Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Burada şekerin 200 ü görmüyorsa şeker hastası sayılmıyorsun hamilelik durumu olmayanlar için 2 saatlik şeker 140 altı çok normal kabul ediliyor. Bizde 1 saatte 140 altı isteniyor , neyse bugün eczanede 1 saatlik tokluğa da baktırdım 132 çıktı çok şükür normal bir değer. Cihaz satın aldım artık evde bakıcam kargodan gelince. İnsülin direncine de hap veriyorlar burda insülin en son aşama senin durumun insülinlik değil ki kendin de diyabet derneğinin yazılarına bak fırsat bulunca canım sürekli insüline gerek olmayabilir ya da burda endokrinolojiye görün, başınız sağolsun bu arada...
Evet ben Müftüoğlu'nun yazısında ideal açlık şekeri değerinin 90 olduğunu okumuştum bi zamanlar o aklımda kalmış. Deniz'e 92yi geçmemesi lazım demişler şaşırdım, arayıp aynı yazıyı tekrar buldum,yanlış mı hatırladım diye ama doğruymuş. Bi tutarsızlık var.
Deniz'in teşhis edilmiş ve şuan tedavisi süren bi durumu olduğu için ayrı değerlendiriliyo olabilir tabii.

Açlık 95 çıktı o da sınırda ,iki ay önce açlık 70 çıkmış tokluk hiç bakılmamıştı
Bak bi de şu var,iki ay önce 70ti şimdi yükseldi gibi düşünme. Çünkü açlık şekeri sabah uyanıldığında ölçülür. Uyandın işlerini hallettin,aç aç hastaneye gittin, bekledin derken kan şekerin düşer. Hastanede ölçülen hep düşük çıkar. Sen şimdi evde kalkar kalkmaz ölçüyosun 85-90 arası olması süper

Bak bi de şu var,iki ay önce 70ti şimdi yükseldi gibi düşünme. Çünkü açlık şekeri sabah uyanıldığında ölçülür. Uyandın işlerini hallettin,aç aç hastaneye gittin, bekledin derken kan şekerin düşer. Hastanede ölçülen hep düşük çıkar. Sen şimdi evde kalkar kalkmaz ölçüyosun 85-90 arası olması süper
Evet doğru diyorsun o açıdan düşünmedim canım sağol ,bugün açlık 103 çıktı 🤔

Benim açlık şekeri 105, tokluk 132 çıktı. Doktor yinelemeye gerek görmedi. İdrarda bol lökosit yazıyor, idrar testini 10 gün sonra yinele dedi ki perşembeye denk geliyor. İdrara akıntı karışması da yanıltabilirmiş öyle dedi doktorum. Lökosit fazlalığı neye delaletmiş peki @cilekliturta_33 ? @cilekliturta_33

@dennisgo başınız sağolsun. Umarım en kısa sürede toparlanırsınız.
İdrarda beyaz kan hücresi ,enfeksiyona neden olabiliyormuş kültür istedi bakalım bugün çıkar sonuç bol su iç canım

Evet selincim normal yiyorum ,sabah kahvaltı sonrası 1.saat 126 çıktı biliyorsan sana zahmet bana değerleri yazarmısın öğlen akşam da yapacağım
Tokluk şekerin gayet normal.
Açlığın 85-95 arası olması çok iyi ama 110a kadar normal sayılıyor. 95ten yukarı çıkmazsa iyi.
Tokluğun da 140ı geçmemesi yeterli. Tokluk şekeri daha önemli, ilk lokmayı yedikten 2 saat sonra ölçülene 'tokluk kan şekeri' deniyor . 2.saatte bak bakalım.
Sana 1.saate de bak mı dedi? Çok da takip etmek seni strese sokar.

