldırırlar ozmanda her gün arayacam her gün gidecem yok bir gün aramıyayım evde kavga çıkıyo iyide bunlar her gün hastalar ama her gün gezmelerdeler günlerdeler nasıl gezebiliyorlarsa hasta hasta mesele dün eşimle acayip bi kavga ettik görümcem ben bildim bileli hasta yüzünde bi sivilce çıksa acaba bu nedir kasılkarı ağrısa acaba rahim kanserimiyim onlara ne zaman gitsem ben hasta oluyom o inlemeler vahlamalar vs vs işte gene bikaç gündür öksürüyomuş bu seferde ben domuz gribimi oldum diye ağlamaya başlamış benim haberim yok dün eşim geldi ablam hastaymış bi ara dedi tama dedim ha 2 gündürde eşim hasta ona bakıyom telde konuşuyolar ablasıyla ben eşime çorba meyve suyu falan getiriyom duruyom çok kötü olrsa ben iyi bakamamış olurum kaynanam ve görümcem gözünde telde eşim diyoki abla ağlama yarın kan tahlili verirsin falan falan akşam oldu yatacaz annesiylede konuştu ben bulaşıkları topladım dehe yeni oturcam teli kapadı yüzünü astı ne oldu dedim ablam çok hasta bi aramadın nasıl bağırıyo bende dedimki sabahtan beri hiç oturabildimmi anca yeni oturdum hem daha 2 gün önce görüşrüm gripti neyi varki dedim bu nasıl bağırıyo sanki acil hasta ve ben aramıyom sormuyom üstelik öğlen öğrendim en sonunda dedimki MECBURMUYUM her öksürmelerinde hapşırmalarında aramaya ALLAH senmisin bunu diyen kızlar siz bana deyin bunlar gezmelerde tozmalarda beni bilmezler zaten istemiyom da ben ne yokluk çektim babam el uzattı şimdi feraha erdik onlar oğullarının cebine harçlık koydular güzel yemek yapınca oğullarını çağırıp yedirdiler nerden biliyon derseniz eşim hep ağzından kaçırır paraları yemekleri onların olsun ama bana yok hastayım ev temizlencek gibi haber sızdırmasınlar bıktım vallahi bıktım bi kaç gün aramam gitmem sonrasında surat ederler onların yüzünden eşim bana saldırır kavga ederiz yani ne yapayım her gün arayıp bu gün nasılsın bi yerin ağrıyomu deyip dr gibi viziteyemi çıkayım yoksa her gün gidip kaynanamın halılarını koltuklarınımı sileyim haa bu arada 2 eltim ve 2 görümcem var 2 eltimde hiiiç oralı olmuyolar çünkü eşleri bişey demiyo benimki ne zaman aramasam temizliğe gitmesem bana neler neler diyo diyorumki yapma bak bıktım artık bu yüzden beni hrpalamandan onlar gidici biz ALLAH ömür verirse bi ömür birlikteyiz ama anlamıyo kızlar belki size abartı gelir ama bıktım vallahi bıktım nezaman kaynanam yada görümcem hasta olursa kaynanam temizliğe kalkışırsa ben direk bunalıma giriyom paranoyak oldum onların o iğneli sözlerini duyacam suratlarını çekecem diye eşim bana niye arayıp sormadın temizliğe gitmedin diye kızacak diye korkar oldum onlar her gün hastalar her gün ev temizliyolar ben ne yapayım size soruyorum MECBURMUYUM...

Ya arkadaşım benim sana vereceğim bütün fikirleri denemişsin
ıyilikte anlatmışsın kavga etmişsin
Ama kızma da kocan biraz kalın kafalı galiba
Kardeşlerinden azcık kadın kıymeti bilmeyi öğrenememiş
Sen en iyisi getir o kayganayla görümcek hanımı buraya
Biz bi saçını başını yolalım seni rahat bıraksınlar
Şaka bi yana Kızma yaşadıklarına sinir olduğum için saçmaladım
Gerçekten işin zor herşey kocada bitiyor ama senin kocan anlayacak cinsten değil
Ya kavgalara katlanıp sürekli itiraz ederek bıktıracaksın
Yada kaynanan temizlik istediği zaman doktor fıtık var dedi
Şunu dedi bunu dedi diye temizlikten kaytaracaksın
Yani biraz görümcek gibi olacaksın
Allah kolaylık versin canım
Sevgiler

