Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ben arete gittim 2 kere. Ama o kadar sıra bekle, sonra 2 dakika da yumurta kontrolü yapar gibi ultrasona baktılar. Zaten aret muayene etmedi ilkinde sadece geldi baktı. Diğerinde hiç görmedim. Biran önce muayene edip göndermeye baktılar. Ne bilgilendirme ne bişey. Ne vitamin kullan şunu al bunu yap yok. Ben daha önce hamile kalmadım ki, hiç bişey bilmiyorum beni bilgilendirmen lazım sonuçta. Doktor beni muayene etmeyecekse hem 450 lira para verip hem de bütün günümün gitmesine gerek yok diye düşündüm. 3 hafta sonra gel dedi gitmedim. Onun yerine özel klinikte bir kadın doğumcuya gittim. Birde geçen gün devlette bir doktora gittim. Devletteki de bayağı ilgiliydi, yarım saat dinledi sordu. (Aretin orda 5 dakika) işte yaştan dolayı perinatolog gözetiminde olman daha iyi olur dedi. Hem 12. Haftada ikili testler yapılıyor onların cihazları daha iyi orda yaptırırsın, ben sevk edicem randevunu 12. Haftaya denk gelicek şekilde onlardan alabilirsin dedi. Ordaki kontrolünden sonra tekrar gelebilirsin dedi. Ona da randevu bulamıyorum şu an. Bakalım bulamazsam belki özel birine giderim, sonra da nifty yaparım diğerleriyle uğraşmam. (Senin vardı galiba beğendiğin bu yakada bir perinatolog)

Peki ikili test yaptırmadın ya, kan testi oluyor sanırım. Birde muayenesi oluyormuş onu yaptı Ercan bey di mi?

Bugün kontrolümüz vardı , kilosu güzel artmış. acaba yine zayıfladı mı diye düşünmekten yine popoma kadar egzama oldum.
Doktor napıyosan devam et ama memede ısrarcı olsan iyi olur çünkü bu şekilde zamanla süt üretimin azalacak dedi. Ama Deniz güçlü emmiyo, mememi yalayıp duruyo. Hastanede kalmadan önce böyle değildi. Az değil ki 13 gün biberonla beslendi, zaten 20 günlük. Benim de aç kalması ihtimaline tahammülüm yok. Sağmaya devam edicem. Unutmaması için meme vermeye devam ediyorum biraz keyif yapıp biberona geçiyoruz. Benim için çok zor tabi. Sağmak ekstra vakit ve emek istiyo. Bence garantici olmak iyidir. İnşallah sütler azalmaz

Senin yerleştirememenden değil asla. Onlar memeyi tutmak isteseler açıyı öyle güzel ayarlıyolar ki desteklemeye bile gerek yok.
Her anne başlarda ben bakamıyorum diye düşünüyo sanırım,ben de öyle oldum.
Bunlar hep kolaya alışmaktan. Benim x small kızım doğduğunda nasıl emiyodu görsen canhıraş! Yahu meme emmekten halsiz düşüp hastanelik oldu. Şimdi emmiyo. Bunlar hep kolaya alışmaktan. Şırınga,easy cup,biberon farketmiyo,bazı bebeler hemen memeyi reddediyo. Bazıları da aylarca iksini eş zamanlı kullanıyo,evde meme sokakta biberon şeklinde devam edenler var.. Yapacak bişey yok hiç canını sıkma. İyi olsunlar yeter.

Ufaklığın kilo almasına sevindim. Sağmaya devam ettikçe memeden uzaklaşılsa da süt üretimi azalır mıymış yav? Ben de emzirme işine yükleneceğim bir tur daha. Bakalım hayırlısı.

Ufaklığın kilo almasına sevindim. Sağmaya devam ettikçe memeden uzaklaşılsa da süt üretimi azalır mıymış yav? Ben de emzirme işine yükleneceğim bir tur daha. Bakalım hayırlısı.
Emzirmeyince hormonlar az çalışır ve süt üretimini yeterince arttıramazmış. Bebek büyüdükçe ihtiyaca yetişemezmişiz. Genelde öyle olurmuş.

Sağol canım ,çok sevindim inşallah sağlıkla kucağına da alırsın

Arkadaşlar size bir takım sorularım var. Sanırım sıra bana geliyor.

Az önce kontrolden çıktım. Nstde sancı çıktı gene. Günde 4 tane ilaca (nidicard) rağmen 4 gün önce 1 cmden biraz az olan açılmam bugün 1,5 cm olmuş. Bu hesapla muhtemelen önümüzdeki Pzt günkü randevundan sonra bi ihtimal doğuma alabilirim seni, hazırlıklı ol dedi doktorum. Spinal sezaryen yaparız muhtemelen çünkü rahim boyun kısalmamış, sadece açılman var ve ilaç kullandığın için normal doğum denemeyelim bebeği strese sokmayalım dedi.

