Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende kırmızı kart gördüm ve ümidim gittikçe azalıyor hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

canım umarım ve canı gonulden dılerım kı, bundan sonra gorecegın kırmızı kart yavrunun sana , oyun oynarken gosterecegı kırmızı kart olur (yoksa erkek olur da hakemcilik mi oynarsınız ne bileyim guzel hayal oldu, ınsallah da gercek olur )

çok teşekkürler canım, burada herseyı paylastık, bence bebek haızrlıklarını da paylasman bızı hıc bır sekılde kotu yapmaz, cunku burada hepımıze dua ettık, kendımızden once karsımızdakıne agldık yerı geldı, ve hatta hamıle kalabılenlerın haberını aldıgımızda kendımız gıbı sevındık, yerı geldı esımız dostumuz burada okuduklarımıza seslı guldugumuzde veya agladıgımızda "bu da ıyıce kafayı sıyırdı" gozuyle baktı. bu sayfa bızım bır gunlugumuz gıbı oldu, aradıgımız merak ettıgımız seylerı de buraya gelıp gecmıste hangı sayfada okuduk dıye gelıp tekrar aradık. herseyı paylasabılırsın dıye dusunuyorum, basketbol muzık falan dıyosun da "manken olurum da" dıyebılır kuzun, mesleklerı sınırlama bence :) ınsallah saglıkla kucagına alırsın canım.

amin canım inşallah guzel haberler alacagımız gunler de gelecek. neyse kı ümit denen bir mesgale vermıs Allah, yoksa vallaa yasanmaz bu hayatta :)

hadı gecmıs olsun artık, gerıde kaldı stres. bundan sonrası ıcın sana bol eglencelı gunler dılıyorum, sonunda da mujdelı haberler gelecek ınsallah.

eve temızlık ıcın yardımcı geldıgınde onceden evı temızleyen bayanlar gıbısın :) dıyetısyene gıtmeden once ne kadar fazla kılo varsa verdın ya :)
Ahaha bayıldım bu benzetmeye.. her hafta negatif olmayan test sonuçları ile geriliyordum, kendimi spora ve diyete verdim. Rahatlamanın yolunu bunda bulduysam demek fazla kilo temizliğine giriştim :)

Amin senin de insallah canım Rabbim dualarımızı kabul etsin insallah..pazartesi rahim filmi cektirecegim tekrar yapısıklık varmı diye baktıracagım insallah Bi sıkıntı yoktur. 6 ay önce çekilmişti. Vesile olur inşallah.

Evet bak manken de olabilüü :)
Dediğin doğru, o zaman paylaşıyorum ben listeyi. Bi süre sonra herkese lazım olacak nasılsa. Bu da yeni totemimiz olsun.

Yeni doğum yapmış tecrübeli birkaç arkadaşın ortak fikriyle oluşturulmuştur. Kişiye ve maddi duruma göre gereksiz gelenler elenebilir veya farklı markalardan alınabilir.

Yenidoğan ve lohusa ihtiyaç listesi:

Eklentiler

• _20191009_194734.JPG
    117,2 KB · Görüntüleme: 70
  • _20191009_194652.JPG
    124,2 KB · Görüntüleme: 72

Evet kesinlikle en heyecanlı kısım embriyolardan gelecek haberi bekleme kısmı. Arasalar da öğrensem, yarına sağ çıkacaklar mı acaba..

Transfer sonucu için test yapma anı ise tamamen gerginlik. Yapmasam mı, bakmasam mı, neyse gene deneriz yaa..

dennisgo 10 kilosu gitmiş, sıfırlanmış denizcim. Harika bi tatil geçirip tekrar amaca hizmet yolunda enerji toplayacağından hiç şüphem yok. Bu topiğin azim ve pozitiflik simgesi sensin neticede. Mutlu sona adım adım..