Valla kavga çıkacak diye sessiz kalamazdım ben. Dişlerini göstermezsen daha çok ezerler seni. Tabii ki mecbur değilsin. Eşinle önce güzellikle konuş. Derdini anlat. Anlamıyorsa da her şey olacağı yere varır. Bu şekilde temizlikçi muamelesi görüp yıllarca ezilip kullanılacağına, yıllarını boşa harcama tepkini baştan koy derim ben. allah kolaylık versin.

kocan çok meraklıysa annesine bir hizmetçi tutsun. sen mecbur değilsin. ben olsam hayatta evlerine adım atmazdım. beni buna mecbur edecek kocayı da kapıya koyardım. bu ne saçmalık bu devirde ya. sen enayi misin. diğer gelinler umursamıyorsa sen de umursama. ne demek oğullarının beli ağrımasın diye kanepeleri bilmem neyi sana çektirmeler...

Ben temizlik yaparken annem yaşlılığına da kalsın derdi
Sen böyle gidersen yaşlılığına dermanın kalmicak
Koltuk falan çekerken ayyy belim diye sızlan otur çekemiyorum gücüm yetmiyor de
Her seferinde kuzu kuzu gidersen sağlığından olacaksın
Kocana itiraz etmekten bıkma ağrılarını anlat
Yorulduğunu gücünün yetmediğini anlat
Madem bu kadar temizlik hastası tutsun bi hizmetçi temizletsin
Senin canın yok mu

sağolun kızlar benim tek kurtarıcım bebeğim olsada beni kurtarsa o zaman bana bulaşmazlar benden bişey beklemezler o bi gelse keşke..

kaynanamda görümcemden NEFRET EDıYORUM NEFRET EDıYORUM NEFRET EDıYORUM NEFRET EDıYORUM NEFRET EDıYORUM NEFRET EDıYORUM NEFRET EDıYORUM NEFRET EDıYORUM
ooooooh rahatladım haykırdım ya kızlar sağolun ama çıkacağım eşim geliyomuş yemekte yapmadım canıma değsin beni okadar ağlattı kendinize iyi bakın

sende gorumcen gibi yap, ayy oram agirdi buram agirdi de, onlar seni aramadiklari zamanda esine uzgun bir sekilde soyle o kadar hasta oldum beni bi arayip gecmis olsun demediler. siyaset yapican canim baska yolu yok, kavgayla agzinin tadini kacirma esin anladigim kadariyla kavgayla yola gelcek biri degil en iyisimi sen siyaset yolunu sec. kolay gelsin.

canim sunuda bu kaynanalara gorumcelere ne kadar cok hizmet edersen dediklerini yaparsan o kadar degersiz oluyorsun. yapmadigin ve cok deger vermedigin zaman daha kiymetli olursun. ayrica sen kendi caninin kiymetini bilmessen hizmetci gibi onlara calisirsan onlar senin kiymetini bilirmi? bilmez. hic kendini ezdirme kavgasiz bir sekilde bu isi hastayim mastayim diye hallet.

Ağır kaldırırken, senin erkekleri bekleyelim dediğinde ,onların beli ağırır demesi tepemi attırdı valla..
Elimi belime koyar,bunun hesabını sorardım..
Senin beşiğini sallamadığı için kıymetli değilsin..Senin kıymetini annen bilir ancak..
Ama sende tepene çıkartmışsın..Tabi müsait olduğun zaman yardımcı olabilirsin ,hastalığında vs..
Fakat tek sen misin? o evde yardımcı olacak kişi..Başkaları da varsa ki öyle olduğunu söylüyorsun..
Hep birlikte yapılır..
eşinle konuşup bu konuya netlik getirmelisin..

eşin sanırım kendine eş değil annesine hizmetçi almış...
hiç mi düşünmüyo eşin seni...
bence bütün hata eşide.tabi kayınvcalideninde işine geliyo...

Kısaca cevap vermek gerekirse MECBUR DEĞıLSıN
Annen seni onlara hizmetçi doğurmadı,
Oğullarının beli ağrırmışta, seninki can değilmi?
Herşey eşinde bitiyor canım.

