- 15 Temmuz 2015
- 945
- 3.644
- Konu Sahibi panic_attack
- #14.001
Harikasın kız panic Moralimi yükselttin sağol. İlettiğin bilgiler çok kıymetli. Özellikle 7.ayda bile 1 çay bardağı ek gıda veriyorsak arayı çabuk kapatıyorum umarım. Bugün yoğurt sınavımız da fena geçmedi. Aile hekimliğinden hemşire aradı bugün o da kg konusuna çok takılma dedi. Şimdilik çiğneyip yutmakta çok rahat değil bizimki, gündüz verdiğim ek gıdalarda alışsın diye kaşıkla veriyorum tabi ki ziyanlık da bol oluyor, olsun, akşam verdiğim muhallebi veya püreyi geniş delikli biberonla veriyorum o zaman iki çay bardağı bile yemiş oluyor. Menenjit aşısının ilk dozunu olduk biz, ateş yapmadı, biraz uyku yaptı.Bütün belirtiler var lakin gelen giden yok. Hadi hayırlı olsun ilk dişiniz Devamı da sancısız gelsin inş.
Biz de az önce 6.ay kontrolünden çıktık, hava alıyoruz. Sıcak hava :/
7800 olmuş. Boy 70 cm. Kilosu az mı yav dedim, yoo gayet iyi dedi dr. 7 de olsa normal dedi. Madam Seyyan
Tadımlara anne sütüyle beslenmediği için 4.ayda başladığımı ve şu an günde toplam 0.75 çay bardağı kadar meyve ve sebze püresi verdiğimi söyledim. Zevkle çiğnemeye çalıştığı için arada hipp kavanoz mama veriyorum dedim. Alayına fırça çekmesini beklerken kavanoz mamayı sürekli vermediğin sürece sorun yok, onların güzel lezzetine çok alışmasın dedi.
Beslenmesinin yüzde 60'ını her zaman formül süt oluştursun dedi. Yavaştan tahıllara geçebilirsin pirinçle başla dedi, ki başladım zaten. 7.aydan itibaren kahvaltı öğününe başlayacakmışız. Ayrıca et ürünlerine de başlayabilirmişiz. Tavuk suyuyla ve çorbayla başla dedi. Domatesi sordum, pişmiş ver başta dedi. Alerji olmazsa daha sonra çiğ de verebilirsin dedi. Tam buğday ekmeği 8.ayda dedi.
7.ayda gün boyu toplam ortalama 1 çay bardağı, 8.ayda da 2 çay bardağı ek gıda verecekmişiz.
İnek sütü, bal, yumurtanın beyazı, şeker, tuz, tropikal meyveler, deniz ürünleri yasak dedi. Herhangi bi öğün listesi vermedi.
Hiçbir bebeğin beslenme tarzı ve zevki bir diğerine hatta ikizine bile benzemez, annelik hislerine güvenerek, onu hiç yemiyo bunu sevmedi diye dertlenmeden, ısrarcı olmadan, panik yapmadan, yavaş yavaş ve deneye deneye öğünleri oluşturursunuz dedi.
Bi de menenjit aşısını anlattı. Kaç doz, hangisinden ve ne zaman yapacağımıza karar verdik. 7.ayda kontrole gerek yokmuş. 8.ayda gelirsiniz dedi. Bendeki bilgiler bu kadar sayın devrelerim.
Dişi dört gözle bekliyoruz ama bizde de çıkmadı cilekliturta_33 gözünüz aydın. Darısı başımıza.