Son düzenleme:
Az kalmış kavuşmaya :nazar::KK200: haydi ikinci tur iyi haberler seninle başlasın, üst üste gelsin hepinizinkiler inşallah
Ewet ya, az kaldııı:)) paniğin dediği gibi şoklanmak akıllarını başına getirmiştir umarım bebişlerinn:))beceremediler içeride bebek olmayı, ezikleme totemi:))

başın sağolsun canım
Işıklar içinde uyusun, sabırlar diliyorum sizlere de canım. Ne denirkiii, zor bir durum
Benim açlık şekeri 105, tokluk 132 çıktı. Doktor yinelemeye gerek görmedi. İdrarda bol lökosit yazıyor, idrar testini 10 gün sonra yinele dedi ki perşembeye denk geliyor. İdrara akıntı karışması da yanıltabilirmiş öyle dedi doktorum. Lökosit fazlalığı neye delaletmiş peki @cilekliturta_33 ? @cilekliturta_33

@dennisgo başınız sağolsun. Umarım en kısa sürede toparlanırsınız.
Burada şekerin 200 ü görmüyorsa şeker hastası sayılmıyorsun hamilelik durumu olmayanlar için 2 saatlik şeker 140 altı çok normal kabul ediliyor. Bizde 1 saatte 140 altı isteniyor , neyse bugün eczanede 1 saatlik tokluğa da baktırdım 132 çıktı çok şükür normal bir değer. Cihaz satın aldım artık evde bakıcam kargodan gelince. İnsülin direncine de hap veriyorlar burda insülin en son aşama senin durumun insülinlik değil ki kendin de diyabet derneğinin yazılarına bak fırsat bulunca canım sürekli insüline gerek olmayabilir ya da burda endokrinolojiye görün, başınız sağolsun bu arada...

teşekkür ederim kızlar

Evet ben Müftüoğlu'nun yazısında ideal açlık şekeri değerinin 90 olduğunu okumuştum bi zamanlar o aklımda kalmış. Deniz'e 92yi geçmemesi lazım demişler şaşırdım, arayıp aynı yazıyı tekrar buldum,yanlış mı hatırladım diye ama doğruymuş. Bi tutarsızlık var.
Deniz'in teşhis edilmiş ve şuan tedavisi süren bi durumu olduğu için ayrı değerlendiriliyo olabilir tabii.
Kızlar bende insülin direnci var bu nedenle normal hayatımda metformin içerikli ilaç kullanıyorum. Tanıları da pre- diabetique. Bu ilaç kan yoluyla bebeğe geçtiği için, hamilelik öğrenilir öğrenilmez ilaç kesiliyor ama şeker takibine geçmek için sizlerde olduğu gibi belli bir haftada yükleme şeker yapılana kadar beklenmiyor. Hemen takip başlıyor, değerler normal çıksa da takip doğuma kadar devam ediyor her gün 1 açlık 3 tane de 2 saat açlık olacak şekilde 4 kere şeker ölçüyorsun.her hafta endokrin hemşiresi her ay da diyetisyen ile görüşüyorsun. Bende değerler 10 birim yukarıydı hemen insülin başlandı. Hamilelik bitince insülin kesildi eski ilacıma döndüm. Yani şeker hastası değilim potansiyelim var sadece :)

Tokluk şekerin gayet normal.
Açlığın 85-95 arası olması çok iyi ama 110a kadar normal sayılıyor. 95ten yukarı çıkmazsa iyi.
Tokluğun da 140ı geçmemesi yeterli. Tokluk şekeri daha önemli, ilk lokmayı yedikten 2 saat sonra ölçülene 'tokluk kan şekeri' deniyor . 2.saatte bak bakalım.
Sana 1.saate de bak mı dedi? Çok da takip etmek seni strese sokar.
Anladım ozaman tokluk normal ,sabah aç kahvaltı öğle akşam tok 1.saat dedi aynen saate bakıp duruyorum bişey yedikten sonra saati kaçırmiyim diye allah başka şey vermesin geçici şeyler biz elimizden geleni yapmaya devam

Armin Armin nerdesin nasılsın gelişmeler neler güzelim?
yine hastanedeydim kusmalarim yuzunden son 11 gün. bugun eve geldim iyiyim galiba 🙄 dun amniyosentez yapıldı cok şükür saga salim test kısmını atlattık. bir hafta icinde detaylı test sonucu çıkıcak hayirlarla insallahhhh🙏🏼 bir de istege bagli 3 gun icin de sonclanan donwn sendromu testini cuma en gec pazartesiye ogrenmis olucam biran once ogrenmek istedim. allaha sığındım bekliyorum. bu arada diger sağlıklı dedikleri bebegim erkek miş, diger hasta dedikleri küçüğümü henüz bilmiyorum. böyleyiz iste meryemim:KK43: cigdem msjini gordum yavrum sagolun hepiniz insallah guzel sonuclarla gelirim bidakine hepinizi öpüyorum 🙋🏻‍♀️💐