Bana çok iyi geldi bu 10 kiloyu atmak, şimdi güzel de bir tatil yaparım. Neşem eskisinden de fazla olur :) Aralık’ta geleceğim ama hemen başlamayacağımız için spora da devam ederim. Tedavi zAten spontane olacak. Artık bundan sonra kilo alırsam nedeni hamilelik olsun istiyorum :)

Herkese merhabalar!
Bana uzun süredir bildirim gelmedi, yine geçici bi sessizlik oldu sandım. Bi bakayım dedim ki birsürü şey konuşulmuş. Tedavi sürecindeki ve doğal yoldan deneyen arkadaşlar haydi bu ay güzel haberler alalım. Yeni bi pozitif test atağına ihtiyaç var,göreyim sizi
Bende durumlar pek iyi değil, bebeği besleyen damarlarımdaki direnç nedeniyle küçük bi preeklampsi riskim vardı. Bugün ilk defa tansiyonum yükseldi. Yükselirse içmem için tansiyon ilacı verildi. İçtim ama hiçbi faydası olmadı. Bi gün gerçekten çok yükselirse hiçbi ilacın fayda edeceğini sanmıyorum,ki genelde öyle oluyo. Tuzlu yeme,tatlı yeme,gaz yapan bişey yeme,resmen açım! Ama 3 ay lezzetli hiçbişi yememeye razıyım. Ara ara çok canım sıkılıyo tabi. Ama "bize direnç filan sökmez" diyen, inatla gelişimi önden giden bebeye bakıp bi silkelenip canlanıyorum Umarım hamile olanlarımız sağlıkla süreci tamamlar, bekleyenler biran önce mutlu sona ulaşır

Geçmiş olsun kuzum. Abartılı yükselmemiştir ve yükselmez de umarım. Hazırsan birkaç bişi soracağım bu durumda :)

Gebelikten önce yüksek tansiyon problemin var mıydı?
24. haftaya kadar tansiyon ölçümlerin kaçtı?
Kaç kilo aldın?
Ödemin var mı?
Gece yatmadan önce aspirin veya coraspin kullanıyor musun? 12. Haftadan sonra kullanmanın gelecek haftalarda ortaya çıkabilecek preeklampsiyi önlemede işe yaradığını okumuştum çünkü. O yüzden merak ettim.

Geçmiş olsun canım. Umarım sorun yaratacak kadar yükselmez ve olumsuzlukları daha anne karnında aşmayı beceren bebeğine sağlıkla kavuşursun

Umarım panikçim. Sıradan cevapliyim;Önceden yüksek tansiyon problemim yoktu.
Düne kadar tansiyonum ortalama 11/7ydi. Sabah ve akşam ölçüyodum. Bugün aniden yükseldi.
5 kilo aldım. Kilo durumum çok iyiymiş.Ödemim yok.
Direnç teşhis edildiğinden yani 20.haftadan beri coraspin kullanıyorum. Doktorum tansiyon 24.haftadan önce pek belirti vermez demişti,bugün ultrason ölçümlerine göre 25hafta bitti ve tansiyonum çıktı. Umarım tek seferliktir ama bilemiyoruum.

Evet kilo da almamışsın fazla. Ödem olmasa bile idrar tahliliyle protein kaçağından, baş ağrısından vs anlaşılıyormuş ve dediğin gibi 6.ayda bazen de aniden son ayda ortaya çıkabiliyomuş. Ben de anksiyeteli bi şahıs olarak böyle riskleri okuya okuya aklıma kazımışım hepsi depreşti şu an :) Coraspin'e ek olarak magnezyum alınmasını da öneriyolar bu arada aklında olsun.

Evet osteocare ve solgar omega3 başladım. Olumlu etki ettiği düşünülüyomuş.
İdrarda protein bakıldı bugün negatif çıktı,sanırım artık arada bir bakılcak.
Senin damarların sağlıklıydı ama,normal muayenede bakılmasa da perinatalog ayrıntılı ultrasonda muhakkak bakmıştır. Hiiç kötüyü düşünme :)

Evet perinatolog damarlarda sorun görmedi, tansiyonum her kontrolde ve evde istikrar abidesi gibi 9/5 çıkıyo, coraspin kullanmana bile gerek yok dedi perinatolog ama gebelik bu, ilerleyen haftalarda ne olacağı belli olmaz kardeş. Ben daha çok kendi doktorumun kafasında tedbirli insanım, coraspinimi de omega 3ümü de içeyim nolur nolmaz :)

Belki erken haftalardan itibaren kan sulandırıcı içiyo olmanın faydası vardır, bebeğe bi zararı yok tabi bence de tedbiren içmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…