Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabalar, doktor kontrolüm vardı bugün. Miyom büyük (7 cm oldu iğnelerle), gebeliğe engel değil, rahim dışına doğru büyüyor dedi. Gebelikte sorun yaratır mı dedim, yaratabilir, istersen ilkini deneyelim tutacak mı dedi, tutmazsa alırız. Peki ya tutarsa sıkıntı yaratmaz mı dedim, alırım isterseniz, 1 ay sonra da yerleştiririm dedi, her ihtimale karşı transfer olmaya karar verirsem diye reçetemi de yazdı, başlamalıyım yarın. Eşimle konuşayım düşüneyim ararım sizi dedim
Plansız gebeliklerde miyomla daha sıkı takip yapıyorlar, daha fazla dinleniyorsun sanırım
Kardeşim 4 cm ile hamile kaldı, 6 cm ile doğurdu, hiç sıkıntı yaşamadı
Yüksek ihtimal olmayacağım ben de, Ercan bey de denemekten yana

neyin korkusunu yaşıyorsun lohusalık neden kafanı kurcalıyor..?

bebeğin iyi olduğuna sevindim maşallah hep iyi haberlerle.

Doğum nasıl olacak ve ne zaman ayaklanabileceğimi bilememek bir yana bakıyorum herkesin yanında anlaşamasa bile ya annesi, ya kardeşi, ya kayınvalidesi... tecrübeli birileri kalıyor ilk günlerde. Tümüyle aciz ve bana muhtaç bir varlıkla ilk defa bir anda baş başa kalacağım, ne kadar özgüvenli hissedeceğim bilmiyorum ilk anlarda. Öte yandan eğer bu evde kalan kişiler sen uğraşamazken sadece evi biraz çekip çevirmek için geliyorsa çok da dert değil buzluktan yemeği alıp ısıtmak ya da alışveriş... of bilmiyorum bir derdim var köşesine konu açacak kadar dipte değilim ama bir hüzün de basıyor arada işte.

Doğum nasıl olacak ve ne zaman ayaklanabileceğimi bilememek bir yana bakıyorum herkesin yanında anlaşamasa bile ya annesi, ya kardeşi, ya kayınvalidesi... tecrübeli birileri kalıyor ilk günlerde. Tümüyle aciz ve bana muhtaç bir varlıkla ilk defa bir anda baş başa kalacağım, ne kadar özgüvenli hissedeceğim bilmiyorum ilk anlarda. Öte yandan eğer bu evde kalan kişiler sen uğraşamazken sadece evi biraz çekip çevirmek için geliyorsa çok da dert değil buzluktan yemeği alıp ısıtmak ya da alışveriş... of bilmiyorum bir derdim var köşesine konu açacak kadar dipte değilim ama bir hüzün de basıyor arada işte.
Önemli olan sağlıkla kucağına alabilmek canım.. aldıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Onun için normal mi sezaryen mi olduğu çok önemli değil...
Kimi sezaryenden sonra hemen ayaklanır işini gücünü halleder. Kimi normal doğurur 3 ay kendine gelemez..
Zaten 9 ay sana bu bilgilerin yüklenmesi için var☺
Evet kimimiz şanslıyız anneler ablalar var.. kimi şanssız, olsa bile bi işe yaramaz..🙃
Sen güçlüsün hepsinin üstesinden gelirsin.. rabbim kimseyi darda koymaz ben böyle inanıyorum.
İnşallah hepimiz için kolay olsun bu süreç.

Önemli olan sağlıkla kucağına alabilmek canım.. aldıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Onun için normal mi sezaryen mi olduğu çok önemli değil...
Kimi sezaryenden sonra hemen ayaklanır işini gücünü halleder. Kimi normal doğurur 3 ay kendine gelemez..
Zaten 9 ay sana bu bilgilerin yüklenmesi için var☺
Evet kimimiz şanslıyız anneler ablalar var.. kimi şanssız, olsa bile bi işe yaramaz..🙃
Sen güçlüsün hepsinin üstesinden gelirsin.. rabbim kimseyi darda koymaz ben böyle inanıyorum.
İnşallah hepimiz için kolay olsun bu süreç.
Sağol canım, inşallah tadına vararak ve kolaylıkla geçer herşey hepimiz için. İş başa düşünce yapılır elbet.

Selamlar hanımlar
Evet grup dinamiği ara ara değişiyor tabi, panic_attack panic_attack 'ın dediği gibi hamilelerde ayda bir aksiyon var ve asıl heyecan çift çizgi bekleyenlerde, haddimizi bilelim değil mi ama :kahve:

Bana gelirsek, 6.ay bitti geçen hafta, şeker testi ve yeni kan, idrar değerleri makul çıktı. Son üç aya girmenin keyfi bir yana, korkusu da sardı beni biraz. Odaklanma sorunum çok fazla, az kapasite çalışan beynimi de işe kullanıyorum, hata şansım yok. Listem var, tavsiye de alıyorum ama bebek alışverişi ve hazırlığı konusunda kafam fena karışık. Ama bebeğin durumu iyi oldukça, herşey hallolur diye umuyorum. Asıl kafamı kurcalayan şey lohusalığı yalnız, olduğu kadar sadece eşimle geçirecek olmak. Onlarca blog, yazı vs. okudum artık olabildiğince hazırladım kendimi ama gebe okulu, kursu ne bulursam gideceğim bu üç ay, olabildiğince hazır olayım. Aklımda kalırsa tabi, mankafa oldum yav yalan yok :KK70:

Güzel haberlerinizi en kısa sürede almak dileğiyle tüm bekleyenler.