Evet selincim normal yiyorum ,sabah kahvaltı sonrası 1.saat 126 çıktı biliyorsan sana zahmet bana değerleri yazarmısın öğlen akşam da yapacağım
Canım normalde 2 saatlik tokluk şekerinin 140 ın altında olması çok iyi 200 e kadar dikkatli olmak gerekiyor 200 üstü şeker demek fakat bizi sıkı tutuyorlar. Gebeler için 1 saat sonunda 120 üst sınır 2 saat için 140 üst sınır. Açlık için 100 lü değerler bizim için yüksek sayılıyor.

yine hastanedeydim kusmalarim yuzunden son 11 gün. bugun eve geldim iyiyim galiba 🙄 dun amniyosentez yapıldı cok şükür saga salim test kısmını atlattık. bir hafta icinde detaylı test sonucu çıkıcak hayirlarla insallahhhh🙏🏼 bir de istege bagli 3 gun icin de sonclanan donwn sendromu testini cuma en gec pazartesiye ogrenmis olucam biran once ogrenmek istedim. allaha sığındım bekliyorum. bu arada diger sağlıklı dedikleri bebegim erkek miş, diger hasta dedikleri küçüğümü henüz bilmiyorum. böyleyiz iste meryemim:KK43: cigdem msjini gordum yavrum sagolun hepiniz insallah guzel sonuclarla gelirim bidakine hepinizi öpüyorum 🙋🏻‍♀️💐
Armin seni çok merak ettik. Artık bulantılar olmayacak,kendine böyle söyle. Zaten bitme vakti de geldi, bitsin artık. Sen de bebeklerin de sağlıklısınız :dua:
Haberlerini bekliyoruz.

Canım normalde 2 saatlik tokluk şekerinin 140 ın altında olması çok iyi 200 e kadar dikkatli olmak gerekiyor 200 üstü şeker demek fakat bizi sıkı tutuyorlar. Gebeler için 1 saat sonunda 120 üst sınır 2 saat için 140 üst sınır. Açlık için 100 lü değerler bizim için yüksek sayılıyor.
Zaten tüp bebeğiz herşeyimiz sıkı tutuluyor ,
Bugün Açlık 103
Sabah tok 1.saat 126
Öğlen tok 1.saat 125
Akşam tok 1.saat 115
Diyetsiz evde ölçümlerim -Ya aslında en güzeli kafa rahat etmesi için diyet yapmak hem gereksiz kilo alınmaz hem Bebek sağlıklı kilo alır Cumaya kadar ölçüp doktora göndereceğim senin cihaz geldi mi

Canım aklımızdaydın inşallah daha iyi olacaksın ve sonuç tertemiz gelecek Allah’ın iZniyle🙏🙏 dualarım seninle

Zaten tüp bebeğiz herşeyimiz sıkı tutuluyor ,
Bugün Açlık 103
Sabah tok 1.saat 126
Öğlen tok 1.saat 125
Akşam tok 1.saat 115
Diyetsiz evde ölçümlerim -Ya aslında en güzeli kafa rahat etmesi için diyet yapmak hem gereksiz kilo alınmaz hem Bebek sağlıklı kilo alır Cumaya kadar ölçüp doktora göndereceğim senin cihaz geldi mi
Evet bugün geldi yarın düzenli ölçüme başlıyorum. Sen bazı şeyleri kessen hemen düzelir gibi benimki biraz daha zorlar ya bakalım yarın ne çıkacak değerlerim. Ben beyaz ekmeği kestim makarna fln da tam buğday yiyorum. Bisküvi fln hiç yemiyorum. Pirinç yerine bulgur tercih ediyorum. Balı reçeli de max 1 tatlı kaşığına indirdim. Bakalım bunlar yeterli olacak mı? Okulda yemek zorunda olduğumda zorlayabilir.

X