Oğlan gayet iyi, hareketli ve 2750 gr bu arada. Bu akşam ve yarın ciğer geliştirici iğne yapılacak. 36+0 bugün. Doktorum nidicard'ı artık günde 2'ye düşür ve günlük hayatını akışına bırak, nasıl istiyorsan aşırı aktif olmadan takıl, kasma kendini dedi :)

Şimdi ben bu son 4 günlük süreçte kendimi çok yormadım, genellikle uzandım vs ama yatalak gibi de yatmadım. Bulaşık makinesi doldur boşalt, masa topla, salata vs yaptım uzun süre ayakta kalmamaya çalışarak ve dinlenerek. Yani öyle sadece wc ve yemek için kalktım durumunu uygulamadım.

Şimdi ben çoğu kişinin uyguladığı gibi hastane moduna alsam kendimi açılmayı ve doğumu geciktirebilir miyim? Bir hafta daha erteleyebilir miyim mesela? Ne kadar dursa kar çünkü. Yoksa sürekli yatsam da açılma başladı diye ilacı azaltır azaltmaz açılma devam eder mi? Ona göre hareket edecem :))

Şoktan şoka koşup boşluğa bakıyorum şu an. Bi akıl verin bana.

Bu pztesinden sonra mı muayeneye kadar hiç kalkma bakalım doktor karar verecek belli ki ,makine falan boşaltma eğilme belki açıklık durmuş olur biraz daha bekletir ilaç azalınca durum ne olur bilemeyiz doktorun dediği gibi sen kasma rahat olmaya çalış iğne de yapılacakmış kafan da rahat olur inşallah sorunsuz kucağına al canım

Açılmayı sancı ve yürüme tetikler canım mümkünse fazla ayakta durma, ama eğer sancı devam ederse açılma yine devam eder. İnşallah sıkıntısız günü tamamlarsın canım,uzan sürekli o iyi gelecektir

Bana 'her an alabiliriz' dedikten 20 gün sonra doğuma girdiğim için tek diyebileceğim kendini fazla yormamak hariç yapacak birşey yok. WC hariç kalkmamak gibi şeyler abartı zaten, sadece bünyeyi hastaymışın gibi strese sokar ki hem öncesi hem de doğumda manasız bir ruh hali. Hazırlıklarını tamamla. Ciğer geliştirici iğne ciddi iş görüyor. Bebeğin her durumda 2500 gr üstü doğacak belli. Yani rahat ol. Biraz da kadere bırak. Kehanetler titreşiyor derken boşuna demiyorduk

Ne kehanetmiş akıdeş. Titreşe titreşe doğurtacak.
Senin her an alabiliriz dediklerinde sebep neydi ki unuttum. Plasentada yaşlanma mıydı? Bi de o başlamış dedi bana ama önemli değil bu haftalardan itibaren sorun olmaz dedi.

Valla şu an tek tesellim rahim boyunda kısalma olmaması. Ulen madem yer çekimine karşı koyuyon açılma neden oluyo. Sancıdan. Evet.

Bende plasenta 32. haftada yaşlanmaya başlamıştı, 36da coşmuştu artık, suyun azalmasına, gelişimin nerdeyse durmasına ve bende tansiyona neden olmuştu. İte kaka 38i bitirdik ama. Seninki artık sorun çıkarmaz. Benim açıklığıma bakan olmadı yaa, hiç açılma oldu mu bilemeden doğurdum ayol

Ayy senin ayollarını yerim ben cilekliturta_33 nın da olmadı. Pat diye suyu geldi. Ben açılım yapa yapa doğuracam zaar

tüm kalbimle içtenlikle ettim duamı msjini okudugum an. insallah devamı gelir kucagin da son bulur öylede oldu aminnnnnnnnnnnnnnnnmmm

Kendimi daha geç olmadan dün itibariyle emzirme kampına soktum Tomris’in Emzirme Notlari – BYBO selozy bakalım neler olacak.. Gak dese meme guk dese meme yöntemi. Mama vermedim, bir ara sağdığım sütü sabaha karşı uykuluyken biberonla verdim, onu bile yapmayacaktım da uykuya geçişi çok uzadı, zorladı, eşim de tepemde uykusuz, neyse... Bugün ilk defa sol göğsümden emzirirken sağ göğsümden de süt geldi. Hem umutluyum hem de aç kaldı korkusuna direnemezsem diye korkuyorum hala.

Tabi tabi, cumartesi Ercan bey kendi baktı burun kemiği, ense kalınlığı, kolların bacakların gövdeye uyumu çok iyi dedi
İkili test için kan vermeme gerek kalmayacak, üçlü teste de
Detaylı ve nıfty test
Ercan çok detaycı değil o hoşuma gidiyor, gereksiz kaygılı değil, gereksi şeyler yaptırmıyor
Omega içiyorum sadece şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…