Alışveriş konusunda kafan karışmasın. Hazır listelerden ilerle. Bütçene uygun olanı al. Mağazalar uygun değil. Kasım'ın 11'nde n11'de indirimler olacak. Bi de Kara Cuma indirimleri olur sanırım Kasım'ın 3. Cuma'sıydı o. Yılbaşı indirimi ırt zırt derken oturduğun yerden kargo trafiği ile halledebilirsin hazırlıkları. Hepsini sona bırakma şimdiden taksitlere başla yoksa aylık ödemeler yığılır :) Kafana takılan bi eşya, ürün, marka olursa yardımcı olurum. Kıyas yapmaktan yorum okumaktan uzman oldum ama deneyim sıfır :))

Dalgınlık, dikkat dağınıklığı bende de var. Bazen kafam çalışmıyo, idrak edemiyorum ama normalmiş bunlar. Kalıcı değildir yani inşallah. :) Lohusalığım nasıl geçecek acaba endişesi de var. Kafayı yemem inşallah diye hazırlıklı bekliyorum. Her şey hormonal kardeş her şey diye diye gardımı aldım. Kocamı da hazırladım. Hamileliğim aşermesiz, tripsiz, nazsız geçiyo bak, lohusalığım nasıl olacak bilmiyorum ama idare edecen diyorum.

İçgüdülerine güveneceksin. Videolar izleyeceksin. İlk zamanlarda iyi ki kimse yokmuş yalnız halletmişim diyen çok anne var valla. Ben kalabalık sevmeyen bi insan olarak. ilk bir haftadan sonra evde kimseyi barındırmamayı düşünüyorum. :) Benim kafamı bebeğin uyandırılıp 2 saatte bir emzirilmesi kurcalıyor. Zamanında bizi uyandıran olmamış ama açlıktan ölmemişiz. Kimi doktor uyuyan bebek uyandırılmaz, acıkınca kendi uyanır diyomuş, kimi acıktığını bilmez uyandırın diyomuş. Denişik denişik işler..

Sağol panic_attack panic_attack doğru diyorsun her konuda.
Alışveriş için hem kasım indirimleri hem de yılbaşı indirimlerini değerlendirmek akıllıca. Zaten son bir ay evdeyim, kargolar da eve gelsin. Hangi ürünler doğum öncesi alınmalı hangileri sonradan çocuğun huyuna suyuna boyuna posuna göre alınabilir onu ayırdetmek çok önemli başta, yarın o işe bakayım bari. İkinci el gelecek şeyler/sıfır alınacak şeyler listesi de yapayım.

Benim de hamileliğim Türk kadını klasmanında gayet sakin ve kaprissiz geçti, geçiyor ben de aynen ordan kredi kazanmaya çalışıyorum sonra dönüşebileceğim haller için :silah: Bakım kitabı falan okuyorum ama evet içgüdü ele alacak durumu kesinlikle, o uyandır besle durumundan ben de emin değilim. Bulduğumuz doktorun tavsiyesine uyacağız başlarda herhalde. Lohusalığa gelince, ben de iyi ki yalnızlığa çok düşkünüm ve pek beklentim yok aslında, eşim de izinli olacak ilk bir hafta 10 gün, onu geçirince gerisi kolay gelir diye düşünüyorum.

Off alıntılayamamışım mesajları ya neyse.

Merhaba e2 değerinizden bahsetmissiniz de bi e2 değeri ne icin bakiliyor benim.pazartesi opum va ve e2 degerim 3432 korkuyorum doktor kesin ohss olacaksin dedi
Merhaba ,e2 yaklaşık toplanacak yumurta sayısını belirliyor her bi yumurta için 200 değer olsa ortalama 17-18 toplanır inşallah ohss olmaz progesteron 1 ve altı olunca yenin max 1.10 transfer oluyor bence sizin dondurulmuş olur hem ohss riski hem progesteron değerinden dolayı ki doktorunuz daha iyi bilir hayırlısı olsun

Merhaba ,e2 yaklaşık toplanacak yumurta sayısını belirliyor her bi yumurta için 200 değer olsa ortalama 17-18 toplanır inşallah ohss olmaz progesteron 1 ve altı olunca yenin max 1.10 transfer oluyor bence sizin dondurulmuş olur hem ohss riski hem progesteron değerinden dolayı ki doktorunuz daha iyi bilir hayırlısı olsun
Evet bana doldurulacak denildi tabi kaliteli cikarsa ama doktor kendinden emin gibi senin donduracagiz dedi ilkinde hafif ohss olmustum bunda da doktorum ohss olursun dedi bilmiyorum ne olacak pazartesi opu var anesteziden mi korksam yoksa ohss den mi bilemedim

Bir de bir dahaki ay da progesteron yuksek cikarsa ne yapıyorlar acaba biliyor musunuz

Evet bana doldurulacak denildi tabi kaliteli cikarsa ama doktor kendinden emin gibi senin donduracagiz dedi ilkinde hafif ohss olmustum bunda da doktorum ohss olursun dedi bilmiyorum ne olacak pazartesi opu var anesteziden mi korksam yoksa ohss den mi bilemedim
İnşallah kaliteli çıkarlar umarım korktuğun şeyler olmaz

Iyi aksamlar kızlar sizlerlede paylaşmak istedim. 8 kasim cuma günü mevlid kandili.
Peygamber efendimiz S.a.v dogum günü.
Dualarimizda hem kendimizi hemde ici evlat hasretiyle yanan kardeşlerimizide analim. Kimin duası kabul olur bilinmez.

Mevlit Kandili'nde kimin bir dileği varsa akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup ardından şu duayı ederse kabul olunur.

“Allah’ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah’ım!”[/

X