Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçmiş olsun oynayan hormon lardan dolayıdır, inşallah doğumdan sonra geçer

Selam gençler. Ultrason sonucunda nur topu gibi 3-4 tane 1 cm.lik ruhumun bile duymadığı safra kesesi taşları çıktı :)

Bir sürü ek tahlil yapıldı. Kaşıntının sebebi bünyemde besleyip büyüttüğüm safra taşları da değilmiş. Taşlar için şu an operasyona gerek yokmuş, çünkü sebep onlar olsaydı operasyona alabiliriz demişlerdi. Neyse ki kanalda değillermiş.

Hormonlar sebebiyle bazı hamilelerde yaşanan gebelik kolestozu denen şeyi yaşıyormuşum. Safra kesesi kanalları daralınca karaciğerden kana karışan safra tuzları içten içten el ayakta kaşıntı yapıyomuş. Değerleri düşürmek ve kaşıntıyı geçirmek için kullanılan bi hap varmış ama biraz daha bekleyelim, haftalık kan tahlili ile takip edelim dedi genel cerrah, dahiliyeci ve benim kadın doğum doktorum.

İki gün önce 69du değer, bugün 79 çıktı. Dün de deli gibi acılı, baharatlı mezeler yediydim :)) 100e çıkarsa ilaca başlayacakmışız. Bayıla bayıla yediğim baharatlar, acılar, yağlılar yasaklandı. 3 ay boyunca bol su, yeşillik, sebze, meyve tüketilecek. Hiç kilo almam artık. Ve 40. Hafta beklenmeyip bi aksilik olmaz ise ya da oğlan erken gelecem demez ise 38-39 gibi planlı doğum yapılacak Kolestaz gebelerde son ana kadar beklemek istemiyorlarmış.

Geçmiş olsun. Neyse ki bebeğe etki eden şeyler değil bunlar değil mi, sıkıntısı taşıyana. Diğer tahliller falan da temiz çıkar.

Ben de idrardaki lökosit fazlalığını hafif bir vajinal enfeksiyonla atlatıyorum umarım. Bu haftalar bünyedeki hafif marazların dışavurum haftalarıymış demek ki.. hepimizde birşeyler çıktı ayol

Basın sagolsun mevlam sizlere saglık sıhat versin

Evet resmen maraz haftası. Değer 1000lere çıkarsa bebeği etkiliyormuş, anne karnında kakasını yapıyormuş vs. O yüzden 40 haftayı beklemiyorlar sanırım.

Bu arada Armin'in sağlıklı olan bebeğine yanlışlıkla 2 defa amniyosentez yapılmış. Sağlıksız olanla karıştırmışlar. :/ Tekrar amniyosentez yapılacakmış sağlıksız olan için.

Hamile kalması ayrı dert, kalsak ayrı dert. Şu an kaşınıyorum mesela, gece mesaim başladı.

Ablamda da olmuştu ama ondaki oldukça ciddiyidi hasateneye yatmıştı hiç öyle safradan falan bahsedilmemişti. İnşallah hemen iyi olursun. Şimdi bizim bebek 6 yaşına geliyor:)

Aaaa. Vallahi hayret ya...

Ablamda da olmuştu ama ondaki oldukça ciddiyidi hasateneye yatmıştı hiç öyle safradan falan bahsedilmemişti. İnşallah hemen iyi olursun. Şimdi bizim bebek 6 yaşına geliyor:)

Artış devam ederse benimki de ciddileşecek. :/ Erken dönemde fark edildi. Rutin tahlilin yapılacağı gün kaşıntım başlamıştı hatta.

Genelde 30.haftadan sonra başlıyomuş. Ablan kaçıncı haftada doğum yapmıştı peki hatırlıyo musun?

Normal zamanda epidüral ile doğurdu. Ben her zamanki gibi yurt dşında olduğumdan bana haber vermemişler sonradan haberim olmuştu. Konuyu sonradan öğrendiğimden edinebildiğim bilgi bu kadar. Vitaminlere de bağlamıştım ben ama değildir herhalde.

Sonraki gebelikte yaşamadı mesela...

AYNI TARIHLERDE BEN DE BUNU YASADIM, BAYADIR GIREMEDIGIM ICIN KK YA GORMEMISIM, benım de gecyı sandıgım adan yıne baslıyor ve baslamadan oncekı gun doktordaydım zaten hıc bır sey demedı gercı o gun yanma yoktu, acaba doktorda bısey mı bulastı dıye de korkmadım degıl :)

amin inşallah kavuşursun hayaline biran önce

Adet oldum bugün. Buay şu idrar yakması yüzüne çok değendiremedik, önce şu yanmayı düzeltmem lazım ama dr bi..... Anlamıyor verdiği ilaç cacık hiçbirşeyr yaramadı

benım de tam yumurtlama gunu basaldı o yanma bır gun oncesınde yıne doktor kontrolune gıtmıstım neden olmuyor bu bebek yavvvv dıye :) ve bu ay adet yıne geldı hem de tam gununde ustelık bır yumurta vardı olgun, guya hersey cok ıyıydı hatta 26. gun progesteron testı 9,15 cok ıyı dedı ama adetım kosa kosa geldı sanırım artık yas yuzunden kalıtede sıkıntı var ve olmuyor ınsallah sızlerın mujdelı haberlerı tez zamanda gelır canım

başın sağolsun guzelım, allah gerıde kalanlara saglık ve uzun omur versın ınsallah, sabırlar dılıyorum

40 yılın bası :) yerım senın yaa, allah en hayırlı ve saglıklı olanı verecek ınsallah sana guzelım :) tum kalbımle dua edıyorum

umarım hersey yolundadır, cok fazla da okuyup ıcını karartma bence canım, olmayacak olanı cagırıyoruz sankı cok okuyup kafa kurcalamakla

umarım hersey yolundadır, cok fazla da okuyup ıcını karartma bence canım, olmayacak olanı cagırıyoruz sankı cok okuyup kafa kurcalamakla

Sabaha kadar kaşınıyorum. Ama nasıl tatlı kaşınıyorum. Ağzımın suyu akıyo kaşınırken. :) Bence değerlerim artışa devam ediyo ve o ilaca mecburen başlanacak. Haftaya tahlilde bi karara varırlar artık. Hayırlısı be gülüm.

Bu arada 09 plakalı can nerelerdesin yahu? can09e

Buralardayım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…