Mecbur değilsiniz...
İyi dayanıyorsunuz valla helal olsun.

Mecbur degilsin....hicte mecbur degilsin vallaha...:hulya:

Esin laftan anlamiyor, iylikle söyledin olmuyor, kavga ettin olmuyor...sende politik olacaksin güzelim.

Her Allahin günü ay suram agriyor ay buram agriyor deyip hasta numarasi yapacaksin....bellimden rahatsizim, toza alerjim var, basim agriyor falan filan deyip mümkün oldugunca araya mesefa koyacaksin böylelikle....at birseyler ya....misafirim gelecek de....kaynananda oldugun zaman temizlige giristigi vakit, ay Anne kusura bakma ama bugün yardimci olamicam...arkadasa söz verdim gitmem gerek de....

Inan birkac defa böyle yaptigin vakit esin zaten kendiliginden susacak bu konuda....

Bu kadarına tabikide mecbur değilsin
Bir kere zorlamayla kimse kimseye bir şey yaptıramaz
Eşinizde biraz sizi kendi halinize bıraksın
Bence bir kursa yazılın
Kendinizede vakit ayırın
Sizden önce işlerini kim yapıyormuş

Baştan yanlış davranmışsın öyle de devam ediyor aklını kullan değişmek senin elinde senin de canına yazık belin tutulup kaldığında kaynanan mı sana bakacak görümcen mi :hulya:

afedersiniz ama yuh diyorum kendini hizmetçi gibi kullandırmışsın şimdi hizmetçi kadar bile değerin yok azıcık kendini ağirdan satevine gidersen de git iş yapıyormuş gibi gorun.bugun belim ağrıyor yaırn regl oldum.iş yapar gibi gorun yapma bırak onlar yapsın gorurum ben hergun temizlik yapmayı:)

kocana da birşey diyemiyorum nutkum tutuldu.bir gunde onları size davet etsin temizlik iş için ya da onlar seni arasın gorev mi veriyor sana hergun hergun ara sor diye sende sizinkileri arat hergun hastalarmış de.

ya kusura bakmasında sende kavga etmemek için bunca zaman susmuşun vben olsaydım açardım ağzımı kapardım gözümü şu hayatta en tahammül edemediğim şey haksızlık yeri geldi kayınpederimede cevabını verdim eşimede haksızlığa asla asla tahammülüm yok susmakla hata etmişin susma yaa ne olacaksa olsun böle yaşamaktansa kavgamı edilecek et ozaman giderim de korkut gözünü bu kadarda ezdrme kendini

bugünler bir daha geri gelmez cnm
kendini bu kadar ezdirme
sen hizmetçilik yapmak için evlenmedin
hiçbir şekilde mecbur değilsin
2 görümcen ve 2 eltin varmış
onların eli armut mu topluyor
ağırlığını koymalısın
böyle kayınvalidelere tahammül edemiyorum ya
onlar da gelin olmamışlar mı
Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim
lütfen kendini ezdirme canım

Hayretler icinde okudum, gercekten anlamakta güclük cekiyorum. Bir insan kendisine bunlari nasil yaptirmaya izin verir?
Canim ya, gercekten cok acidim sana. Hicmi kendine saygin sevgin yok? Hicmi kendini düsünmüyorsun?
Siz esinizle evli degilsiniz canim, esin seni ailesi icin köle getirmis haberin yok.
Vallahi herkes hak ettigi gibi yasarmis, onun icin bu duruma düstügünün sorumlusu sensin.
Sen SINIRLARINI cizeceksinki karsi tarafda ona göre davransin.
Senden cok özür dileyerek bir atasözünü söylemek istiyorum: esek olursan semer vuran cok olur derler.
Daha cok gencsin en güzel yillarini böyle gecirme lütfen. Kendini düsün, evlisin artik seninde yuvan var, evliligini esinle yasa basbasa, beraber birseyler yapin birakin herkes kendi hayatini yasasin.
Vallahi ben sahsen giderdim ve kendime is arardim, bari para kazanirdimda emegimin karsiligini alirdim.
Emin ol bu yaptiklarin gelecekte hatirlanmaz bile. Yani iyilikler cabuk unutulur.
Nereye kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…